Отговори
# 540
Здравейте празнуващи, будуващи, мамчета с повече или по-малко болежки Wink

Хайде не остана вече на финала сме,  а като си помисля какво ни очкава, много бързо се забравят белите кахърчета Grinning

Ние вчера бяхме на контролен преглед и малкото слънце вече станало 2,5 кг. Докторът му предвеща поне още едно килце докато се излюпи. Засега си има достатъчно океан около нея да си плува и всичко останало е стабилно. Взеха ми кръв за едно тестче за токсоплазмоза (за всеки случай), а следващият път в 36-та ще правя тест за стрептококи. Бактерийките не били опасни за мен, но ако съм ги имала (не се усещали) и тръгна да раждам могат да се пренесат в дихателните пътища на детето и тогава лошо. Вие правите ли такъв тест?

Иначе продължаваме с покупките- остават ни една стойка за бебшка седалка в колата (за допълнителна сигурност) и едно креватче, което се закача за нашето легло,а става и за люлка, струва ми се много практично за първо време, какво ще кажете?

http://www.roba-kinderwelt.de/index.php?parent=227&product=1 … ache=1&id=119

Айде и аз пак попрекалих с поста....
Хубав ден на всички ви!

# 541
Добър ден,коремчета!Аз вече си изпих кафето и се каня да започвам да гладя кукленските дрешки,но се чудя дали пък не е рано  Thinking Иначе всичко купено вече,изпрано,чантата за родилното е готова,въпреки че не съм се засилила още натам.Като ви чета  бебетата ви са слязли надолу вече,а моето си гледа още от високо,пък имам 33 дни термина(според доки).
За показването-докато съм в болницата не искам никой да идва при мен,освен мъжа ми,но най-вероятно ще пусна и мама и свекито,пък за изписването не ми се мисли-ще сме като цигански катун.Свекитата живеят в Лондон и ще си дойдат специално за случая-няма как да ги върна,мъжа ми има двама братя,единия от които е женен с дете,моя брат и той с жена си и детето ще си дойдат от Лондон,и мама и татко и станахме 14 човека(плашеща бройка,но трябва да го преживея),които като ме приберат от болницата,живот и здраве,ще дойдат вкъщи,но мъжа да ги посреща и да се оправя с тях.Други гости-след като се възстановя и детето се поочовечи малко.
За извеждането навън-при първия удобен момент ще я изведа като мисля първо на терасата и след това за по 15-20 мин в парка.

# 542
добро утро от мен... ако може да се каже, че е добро...
болката точно под лявата ми гърда се засилват още повече с лежането на ляво...
 ....
Ох милата, аз също я имам тази болка, само че странното е че при мен се проявява вечер като се поизморя вече. И като легна и като започна едно въртене и невъзможност да си намеря място ... тъкмо се унеса и усетя че ме боли ... ужас.
Но тази болка е защото носим по-нависоко бебетата и от разширяване на какво ли не в тази област. С предната бременност я имах в слънчевия сплит, но беше по-ранни месеци 4-5 и отшумя, а сега като гледам ще си я нося и след като родя Simple Smile все едно са ми изгнили ребрата там или някой ме е ритал.
А относно падането на коремчетата, това също е индивидуално - с Гого така и не ми "падна" коремчето. Чак като ме приеха и след няколко часа контракции той се намести в родовия канал. Така че спокойно, при всеки е различно, важното е ние и бебетата ни да са добре.  Peace

# 543
От болницата продължават с добрите новини за моя малък Владко! Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Милички коремчета, нямате представа колко е хубаво да казват, че детето ти е стабилно, че се справя отлично, че е борбено и се справя с всичко! Simple SmileSimple SmileSimple Smile Мама отново е на седмото небе днес!!! Дай Боже да продължава все така и скоро да гушкам малкото фъстъче..  Hug

Хайде, не ви остана много, потърпете последните болежки и скоро ще гушкате прекрасните си бебчета!
Гушкам ви и ви благодаря за покрепата и положителната енергия, която изпращате на моя фъстъчко и на другите талисманчета!  smile3525 newsm51:)

# 544
  • Там, където мечтите се сбъдват
Вили, много се радвам за Влади!!! Да продължава все така!!!

На нас днес ни отложиха операцията в Пирогов, защото Тошко е с остатъчна кашлица и чисти секрети и въпреки, че гърдите са чисти и кръвните изследвания са в норма, анестезиолога обясни, че под упойка секретите се натрупвали в гърлото и предизвиквали спазми, а това криело рискове. Така че имаме нова дата 19 октомври, сега съм по-спокойна и ако с беба удържим фронта до ноември всичко ще е по план, и  разбира се ако Тошето е здрав, за да не го отложат пак.

# 545
Браво на талисманчетата, само такива новини да получаваме. Относно извеждането на вън бях чела някъде, че зимните бебета могат да се извеждат когато достигнат най-малко 5 кг, за да могат що-годе да регулират телесната температура.

# 546

Вили, браво на героя!
Доди  , аз току що приключих с гладенето, на малката дупла нещата за болницата са готови, само остана да и изваря шишенцата и залъгалката. Смятам да отделя нейните от моите неща и да ги сложа в отделни чанти, вие как ще процедирате?

Мойто коремче също не е паднало още

За кремчето за зърна- аз се мажа с авент от около месец, много добре ми влияе на гърдите, зърната ми станаха по меки и доста се  хидратираха, от мазането не съм получавала контракции и мисля че щеше да бъде по- зле положението ако щях да чакам до раждането да започна, тъй като явно ми беше доста суха кожата там....

Естелиана, стискам палци на бъдещия батко всичко да мине нормално и бебчето да изчака до ноември

# 547
Аз понеже съм от непросветените да попитам какви са тия мазила за зърната, че  newsm78.  По-точно защо трябва да се мажат зърната, че май аз пак съм изтървала влака. Аз нали си имам фиброаденоми май вече срам не срам ще питам доки дали ще мога да кърмя. Четох, че можело дори след раждането можело да се загубят, но ще питам за всеки случай, че ако започнат да ме насилват да ме цедят в болницата нема да ги изтрая.

# 548
цветка мен по принцип си ми е ниско кръвното и когато се присетя си го меря,или когато се усетя,че нещо ми пада,явно не е от него,а поредната "екстра"! Whistling
Jylturche предполагам какъв кеф ти е,че се вижда края на този ремонт,аз като знам как мразя да ми е разхвърляно и прашно по време на тези ремонти и лошо ми става направо! ooooh!
Nanadi добре дошла сред нас,леко и безпроблемно раждане и много здраво бебче!  bouquet
fio ама за ноември коя дата е,дано е нещо хубаво! Heart Eyes
happy_r страхотно е креватче,на мен ми се струва много удобно,понеже и аз си мислех отначало да сме с такова!
Vili2411 много се радвам,че получаваш само хубави новини за бебчо,дано по-скоро си се гушкате в къщи! Hug
estelliana продължавам да стискам палци на вашия батко,всичко минава безпроблемно! Praynig
Princess83 аз мисля да сложа в едно сакче моите и на бебчо нещицата,като си мисля неговите просто да ги отделя в една торбичка,защото никак не ми се мъкнат 2-3 чанти в болницата! Peace

# 549
Оххх да ви се оплача - почти цял ден съм с някакви контракции- не са чак болезнени,но са по неприятни от обикновено ,стяга ме корема така все едно ми се ходи до тоалетна и отвреме на време и кръста ме боли и се притеснявам... дано всичко да е в границите на нормалното  Praynig ooooh!

# 550
Нещата за болницата са в един сак,но моите са отделно от тези на бебето.И на мен не ми се носят 2 чанти,че и документите...
Vills,не се шашкай,стискам палци всичко да е наред Hug
На мен кремана Avent не ми допадна,но явно си е до кожа,сега се мажа с Baby love,но не всеки ден,иначе за след раждането доки ми препоръча  Лансинох,та съм се снабдила и с такъв.

# 551
  • София
 Hug Здравейте! Благодаря ви за стиснатите палчета! На мен нещо ми е трудно да си организирам времето с ремонти и цедене и ...Ради е добре, втори ден на хранене със сондичка вече е качил 60гр. . Моля се тази тенденция да продължава.   Embarassed Толкова много сте изписали, честито за всички празници-извинявам се за общият знаменател, но наистина не ми остава време да изчета. Вили, честита рожба! Радвам се за героя  Heart Eyes !

# 552
Благодаря на всички за подкрепата. Днес таткото вече се чувства по-добре, но не смея да се зарадвам, че тъкмо се бях успокоила след първата операция и ... бам  #Crazy втора.

Tedishte благодаря ти за инфото за Тина Киркова.

Някой има ли отзиви от петъчните лекции в Тина Киркова?

villi
и
бени-вили браво на момчетата! Само така!

Относно крема за зърна: точно днес мои приятелки ми казаха, че е добре да започна да се мажа около месец преди раждането. Струва ми се малко ранко  newsm78, ама те горещо го препоръчаха.

# 553
Много се радвам за хубавите новини от нашите талисманчета!!! Гордеем се с тях!!!
на второ място добре дошли на новите мами Simple Smile
vills81 аз питах за контракциите и ми обясниха че са нещо подобно , НЕ искам да те плаша, стряскам и т.н. защото нямам опит , но ако се притесняваш , по-добре звънни на док.!!!
Kkali аз от една седмица се мажа с Лансинох ,има опаковки от 10 и 56гр. (съответно към 11 и 22лв.), приятелки ме посъветваха да си взема голямата , тъй като и след раждането ще ми трябва, а от разликата в цената е по-добре да си вземеш голямата.
относно дрехите за бебето... аз не съм много сигурна какво трябва да нося за бебето в МД освен памперси и мокри кърпи? ако има мама , която да знае нека да сподели  Blush
 Heart Eyes и  Hug

# 554
  • София
Вилс, ако усещаш менструални болки, контракции и ги усещаш и в кръста се обади на лекаря си и отиди до болницата за един запис на тоновете, нищо не губиш Peace
Аз май съм малко по-либерална и съм на принципа, който иска да идва - да идва. У нас винаги всичките ни приятели са идвали като са се обаждали само, че тръгват и така всички се чувстваме достатъчно комфортно и не смятам да си променям тертипа на живот Wink А що се отнася до баби, дядовци, лели и чичовци, те винаги са добре дошли по всяко време, на гости Mr. Green
За извеждането съм споделяла, че ще ползвам всеки удобен момент, стига да не е сняг до колене, виелица, порой и мъгла. Peace
Аз във Вита трябва да си нося само превръзки, всичко друго си ни дават оттам Flutter Талисманчетата, за които имам инфи си се включиха, остана само Мотонети, но и от нея последните новини бяха добри Praynig
Хайде вече да се прибират бебетата вкъщи, че да няма опасност от нищо Praynig
Сега ви оставям, зада хапваме, хубава вечер  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт