Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 21

• 74 493
  • 668
  •   1
Отговори
# 75
левкоцити в кръв и урина-са възпаление.
еритроцити в урина-пак възпаление или при песъчинки,камък също са находка.
а урокултурата как е?суе,црп,фибриноген?

# 76
  • Sofia, Bulgaria
Bory V , пусни и една стерилна урина за всеки случай.
olive, успех на изследването - дано резултати да са добри. Стискам Ви палци. Относно нас - пием си и ние фуролинчето и докато сме на него нещата са ок.Трябва и към операция да се ориентираме, но все още не е ясно кога ще е - дали следващия месец или след нова година, нещата не зависят само от нас. Ако питаш мен - ми се ще ако може още утре и да се приключва вече, че това за мен е голям тормоз - непрекъснато го мисля и се притеснявам. Надявам се искренно този път наистина да ни е за последно и всичко да е ок и безпроблемно.

# 77
  • shumen
Момичета да Ви се оплача.Аз от вчера съм болна-хрема,кашлица.Поне засега нямам Т,но леко ме удари в бъбреците.Сега ме болят и пишкам начесто.Опитвам се да се лекувам сама-пия Фервекс и чайчета.Дано има ефект.Не ми се пият АБ още отсега.
Вие как сте?Олив.успех на изследването.Как е Ани? Hug Hug Hug

# 78
Здравейте! За пръв път пиша в тази тема, но реших да споделя и нашата история и да ви питам 1-2 неща.
Та така, малката ми дъщеря е с рефлукс (все не мога да му запомня точното име) 3-та степен, откриха го след като направи бъбречна инфекция и след цистография. Ние не сме в БГ в момента. Казаха ни, че не се налага операция, въпреки че ако било преди 20 год., щели да я оперират. Но сега изчаквали да се оправи от само себе си. Първоначално й предписаха да пие профилактично триметоприм, който е аналог на бисептола, до колкото знам. Трябва да пие лекарства мин. 1 год., когато трябва да направим отново цистография, за да се провери дали рефлукса все още го има.През лятото си бяхме в БГ и ходихме на консултация при д-р Лилова в Токуда. Тя ни каза, че няма какво повече да ни каже, освен, че в БГ това лекарство е много компрометирано, много бактерии са му резистентни. За съжаление се оказа лош пророк и докато все още бяхме в БГ направи някаква лека инфекция, цистит вероятно и се оказа, че има протеус в урината, който е ризистентен. Като се върнахме тук ни смениха лечението с Furadantine. От 2 седмици обаче се появи проблем. Първо загуби апетит, после акото й стана рядко, макар й да е само по 1-2 пъти на ден, освен това за последната седмица 3 пъти повръща скоро след като си е пила лекарството. Аз си мисля, че всичко това са странични ефекти на лекарството, но педиатърът мисли, че е стомашно-чревен вирус и ще отмине, да не й го спирам.
Та исках да ви питам:
1. Има ли някое детенце, което е пило същото лекарство и да е имало такива странични ефекти? И въобще как приемате това, че детето трябва да пие толкова продължително време лекарства?
2. Има ли друго детенце, което да има рефлукс в същата степен и дали в случая също е на медикаментозно лечение или е препоръчана операция.
Предварително се извинявам, ако тези въпроси вече са обсъждани, но за съжаление нямам време да прочета всички теми.

# 79
  • София
Jenivas, възможно е от Nitrofurantoina /който е активната съставка на лекарството/ да получи стомашно разстройство, както и да повръща. Моето дете пи 3 месеца през лятото, после го спряхме за 1 месец и направи пиелонефрит, сега пак го пие профилактично - за 6 месеца е предписано. Онази вечер повърна, но според мен беше съчетано с едни боклучиви бонбони, които баща й беше закупил и дал няколко, преди да ги усетя. Close Разстройство обаче няма, но и аз давам доста пробиотици - редувам 3-4 вида за всеки случай. Имаше дори обратен ефект - не ходеше с дни до тоалетна.
Добре е да го даваш вечер след храна, точно преди да си легне, за да избегнете повръщането. 

# 80
Jenivas, моето дете е с друга диагноза, но е пил и 2те лекарства, за които пишеш. Даже все още е на Инфектотримет (Триметоприм), който Лилова ни изписа. Иначе и той по едно време беше резистентен към него.
Фуролина (Nitrofurantoin) не му действаше никак добре на стомахчето и често повръщаше от него, може и при вас да е така, но все пак, ако не си пуснала стерилна урина, мисля, че няма да е зле да го направиш  Peace

# 81
Благодаря ви за отговорите. Аз лекарството го давам точно вечер малко преди лягане.
red shoe, какво имаш предвид, че тези симптоми може да са причинени от нова инфекция ли?

# 82
Благодаря ви за отговорите. Аз лекарството го давам точно вечер малко преди лягане.
red shoe, какво имаш предвид, че тези симптоми може да са причинени от нова инфекция ли?

Ами аз съм малко наплашена и при всяко отклонение в поведението, храненето и т.н. пускам стерилна урина, повечето майки в темата също го правят, за съжаление често има защо да се притесняваме  Tired
Ти не следиш ли урината периодично?

# 83
Ами тук не го правят, ако няма причина. Казали са ни единствено ако вдигне температура  Rolling Eyes Знам, че в БГ е различно.

Olive, а какви пробиотици даваш? Аз май знам само Биогайа...

Последна редакция: пн, 17 окт 2011, 13:46 от Jenivas

# 84
  • София
Освен био-гайя давам биотикс, линекс, лактофлор, давала съм и коластрата на Аквасорс с Ацидофилус. Има и други, доколкото знам, аз на тези съм попадала.

# 85
  • София
Момичета, да ви питам - записах час в 8 сутринта в четвъртък за МЦГ. Предстои ми служебно пътуване обаче в четвъртък следобяд за 2 дни извън София и ще ги оставя до събота сутрин с баща й. И се замислих - как се чувстват децата след катетъра и снимката, ще има ли проблем, трябва ли да си остане вкъщи, аз смятах после да я заведа на детска градина, но сега се чудя дали няма да й е некомфортно и дали не трябва да следя за пишкане или друго после? Какво ще кажете, защото ако е проблем и трябва да я наблюдавам и да си стои вкъщи, може би ще сменя часа за другата седмица?

# 86
  • Sofia, Bulgaria
jenivas, Furadantine на сироп ли приемате? Защото моето дете въобще не го понасяше него - повръщаше и затова преминахме на таблетките , като съответно се дели на 4 или на 6 в зависимост от дозировката и е по-добре. Ако го пиете на сироп пробвай със таблетки. Иначе както ти е писала и олив - вечер след храна и буквално непосредствено преди заспиване.
олив, аз не съм наясно за това, което питаш - нека другите майки да кажат, но ви стискам палци всичко да е ок. А какво значи  - редувам 3-4 пробиотика? В смисъл пиете един - една опаковка и като свърши редуваш/сменяш/ с друг, така ли? Предполагам , че така, а не да ги редуваш - сутрин един , вечер друг? Ние даже в момента нищо не пием. Кое го налага? Фуролина?

# 87
  • София
Редувам ги и през деня, както давам различни в различните месеци и даже седмици - всъщност като свърша опаковка от един, минавам на друг. Доколкото знам, различни са за тънките и за дебелите черва, както и някои са по-ефективни от други, затова този месец например сме на Био-гайя и Линекс, другия ще мине на Лактофлор и Биотикс или на нещо друго - гледам да ги сменям, за да има максимално ефект, но това си е моя трактовка, не знам дали съм права. Simple Smile

# 88
Olive въпрос на психика на детето. Принципно няма проблем и на градина да я заведеш. Няма какво особено да наблюдаваш.При  Мария катетъра влезна без проблем, не е и ревала. Беше на 3г когато ние правихме МЦГ. Аз лично бих я оставила поне за ден у дома, защото малко или много това е стрес, самото изживяване е неприятни и децата имат нужда от подкрепа. Но пак казвам според мен това е въпрос на възприятие на самото дете и на психика.

# 89
  • София
Благодаря, marychery, ще преценя тогава на място.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт