Истанбул 6

• 99 861
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Пинко, ние също си купихме баклава от мястото, за което пишеш / преди границата/ и много ми хареса. Цената също е добра.
Доколкото си спомням ние купихме ТЛ от чейнч бюро и курса беше 0,95 лв. за 1 ТЛ. Или тогава е бил по-висок или просто така е по бюрата.

# 646
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
През август в бюрата курса беше 0.83 лири за 1 лв. Аз толкова ги взимах. И ако ми останат банкноти не ги харча, а си ги обменям. Само от монетите гледам да се отърва, защото не ги обменят.
Една приятелка винаги обменя на някакво бюро около НДК и беше купила лирите при курс 0.79 лири за левче.

# 647
Здравейте мили дами!

Благодаря Ви много за информацията за парите!

Когато не пътувате с организирана екскурзия, сключвате ли застраховка за престоя си в Турция? Ще съм отново благодарна за мнения/съвети.

Обадих се на Алианц, предлагат медицинска застраховка.

Приятен снежен ден,

Последна редакция: пн, 09 яну 2012, 10:10 от Craiova

# 648
Аз тази година сняг още не съм виждала...  Crazy
Винаги сключвам застраховка. Става дума за някакви 5-6лв на човек, а ако нещо се случи трябва само да имаш телефон. Не си струва риска да си спестиш тези пари - всичко се случва. Самата застраховка се сключва за 5- 10мин.

# 649
  • София
Когато не пътувате с организирана екскурзия, сключвате ли застраховка за престоя си в Турция? Ще съм отново благодарна за мнения/съвети.

Да, дори и да пътуваме в ЕС. Добре е да е с Асистънс. За колата също трябва застраховка. Най-вероятно я имате включена в ГО, но трябва застрахователят да ви даде допълнителен лист.

Последна редакция: пн, 09 яну 2012, 10:58 от Тaня67

# 650
Pina, Taня67,

благодаря Ви!
Без застраховка едва ли бих тръгнала. Друго си е, когато получа информация от хора, вече минали по този път.

Приятен ден,

# 651
Аз никога не съм правила медицинска застраховка. От града, където живея, дали ще има до Варна, или до Истанбул, имам еднакво време за път - ако нещо стане, палим колата и се прибираме.

За 10 дневната обиколка из Анадола имахме застраховка с мъжа ми, друг е въпросът, че докато бяхме там, имаше моменти, в които с тая застраховка можеше само снимка да си направи човек - кеф ти едни пусти полета без жива душа на часове път, кеф ти кратери на вулкани, кеф ти високи сини планини ... та куфарът с лекарствата беше доста по-важен.

А за застраховка на колата - на 100% съм ЗА. Без ГО по принцип не може, а ако има и Каско, още по-добре. Нас са ни удряли във верижна катастрофа в Истанбул, но ТР застраховател плати всички щети.

# 652
Здравейте момичета от любимата ми тема!
Придумах мъжо пак да го водя в Истанбул,защото когато ходихме през септември остана доста неразгледано,пък и градът е толкова магнетичен,че още тогава си казах,че задължително ще се върнем.Смятам да пътуваме с Бутик травел на 26.04 от Варна.Току що ми изпратиха договор,ще преведа сумата по банков път и ми казаха,че след това ще се обадят седмица преди пътуването за уточняване на подробностите.Накой ползвал ли е услугите на тази агенция?

# 653
mamamish, ползвала съм им услугите и съм доволна. 

# 654
  • София
Здравейте момичета от любимата ми тема!
Придумах мъжо пак да го водя в Истанбул,защото когато ходихме през септември остана доста неразгледано,пък и градът е толкова магнетичен,че още тогава си казах,че задължително ще се върнем.Смятам да пътуваме с Бутик травел на 26.04 от Варна.Току що ми изпратиха договор,ще преведа сумата по банков път и ми казаха,че след това ще се обадят седмица преди пътуването за уточняване на подробностите.Накой ползвал ли е услугите на тази агенция?

И ние бяхме с тях пролетта, но използвахме само транспорт и хотел. Доволни сме.

Хубава дата сте избрали  Grinning. Ще видите лалетата  Grinning. Дано случите и на време!

# 655
И аз точно за лалетата се бях сетила,че четох някъде в темите Grinning
По телефона ми казаха да преведа парите и имам само изпратен по факс договор и това било достатъчно ThinkingМалко ми е странно,понеже миналият път в агенцията подписахме договор,пишеше данните ни и платих на място,а сега...знам ли,само така с този хвърчащ факс.Това е,защото не сме от София и ми казаха,че нямало нужда,но някой ако така е процедирал,може ли да сподели.

# 656
  • София
И ние само с имейл действахме, нищо, че офисът им е на 5 минути пеша от работата на мъжа ми Simple Smile. По някое време изпращат договора, подписваш, сканираш и им го изпращаш. Които не са успели им го носят в автобуса. Дори едни го подписаха на връщане  Laughing. Хотелът се научава 2-3 дни преди датата. Бяхме с ваучери от колективните сайтове.

# 657
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Когато не пътувате с организирана екскурзия, сключвате ли застраховка за престоя си в Турция?

То и организирано да пътуваш - застраховката не е включена в цената на пакета. Плаща се отделно и по желание.

Поздравче от булевард Независимост  Mr. Green

# 658
Ние платихме на място в офиса, о въпреки това не са ни дали договор, а само фактура. Обясниха ни, че договора ще го получим малко преди датата на тръгване или в автобуса.

# 659
  • България, София
Доста е странно, че не дават договор. Несериозно ми звучи да се дава договор преди датата на тръгване или чак в автобуса. Нали хората трябва да знаят какви са правата и задълженията им по този договор, какви ще са неустойките, ако откажат пътуването и т.н.
 Дори като се позамисля е притеснително. Съветвам всички, които вече са закупили ваучери и са си резервирали дати, да настояват и за договор. Аз също обмислям да се възползвам от промоцията, но от това, което прочетох си мисля, да отида до офиса и без договор да не си тръгна. В противен случай има Комисия за защита на потребителите. Наистина офертата е повече от изгодна, но все пак става дума за пътуване зад граница. Вече има опарили се туристи от български туроператори, та човек е добре да се презастрахова.
Малко прекалих, май, но съм професионално изкривена на тази тема  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт