БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-13

• 27 086
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
  • До морето :)
Мерси за отговора. Аз по-точно се интересувам за възможността от алергия

# 376
  • София
Ако имаш предвид АБКМ - алергия към белтъка на кравето мляко-която е най-често срещаният проблем с млеката, козето мляко не я провокира.
Но всяка една храна може да бъде потенциален алерген, ако е въведена в неподходяща възраст.  Peace

# 377
  • Sunshine state
Аз давам домашно обезсолено козе сирене с картофеното пюре,защото също като Виви и аз така знам.Много й се услажда и го хапва с голям кеф.  Peace
Аз да попитам-кажете ми кисела с какво го приготвяте? Имаме купища компоти и съм чувала от няколко приятелки вече,че го правят с това.Но не е ли прекалено сладък?Разрежда ли се?  Thinking
И друго-млечната безглутенова каша на "Слънчо" има следната дозировка-суха каша 25 гр. на 135мл. вода. Та,как да измеря 25гр? Пише,че една чаена лъжичка се равнява на горе долу 2,5гр.,ама малка или голяма в смисъл каква големина е лъжичката?Ох..май много се обърках и аз.  ooooh! Който е правил да каже как я отмерва,че аз нещо не схващам как ще стане тоя фокус..  newsm78

# 378
  • До морето :)
Благодаря за отговора.   bouquet На малката ще й дам прясно мляко след годинката, а кисело - след 10 месеца, но съм решила да са домашно приготвени и млякото да е козе  Peace За всеки случай

# 379
  • Sunshine state
Сега пък погледнах,че киселът съдържа глутен...  ooooh!

# 380
  • Варна
Pupitka, детенце е много малко за нещо различно от мляко. Имам предвид кърма или АМ. Щом си започнала да захранваш, продължи със картоф, морков и тиква постепенно и бавно. А кашите ги остави за след месец. Кисел пък можеш абсолютно да го прескочиш. Но ако държиш да присъства в менюто, можеш да го включиш след 7 месец, когато въвеждаш следобедно хранене с твърда храна.

# 381
  • София
Сега пък погледнах,че киселът съдържа глутен...  ooooh!

Кой кисел?

Готовият, от пакетче, на което пише "кисел" ли? Ако е това-не го давай. В него няма плод, а боички и аромати.

Можеш да правиш кисел с натурално царевично нишесте-без глутен, без овкусители и аромати. Аз използвах такова. Приготвях млечен крем и към него добавях пасиран плод или плодово пюре. Но на твоето дете му е рано за това все още. 
На 4м. е бебето ти, вече си въвела картофи, млечен продукт (сирене), мислиш за каша.... , питаш за кисел и компот.... Доста бързаш.   Peace Наистина, 4м. е долната граница, в която е мислимо да започне захранването, но не и толкова активно и с въвеждането на толкова различни видове храни.

# 382
  • Sunshine state
Да,съгласна съм-вече съм запасена с тиква и тези дни ще я въведа,понеже вече мина 1 седмица от картофеното пюре.За кашата питам,не защото смятам утре да я давам,а защото купихме няколко кутии за следващия месец (очаква се да е тежък откъм финанси) и просто тази дозировка хич не ми е ясна.Кисела и аз не знам защо се дава,може би за разнообразяване на менюто. Thinking
Иначе съм въвела-круша и банан.Крушите са ни от саморасло дърво на село.Сварявам ги и после ги пасирам и това е.  Peace
И все пак-наистина ли кисел може да се приготви с компот?  newsm78
Хич и не държа да присъства,просто навсякъде го споменават,та взех едно пакетче да се намира. Simple Smile

# 383
Здравейте мами, след 2 седмици правим 9 месеца, добре ли е през 9-ти месец да въведа кисело мляко, от млечните съм въвела сирене и масло. Непоносимост или алергии към храни нямаме. Също така добре ли е да давам домашно кисело мляко или е по добре да го купувам? Благодаря ви предварително.

# 384
Аз преди киселото мляко /което още не съм дала/ въведох детски йогурт, извара, сметана - има пюрета с тези продукти.

# 385
30god и аз така направих  Peace! Пупитка има много хубави каши на Милупа, Хип и Лактана. Мисля,че са по-добър вариант от кисела. Пащърнак също е от първите зеленчуци и дохранвай с мляко винаги  Peace. Аз слагах малко мляко и в пюрето и давах след това шише.

# 386
Pupitka, може да се приготви кисел за бебето със сока от компота вместо с вода и после да се прибави пасирания плод. Аз лично на бебе под 6 месеца не бих давала нищо друго освен мляко.
А относно кисела - тъй като компотите са със захар, изключвам и този вариант на приготовление.

За каши Слънчо - ако са млечни, те не са с адаптирано мляко, а с обикновено пълномаслено сухо. В този смисъл не са подходящи за толкова малко бебе. По-добре се ориентирай към друга марка.
Преди бяха с голямо количество захар, дано са се поправили.

За козето сирене и мляко - протеинът е различен от този на кравето мляко. Ако детето до момента е приемало белтък от крава, това е и причината да се стартира с млечни именно от краве мляко. При успешното им въвеждане се захранва и постепенно с козе сирене.

Мише, плодовете се приемат на гладно, между храненията. Антония вече е обяснила защо.
Пресните сокове обаче се пият 10-тина минути преди хранене. Дразнят стомаха, но пък се усвояват буквално за минути.

# 387
Аз ги давам на гладно, защото така знам от теб, но се замислих, че не знам защо.

# 388
Плодът е жива храна. За да се усвои напълно (а това става много бързо в стомаха, за разлика от млякото, месото, яйцето!) - витамини, фибри, целулоза, то той трябва да бъде приет на празен стомах.
Ако се хапне ябълката например за десерт, то тя много бързо ще започне да ферментира, може да доведе до газове и ползата й ще бъде сведена до минимум.

# 389
Разбрах вече  Peace. В яслите и градините съобразяват ли се с това?

Общи условия

Активация на акаунт