Листопад (Yaprak Dökümü) - Тема 60

• 40 103
  • 733
  •   1
Отговори
# 585
  • ES
.... че всички проблеми идват от Джеврие, бих казала, че не смятам, че е точно така. Вярно е, че баба Джавка е олицетворение на злото, злото в чист вид, ако имаше мярка за зло, то тя би се казвала едно джеврие, но... не идва всичко от нея, тя е само едно допълнително масло в огъня, нещото, което кара чашата да прелее. Защото ако си представим, че я няма, просто тя не съществува, не мисля, че животът в тази къща би бил много по-добър и не мисля, че животът на Фикрет би бил по-успешен. Тя щеше да има същата провалена съдба, живот, тегло с всичките му простотии. ......

Ама всичко, което каже Джеврието става бе. Ядосват й се когато го казва, мислят, че го казва да ги обиди и уязви, но така се стичат обстоятелствата, че става точно така както казва тя.

# 586
.... че всички проблеми идват от Джеврие, бих казала, че не смятам, че е точно така. Вярно е, че баба Джавка е олицетворение на злото, злото в чист вид, ако имаше мярка за зло, то тя би се казвала едно джеврие, но... не идва всичко от нея, тя е само едно допълнително масло в огъня, нещото, което кара чашата да прелее. Защото ако си представим, че я няма, просто тя не съществува, не мисля, че животът в тази къща би бил много по-добър и не мисля, че животът на Фикрет би бил по-успешен. Тя щеше да има същата провалена съдба, живот, тегло с всичките му простотии. ......

Ама всичко, което каже Джеврието става бе. Ядосват й се когато го казва, мислят, че го казва да ги обиди и уязви, но така се стичат обстоятелствата, че става точно така както казва тя.

Да, до известна степен е така... Simple Smile Става така, защото Джавка е всъщност с много проницателен и остър ум, и с усет към нещата, в смисъл вижда и преценя всичко много добре, не в смисъл че се съобразява, и има и жилав характер. Един мил, мек и добър човечец не може да бъде така проклет и зъл.  Simple Smile

Джавка по-нататък от време на време ще минава от "тъмната страна" към "страната на доброто", обаче ще бъде късно, чадо...  Cry Очевидно още не са настъпили тези моменти, затова само я плюете Simple Smile. Е, не че тя друго заслужава.  Simple Smile

# 587
здравейте, и аз идвам да ви навестя!
Бях заета но наваксах с коментарите и сериите, какво да се прави-работа, НО когато имаш вдъхновение правиш нещата с удоволствие!

По никаккъв начин не оправдавам Тахсин за раздялата!
Неговата вина в случая е 99%! Той трябваше да бъде по внимателен с Фикрет след раждането, по търпелив и мн по мил! Трябваше да се замисли че на всичкото отгоре жена му се занимава с 3 деца плюс онова нещо-Джеврие(което дори незнам как да нарека за да не се тълкува като обида), а и Айше, да не забравяме и къщната работа, която не е НИКАК лесно занимание и освен това Фикрет е по цял ден затворена вкъщи(това е един изключително важен фактор за да се депресира човек и да приема нещата накриво) и като бонус(както казват в рекламите) Фикрет получава тайна и недомлъвки от Тахсин относно Бахар!
А всичко можеше да бъде толкова лесно!

1. Тахсин трябваше да изненада с нещо Фикрет(дори и вкъщи), след това да я заведе на ресторант или малка екскурзия
2. трябвааше да проведе градивен и откровен разговор с нея!
3. Длъжен беше въпреки отказите на Фикрет да настоява и да бъде по изобретателен, защото който иска намира начини а който не си намира оправдания!
4. Тахсин не показа нужното уважение и благодарност към Фикрет че му е родила дете че му слугува ,че гледа и майка му и децата му
5.и в крайна сметка той е мъжа във връзката, следователно трябва да покаже мъжко поведение, а не да се затваря в офиса и там да вечеря и спи!

# 588
Да си кажа и аз какво мисля. Първо съгласна съм с мнението на Сара Бри за Фикрет. Какво може да се очаква от човек отказал се от любовта си, без дори да изслуша обяснението на любимия, заради някаква криворазбрана чест. Освен това тя никога не е излизала извън градината на бащината си къща, най-добра приятелка и е Нехир(жена на възрастта на майка и). Всичко това обяснява донякъде примереността и, защото аз мисля, че тя прави точно това, примирява се и се старае да се впише в обстановката, без да се опита да промени своя живот и живота на семейството си в по-добра насока. За Неджля мога да кажа, че се възхищавам на силата и волята и и същевременно зад защитната и стена виждам една наранена и самотна жена, която има неотложна нужда най-накрая да открие щастието.

# 589
http://-spam082-/n/zhenata-na-ouz-ot-listopad-se-subleche-pred-mrbig.43230.html

В сайта на хотнюз пише за жената на Оуз„ снимала се в списание , но изглежа мъжа и  е беден горката нямала плат за костюмчето от фотосесията Crazy

# 590
Да си кажа и аз какво мисля. Първо съгласна съм с мнението на Сара Бри за Фикрет. Какво може да се очаква от човек отказал се от любовта си, без дори да изслуша обяснението на любимия, заради някаква криворазбрана чест. Освен това тя никога не е излизала извън градината на бащината си къща, най-добра приятелка и е Нехир(жена на възрастта на майка и). Всичко това обяснява донякъде примереността и, защото аз мисля, че тя прави точно това, примирява се и се старае да се впише в обстановката, без да се опита да промени своя живот и живота на семейството си в по-добра насока. За Неджля мога да кажа, че се възхищавам на силата и волята и и същевременно зад защитната и стена виждам една наранена и самотна жена, която има неотложна нужда най-накрая да открие щастието.
Права си  и съм съгласна с мнението ти .И в друга тема често сме били на едно мнение  bouquet Много харесвам Неджля -тя също направи много грешки, но успя да се изправи и да продължи напред.   К олкото да Фикрет - мисля като SARA BRI- със или без Джеврие Фикрет щеше да е със същата участ.И тя като баща си не допуска хората до себе си, труден характер е. Не мога да обвинявам само Тахсин. Фикрет търпи Джеврито , но Тахсин също понася нейните родители/ които не са по- добри от Джеврие особено Хайриетка/. Прави сте че Тахсин трябваше да бъде по настоятелен но  виждайки характера на Фикрет не съм много сигурна дали щеше да има ефект Неджля успя да се откъсне от родителите си. Дори крехката  и лесно ранима Лейля прави опити. Само Фикрет и Шевкед не могат - може би като най- големи влиянието на родителите им върху тях е било по силно

Последна редакция: чт, 22 сеп 2011, 16:30 от djoleva

# 591
  • Пловдив

Таксин си заслужаваше шамара ... вместо да седне да поговори с жена си той прави каквото си иска. Можеше да вземе  Фикрет със себе си когато отиде в таверната ... все пак е невинен и така щеше да й докаже, че наистина има среща с  Ариф и  щеше да й се изясни ситуацията вместо сега да го ревнува и бяга от него ... за една недвусмислена грешка да се разруши цяло семейство ... не шамар а бой заслужава Таксин! Присъда : - Виновен е !!!!

Много, ама много точно казано е това. Браво!

И наистена тази Фикрет защо не влезе вътре, стегна до там чак, а накрая се врътна обратно в таксито. Всеки би проверил до края, как щяха да се променят нещата...

# 592
snowquen, сигурно няма някой, който сто процента да оправдава Тахсин за раздялата и изобщо за цялостното му поведение и отношение.

Когато има разрив, обикновено вина има и в двете страни. Друг е въпросът вече, колко процента вина се приписват на една и колко на другата страна. Това е много сложно, дълго и неразрешимо. Колкото очи гледат този филм сигурно толкова различни мнения има по този въпрос. В моите очи цифрата за негова вина не е всеки случай 99. Не бих се наела и с конкретни проценти, защото няма и смисъл, всеки гледа, но всеки вижда различно. Иначе си много права за някои неща, онова клише, че който иска намира начин, който не иска, намира оправдания, е толкова вярно, че повече от това не може да бъде. То обаче би могло да се отнесе и за Фикрет в този случай и изобщо.  Simple Smile

Бих те запитала друго, защо след като Фикрет гледа 4 деца, сред които едно пеленаче и отгоре на всичко Джавка, която не е дете, а тумор, наказание или не намирам точна дума... защо се наема с пето дете (сестра си) при условие, че има тези 4 + "наказанието"? Мазохистка ли е, какво? Всяко нещо е хубаво, когато е в граници, когато човек не познава границата, затъва от собствения си акъл, а не от обстоятелствата. Ако ти имаш рана, щя я полееш с оцет ли или ще й потърсиш мехлем за облекчение? Много въпроси възникват, много може да се разсъждава по темата... Трябва да се гледа обаче от всички страни! - това е най-важното.

# 593

pufi80, колко хубаво казано "една наранена и самотна жена". Тя щастието няма да го открие, поне до края на филма, за после не знам  Simple Smile, то никой не знае...  Simple Smile
Според мене заради това, че така е устроен самият живот. Просто човек не може да има всичко. Ако има нещо, друго пък няма. Колкото е по-голямо това, което има, толкова по му се отнема от нещо друго. Не знам защо е така, поради някакви си каквито щете ги наречете закони, природни, космически и т.н., но всъщност винаги така се получава, ако човек се огледа и се замисли.

Тя е успешна в работата си - кариера, финанси, статус..., като човек е умерена, осъзната (иначе като всички хора и тя е правила грешки, то има ли някой, който не прави), но не намира верния човек до себе си в личен план. Sad
И на мен ми се искаше да е другояче, но този филм затова е толкова добър, защото рисува нещата от живота такива, каквито са, без да ги изопачава или украсява. Вече се повтарям, време е да спра...  Simple Smile

# 594
# 595
  • Пловдив
И наистена тази Фикрет защо не влезе вътре, стегна до там чак, а накрая се врътна обратно в таксито. Всеки би проверил до края, как щяха да се променят нещата...

Защото порядъчните жени не влизат в кръчма сами, особено по домашни чехли и рошави (добре, че смени повърнатата жилетка) Simple Smile

# 596
Добро утро.  Hug Hug Hug Hug Да ви е сладко.   bouquet

Желая ви хубав ден. Hug bouquet

# 597
Снежка, мерси за изкушаващата закуска, мммммммм............Приятен ден на всички newsm64

# 598
Здравейте на всички  Hug
Нахлувам при вас за малко, за да ви постна снимки на Бену Йълдъръмлар (вашата Фикрет).
Днес получих имейлче от нея с тези снимки. Страхотна е тази жена. Peace

Последна редакция: пт, 23 сеп 2011, 16:17 от lol4e

# 599

Последна редакция: пт, 23 сеп 2011, 16:12 от lol4e

Общи условия

Активация на акаунт