Каква пералня

• 874 172
  • 6 188
  •   1
Отговори
# 3 795
  • оттам, откъдето започва България
Значи сте щастливки. Моята си центрофугира перфектно по принцип, но когато има нещо, което е много тежко и не е както трябва наместено в пералнята, иска да тръгне нанякъде. Не е нивелирана, защото е под кухненския плот и няма възможност, а и мисля че и под нея пода не е равен, тъй като е на бетон /така е останало от предните собственици и ние като бързахме да се нанасяме не го оправихме/ В началото си мислех, че антивибрационните крачета помагат, но явно не винаги се справят. И аз бягам на центрофуга, че направо изпадам в ужас да не стане някоя беля. Даже намалявам оборотите само и само да е добре. Ще изчакам още малко и ще махна антивибрационните подложки, та дано пак да е добре.

# 3 796
Старият ми Симменс е в банята и не е нивелиран, наклонът е голям и я оставих така. Не мръдва, не лумбурка, само свисти със съответващия за марката звук. Не сме имали проблем с придвижване на машината.

# 3 797
Мен това свистене ме плаши, сякаш ще излитаме.  Confused

# 3 798
И моята Сименс не тресе и не помръдва. Нивелирана е само еднократно при поставяне на око Simple Smile т.е. дали е стъпила на 4-те крачета. Ако прането не е разпределено го развърта бавно докато си го нагласи и чак тогава вдига оборотите според зададената програма.
Има леко свистене като звук и това е. Моята е в коридора и мога да я разбера кога какво прави. Ама аз обичам да знам как ми работи техниката.

# 3 799
  • Варна
Взехме си пералнята Ханса. Имаме първо пране на празна пералня и след това пуснахме една с дрехи, доволни сме. Има си разни опции, дисплей, отложен старт и други разни, тепърва ще ги изпробваме.
Единствено не ми допада, че отложения старт може да се задава само на кръгъл час, а не някакъв точен, но ще го преживея.  Simple Smile
Дано само бачка дълго и безпроблемно!

# 3 800
Всички перални и домакински уреди с отложен старт работят така. Само хлебопекарната ми ги дава през 10мин, но там е друго.

# 3 801
  • София
На моята ЛГ при пране на завивки понякога явно се разбалансира и не иска да центрофугира - тръгва да се засилва и се отказва. Тогава отварям, понамествам завивката, пускам на мин. Обороти, ценнрофугира, изпразва водата и тогава пускам на максималните за програмата.
Пази се, няма да тресе и да дрънчи.

# 3 802
  • на Мелмак
Да, отложения старт при перални те винаги е така.
За центрофугата, аз съм със Самсунг -9кг.и имам чувството , че при по-малко килограми я чувам  newsm78
При вас пък повечето кг. Са проблем.
Разни машини, разни центрофуги  Laughing

# 3 803
Снощи моята се държа добре на центрофуга, но й сложих сухо пране 3 кг., а тя е 8 кг. Всеки път е различно.

# 3 804
  • В полите на Пирин планина
Здравейте,днес по спешност се обзаведох с тази пералня Забравих да попитам в магазина - дали трябва  някъде да я регистрирам за гаранцията на инверторния мотор.

# 3 805
Със здраве да си я ползваш и без проблеми.

# 3 806
Аз да похваля още една екстра на моя Сименс, която не подозирах, че притежава. Днес наблъсках яко пране на основната програма, едвам затворих вратата с едни бархетни чаршафи. Като поисках да стартирам, ми показа 9 кг, изписка и не тръгна. Трябваше да махна една калъфка и тръгна без проблем. Явно има индикатор за претоварване и явно тези 9 кг, за които е предназначена основната програма означават 9 кг мокри дрехи, защото едва ли бяха толкова сухите.

# 3 807
По принцип указанията са за сухо пране, ама чак ми е чудно как ще натъпчеш 9 кг. сухо пране в пералнята?  newsm78 На  програма за 9 кг. ли беше сложила, или на някоя с по-малко кг.? Аз досега не съм си правила такива експерименти.

# 3 808
Да, на основната програма за памук - точно тази за 9 кг, показа килограмите, изписка и не тръгна. И аз не бих си правила такива експерименти, защото така съм разваляла пералня в миналото, но сега без да искам го постигнах. Явно бархетът е тежък.

# 3 809
Със сигурност е по-тежък от другите материи. Аз от няколко години си тегля прането, за да знам и колко прах или течен да сложа. Умна ти е пералнята.  Joy

Общи условия

Активация на акаунт