Има ли успели от ин витро на естесвен цикъл?

• 33 345
  • 351
  •   1
Отговори
# 45
Хриси, това че ти си имала бременост от такава процедура според мен си е шестица от тотото.
Имам чувството, че успеваемостта е около 5-10 % .Питах Персенска за процент и тя ме смота че не е математик.
Но, ако събера парички  пак бих я повторила.

# 46
  • София
sigma,то всичко в ин-витрото си е 6 от тотото,като се замислиш-било то стимулирано или не. Успех от първи опит изобщо,ако ме питаш мен,след вече 6,също не е по-различно...ама,има толкова успели момичета с първата стимулация. Спонтанно забременяване,след н- на брой неуспешни-и то...но се случва  Simple Smile. Остава ни да се надяваме,че рано или късно и ние ще ме от къметлийките по един или друг начин. По едно време в Щерев имаше статистика....за съжаление и те вече не я публикуват..и.,не от гледна точка на това,дали са "математици" или не, а е елементарно изискване за работата на тези,които сме избрали да си даваме парите.

# 47
Понеже не съм много наясно може ли да се сложи анкета ?
Дайде да броим.

# 48
  • София
Има доста анкети-и в старата тема за ЕЦ май имаше,но,в един момент замират....май няма много смисъл. Още повече,че доста момичета не пишат тук,а познавам успели,но нерегистрирали се...пак няма да е точно,за съжаление  Sad

# 49
  • София
hubavataemi, ще ти бъда благодарна да дадеш повече информация за акупунктурата, която са ти правили. И какъв е при вас по принцип проблема?

За протокола - аз имам един неуспешен опит на ЕЦ, върнаха ми ембриона на 3-ти ден, разделен на 8.

Желая успех на всички в темата!  Hug

# 50
А пък моя пирятелка преди година от първи и единствен  опит на ЕЦ, с 1 ембрион разделен на 10, върнат на 3 ден  - успешен. Беше с неизяснен стерилитет.
/пак за статистиката и за кураж/

Последна редакция: вт, 04 окт 2011, 07:42 от Kale_

# 51
За статистиката и от мен. Моята приятелка е мама на момченце на 1 месец  след над 15 опита за инвитро на ЕЦ. Множество пункции, кухи фоликули, некачествени яйцеклетки, спукани преди пункция фоликули и т.н. При нея желанието  и постоянството надвиха доказаният й   изчерпан яйчников резерв. С лекаря уцелиха месец с 2 фоликула с 2 хубави яйцеклетки, едната от който се превърна в  едно сладко малко момченце .

# 52
Аз също имам два неуспешни опита ин витро със стимулация. Сега чета из форумите за опит на естествен цикъл. Не знам дали е тука мястото за такъв въпрос, но как е при вас - при един и същи лекар ли ходите, защото моя позната наскоро ми каза, че когато в една клиника се направят два неуспешни опита, според нея трябвало да се смени клиниката, защото явно правели нещо не както трябва. Та тези нейни думи сега ме спохождат непрекъснато.

# 53
  • Божурище
Zazzy в по - предишни страници  бях написала и по-подробно, само тубарен е за сега проблема, нямам дясна и непропусклива лява тръба. Ембриона на 2 рия ден се беше разделил на 4 и много ме болеше кръст имах и нещо като цистит доктора с акупунктурата ми и изписа някакви билкови лекарства, аз по принцип никога не съм имала цистит или болки в бъбреците но в дните на чакане след трансфера беше непоносимо чак , но в декларацията за съгласие за пункцията си пишеше, че може да се получи инфекция.
акупунктурата за скромнота сума от 360 лв. беше 2 пъти по 20 мен в деня на трансфера и на следващия към обяд пак 2ти по 20 мин. 5-6 игли леко боцнати в ръцете краката главата и корема това е в общи линии. Има 1 китаец в София на бул .Христо Ботев той взимал за същото нещо 180 лева, но доктора ми каза че иглите не му били стерилни т.е за многократна употреба са .
Сега се надявам като ми оперират лявата тръба да си забременея по  естествен начин. Praynig Praynig Praynig

# 54
Здравейте момичета! Днес бях при док. 9 ден от цикъла. Каза, че не вижда доминантен фоликул. Цикъла ми нещо се промени и сега е през 30-32 дни. Дали е възможно да имам по късна овулация? Каза ми да отида пак в петък. Иначе днес ми каза, за нейна пациента с 4 стимулирани опита дето е забременяла от ЕЦ. Струвало си да опита човек. Решена съм твърдо да опитам но тази овулация ....Променял ли се е при някоя от вас цикъла след стимулация?

# 55
  • София
Marzelivka,възможно е един цикъл да ти е ановулаторен. Едва ли е от стимулацията. Имала съм такива и преди да започнем опити ин-витро,докато още ми следяха овулацията  и се борехме сами. И предишният ми лекар беше казал,че в това няма нищо притеснително-яйчниците си почиват. Иначе,цикълът ми си е все толкова-винаги на 28 дни-заковава,въпреки всичките стимулации.

# 56
Аз имам успешно ин витро на ЕЦ. Правиха ми го в Малинов. Първия месец се беше спукал фоликула, Втория месец стигнахме до пункция, но не се оплоди яйцеклетката. На третия месец имах две яйцеклетки, двете се оплодиха. Трансфера ми беше на втория ден след пункцията. Яйцеклетките бяха разделени на 4. Едната не се разви, но другата.... Резултатът е вече на почти 9 месеца.
Успех на всички! Hug

# 57
И в петък нямаше доминантен фоликул  Sad . Док ми казва за другия месец да ме по стимулира малко. Чудя се какво става. Никога не съм имала проблем с овулацията, а вече втори месец ми липсва.... Не знам какво да правя. Много искам да пробвам този ЕЦ но два месеца без овулация май не е много нормално....
dimara много се радвам на историята ти и на всички свършили с успешен край. Дано  да ни достигне всички  Praynig

# 58
  • Божурище
Marzelivka69, как си с яичниците, някога имали ли са твоите доктори СЪМНЕНИЕ за СПЯ. на мен ми мина лапарото и по всичко личи, че вече намя да съм на ЕЦ, отпушиха ми тръбата но имам склеротични изменения в яйчниците

# 59
hubavataemi  не съм имала проблеми. Правиха ми лапаро пролетта и от тогава почти всеки месец ходя на прегледи но не е имало съмнения за проблем. Лошото е, че категорично и този месец нямам овулация... Док ми предлага някаква слаба стимулация с клостил. Не знам какво да правя... Да чакам ли за ЕЦ или да се стимулирам малко... Колко ли месеца е нормално да се наблюдавам за да хванем овулация.... Много ми е криво   Cry

Общи условия

Активация на акаунт