Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Трябва ли да избягвам кърменето след използване на почистващ препарат с хлор?
Как мога да накарам детето си на 11 месеца да пие вода, особено когато е болно?
Как мога да намаля честотата на кърменето, без да причиня отбиване или намаляване на производството на мляко?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Трябва ли да избягвам кърменето след използване на почистващ препарат с хлор?
-
Как мога да накарам детето си на 11 месеца да пие вода, особено когато е болно?
При болест на дете от 11 месеца, което не приема течности, можете да опитате да му предложите вода с помощта на чаша, бутилка с биберон, капкомер или дори сламка. Като алтернатива можете да поддържате хидратацията му чрез предлагане на воднисти плодове или зеленчуци като краставица или диня. Ако има проблеми с хидратацията, консултирайте се със здравен специалист.
-
Как мога да намаля честотата на кърменето, без да причиня отбиване или намаляване на производството на мляко?
За намаляване на честотата на кърменето без риск от отбиване или намаляване на производството на мляко, можете постепенно да увеличите количеството твърда храна и течности, за да задоволите апетита на детето и да намалите интереса му към кърмата. Важно е да осигурите плавен преход и да наблюдавате реакцията на детето. Ако възникнат проблеми или въпроси, препоръчително е да се консултирате с педиатър.
-
Какво е това прозрачно, жълто и мазно изтичане след спиране на кърменето?
-
Как да спра кърмата с хомеопатични средства и дали това ще повлияе на кърменето на детето?
благодарско че откликна на въпроса ми!! За сетен път се убеждавам, че тук във форума има безценни хора и тук намирам помощ и съвети, които няма къде другаде да получа...
... и на мен ми се въртеше нещо за кърмаческа стачка, но пък си мислех, че при нея детето въобще не поема гърдата, тоест не иска...така ли е? колкото и да разпитвах, не намерих други като нас....при нас детето винаги с желание се нахвърля на гърдата и захапва стръвно, бих казала дори...никога не ми е отказвал да поеме гърда, напротив...прави го винаги с голями и видимо желание, и затова си мислех че това не е стачка, но вече незнам....
...и то защото не мога да го разбера кога е гладен 

не мога да позная иска ли, кога е гладен....
Отдавам го на това, че много неща ми се струпаха наведнъж - първият цикъл, след това стомашно разстройство с повръщане, веднага след това здрава хрема, която ме държи вече 2 седмици... Последната една седмица беше много неспокоен през нощта и постоянно търсеше да суче, отдавах го на дразнещи зъби, тъй като и много се лигави от известно време насам. До скоро кърмех от едната гърда на хранене, когато започнах да давам и от двете се оказа, че и те не му стигат. Много съм уплашена. Започнах да се наливам с повече вода, от снощи пия бирена мая, сега чакам да стане по-нормално време да отида да купя лактогонен чай. Нощта я изкарахме що годе добре, буди се на три часа да яде, през останалото време го дебнах в момента, в който се размърда да му вкарам гърдата в устата, да суче, пък и макар на празно. Памперсите са като че ли добре - пишка си, ака доста по-рядко - веднъж - два на ден, често пропуска ден, а до скоро акаше на всяко хранене. Цедя на ръка след всяко хранене, цедих и през нощта, нищо, че нищо не изкарвам.