Гримиране - техники, съвети, идеи - 3

• 73 261
  • 723
  •   1
Отговори
# 630
  • в.преслав
Леле,тук "гледате на очи. Grinning"Гледайте и на мойте,че аз съм много зле с гримирането.Слагам основа за грим,спирала,малко руж(на който така и не си уцелих подходящият цвят) и гланц.Искам да се науча кой е най-подходящият грим за очите ми.Как да ги правя?
http://img215.imageshack.us/img215/1323/291211.jpg

# 631
Може ли и на мен да ми гледате "на очи".

Риж мъж има в живота ти. Голяма е любовта ви, и въпреки, че понякога имате пререкания, ще издържите на изпитанията и ще останете заедно. По болници си била скоро, операция виждам в семейството, но всичко е  в миналото, избегнали сте голямо зло  и оттук нататък със здравето проблеми няма да има.
Много познавам, ша знаиш  Mr. Green

Малки, + като че ли леко паднал клепач? Поне така изглежда от снимката. Веждите имат малко нужда от попълване и подчертаване. Никога черно по вътрешния контур на очите, само светличко. ПОдчертавани отвън, започвай от средата към края, за да се поизтеглят. Линията на външния ъгъл си я изтегляй винаги - слагаш един молив, единия край подравнен с ноздрите отстрани, другия край със края на веждите, до молива да ти стига удължаването. Ако е много и не стои добре, скъси малко веждите за да е по-пропорционално лицето.
  За ежедневието, ако не ти се прави цяло око, с една скосена четка (същата може да ползваш и за веждите) със сенки в тъмен цвят по избор очертавай само от средата към външния ъгъл очния контур и отгоре и отдолу, лекичко само прелей, ще подчертаеш и уголемиш очите без да е прекалено рязко, особено ако цвета е неутрален, а и става доста бързо, няма нужда от прецизност.  Ако искаш пълен грим, външния ъгъл просто го изтегляш и завърташ нагоре върху месестата част на клепача, като фалшиво V, понеже истинското е малко скрито под клепача, и съответно преливаш  със по-светъл цвят по клепача до неутрален и светъл към основата.
И слагай по малко цвят на скулите, хубави са, само ще спечелиш от малко подчертаване.

http://www.youtube.com/watch?v=DjSo6XzfOAA
http://www.youtube.com/watch?v=3-QV8d8Rx0M&feature=results_m … LA745F7DF7CB88BA5

RAL77
казваш, ползваш основа за грим, но не споменаваш ФДТ? Основата има смисъл, ако се сложи нещо отгоре, ФДТ, пудра, тониран крем....
За ружа, не мога да преценя, на изкуствена светлина е снимката и тона на кожата е нереален. АКо е по-жълтеникава, прасковен, ако е по-розовееща, розовичък. Или някаква теракота с лека ръка?
Помисли за коректор под очите, не знам дали е от снимката, но кожата под очите има нужда от освежаване, ще светне цялото лице така.
Като че ли и при теб има паднал клепач, само че напълно?Не мога да преценя хубаво от снимката, малка е.... Същото клипче и за теб. Общо взето с паднал клепач е трудно, и често безмислено да се правят по-силни и детайлни варианти, защото не се виждат, има трансфер и т.н. За специални случаи, ако искаш повече драма, едни изкуствени мигли ще стоят чудесно.

http://www.youtube.com/watch?v=3-QV8d8Rx0M&feature=results_m … LA745F7DF7CB88BA5

# 632
Признавам, много познаваш MissNelie, и за рижия мъж, и за операцията итн.  Simple Smile
Благодаря ти за съветите, ще се опитам да ги спазя.   bouquet
И аз мисля, че имам леко паднал клепач и заради това се затруднявам с очната линия понякога. Май наистина е по-добре се получава, когато линията започва от средата на окото. За веждите съм съгласна, че трябва да са по-хомогенни. Сега вече като съм с черна коса, така или иначе леко ги потъмнявам, за да не изглеждат странно на тъмния фон. Не знам обаче такава скосена четка, за каквото говориш, дали ще успея да намеря.

# 633
  • в.преслав
Благодаря,мис Нели,за подробният отговор.Не ползвам пудра и фон дьо тен,защото не мога да си избера.По-точно незная кои са подходящи за мен.Веждите ми са много редки,а и съм имала глупостта да ги изскубя безмилостно.Сега си купих едно комплектче за вежди на Есенс и се опитвам с него да ги рисувам,ама нещо не ми се получава.Очите ..все не мога да докарам това изтегляне еднакво.Едното става по нагоре от другото.Същото се получава и с веждите. Sad Сега ще изгледам пак клипчетата и утре пак сухи тренировки.  Grinning

# 634
  • София
http://www.sephora.com/browse/product.jhtml?id=P188210
Мисля, че това е четката, поне аз така я наричам. Очна линия и с молив става - тогава няма нужда да е особено прецизна, а и е добре леко да се размаже върху нея (с тампонче за уши или със сенки и четка)

# 635
  • София
Много сте хубави момичета!

# 636
Oooo, че хубави съвети, заплювам си и аз ред за "гледане на очи",  Blush ама след почивните дни ще търся подходяща снимка.
пп: всъщност нямам търпение да е след почивните дни, ето изрових някакви с грим и без грим.
http://imageshack.us/photo/my-images/717/snc00315q.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/542/dsc04360g.jpg/

Последна редакция: пт, 30 дек 2011, 23:27 от Seti Beti

# 637
Не знам обаче такава скосена четка, за каквото говориш, дали ще успея да намеря.

Не знам къде живееш, но ако имаш Джъмбо наблизо- аз имам 2 скосени четки купувани от там за по около 2 лв и ми вършат перфектна работа!  Peace

# 638
Тук наистина се показават снимки на много хубави момичета. Какъв грим, то чар, то харизма лъха от снимките?!  bouquet

# 639
Не знам обаче такава скосена четка, за каквото говориш, дали ще успея да намеря.

Не знам къде живееш, но ако имаш Джъмбо наблизо- аз имам 2 скосени четки купувани от там за по около 2 лв и ми вършат перфектна работа!  Peace
От Стара Загора съм. Засега Jumbo нямаме. Само скапания dm... Confused

# 640
Благодаря,мис Нели,за подробният отговор.Не ползвам пудра и фон дьо тен,защото не мога да си избера.По-точно незная кои са подходящи за мен.Веждите ми са много редки,а и съм имала глупостта да ги изскубя безмилостно.Сега си купих едно комплектче за вежди на Есенс и се опитвам с него да ги рисувам,ама нещо не ми се получава.Очите ..все не мога да докарам това изтегляне еднакво.Едното става по нагоре от другото.Същото се получава и с веждите. Sad Сега ще изгледам пак клипчетата и утре пак сухи тренировки.  Grinning

Вече на 2 места гледах (едното в MAC) за някакво нещо, с което се маже основата на миглите в продължение на не помня колко време и пораствали. Същото се слагало и на веждите. Някой да го е пробвал?

Аз бих допълнила, че е добре да смениш червилото с такова с по-малко частици или почти без, молив да слагаш след червилото и да го преливаш и накрая малко гланц само.

# 641
  • в 1001-та нощ
освен отговорите, които ще получиш - виж и тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=509006.msg15637695#msg15637695  Peace

# 642
Рокси  правилно си се ориентирала, + близко разположени. Много хубави вежди.  Не казваш какво правиш по принцип, така че карам наред . Като за начало - тъмни кръгове и силно пигментирано клепачи, характерни са за  'потъналите' очи -  по-тъмния цвят  засилва  оптически ефекта. Трябва да се почне с чисто, равномерно платно, изравняване на тоновете ще  намали усещането за потъналост. Хубав коректор, евентуално за клепача пейнт пот на МАС, ако не ти е подходящ коректора за там.  И само спирала да сложиш на това и да приключиш, разликата ще е значителна. Оттам нанатък - вътршния ъгъл на окото мъничко светли, перлени сенки за раздалечаване. По целия клепач светъл, неутрален цвят, близък до цвета на кожата, перлен ще 'вдигне' още малко тази предна част на клепача, която те притеснява. По принцип, когато искаме нещо да не се вижда толкова, слагаме тъмен цвят за да се намали. В този случай по-добър вариант е да се изравни цвета с околния, за да се слее. Външното V Изтегли малко повече навън от там, където наистина се намира, вдигни тъмния цвят леко нагоре върху костта на очната ябълка,  издължи леко окото, ако слагаш молив или очна линия, съсредоточи се от средата към края, издърпай ги малко след края на окото и леко нагоре.

мерси за съдържателния постинг   bouquet струва ми се, че и мойте очи са от този тип и ще се възползвам от съветите  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 03 яну 2012, 23:09 от malka_mravka

# 643
Надявам се това да е правилното място да задам няколко въпроса  Grinning

Според вас това гел очна линия ли е? И като цяло, коя е най - прецизната очна линия? Единият от начините за нанасяне е със скосена четка, ако не се лъжа. Та, има ли смисъл да купувам такава на Ecotools или и тази на Есенс би ми свършила също толкова добра работа?
На второ място, бихте ли ми препоръчали подобни сенки, като тези от снимката, примерно на Inglot.
И последно, моливът на waterline - a много ми допада, но досега сякаш не съм забелязвала такъв цвят, може просто да не съм се заглеждала. Та ако може и тук да ме насочите към нещо.

Благодаря много предварително и се извинявам за глупавите въпроси  Hug

# 644
^ Сенките и на мен страшно ми харесаха,ако може да кажете тези цветове и на някоя по-евтина марка,че имам общо над 150 цвята и ще си ги бия от главата накрая.Откъде е снимката,няма ли как да разбереш цветовете,ако е от блог,сайт?

Общи условия

Активация на акаунт