ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 21

• 44 435
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
При изкарана варицела, вирусът остава в латентно състояние в нервите на човека. Там той "спи", докато някакво състояние- стресово, слаба имунна система, не го пробуди. Тогава се проявява като херпес зостер. При мен се случиха и двете. Херпес зостерът е много неприятен и се заразяват непреболедувалите с варицела. Така заразих голямата си дъщеря. Единственото разумно обяснение да кара човек по два пъти варицела е, че имунната система е убила вируса, а не го е оставила в нервите. Не съм сигурна до колко е възможно. Може да се касае в случаите за различни видове шарки, неразпознати от лекарите.

Не съм съгласна с болднатото... Според предишните изречения, вирусът "спи" в нас, докато нещо не го "събуди", за да се развие херпес зостер, т.е. логично е да го боледуват хора, които вече са имали среща с вируса (преболедували или ваксинирани)...
Да, вирусът спи в нашите нерви и е възможно в един момент да се прояви като херпес зостер и болният в този момент е заразен. Ваксинираните не боледуват от варицела, но след като е вкаран вирусът е най- вероятно да боледуват от херпес зостер, което за мен е направо безумие да се ваксинира за тази шарка. Да, от херпес застер боледуват само изкаралите варицела. Не зная, stelt77 къде се губи логиката.

Сега и аз се замислих... Като малка не съм боледувала от варицела, изобщо никакъв вид шарка. Не знам какви ваксини имам  Confused НЯкой знае ли поколение 1978 какви са ни поставяли?
Обаче на 21 години като станах се заразих от едра шарка от човек даже по-възрастен от мен. Следващата година пък от дребна шарка, като лекарите тогава ми казаха да не пазя детето (тя беше тогава на около 3 години), хубаво било и то да мине.  Е, само дребната прихвана, но аз я изкарах много зле.
От херпес никога не съм боледувала, дали има връзка  newsm78

# 391
Изкарала съм всички шарки, без вариолата. Никога не съм имала херпетични образувания.
Предполгам в период на силен стрес може и да се развият.

# 392
Изкарала съм всички шарки, без вариолата. Никога не съм имала херпетични образувания.
И аз.

Моите деца все още нищо не са карали- на 7 и 3 години. Или поне аз не знам.

# 393
И аз.

Моите деца все още нищо не са карали- на 7 и 3 години. Или поне аз не знам.
И моите са така. На 8 и 3 са. Събирали сме се със заразени дечица, не нарочно, но не съм ги и пазила. Всъщност гледам да не бягаме и от хремави, кашлящи и прочие, даже напротив.

# 394
Предполгам в период на силен стрес може и да се развият.
Херпес зостерът няма нищо общо с обикновения херпес. Това е възпаление на нерв, в който се е събудил вирусът. Изкарва се по различни места на тялото и започва с едно "мравучкане" по протежение на нервите. Зависи от имунната система каква площ ще му позволи да обхване. За разлика от варицелата, тук вече има и болка. Не го пожелавам на никого. Така, че много стрнно е за мен, защо деца се заразяват с ваксина, като може по принцип никога да не се разболеят от самата варицела.

При изкарана варицела, вирусът остава в латентно състояние в нервите на човека. Там той "спи", докато някакво състояние- стресово, слаба имунна система, не го пробуди. Тогава се проявява като херпес зостер. При мен се случиха и двете. Херпес зостерът е много неприятен и се заразяват непреболедувалите с варицела. Така заразих голямата си дъщеря. Единственото разумно обяснение да кара човек по два пъти варицела е, че имунната система е убила вируса, а не го е оставила в нервите. Не съм сигурна до колко е възможно. Може да се касае в случаите за различни видове шарки, неразпознати от лекарите.

Не съм съгласна с болднатото... Според предишните изречения, вирусът "спи" в нас, докато нещо не го "събуди", за да се развие херпес зостер, т.е. логично е да го боледуват хора, които вече са имали среща с вируса (преболедували или ваксинирани)...
Да, вирусът спи в нашите нерви и е възможно в един момент да се прояви като херпес зостер и болният в този момент е заразен. Ваксинираните не боледуват от варицела, но след като е вкаран вирусът е най- вероятно да боледуват от херпес зостер, което за мен е направо безумие да се ваксинира за тази шарка. Да, от херпес застер боледуват само изкаралите варицела. Не зная, stelt77 къде се губи логиката.

Сега и аз се замислих... Като малка не съм боледувала от варицела, изобщо никакъв вид шарка. Не знам какви ваксини имам  Confused НЯкой знае ли поколение 1978 какви са ни поставяли?
Обаче на 21 години като станах се заразих от едра шарка от човек даже по-възрастен от мен. Следващата година пък от дребна шарка, като лекарите тогава ми казаха да не пазя детето (тя беше тогава на около 3 години), хубаво било и то да мине.  Е, само дребната прихвана, но аз я изкарах много зле.
Невъзможно е да си боледувала от ЕДРА шарка! Тя се нарича вариола. И херпес на устните е съвсем различно заболяване от херпес зостер.

Последна редакция: сб, 08 окт 2011, 09:16 от N.K

# 395
Невъзможно е да си боледувала от ЕДРА шарка! Тя се нарича вариола. И херпес на устните е съвсем различно заболяване от херпес зостер.

Познавам хора, преболедували вариола, но те са на годините на родителите ми... В случая потребителката може би наистина не е преболедувала вариола (която уж изчезнала към 1980 г.), а варицела... След изчезването на вариолата, шарката с най-едри петна е варицелата и сега лекарите я наричат едра шарка...

# 396
Привет на всички,
тъй като не вярвах преди като четях тук, вчера ходих да си направя ваксина против грип. В банката ги предлагат безплатно за служители. И попитах дали не е добра идея да направя и не детето ми. И доктора тук ми каза - ами страда ли от някакви сериозни заболявания. Казах - не. Ами тогава не, тук по принцип ваксинираме хора възрастни, на които една настинка би им се отразила зле. Иначе на млади хора не препоръчваме - те дори и с грип за 3-4 дни и са на крака. И аз питах - ми тогава то и аз нямаше  смисъл да се ваксинирам? А те - е няма проблем, за другата година ще знаеш.
Т.е. аз съм изумен - тук медицината не поощрява използването на ваксини или антибиотици. Явно малко в Бг ми е бил промит мозъка. Там едва ли не с рекламите по тв се чувствах виновен пред детето си ако не го ваксинирам.

# 397
Привет на всички,
тъй като не вярвах преди като четях тук, вчера ходих да си направя ваксина против грип. В банката ги предлагат безплатно за служители. И попитах дали не е добра идея да направя и не детето ми. И доктора тук ми каза - ами страда ли от някакви сериозни заболявания. Казах - не. Ами тогава не, тук по принцип ваксинираме хора възрастни, на които една настинка би им се отразила зле. Иначе на млади хора не препоръчваме - те дори и с грип за 3-4 дни и са на крака. И аз питах - ми тогава то и аз нямаше  смисъл да се ваксинирам? А те - е няма проблем, за другата година ще знаеш.
Т.е. аз съм изумен - тук медицината не поощрява използването на ваксини или антибиотици. Явно малко в Бг ми е бил промит мозъка. Там едва ли не с рекламите по тв се чувствах виновен пред детето си ако не го ваксинирам.
Да, Веско.
Медицината е навлязла много широко в съзнанието на хората и изобщо цялото им възприятие относно света и това, което наричаме болести...

Имаш ли представа, че аз бях тръгнал да си заминавам? Преди 6-7 месеца бях на памперси и легло! Само тотално отхвърляне на медицината и приемане на друг начин на живот направи това с мен. Разбира се, помогна ми и един човек с билколечение, но затова мога да говоря предимно на лични с доста обяснения.

От тогава досега съм посветил живота си на другите. В просветление и помощ на хората. Да, аз не ходя на екскурзии. Каквото успея да спестя от DTS заплата си отива в преводи и помощ на хора в нужда. Всеки сам избира...

# 398
Я какво си изрових от профила на Крис...  Wink

Много обичам да се ровя в неговия профил, признавам си...  Laughing   И май не съм само аз...  Mr. Green

# 399
Престижен вестник трие информация за връзка между ваксина и аутизъм
http://www.zdrava.bg/zabolyavaniya-i-lechenie/lekarite-malchat/p … aksina-i-autizam/

Изоставаме от Европа по ползване на противогрипни ваксини Peace
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=786602

Вредни ли са ваксините
http://adamoreva.com/index.php?option=com_content&view=article&id=234:2011-09-16-04-34-17&catid=34:svetyt-se-promenq&Itemid=48

Последна редакция: сб, 08 окт 2011, 16:37 от n_alex76

# 400
Не съм се замисляла.  Thinking
Оказва се, че болката не е задължителна, но пък усещането било характерно.
Мъжът ми е имал такива симптоми в един период от живота си.

# 401
Престижен вестник трие информация за връзка между ваксина и аутизъм
http://www.zdrava.bg/zabolyavaniya-i-lechenie/lekarite-malchat/p … aksina-i-autizam/

Изоставаме от Европа по ползване на противогрипни ваксини Peace
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=786602

Вредни ли са ваксините
http://adamoreva.com/index.php?option=com_content&view=article&id=234:2011-09-16-04-34-17&catid=34:svetyt-se-promenq&Itemid=48

Огромно благодаря за тези линкове, n_alex76! Hug Hug Hug

# 402
Гледахте ли Хрътките по БТВ? Отивам да им пиша - отново...  Tired

# 403
Не. Аз съм на Хьон Бин (заради на Ненатоа аватара Twisted Evil Joy) и не стигам до телевизия.
Я кажи какво е станало.

# 404
Гледахте ли Хрътките по БТВ? Отивам да им пиша - отново...  Tired
Ахх, изпуснал съм го, за което съжалявам.... Някъде има ли го на запис?

Общи условия

Активация на акаунт