Каква пералня

• 874 167
  • 6 188
  •   1
Отговори
# 3 780
  • оттам, откъдето започва България
Аз пък въобще не смея да давам идеи, че от много избиране май не съм израла най-доброто. За тази цена има доста голям избор, но трябва да решиш кое е най-важно за теб в една пералня. Влез в Зора бг, Технополис, Техномаркет, а има и други сайтове.

# 3 781
Пералнята ни (12 год) сдаде багажа. Търсим нова, до 400 лв.
Тази дали е добра, марката нищо не ми говори?
http://www.pazaruvaj.com/peralni-c3167/hansa/awb-510-lp-p160949858/#opisanie

Марката е немска, правят ги в Полша. Не е лоша, но зависи какво ти трябва. Като за 400 лв е идеална даже. Аз, за разлика от другите не препоръчвам предлаганото в тези вериги магазини ( с малки изключения, разбира се).  Лични наблюдения. 

# 3 782
  • Варна
Нищо особено не искам от пералнята - да пере и да има кратка програма.
Пералнята от линка, който дадох по-нагоре, не е налична, предложиха ето тази:
http://www.libragroup.org/eshop/index.php?id_product=1096&controller=product

Иначе тази марка не че не е позната, на нашия пазар сигурно не, но четох разни мнения из руски сайтове, хората общо взето са доволни за съотношението цена/качество.

Най ни привлича гаранцията от 5 години.

# 3 783

Киса, следя темата защото съм Силтал на 20! години. И аз  търся нещо подобно.

Та аз съм "ЗА" при това тези с обем 7 кг. перат и неголеми килими.

В крайна сметка не пере бренда , а машинката. Успех и да споделиш впечатления. Сега като прочетох и аз започвам да се замислям за Ханса...

Аз до оня ден разглеждах Фагор с подобни показатели. Някой беше писал, че имал такава и се счупила, нека сподели колко време изкара и какъв е проблема?

Ето намерих: Love!

Също, струва ли си да се купува такава с инверторен мотор?
Fagor-а ми май тотално сдава багажа....търсейки нови варианти, виждам добро съотношение между цена и показатели при LG.

# 3 784

Скрит текст:

В крайна сметка не пере бренда , а машинката. Успех и да споделиш впечатления. Сега като прочетох и аз започвам да се замислям за Ханса...

Аз до оня ден разглеждах Фагор с подобни показатели. Някой беше писал, че имал такава и се счупила, нека сподели колко време изкара и какъв е проблема?

Fagor-а ми май тотално сдава багажа....търсейки нови варианти, виждам добро съотношение между цена и показатели при LG.

Fagor-а ми е купуван 1996 г.     Laughing   Значи, 20-годишен.Тотален проблем няма, последно преди 2 седмици мотора беше за смяна на четки.МЪжа ми го занесе в сервиз, оправиха го.Най-вероятно ще пере още някоя и друга година.Проблема е, че от 2-3 години насам все нещо трябва да се оправя по нея-водната помпа, мотора 2-3 пъти, центрофугата прави парчета....абе, амортизирана си е вече и иска да се пенсионира, не й се работи до дълбока старост.    Laughing
Мъжа ми я сглоби и ще стои в резерв, най-вероятно ще е на доизживяване на вилата.
А аз се обзаведох с това
http://www.lg.com/bg/peralni-mashini/lg-F12B8ND1
Далеч съм от мисълта, че ще изкара 20 години, надявам се поне на 10-на.....    Grinning

# 3 785
Love!, благодаря за бързият отговор. Е, и тя като моята си е поработила достойно! Сега пак да размишлявам. Да се върна пак да разгледам Фагорчетата. Grinning

И честита ти нова LG! Със здраве и нея дълги години да си  я ползваш!

# 3 786
Взимай с голяма гаранция, това е моята философия...щом са се прежалили да дадат по-голяма гаранция, значи все пак има някаква надежда   Laughing
В Техмарт погледнах, имат -10% допълнително на някои марки перални, иначе доста често пускат 5 години гаранция на всички големи уреди, но в момента точно няма. Следете ги все пак.

# 3 787
  • Варна
По принцип с гаранционните перални как се процедира, ако нещо им се повреди? Вкъщи ли идва майсторът? Защото ми се струва нереално да се тътри това тежкото чудо до сервиза...

# 3 788
По принцип с гаранционните перални как се процедира, ако нещо им се повреди? Вкъщи ли идва майсторът? Защото ми се струва нереално да се тътри това тежкото чудо до сервиза...
Eстествено, че идва в дома ти отначало, но ако не дай си боже е нещо, което трябва в сервиз да се поправи, я транспортират до там.

# 3 789

Ти си късметлийка с твоята Силтал. Моята загина веднага след изтичане на 3-годишната гаранция преди много години. След това Уърпул, същата работа, точно след изтичане на 3-годишната гаранция. Засега най-дълго съм прала с Перлата. Да видим как ще се представи сегашната ми - Hoover /вече и тя на 3 години/.

# 3 790
didka pitka, електроуредите както и други неща в живота са късмет.  Grinning

Четем, обсъждаме, гледаме и... По мои наблюдения с близки, познати и приятели специално относно пералните, от тези най - най продаваните - индезит, канди, уъррлпул и разни други. Повечето с някакви промоции в Техномакет и Технополис се чупят в денят, след който минала гаранцията.

Имам наблюдения , че такива, които се правят във военни заводи (или бивши такива) издържат много.

А и зависи какво се чупи. Например на зълва ми и отказа центруфата центално - нещо на ел. мотора, веднага след гаранцията. Ако падне ремък - не е толкова фатално.

# 3 791
О, да, със сигурност всяка техника си е до късмет. Но и ремонтите при гаранция са толкова бавни, че ми беше омръзнало да пера на ръка трима мъже.
Искам да попитам съфорумките, които са с перални Сименс /а и други могат да кажат мнение/, имат ли проблем при центрофугиране при неправилно разпределение примерно на големи хавлии, чаршафи и т. н.  /имам предвид да се разтриса пералнята/ newsm78

# 3 792

Искам да попитам съфорумките, които са с перални Сименс /а и други могат да кажат мнение/, имат ли проблем при центрофугиране при неправилно разпределение примерно на големи хавлии, чаршафи и т. н.  /имам предвид да се разтриса пералнята/ newsm78
Аз нямам такъв проблем - тя си ги наглася дрехите

# 3 793
В момента съм с два Сименса, стар и нов. Новият е Анти- вибрационен дизайн, старият не, но и при двата няма случай да се получи това. Разпределя си тежестта.

# 3 794
О, да, със сигурност всяка техника си е до късмет. Но и ремонтите при гаранция са толкова бавни, че ми беше омръзнало да пера на ръка трима мъже.
И  при мен няма такова нещо, ама аз пускам пералнята и бягам. Както писах напред, стои ни в пералното помещение. Случвало се е обаче да отида да си прибера дрехите, а тя още центрофужи.

Общи условия

Активация на акаунт