Отговори
# 645
  • София
Здравейте мами! Позагубихме се малко, та да се включа по последните обсъждани наскоро теми. Laughing

Зъби - 17, в момента му растат последните 3 кътника наведнъж. Мрънка малко повече, ама голямо момче е вече няма да се плаши от няколко зъба! Mr. Green
Килограми -12
Ръст-около 82см, не мога да го измеря точно.На консултация сме в началото на март за последния Синфлорикс и ще видим там колко ще го измерят младежа.

Гледам колко много са пораснали малките ни бебоци-големи дечица са вече. Да са ни здрави! Grinning

Иначе сме добре. Излизаме всеки ден по задачи покрай каката, студ не студ няма как. Яде много, почти непрекъснато нещо си хапва и си иска. Започна да говори все повече, много добре изговаря думите и е много горд като го похвалим себичното овненце...Въобще усеща се че вече вкъщи има по-голямо момченце и по игрите и по всичко. Heart Eyes

Аз също ще го гледам до 3 г, пък сигурно и по-нататък. Wink

poliville, лека и безпроблемна бременност ти желая! Hug

Толкова от нас засега, хубав ви ден! Grinning

# 646
Здрасти Simple Smile И ние не сме писали отдавна. Сега влизам с въпросче, понеже имаме проблем със заспиването. Повече от час се приспиваме. Към 22 ч винаги я слагам, гледам да е по едно и също време. Но заспива най-рано в 23, в най-добрия случай. Sad Аз съм при нея, пея, устата ми пресъхва.... Пробвах преди 22 ч да я слагам да гледа любим филм за половин час с бибата за да се отпусне и да й се приспи. Първите няколко дни успявах да я приспа за 40 мин, т.е. имаше ефект. Но сега няма и отново сме на час и половина приспиване.

Вие как приспивате малчовците? Стоите ли при тях? Колко време отнема приспиването? Имате ли някакъв ритуал за заспиване?  Tired

Поли, желая ти лека, прекрасна, емоционална бременност и пухкав и здрав вързоп на финала й Simple Smile
За отчета: сме с 19 зъба, а 20-я последния  Grinning само се показва, не е излязал напълно.
Мерки и теглилки: от 28 декември - 12500г, 86см.
Яде всичко, нямаме никакви проблеми с това.

# 647
Здравейте момичета.Не съм писала от цяла вечност.
Вивиана и моето момче не заспива много лесно,но 40 мин или 1 час ми се виждат прекалено много. newsm78Може би и е рано и не и се спи.Дани също като го слагам рано се почва едно въртене,една игра.Затова смених тактиката и макар и късно(около 22.30-23ч.)но го слагам като му се приспи и заспива сравнително бързо(за около10-15 мин.),но и аз стоя в стаята при него.

# 648
Вивианка ,не знам какво да ти кажа за приспиването.При нас е горе долу същата работа.В 22 часа лягаме ,гася лампата ,работи само ТВ-то,аз се правя на заспала и той се гушка в мен и заспива до половин час.Някой път обаче и до 23 часа не е заспал TiredНе знам защо така,уж през деня не спи много.Отдавам го на стоенето вкъщи ,никога досега не сме се закотвяли така у нас,цял месец вече без разходки.Не знам вие как се продвижвате с количка newsm78 При нас всичко е ледове и не виждам как ще се стопи поне още 2 седмици #Crazy За ходене пеша и дума да не става Crossing Arms

# 649
здравейте и от нас
и ние не сме писали отдавна, но малкия като види компа и пощурява. та вече го крием. изваждам го докато спи за обяд, че види ли го и мрънка да му пускам филмчета.
много обича да гледа мики маус, маша и мечока. а бе в къщи всякаква техника е на почит. вече се научи сам да си пуска снимките от моя телефон и е супер горд, почти избира леля си на скайпа, заиграва се сам с играчки, но голям ни е проблема с БИБАТА. как ще се лъжем да я отказваме не знам. сега отново го мъчат зъбите и все е из устата му. като я захвърли някъде и се сети после за нея идва и ми рови из джобовете да я търси там.
за зъбите - някъде около 14-15, че не мога да му надникна в устата.
кг - 14,600
93 см.
за говоренето, все още не иска и не иска. казва си определени думички от почти година и не ще да учи други. голямо инатче се оказва.
напоследък го забелязвам, че когато се ядоса на нещо и си удря шамари в главата. много ме е яд. никога не сме го удряли или пък да е виждал и се чудя на какво ли се дължи тази му реакция.
за заспиването вечер. след като го изкъпем си го слагаме в креватчето /вече без вечерното му мляко/към 22,30 ч, пускаме му нощната лампа и аз излизам. баща му ляга на спалнята и това е. за по-малко от 5 мин. и е заспал. преди съвсем сам го оставяхме в стаята, но от известно време иска да има някой при него. за обяд също си заспива сам в кошарата.
за гърнето - мисия невъзможна. какво му стана не знам, но не иска да седне на гърнето. изпъва се и пищи. обича да бяга от него и после се разхожда с голо дупе и се върти като манекен.
за хапването- хапва си мн.добре. има си режим на ядене и между основните хранения не му давам нищо освен вода, чай и сок /пък и той не си иска/.
и ние ще се гледаме до 3 години, пък да видим после каква работа ще я търся, трябва и да си поопресня това онова, че покрай малкия направо се чувствам затъпяла...

много целувки от нас и дано всички да са здравички, пък болничките бързо да се оправят

# 650
Eeeх благодаря на всички за пожеланията Simple Smile  Hug Hug Hug
Дениската е около 91 см вече и тежи около 13 200, поне на последната конс беше толкова, фурия и половина, не се удържа  Mr. Green Но аз обичам енергиините деца и все съм искала такова, той си върви с 3 редбула по рождение хихих.
За заспиването при нас е много различно, първо беше сам в стаята си, после стана мама и Денис на голямото легло и после се пренася на неговото след около 20 мин когато заспи, сега от два дена сме на направо в неговото на отворена врата ама да видим, от няколко месеца 3 4 не си спомням вече се научи да пристига към 12 1 при нас на голямото легло тихом мълком и незнам как да го оттучим оттова, аз с баща му 2 приказки под юргана не мога да си кажа бе срамота Simple Smile иначе задължително в 9 си ляга, без мръбкане без нищо като му кажа аиде мамо, миием дупето и зъбките и той сам си поема пътя, поне засега безпроблемно слава богу.
За хапването е апетитко голям, меса и риби не обича ноооооооо саламиииииииииии да не говорим текат му лигите. Плодове и зеленчуци бол. Преди 2 месеца за първи път му дадох шоколад и сега от време на време намазва по едно барни или малко шоколадче киндер от лентичките, но не прекалявам не искам да свиква. А да и пуканки, живота му е пуканки, само пуканки и да яде  #Crazy
За гърне и дума да не става, като сме в къщи ходим с едни преходни гащички, който му бях взела още лятото и 10 чифта панталони сменяме на ден, 2 памперса сутрин и вечер, като гледам взе да има някакъв макар и миним ефект, защото като се напишка и му е гадно и сам бяга към скрина си взима гащи и вика мамооооооооооо...
За говоренето казва някой думички, а отскоро го чух и да пее мила моя мамо, има един компютър с песнички, и като дойде тая песничка почва да се клати и вика само мамооооооооооооо ммммм мммаммооо, голям смях пада Simple Smile
Та това е засега мами, дремем вкъщи и чакаме да се постопли другата седмица да отидем на понакупип мартенички, че по главната тук в сливен изнасят едни сергиикиииииии супер Simple Smile
Целувки на всички от нас

# 651
Данче, ние излизаме без количка вече, от 1-2 седмици изцяло без, защото преди имаше навика като е пеша да бяга като луда и аз не мога да й насмогна, даже и по улицата излиза рязко, което е много опасно.Тогава бяхме само с количката навън. Та май й мина това време и вече върви по-спокойно и само малко побягва. Много ме радва това, че можем като големи хора да излезем и повървим спокойно Simple Smile
Петьо защо не излиза пеш? Много ли е студено при вас?

За говоренето - Вики изобщо не говори, казва само мама и баба. И това си е. Бръщолеви, бърбори по бебешки, но думи - не. Нито "Да" или "Не". С това изобщо не ми помага да я разбирам и често се случва да започне да нервничи защото ми показва нещо, а аз незнам какво иска да направя. Т.е. като не я разбирам, много се ядосва и плаче.
Иначе много пее, мамамамамама, всички любими песни само с тези срички пее. И се клати от крак на крак.

Едит:  Поли, честита лентичка Simple Smile

# 652
Марини, къде е този списък с бременните, че не го намерих пък и аз съм за добавяне в него? Laughing Иначе аз съм се наредила малко преди Поли за 24 юли! Simple Smile
Поли, лека бременост! Hug

Данче, и аз не знам какво му се плашиш на времето ние сме всеки ден на вън, ако е  много студено стоим по кратко, но не пропускаме!

# 653
Ей, Звездичка!, откога чакам да кажеш, че да те поздравявамеее... Hug Хайде и на теб да ти е лека и дано и таткото да се сдобие с подкрепа. Няма отделен списък, а просто добавям двете чертички след ника в големия ни списък.
Теа е различна при двете си спанета - през деня заспива сама или ако съм до нея за 4-5 мин, най-много. Вечер обаче е друго дете - никога не е по-малко от 10 мин и съм стигала до 50, в най-лошия случай. Иначе, само мъцам "на-ни-на" до нея и като ми омръзне спирам. Но в сравнение с брат си е просто цвете - дай ѝ биба и овца и всичко е наред.
Аз също я извеждам пеша - ние не си взехме количката, а тук купихме триколка, която не е много удачна в този студ. Та, когато излизаме - за ръчичка и в парка. Там я пускам да тича, но по улиците си ме държи за ръка, засега.
Хубава петъчна вечер и дано скоро alice62 и tedi_sp се похвалят вече с новите попълнения! Praynig

# 654
БРАВООО! Много бременни пак мамита,а Звездичка и трето Hug Браво,браво! Лека бременност и леко раждане,мамита Hug Hug Hug

# 655
Еха, Еха! Поли честита бременност! Много радости ти пожелавам! А Денис си е направо голям батко вече - много ще му отива тази роля!

Данче - пробвай с шейна Wink Тук шо годе разчистват улиците, но ако придвижването само е шейна е трудно, то ако сме с количка направо си закъсваме Simple Smile. Ние излизаме в повечето случаи пеша. Взела съм една шейна-корито и я тегля Simple Smile, а когато й се прииска да ходи го мятам на гръб като костенурка-нинджа Simple Smile

Приспиването при нас е само с тати(това откакто се появи Косара) Мият се зъби, дупе и муш в чувала с мечетата. Случвало се е да е толкова изморена, че да се радва от това, че ще си ляга. И обратното го има разбира се, но баща й е непоколебим. Ляга си най-късно в 22 часа при пълна тъмнина, заспива за около половин час. Разказва се приказка само веднъж (по неин избор), после тя ако иска пее, разказва разни работи - баща й мълчи. Когато я приспивах аз се е случвало да пея до прегракване Grinning...
Моето най-голямо геройство последните дни е че нааай-накрая им напаснах режимите. Държа Косара будна до 15 часа, когато й е следващото кърмене. Казвам на Сузанката да избира книжка и докато кърмя Косара разказвам приказка. Имаме и сериал - за невероятните премеждия на мечо и лиса Grinning обикновено включвам случки от нашия ден. Нещо от което се е уплашила, разни мини геройства... Simple Smile След книжката тя си изисква и историята с мечо и лиса.

Ани Сигурно вече си здравичка, затова само ще те поздравя Simple Smile

Зарче пожелавам бързо оздравяване за Елия.

Марини Разкажи малко какви ги вършите из вашите ширини Simple Smile

При нас Сузинкото си е изцяло на гащи още от лятото. Като излизахме на разходка си носех по 2-3 чифта гащи, панталони. Сега дори спекулира с ходенето си на гърне (кодово название "Ака") най-вече, когато иска да й се обърне внимание, да й се прочете книжка, всъщност акането задължително е с книжка. Когато само пишка, но си иска "пикака" седи и повтаря, "още малко, ака, ака"  Grinning

Вече иска да се храни сама. "Не мама, не мама! Аз!" Справя си се, само със супите се олива, но мога да доближа лъжицата само ако ме допусне да й помогна малко Grinning

събуди се Simple Smile

Еййй, Звездичке! - Честито!!! Много, много се радвам на такива новини! Simple Smile

# 656
  • Бургас
Честито на Поли и Звездичка! Много хубави новини! Пожелавам ви лека бременност!  preggo
Във фейса видях, че на 14.02. нашата съфорумка Теди–сп е станала мама за втори път. Simple Smile Да и e жив и здрав юнака   bouquet
Приспиването и при нас не еособено леко. Иначе се страя всяка вечер да се прави едно и също. Ядем, мием "дуби"  Joy , зъбки, целувки на половината играчки, които срещне по пътя си и се качваме да спим. Аз лягам с него и пея жаба-жабурана, докато заспи. Най-често след 30-40 мин заспива Mr. Green
Данче, ние излизаме вече пеш и винаги около вкъщи, защото той просто не върви с мен. Малко е и мързелив и като се поумори иска някой да го носи и ни виси по крачолите, докато не го вземем...
Шоколад му давах рядко, но вече почти всеки ден по 2-3 парченца излапва.
диди666, как сте Венци? Помогна ли пчелното млечице? Аз съм чувала много добри отзиви и даже купих лятото, но изрично ме предупредиха да му давам по съвсеееем малко. До сега съм му давала веднъж, като се случи да се срещнем с болен човек.
Марини, как сте вие? Сигурно вече си имаш някоя дружка Simple Smile

# 657
Благодаря Ви още веднъж за подкрепата момичета Hug Hug Hug
Браво на Звездичка, виждам че сме действали по едно време горе долу а Simple Smile Казаха ли ти вече дали ще е момиченце или момченце?
Нури абе каката не ревнува ли от малката? Аз имам направо някаква страхова невроза от този момент..>Ти самичка ли ги гледаш и двете принцеси или Сузи ходи на ясла? Аз мислех да записвам Денис на ясла от август, досега го гледаше детегледачка, но мисия невъзможна дори и в малкия Сливен Sad
Целувки на всички засега от нас Simple Smile  Hug Hug Hug

# 658
Звездичка! Hug Много се радвам  на хора които в тези времена се решават на трето дете.Hug
Аз почти съм се отказала, макар че много ми се искаше в един момент,но с здравословните ми проблеми вече изобщо не искам и да мисля за това.
Много отдавна не бях ползвала количка за разходка,той и не стоеше много в нея,но сега пак я ползваме веднъж седмично,водя баткото на логопед и часа е в 12ч., когато малкия заспива и излизаме и спи в количката,докато баща му беше в къщи си спестявахме тази разходка ,ама сега пак сме двамата.
За храненето е на моменти понякога иска сам да се храни ,понякога аз да го храня,много копира от батко си ,преди малко изля компот на блузата си ,батко му вдигна купичката( както правят в градината) и малкото папагалче ,докато посегна и всичко беше разлято.
Вечер слагаме пелена и понякога ме буди да ходим да пишкаме но понякога е ад,много му се пишка и пишоната е възбудена плаче и не може да се успокои дълго време( понякога и по един час не може да заспи след това Sad ),на някоя друга мъжка мама случвало ли се е ?Мисля като отминат гриповете да го заведа при личната да се консултирам.

# 659
Много ви благодаря за поздравите, за мен е прекрасно, че имам възможност за още едно детенце, защото много го исках, а пък мъжо беше абсолютно против и доста нерви изхабих, но сега са наред нещата!
J_M_M, тъжно ми стана така както си ги описала нещата, но живота е непредвидим и няма невъзможни неща! Hug Не си спомням дали си споделяла за какви здравословни проблеми говориш, но дано да минават бързо и да не е нещо сериозно.
Поли, да ти кажа за ревността не се притеснявай предварително, всяко дете реагира различно. Моите сагоре-долу с такава разлика каквато ще са и твоите и не е имало сериозни проблеми, само каката през първите месеци преживя някакво безпокойство и се будеше и плачеше нощем. Сега положението пък е повече от добро, толкова много си играят, че аз каката изобщо не си я давам, защото иначе на Ани и е много скучно.
За пола, още не знам, на теб казаха ли ти?

Общи условия

Активация на акаунт