Нещо смешно, което нашите деца са казали - част 5 :)

• 51 648
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
- Алекс, по стълбите ли искаш да се качим, или да извикаме аснансьора?
- Мамо, цасансьора викаме. Ехооо, цасансьооореее...

# 391
Обикновено смешно произнесените думи не са ми толкова забавни и не споделям, но винаги ми става смешно, когато Миа попита :Мамоооо, къде са ми кървавичките? " От няколко дни успях да се преборя поне да изпадне "В"-то.

# 392
  • Sofia
Сутринта нещо ми обясняват, че те са деца, пък тати е мъж, пък Яна (едно приятелче от групата) е момиче и т.н. Накрая единият ме пита:
- Мамо, а ти какво си?
Отговарям, че съм жена. След кпатък размисъл:
- Нееее, не си жена. Ти си мама и раждаш бебета.  Shocked
П.С. По този повод мисля днес да отида на маникюр да си повдигна малко самочувствието, че ми го сринаха сутринта.  Laughing

# 393
- Алекс, дядо Коледа носи подаръци на децата.
- Не, мамо, дядо Коледа носи Кока-кола. ooooh!

Какво ли не прави рекламата ...

# 394
Темата ми беше любима едно време Simple Smile вече мога и да се включа в нея.. дара е на 2г и 3м

Искам син чай. И да пее!

С Дара правим соленки: "Искам павим суши... и бира. Ама мнооого бира."

а тази ми е любима по повод снега дето валя тази седмица Simple Smile матю е единия котарак

‎-Матю виш вън ваи сняг. А тати къде е?
-Тати е на работа
-Неее тати не йабота. Тати на лифта и кая ски без Дая. Искам пи тати на лифта. Искам каям ски.

# 395
  • Пловдив
Много сладка тема. Чета и чакам да почна да ѝ разбирам на моята дъщеря, че да има с какво да участвам. Но по повод пижамата в корема на мама се сетих за едно съседче.
Говорил явно някой в градината, че преди да се родят бебенцата са в коремите на майките си. Та прибира се той и директно задава въпрос вярно ли било. И майка му отговаря, че да. Младежа нищо не коментира 3 дни. И накрая с искрено възмущение заявява:
- Лелееее, ми ти като си ядяла и всичката храна е падала върху мен. Ма как не съм се удавил в нея? Добре че съм оживял.
Обяснила му тя, че храната се събира в едно балонче, а бебето е в друго. Той първо решил, че в корема няма балони, но после заявил, че си спомня неговото балонче - зелено било. Laughing Към този момент, това му беше любим цвят. И с огромен ентусиазъм обясняваше на всеки който срещне как е живял в зеленото балонче в корема на мама.

# 396
   Дъщеря ми като малка (не се стряскайте, ама вече е на 24 г.) не обичаше зелен боб. За да я накарам да хапва, измислих му друго име "боб с къщички". Всяка шушулчица отваряхме в чинията, за да видим колкото бобчета живеят в тази къщичка, голям зор беше. Но и до днес тя го нарича с името от своето детство. Сигурно така ще го предаде и на своите деца. Все ми се струва, че и това е начин да се продължим в своите деца, че и във внуците си...
   Но стига философии, да се върнем към веселите случки. Ние сме градско семейство, никога не сме имали къщи на село. От домашните животни Ирка беше виждала "на живо" котки и кучета, останалите - само на филм или на картинка. И в зоопарка, естествено. Но когато беше на 3 години, ни поканиха едни познати на тяхното село. Имаха наистина богат селскостопански двор, показаха й и кокошки, и патки, и пуйки, и прасе, и овце, кози, крави, биволици. На вечеря постоянно разказва за видяното и изведнъж казва: "Само не видях на мама любимото животно". Домакините, почти амбицирани, "Че кое е то?" - Бизон. Когато за първи път я заведох на зоопарк, тя се стресна от бизона и за да я успокоя й казах, че не е страшен, даже ми е любимото животно.
   Когато беше на 2-3 години, това е гладната Луканова зима и първите години на прехода, купувах книжки от руската книжарница, тя беше оставена на доизживяване и цените на книжките също. Бяха хубави книжки, но и много идеологизирани. Един ден я гледам, че мъкне една голяма кофа, обръща я с дъното нагоре, едва се покатерва, изправя се, протяга ръка напред и патетично отсича "Ленин!" То наистина че в книжките през няколко страници се срещаше неговото изображение.
   За една Коледа свекърва ми й подари терлички, изплетени лично от нея, много красиви. Тя се хвали на всички, а мен ме пита "Ти можеш ли да плетеш?" Признавам си честно, че не мога, а тя ме довършва с осъдителното "Че каква баба ще бъдеш, като не можеш да изплетеш едни терлици на внучето си!"

# 397
  • Sofia
Почти се бях примирила, че дядо Коледа за нас винаги ще си остане "баба Коледа". По неизвестни причини от началото започнаха така да му викат и въпреки, че поправям и обяснавм милион пъти  и до сега си остана баба Коледа.  Laughing Но днес направо ме разбиха с "баба Коледа Мраз".  Joy

# 398
- Алекс, дядо Коледа носи подаръци на децата.
- Не, мамо, дядо Коледа носи Кока-кола. ooooh!

Какво ли не прави рекламата ...
Не съм сигурна дали не съм го писала, но нещо подобно изтърси и Калина преди около 2 седмици...
Стоим на оживена спирка и тя се изцепва "Дядо Коледа промива мозъците на децата!"  Crazy
Това изказване е по повод на мои думи по адрес на рекламите на детски играчки, но нейната асоциация - реклами на играчки -> искам ги -> Дядо Коледа ще ти ги донесе -> Дядо Коледа промива мозъци! Логично...  Grinning

# 399
На Гергана най-редовните,които често казва:
-Герганките са най-добрите деца
-Майките и лелите ТРЯБВА да се тумбести  Rolling Eyes

Иначе и двете всеки ден изръсват по нещо смешно.В момента се сещам само за това:
Миглена си играе с копчето на якето ми,и:
"Имаш копче"
аз:"А ти имаш ли?"
тя:"Неее"
аз:"Защо си нямаш копченце"
тя:"Тото бебе съм,амкам"(защото съм бебе и може да го изям)

# 400
аз също имам една позната Гергана(днес става на 6г) и тя постоянно го повтаря това  Grinning .
един път племенника ми играе с някакви пистолети -дава ми единия,взима друг,после ги разменя,ние с майка му пием кафе и тя му казва "Иво остави леля да пие кафе" и той вика "добре" ,заигра се в другата стая и по едно време ние сме се унесли в разговор и той нахлува в стаята и изкрещява "щом не играете с мен-умирявайте!" с насочен към мен пистолет,сега не звучи толкова смешно,но тогава така съм се смяла направо паднах от стола  Laughing .

# 401
аз също имам една позната Гергана(днес става на 6г) и тя постоянно го повтаря това  Grinning .

Е,значи явно има нещо вярно в това твърдение.... Grinning

# 402
  • София
Моля дъщеря ми да дойде с мен до аптеката да си купя капки за очи и след това да купим безалкохолни за гостите. Първоначално не иска, но след 1 час ми казва : " Добре, ще дойда с теб да си купиш хапчета и алкохол!"

# 403
- Мише, къде си?
- Ето съм!!!

И още нещо от вчера:

Легнали сме да спим, а Тео/на 25 дни/ решава да пълни памперса. Ставам, на автопилот сменям памперс, Тео си хленчи, а от леглото на Михаил се чува: Гладен е!
„Казвам” едно механично Мхм Simple Smile
А Мишо се надига и леко ядосано ми казва: Не „мхм”! Кажи „Добре” и го нахрани!!!  Crazy Crazy Crazy

# 404
  • Sofia
Не „мхм”! Кажи „Добре” и го нахрани!!!  Crazy Crazy Crazy
Joy Мдааа... строги са... Мойте ме плашат с дядо Коледа. Вчера цяла сутрин обикаляхме магазините да купуваме коледни подаръци. Естествено на децата съм купила предварително и вчера останаха без подарък. Последва голямо мрънкане и накрая естествено им купих нещо дребно, но по едно време ми заявиха:
- Щом не слушаш и не ни купуваш подарък дядо Коледа нищо няма да ти донесе.  Laughing
А онзи ден след като 2 дни ме врънкаха за супа топчета, която не им сготвих, защото имаше 3 други супи и манджи, ми заявиха че дядо Коледа не искал да му оставяме курабийки, а обичал супа топчета.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт