АВГУСТовското човече в парка се разхожда вече!

• 36 381
  • 727
  •   1
Отговори
# 240
Ние си нямаме още космонавт, в момента се оглеждам за нещо подходящо в Продавалника. И на мен ми се струва студено само по дрешки, като се има в предвид, че навън е 8 градуса.

# 241
Теди, честита 2ра месечинка на Боян да ти е жив и здрав!  Hug
У нас се старая да поддържам 25-26 градуса и си е супер. Пламъчето е с боди с къс ръкав и отгоре ританки и мисля че и е доста добре щом и ръчичките и крачетата и нослето са топлички. Колкото до събуждането дори в 7 да е яла и след това заспала в 8:00 задължително се събужда изпява ни една песничка пийва малко вода и пак заспива до към 10 часа.  Joy

# 242
  • София
След малко ще дам на моя мъж да прочете как си обличате децата. Свекървата беше у нас на гости предишните събота и неделя и тя направо ме побърка с това, че детенце ще изстине, а навън си беше огромна жега какво  остава в къщи. Кихне детенце и тя студено му е, започне да хълца студено му е, само го завиваше и се тюхкаше как ще го разболея. От тогава моя мъж започна като нея постоянно да ходи след мен и да настоява да обличам детето повече. Дори като я вземе да я гушка и я завива с пелена  ooooh!. Нерви нямам с тях двамата...

# 243
При малката, минахме от къси ръкави на дълги. Нощем е с пижамка, но и не се нуждае от повече, понеже по-голямата част от нощта спи на нашата спалня. В случаите, когато си спи в леглото, ползваме чувалче, благодарение на което няма как да се отвива.
По принцип избягвам навличането с много дрехи, а и Дара не го обича. В събота обаче, преди да излезем, я облякох с гащеризон и суичър и се скъса от пищене. Направо не ми се мисли какво ще стане като дойде ред на якето или космонавтчето (дано не се стига до него!). Crazy
Около 5 ч става само за ядене, след което спи до към 8-9 ч. За сметка на добрия нощен сън обаче, рядко спи нормално следобед.
Относно ваксините, в началото на месеца и сложиха Инфанрикс и Синфлорикс. Вечерта вдигна температура, но, по препоръка на педиатъра, давах няколко пъти по 2,5 мл Панадол бебе и реакцията на ваксините отшумя в рамките на 24 часа.

# 244
Момичета, да споделя и аз моя "опит": снощи, понеже рязко се промени времето завих Боби с олекотена завивка и му облякох зимна пижамка. За първи път детето като заспа в 21 ч. се събуди чак в 2.00, яде в полусън и после се събуди в 6.00, пак яде мъничко и после в 8.00 ч. Явно се затопли и му е било добре. Преди това и аз все правех забележки на мъжа ми, че много го завива и го държах по-леко облечен, но явно му е още рано за това. Ще видя и тази вечер дали ще спи толкова добре. В стаята не съм включвала печка. По принцип спи неспокойно, пъшка, събужда се , гушкаме се и се приспиваме на ръце...Дано този период приключи с по-дебелата завивка:)))

# 245
  • Германия
Здравейте!Не съм хич активно,но постоянно сме навън с бебка и не остава време нито за форума,нито за фейсбук,но там се срещам по-често!
Имам въпроси към ЛЛЛ. Другият уикенд ще съм в София на лекции и ще взема с мен бебка и майка ми,която да я гледа.Как мога да пренеса замразена кърма до София (2-3 часа ми е пътя с колата)?Сещам се само за хладилна чанта,но не знам дали ще е добре за кърмата.
Може ли да ми кажете какви са алтернативните варианти за хранене освен шишето,за да съм подготвена ако не иска от него!
Благодаря предварително за помощта!!!
Хубав ден на всички,напук на времето!!!

Dani, ако кърмата е в хладилна чанта и вътре се сложат от охлаждащите батерии, си увеличаваш времето за съхранение докато си на път. При Т навън до 22 С* кърмата може да издържи до 10 часа извън хладилник.
Алтернатива на шишето са мека чашка, спринцовка /например тези от детските сиропчета, пипетка ../ Бебката дори и да откаже шише или чашка, вероятно като се докопа до теб  Wink ще си навакса пропуснатото. Надявам се да имаш паузи между лекциите, през които да можеш да я слагаш на гърда и съответно сутрин, преди да тръгнеш да можеш да я накърмиш доволно.
 Hug Стискам палци да се справите успешно!

# 246
  • добрич
Момичета, да споделя и аз моя "опит": снощи, понеже рязко се промени времето завих Боби с олекотена завивка и му облякох зимна пижамка. За първи път детето като заспа в 21 ч. се събуди чак в 2.00, яде в полусън и после се събуди в 6.00, пак яде мъничко и после в 8.00 ч. Явно се затопли и му е било добре. Преди това и аз все правех забележки на мъжа ми, че много го завива и го държах по-леко облечен, но явно му е още рано за това. Ще видя и тази вечер дали ще спи толкова добре. В стаята не съм включвала печка. По принцип спи неспокойно, пъшка, събужда се , гушкаме се и се приспиваме на ръце...Дано този период приключи с по-дебелата завивка:)))
И аз стигнах до този извод,вчера беше по-дебело облечен и завит с плетена пелена,е по кротко и послушно дете нямаше,спа си както трябва да спи едно бебе. Grinning

# 247
  • София
Да де включа с въпрос към ЛЛЛ. Бебо вече втора нощ спи непробудно от 11 до 7 сутринта. Хубаво, хората си мечтаят за такива бебета, обаче мен ме притеснява да не ми намалее и спре по-рано кърмата  Confused С баткото ставах по н-пъти на нощ, а когато на 16 месеца му спрях нощното кърмене заради проблем със зъбките, кърмата ми намаля и за месец и нещо той се отби съвсем. Има ли опасност това да се случи и сега с бебето?
Иначе през деня го кърмя на поискване - горе-долу на 2 часа, понякога и по 3 часа паузи прави, а ако пътуваме и 4 часа издържа. Обикновено се наяжда от 1 гърда, умишлено чакам да я "довърши", преди да подам втората. Наддава повече от добре - 1кг първия месец и 1.5 втория.
Снощи сука много дълго (в 11ч.) и все ми се струваше, че няма много мляко в гърдите ми, но пък от друга страна, едва ли от 1-2 нощи може да е намаляло млякото, а и ако беше останал гладен нямаше да спи до 5.30 сутринта, когато аз го събудих умишлено, защото "преливах" вече.
Та така с две думи - да го оставя ли да си спи и да видя какво ще стане или да го будя да яде? Или пък да се изцеждам  newsm78 След пристрастения бозайник номер 1, хич не ми е минавало през акъла, че може да имам такъв проблем  Crazy

P.S. Добавям, че е на изключително кърмене, без вода и залъгалка.

Последна редакция: вт, 11 окт 2011, 13:25 от Ариана

# 248
Привет и от нас Simple Smile Ани спинка и мога да поседя малко на компа Simple Smile

За обличането - обличам я с по-плътни панталонки/анцузи, боди с къс ръкав и отгоре блузка или суичер. На крачетата с по-плътни чорапки, а като се возим в колата слагам и пантофки. Иначе в неделя я изкарахме малко навън - бях я сложила в 1 мечешки космонавт (по-тънък) и се разходихме до магазина със слинга.

Иначе и аз пускам радиатори и духалки в нас, че си е студенко, пък и за детето не е добре толко рязко да се промени Т вкъщи.

И на мен много ми се ходи на аеробика - ама трябва да си намеря нещо около нас, че като се преместихме точно бях забременяла и спрях да спортувам активно и  не съм търсила още/...

Ние се обръщаме от страни по гръб и обратното - толко засега Simple Smile

А да се похваля - Ани от вчера си намери ръцете - започна да удря по играчките на активната гимнастика и да се кефи - е за сега продължава само по 15-20 минути, но има светлина в тунела Simple Smile

# 249
Здравейте  Simple Smile
Днес времето е поносимо и успяхме да се разходим, че три дни вкъщи издивях, дано и утре да е така. Praynig

Вили, и Ясен маха много на активната гимнастика, но издържа 15-20 мин. най-много и се започва мрънкане.

Арианка, от моя опит с баткото, мога да кажа, че и той някъде към 3-я месец се отказа сам от нощното кърмене, но нямаше проблем, имах си кърма чак до 10-я месец, когато сама го отказах, иначе не знам докога щеше да си суче. Но ти ще си прецениш какво да правиш. Peace

icheto, стягай мъжо да не слуша толкова майка си  Mr. Green, няма нужда да се навличат толкова бебетата и да се изнежват, зимата какво ще го правите.

Хайде хубава вечер от нас  Hug

# 250
Момичета да ви се оплача- от както е лошо времето и не излизаме бебка почти не спи, спи два три пъти за по половин час. Това нормално ли е за бебе на 2 месеца  Sad..... става кисела, постоянно мрънка, а беше толко спокойна в количката  Simple Smile
И свеки изнервя още повече обстановката. Незнам защо си е въобразила,че трябва постоянно нещо да и говори или пее, не я оставя на мира  #Cussing out, мен ме заболява главата пък незнам на Рая какво и е. Няколко пъти и намекнах тактично, че не трябва да и се бърбори постоянно, но не, не възприема, да не говорим, че постоянно нещо я друса , люшка   #2gunfire

# 251
Хриси и Ясен спи така, аз и вчера писах, че не помня откога не е спал 1-2 часа без прекъсване, но явно така ще бъде. Свекърва ми идва един път седмично да го види, но директно й казах да го държи, но без да го люшка и друса  Mr. Green

# 252
  • София
Това нормално ли е за бебе на 2 месеца  Sad..... става кисела, постоянно мрънка, а беше толко спокойна в количката  Simple Smile
Има такива бебета  Party, моят първия беше такъв  Crazy Търпение, отминава...ама на теб няма да е лесно.

Няколко пъти и намекнах тактично, че не трябва да и се бърбори постоянно, но не, не възприема, да не говорим, че постоянно нещо я друса , люшка   #2gunfire

За съжаление има и такива баби  Mr. Green. Познавам една, която за да не гуши постоянно бебето (беше и забранено) гушкаше направо коша на количката, както си е бебето вътре  Crazy hahaha и пак пееше и люшкаше на ръце.

Мария, мерси за споделения опит за кърменето  Hug

# 253
Познавам една, която за да не гуши постоянно бебето (беше и забранено) гушкаше направо коша на количката, както си е бебето вътре  Crazy hahaha и пак пееше и люшкаше на ръце.
newsm62 Представих си я

# 254
Със свеки живеем в една къща но на различни етажи. Тя е от тоя тип жени, които се пребират само за да се преоблекат или да спят и се вясва през ден за по 1 час и си мисли, че и е разрешено всичко тъй като ни вижда рядко  Close. Но днес не издържах и се оправдах с вас  Laughing казах и, че в бг мама съветват да не се бърбори постоянно на главите на бебоците, че е вредно. А тя така ли бабе, те там много знаят  ooooh!
А да ви питам по кое време къпете малките душички? Ние по принцип къпем в 20 ч хапваме и заспиваме и спим до към 2. Днес решихме да експериментираме и къпахме в 18, яде и бяхме с  идеята да спим,нооо нъц за сега си махаме с ръчички и крачета, гукаме си  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт