ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 21

• 44 460
  • 745
  •   1
Отговори
# 375
какъв се явява този Мангъров
Е как може да не знаеш Мангъров? Кой не е чувал за него?! Simple Smile
Безрой бисери, започвайки от "който не се имунизира да заповяда в инфекциозна болница" и какво ли не още... дори съм ги забравил. С една дума защитник на ваксините, ама от тези дето си говорят, че ваксините са супер-мега-гига-хипер важни и без тях да сме умрели...

Цитат
бихте ли посочили линк къде може да се изслуша предаването на запис. Много исках да го следя,
И аз искам. И аз нямах възможност да го слушам.

Цитат
Чукчи, чакам филма, за да го гледам!
Ще го завърша до седмица-2-3. Ще разберат всички Wink
Ще го направя и за ДВД Wink

# 376
Д-р Мангъров е завеждащ отделение детски болести или нещо такова. Накратко, най големият по детски болести. По отношение на ваксините, за д-р Мангъров този който изказва някакви съмнения по отношение на полезността на ваксините е идиот който говори глупости.

# 377
Защо не заведете дело срещу Мангърков и другите подобни "колеги" за манипулиране чрез невярна информация?
Пък и колко пъти да потвърждаваме  незадължителноста на ваксините? Преди време правихме списък, пращахме какво ли не.
За Испания не са задължителни, а препоръчителни. Достатъчно е дори само да бъдат отворени официалните сайтове, за да се информира човек. Повечето нови ваксини, тук въобще не са в календара, но виждам че в Бг и с това спекулират. В цяла Европа имали превенар в задължителните( оууу) календари, против варицела. Глупости. Просто и журналистите не стават, не проверяват информацията и хората се лъжат безогледно. Аз съм писала на доста вестници за невярна информация, която съм прочела на техните страници. Ако желаете, събирайте линковете пак, пишете им мейл на Дарик.
Нека бъдат по- предпазливи, информацията сега се намира лесно, естествено ако имат желание някакво.
 Тук се водят пред половин година дебати. Да ги правят ли задължителни. И винаги разума надделява и се отказват. Когато хората са притиснати и застрашени, чудеса правят и се намират начини. А така поне реално знаят броя на неваксинираните, той е голям и ги стряска, но знаят че променят ли закона, ще бъде още по- зле.

Да допълня, единствени задължителни ваксини са срещу холера и жълта треска. За треската я водят задължителна за отиващите в Африка и препоръчителна за Централна и Южна Америка.
Холерната не се препоръчва от СЗО от 73 година, но си я имат в резерв.
Ако обаче трябва да се ваксинират хора с горните две, то това става в извънредни ситуации( години са минали без такива) и с нужния указ. И в официалните им сайтове е записано, че 50 % роля играе хигиената в такива ситуации.
Както и в нормалното ни битие, принципа е същият.

Единствените сайтове, които поддържат огъня за задължителноста на ваксините(като Мангъров например) са подобни на този тук форум, например Мама и бебе и т.п. Там са изпраскали едни глупости, неотговарящи на действителноста. Пропагандират за поставяне на всички налични на пазара ваксини и нормално, като видиш кои са им рекламодателите, да се подлагат на този цирк.

Последна редакция: пт, 07 окт 2011, 00:28 от Марица

# 378
При изкарана варицела, вирусът остава в латентно състояние в нервите на човека. Там той "спи", докато някакво състояние- стресово, слаба имунна система, не го пробуди. Тогава се проявява като херпес зостер. При мен се случиха и двете. Херпес зостерът е много неприятен и се заразяват непреболедувалите с варицела. Така заразих голямата си дъщеря. Единственото разумно обяснение да кара човек по два пъти варицела е, че имунната система е убила вируса, а не го е оставила в нервите. Не съм сигурна до колко е възможно. Може да се касае в случаите за различни видове шарки, неразпознати от лекарите.

Не съм съгласна с болднатото... Според предишните изречения, вирусът "спи" в нас, докато нещо не го "събуди", за да се развие херпес зостер, т.е. логично е да го боледуват хора, които вече са имали среща с вируса (преболедували или ваксинирани)...
Да, вирусът спи в нашите нерви и е възможно в един момент да се прояви като херпес зостер и болният в този момент е заразен. Ваксинираните не боледуват от варицела, но след като е вкаран вирусът е най- вероятно да боледуват от херпес зостер, което за мен е направо безумие да се ваксинира за тази шарка. Да, от херпес застер боледуват само изкаралите варицела. Не зная, stelt77 къде се губи логиката.

# 379
Цитат
Да, от херпес застер боледуват само изкаралите варицела.
Но не всички, нали така? Thinking

# 380
  • София
Не всички.
Опитах се да намеря предаването, ама нещо не се справям.

# 381
При изкарана варицела, вирусът остава в латентно състояние в нервите на човека. Там той "спи", докато някакво състояние- стресово, слаба имунна система, не го пробуди. Тогава се проявява като херпес зостер. При мен се случиха и двете. Херпес зостерът е много неприятен и се заразяват непреболедувалите с варицела. Така заразих голямата си дъщеря. Единственото разумно обяснение да кара човек по два пъти варицела е, че имунната система е убила вируса, а не го е оставила в нервите. Не съм сигурна до колко е възможно. Може да се касае в случаите за различни видове шарки, неразпознати от лекарите.

Не съм съгласна с болднатото... Според предишните изречения, вирусът "спи" в нас, докато нещо не го "събуди", за да се развие херпес зостер, т.е. логично е да го боледуват хора, които вече са имали среща с вируса (преболедували или ваксинирани)...
Да, вирусът спи в нашите нерви и е възможно в един момент да се прояви като херпес зостер и болният в този момент е заразен. Ваксинираните не боледуват от варицела, но след като е вкаран вирусът е най- вероятно да боледуват от херпес зостер, което за мен е направо безумие да се ваксинира за тази шарка. Да, от херпес застер боледуват само изкаралите варицела. Не зная, stelt77 къде се губи логиката.

Извинявай, грешката е моя, загубих се в превода...  Laughing  Болднатото го разбрах все едно, че от херпес се заразяват тези, които не са боледували варицела (а то е точно обратното)... Ти обаче си имала предвид, че болният от херпес може да зарази с варицела хора, които не са я боледували...   Peace  И аз така го обясних, та някой да се загуби в превода...  Laughing

# 382
Много пьти го казах,че в БГ хората разбират думата "задьлжително" коренно различно от истинското  й значение.

Например следното:
Дльжен сьм да ходя на работа.(цитат на познат)

!Не сьм дльжен,но за да имам пари трябва да работя.
Може да работя,може и да не работя.Никой не ме наказва,че не работя.
Повечето или всички хора работят.Това не означава,че работата е задьлжителна!

Когато Мангьров казва,че ваксините в ЕС са задьлжителни сигурно има в пред вид ,че се слагат рутинно на всяко дете.
Трябва някой да му зададе вьпроса дали в ЕС има наредба,закон както в БГ,който да обвьрзва родителите с глоба и недостьп до ДГ и училище.
Тогава ще видите какво ще отговори.Ако и тогава изльже,може вече да му се тьрси отговорност.

А ако го твьрди поради дезинфоримраност или некомпетентност още по лошо и срам и позор за него като "светило" в БГ.

Като прегледах старите теми на Бьрди,той сьщо повтаря сьщото,че в ЕС ваксините са задьлжителни....
Трудно се излиза от това умопомрачение с векове....

# 383
Крис, всъщност Мангъров твърди, че в ЕС ваксините не са задължителни, но без тях децата не се допускат до детска ясла и градина... Той също твърди, че и в България ваксините не са задължителни, защото по негови думи никого не са обесили, че не си ваксинира децата и никого не ваксинират на сила....

Ето да припомня две предавания:

http://www.btv.bg/video/671124546-Za_ili_protiv_vaksinite.html

http://play.novatv.bg/play/231261/?autostart=true – от 01:14:13

Който е слушал вчерашното предаване в Дарик, ще види, че той нищо ново не казва... Има си човека 2-3 лафа и само тях си повтаря...

Сега е момента да помоля, който знае някакви предавания с Мангъров, да пусне линкове към тях...

# 384
Да внеса още един нюанс на "задължително" в БГ  Mr. Green
Примерно, задължителни са еди какви си прегледи и изследвания, съвразни с конкретни състояния. Обаче задължението е за мед. лица да насочат пациента към тях и да му ги предложат, а не за пациента да си ги прави! Пациентът може да откаже всеки преглед, манипулация, тест и пр...
За ваксините и профиликтачните прегледи при ЛЛ "задължително"-то вече носи след себе си и наказания. Но примерно профилактичните прегледи, зради липсата на добра организация, ниско заплащане за тях, и постоянно липсващи направления, на практика не се правят и точно защото рядко зависи от добрата воля на пациента да спази задължението си, наказанията за тях много рядко се налагат...
За задължителните ваксини след детска възраст също никой не е приритал. Големите дебати остават само за детските ваксини, но пък там и парите са най-много...

# 385
Айде да се повторя и аз...... "Думата ЗАДЪЛЖИТЕЛНО кара слабият да се самозадължи"!!!!!!!!!!

# 386
Аз пък преди обърнах внимание, че под безплатно се разбира задължително.
Когато беше офанзивата за въвеждане на още ваксини в бг имунизационен календар, обърнах внимание на този факт.
Както и да е, би трябвало да си подбират думите внимателно. И да проверяват информацията, тъй като превенар, рота, варицела и грип са извън календара. Те са допълнителна услуга. Сега виждам, че в някои сайтове са ги вписали в календара, но с друг цвят и пояснение, че тази услуга се извършва допълнително, т.е. не е планова.

Стелт, ако този твърди, че в Бг не са задължителни и няма натиск, то тогава защо хорат биват съдени, глобявани, преследвани.
Да ме извинят всички "умници", но е недопусмо да се твърди, че държавата е демократична република, а мед. власти да налагат диктатура.

Здравето е най- ценното богатство на човека! Никой няма право да ви преследва, да ви причинява неудобства и страдания.
Още повече пък и дискриминирането на децата със забрана за прием в ДГ и ДЯ, а също и отнемане на помощите на родителите им.

# 387
Аз пък преди обърнах внимание, че под безплатно се разбира задължително.
Когато беше офанзивата за въвеждане на още ваксини в бг имунизационен календар, обърнах внимание на този факт.
Както и да е, би трябвало да си подбират думите внимателно. И да проверяват информацията, тъй като превенар, рота, варицела и грип са извън календара. Те са допълнителна услуга. Сега виждам, че в някои сайтове са ги вписали в календара, но с друг цвят и пояснение, че тази услуга се извършва допълнително, т.е. не е планова.

Стелт, ако този твърди, че в Бг не са задължителни и няма натиск, то тогава защо хората биват съдени, глобявани, преследвани.
Да ме извинят всички "умници", но е недопустимо да се твърди, че държавата е демократична република, а мед. власти да налагат диктатура.

Здравето е най- ценното богатство на човека! Никой няма право да ви преследва, да ви причинява неудобства и страдания.
Още повече пък и дискриминирането на децата със забрана за прием в ДГ и ДЯ, а също и отнемане на помощите на родителите им.
Миличка. Медицината е НАЙ-ГОЛЕМИЯ бизнес в света. Докато това е така - те управляват, те налагат, те казват как да е.
С толкова милиарди годишна печалба от ваксини няма как иначе да е...

# 388
Аз също си спомням едно предаване в което "светилото" Мангъров казва, че в Бг ваксините не са задължителни. Който не иска да ваксинира, да заповяда в инфекциозното.
Сегашната лична лекарка на детето попитала в РИОКОЗ какво ще ни правят. Там вдигнали рамене. Добре, попитала лекарката, кой да знае. Отново вдигнали рамене. Всеки случай бил индивидуален. И понеже в моята декларация настоявам да ми се отговори кой поема отговорност при нежелана реакция, ако ваксинирам, наистина не знаят какво да ни правят. Пък и идват избори, не е време за глоби.

# 389

За ваксините и профиликтачните прегледи при ЛЛ "задължително"-то вече носи след себе си и наказания. Но примерно профилактичните прегледи, зради липсата на добра организация, ниско заплащане за тях, и постоянно липсващи направления, на практика не се правят и точно защото рядко зависи от добрата воля на пациента да спази задължението си, наказанията за тях много рядко се налагат...
За задължителните ваксини след детска възраст също никой не е приритал. Големите дебати остават само за детските ваксини, но пък там и парите са най-много...

Мога да ви споделя, че профилактичният преглед, който моят ЛЛ отчете за такъв, включваше измерване на кръвното, теглото, преслушване и ЕКГ. Няма такива неща, като изследване на кръв и урина, преглед на зрението и слуха и т.н. А пропуснах, че искаха да ме реимунизират с ТД, въпреки че знаят че кърмя, и да ме включват в списък на РЗИ, че съм отказала. ooooh! Но както и да е.

Ето нещо интересно:

Щатски съд призна връзката между ваксините и аутизма - http://hicomm.bg/hronika/shtatski-syd-prizna-vryzkata-mejdu-vaks … te-i-autizma.html

Ваксината срещу коклюш ще бъде неефективна след 3 години - http://www.doctoronline.bg/articles/5516/%D0%92%D0%B0%D0%BA%D1%8 … D0%B8%D0%BD%D0%B8

Общи условия

Активация на акаунт