БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-13

• 27 070
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
Аз правя попара с 3 сохара, масло, сирене и 1 ч.л. млечна каша, за да им е малко сладко, захар не слагам, макар че едната ми гледачка каза, че е слагала.

На обяд ядем около 500гр (за двамата) зеленчуци с месо или жълтък.

Тази вечер изядоха една малка питка от Билла, 1 млечна каша на Ганчев с бисквитки, 1,5 филийка с масло и кашкавал и за капак по 7-8 парченца бяло месо от печено пиле..и заспаха с 120мл кърма с каша  Joy. Явно чистият въздух добре им идва.

Но и ние имаме дни, в които м ядат и на половина.

# 421
Какво е количеството сухар в сутрешната попара?
Слагам по две парчета, но сякаш не е достатъчно..., поне не всеки път.
А като преместих попарата в бурканче, се оказа, че няма 190 мл.  newsm78
Аз не ползвам сухари, а препечени филийки. Давам по 2 малки или 1.5 нормални филии. Количеството готова попара е под 180, но засища моето дете.

# 422
Аз не ползвам сухари, а препечени филийки. Давам по 2 малки или 1.5 нормални филии. Количеството готова попара е под 180, но засища моето дете.

Е имах си хас филия и половина, че и с масло и сирене да не засити бебе на 10 месеца.
Важни са не грамажите, а хранителността. А при тази въглехидратна бомба, тя е голяма.

# 423
Ами съдейки от предния пост, реших да споделя, че моето дете такава доза го засища. Не разбрах вашия коментар......

# 424
Важни са не грамажите, а хранителността. А при тази въглехидратна бомба, тя е голяма.

Това имах предвид.
Аз и ти е премерила попарата и тя е била под 190 грама, т.е. малко според нея като количество.
Ако съпоставим млечно-зеленчуково пюре в количество 190 грама и попара, пак толкова, то привес взема попарата. Заради хляба, който е от групата на бавноусвояващите се въглехидрати. Това ще рече, че засища много повече и че това количество е напълно достатъчно, за да бъде нахранено и сито детето й.
Сега дали стана по-ясно?

# 425
Моето дете иска да пие мляко сутрин от известно време. Колко след това трябва да предложа твърдата закуска? Струва ми се, че млякото не е достатъчно на тази възраст, а и аз правя 170 мл, за да яде и след това.

# 426
Ами и моето още си пие,сутрин в 7ч.му правя 150гр. и към9-9,30ч.му правя закуската.

# 427
Моят пие мляко в 8.00 и в 9.00 му давам закуска, за да не стане късно после за обяда. Значи горе-долу като вас.

# 428
  • Варна
Здравейте искам да попитам нещо /незнам дали е точно за тази тема/ Кърмата ми хич я няма и даваме АМ - гледам какво пише на кутията и че след 10-я ден /така ми казаха и от болницата/ бебето трябва да изяжда м/у 90-110 мл мляко. Ние сме на 15 дена вече и не яде повече от 75 мл АМ, понякога само 50-60. По 3 пъти на ден се кърмим с по около 50-60 мл на хранене. Инъче си ака редовно, пиша. Но вобще незнам това количество от 100 мл кога ще го стигнем  Confused Мога ли да направя нещо по въпроса или да чакам беба сама да си иска повече храна?

# 429
Моето мнение е да се съобразяваш с нуждите на бебето. Винаги да кърмиш преди да дадеш АМ иначе съвсем ще ти спре кърмата. Щом ака редовно, значи хапва добре.

# 430
Светла, всяко дете е различно. Тези количества на кутиите са само ориентировъчни. Води се по бебето. Щом се изхожда нормално няма за какво да се тормозиш.
Може да пробваш да даваш по-начесто да се храни, щом количествата храна ти се струват по-малки.  Peace

# 431
  • Варна
Благодаря за отговорите   bouquet Ето ей сега се разрева, а трябваше след час да яде, дадох 60 мл и си ги изяде доволно. Имам обаче един голям проблем и съм притеснена: давам ХИП Комбиотик - много го харесва, но понеже е по-рядко /като кърмата/ като почне да яде лакомо и се дави постоянно, а аз изтръпвам - спира да диша и докато си поеме въздух - аз вече незнам къде се намирам. Преди няколко дена бяхме взели розовия Хип, по-гъст е, не се дави с него, но и не иска да го яде  Confused 

# 432
Светла, с едни и същи биберони ли даваш и двата вида АМ? Слагаш ли на гърдата, дори да не са ти пълни? Така ще дадеш сигнал на организма да произвежда мляко. Моля те, слагай бебето преди всяко хранене, ако не го правиш  Peace.

# 433
  • Варна
С един и същ биберон давам - да. Дори и като цедях кърма - и и давах от шишето и  с нея се давеше. Слагам я на гърда винаги - но не винаги има мляко /засичам това с бебешкот кантарче/ Обаче болката при сукането е просто неописуема  Confused  В началото ми беше разкървила зърната и преустановихме кърменето, сега беше голяма мъка доакто пак се получи, но пък кърмата намаля.

# 434
Нормално е в началото зърната да са раздразнени и болезнени, мажи с крем за тази цел (Лансинох е много добър), увери се, че суче правилно (има много теми в нет-а за това), кърми на често.
Не се предавай и продължавай да кърмиш, разгледай кърмаческия подфорум.

Общи условия

Активация на акаунт