Събитията в Катуница

• 215 458
  • 4 668
  •   1
Отговори
# 4 095
Истински се съмнявам, че бащата на момчето иска само това!

# 4 096
Добре де, аз едно нещо не разбирам...Целият смисъл на протестите може да се обобщи с една дума - КОРУПЦИЯ. Като се почне от дребния селски полицай, дето си пие ракийката с местните бандюги, шефа му, който няма интерес да регистрира дребни (че и по-едри) кражби и престъпления че ще му се качи процента на престъпността, кмета и общинската управа, които са заети да "усвояват" (лично) средства от ЕС и са се гушнали с местните мутри, депутати, партийни лидери, министри, правителство, президент....От-до!
Само примера на Цецковата приятелка, съдийката, дето си напазарувала нЕколко магазинчета в центъра на София за няколко хиляди левчета, а после й дали да гледа делото. Няма конфликт на интереси! А това е едно от делата наблюдавани от ЕС! МВР приема дарения! НАП също!!!Някога проверка в НАП да е излязла със становище за злоупотреби в особенно големи размери, неправомерно забогатяване или нещо отвъд просрочена такса смет? Не държава, а пиеса на Бекет!

Не виждам абсолютно никаква полза от протести "срещу произволията на ромите (какво се има предвид тук? как се спира "произволие?"), в подкрепа на Катуница и в памет на момчето от Катуница". Това е вглеждане в една съвсем малка и незначителна част от истинския проблем, изместване на фокуса и размиване на смисъла. Само се дава повод на управляващите да кажат - ето, цар Киро е в затвора, ще наречем една градинка на името на Ангел и ще съдим по бързата процедура всички цигани-престъпници в Катуница - готово, всички точки на протеста са удовлетворени, от тук насетне само рози (или бяха карамфили?).

Просто имам "дежа вю" с тази тема и този протест. През 97ма беше същото - "Оставка", карамфили, млади и ентусиазирани хора, нищо не вдяващи политици, мутри и корупция до пълно безочие. И виках, и протестирах, и скачах, и гражданска позиция изразявах...и в края на годината си стегнах багажа. Може би затова голяма част от пишештите тук са българи в чужбина. Жалко. Този филм е гледан, дано финала да е по-различен...ама надали... Cry

# 4 097
  • в страната на чудесата
ами ВВС и въобще английската преса подчертава, че протестите не са анти-цигански, а анти- престъпността, корупцията и полит.чадър над определени личности...
независимо от финала, самурайка, всеки път трябва да е така. иначе ще отгледаме роби.
освен това има голяма разлика с 97 Simple Smile

# 4 098
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Просто нямам думи какви сме овце! #Cussing out #2gunfire
Или на говеда ни правят.
Протестите били на расова основа ooooh! - Трънки на глогинки. Протеста е срещу цялата политическа система в България - срещу 3-те П-та: Парламент, Правителство и Президентство. Не са ни виновни само ромите. Кои ги научиха само на "Дай"? Тези които ги научиха на това в момента ги защитават от гнева на хората защото идват избори и те отново ще гласуват с "правилната бюлетина". Купуването на гласове някъде се замени със защита от "развилняли се агитки". Всички български политици са били и в момента са купувачи на гласове. Яд ме е че имаме такава хубава страна, а политиците ни са некадърни интересчии. Не забравяйте че политикът е слуга на народа и след като не става по мирен начин неговото сваляне - то това става чрез гражданско неподчинение.

# 4 099
Тук пишем една шепа хора, а потребителите на форума са над сто и седемдесет хиляди! Два пъти погледнах, защото не можех да повярвам.........
Повечето не пишат , но четат!
И не си мислете че народа е примирен- умира от глад и мизерия , .... но ги е страх ... много хора ми споделиха че ги е страх да излязат на протести , да не стане побой и т. н. 
Телевизията си свърши работата... Twisted Evil

# 4 100
Купуването на гласове някъде се замени със защита от "развилняли се агитки".   

Точно затова сега на изборите трябва всички да излезем и да гласуваме.
Така да им покажем, какво мислим, щом не искат да ни разберат на протестите.

# 4 101
Повечето не пишат , но четат!
И не си мислете че народа е примирен- умира от глад и мизерия , .... но ги е страх ... много хора ми споделиха че ги е страх да излязат на протести , да не стане побой и т. н. 
Телевизията си свърши работата... Twisted Evil

аз съм от тези дето четат, но не пишат (не пишеха досега, де Mr. Green), не бих излязла на такъв тип протест не от страх от властта, а заради опасения от ескалация на емоциите на протестиращите. още повече, че не мога да разбера срещу какво се протестира - медиите - едно, тук се опитвате да ни убедите, че не е ксенофобски  протест, ама като че и не е без хич. снощи "манипулативните" медии показаха мирен протест, скандирания За България и после освирквания и обиди към случайни цветнокожи минувачи на Витошка (расистки уклон), след това, минавайки покрай Турското посолство - същото newsm78

Не бих крачила рамо до рамо с подобни субекти, а аз съм човек с изявена гражданска позиция - била съм и 97 година и скачах, и пях, и скандирах, и се разочаровах Cry. Сега съм намерила друг начин да изразявам мнението си - участвайки в смислени за мен инициативи, искайки отчет от администрацията за несвършена работа, плащайки си всички данъци до последния в целия им размер, не изхвърляйки боклук, където ми падне, че даже и го деля, сигнализирайки където му е мястото за проблеми  и т.н. Това е моят начин и ако се организират смислени за мен протести с ясно формулирана цел, ще съм там, но не и съзнателно провокирани и политически режисирани заради изборите.

п.с. имам молба към съфорумките, постващи ни тук призивите и програмата на протестите с главни букви - ако познавате списващите, им обърнете внимание на българската граматика и пунктуация, т.к. напр. липсата на пълен член е очебийна. не се заяждам, но когато е официален призив, не чат между приятели или тук, не мисля, че би навредило да се пише ПРОБЛЕМЪТ, ПРОТЕСТЪТ и т.н.

# 4 102
  • София
Много ми е интересно едно нещо ...
колко е мъжкарско да крещиш като побъркан
"Турците под ножа !", а бас ловя, че поне половината от тях,
лятото почиват в някой турски курорт.
Защо там не се правят на велики  Thinking

# 4 103
Много ми е интересно едно нещо ...
колко е мъжкарско да крещиш като побъркан
"Турците под ножа !", а бас ловя, че поне половината от тях,
лятото почиват в някой турски курорт.
Защо там не се правят на велики  Thinking
Че къде ще си избиват комплексите на друго място?!
Те и там си показват магариите, ама под друга форма, но това е друга тема.
petita, страхотен пост, подкрепям те напълно.

# 4 104
  • Пловдив
Бенатова: Хулят ме и лъжат по мой адрес, защото казвам истината

http://news.plovdiv24.bg/292021.html

Имало създадени групи за защита. Много ми хареса едната от тях - има двама души  Mr. Green Другата е с 500 човека. А групата, която я обвинява е от 11 500 Simple Smile

Допълвам - в групата, която е създадена да я подкрепя коментарите са най-вече отрицателни:

http://www.facebook.com/pages/%D0%9D%D0%B5%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D0 … 0/108731005902744

# 4 105
# 4 106
  • София
http://ivo.bg/2010/11/18/%d0%bc%d0%b8%d1%80%d0%be%d0%bb%d1%8e%d0 … be/#comment-56304

Статията от ноември 2010-та. Потвърждавам го като работила една година в БТВ и с това ударила дъното на опитите си да бъда журналист. И статията казва всичко, което може да се каже по темата за Миролюба и нашите медии. И все пак, медиите ни толерират това, поощряват го, а зрителите ги аплодират, докато в поредния репортаж не стане въпрос за тях самите.

# 4 107
http://play.novatv.bg/play/255160/?autostart=true

ТВ 7 - дано има записи, та да видят всички, които ни обвиняват в расизъм, да видят какво говори ромския лидер...

# 4 108
...Целият смисъл на протестите може да се обобщи с една дума - КОРУПЦИЯ.

Peace

.. участвайки в смислени за мен инициативи, искайки отчет от администрацията за несвършена работа, плащайки си всички данъци до последния в целия им размер, не изхвърляйки боклук, където ми падне, че даже и го деля, сигнализирайки където му е мястото за проблеми  и т.н.

Peace да, това са правата и задълженията на всеки ..... но когато след сигнализирането и искания отчет няма ответна реакция...... какво следва ?
Когато за да започнеш , да бъдеш на работа / особено в малките градове и селища  / трябва да имаш познат от власта , да си човек на еди кой си и т.н.  ..... какво трябва да направиш?......

Относно страха бих казала следното http://www.youtube.com/watch?v=wH3-dy9BE4c&feature=share

# 4 109
http://play.novatv.bg/play/255160/?autostart=true

ТВ 7 - дано има записи, та да видят всички, които ни обвиняват в расизъм, да видят какво говори ромския лидер...
Извинете, но това мнение е квинтесенцията на протестите ви.
Един човек с що годе нормална ценностна система и поведение би трябвало да е наясно, че оправданието 'и другите правят така' не е нормално, и не оправдава нищо.
Естествено, че има расизъм и сегрегация и от другата страна. Естествено, че ще се дразнят, мразят и озлобяват срещу 'българите'. Процесът е двустранен, а въпросът за кокошката и яйцето няма да бъде зададен, надявам се.
Не знам кога обществото ни ще излезе от периода с пясъчника, бутането на кофичките, бий, за дане те бият и т.н.

Последна редакция: нд, 02 окт 2011, 11:52 от Рокси

Общи условия

Активация на акаунт