Всякакви въпроси относно съдомиялните - 7

• 56 271
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
  • На Дунава
Ми не ми се мие на ръка, пък Crossing Arms Трябва да има все нещо, което да може да се сложи еднократно на мястото на таблетките за съдомиялна, толкова ли са специални? (На мен ми приличат на пресован прах за пране Mr. Green)
Бу, не знам за праха за пране (освен, че малко по-отровен ми се вижда от таблетките и гела), обаче кажи най-накря какво се случи с разхода на вода? Повлия ли се от миялната? Гледам, че вече добре сте свикнали една с друга  Party

# 661
Ми не ми се мие на ръка, пък Crossing Arms Трябва да има все нещо, което да може да се сложи еднократно на мястото на таблетките за съдомиялна, толкова ли са специални? (На мен ми приличат на пресован прах за пране Mr. Green)

Бях чела нещо за лимонтузо. Ако ти е наистина спешно и имаш сложи Peace

# 662
  • До хладилника, който обичам
Бу, не знам за праха за пране (освен, че малко по-отровен ми се вижда от таблетките и гела), обаче кажи най-накря какво се случи с разхода на вода? Повлия ли се от миялната? Гледам, че вече добре сте свикнали една с друга  Party
При нас разходът за вода е комбиниран фактор, се оказа, защото сме плащали повече от изразходеното, "служебно". (#$@!%!!!)
Сега, като се нормализира, сметките са съвсем други.
Но със сигурност е по-нисък разходът на вода - миялната на най-бързия цикъл, който ползвам обикновено, харчи 9 литра вода. С толкова аз само лицето не мога да си умия сутрин Simple Smile

# 663
Аз да благодаря днес за подробните напътствия  Hug

Първото миене го направих на програма Auto , за която пише че е до 65 градуса и сама преценява колко да е дълъг цикъла на миене според замърсеността на съдовете. Ама как го преценява това миялната... не знам. Програмата беше 2 часа и половина най-много (сложих 25 мл Сомат гел), но мръсната тава от мусака и загоряла тенджера не ги изми, ще трябва на ръка или по-точно трябвало е преди това да ги мина малко с четка може би. Другите съдове-чаши, вилици, лъжици, ножове-така блеснаха, че на ръка никога не са били така блестящи.
По-късно заредих други съдове - едва зацапани на най-кратката програма за 30 мин и 35 градуса с 15 мл Сомат Perfect gel - идеално се измиха, като имаше и 2 пепелника, които сигурно и като нови не са блестели така.
Изобщо съм супер доволна, мислех че ми е ненужна покупка съдомиялната, ама се изкефих как извади и едни кристални чаши немити 20 години (от шкафа на баба) - как блеснаха и те... на кратката програмка от 35 градуса!

Хайде със здраве да си миете всички, днес супер много ми помогнахте!
  bouquet

# 664
Бу, дано не си сложила вече прах за пране. Ще измие, но после трябва да пуснеш няколко изплаквания, а и машината да почистиш с препарат.

# 665
Кажете с какъв препарат да я почистя самата машина?
Преди време ви бях чела, че я пускате празна един цикъл с нещо специално за дезинфекция, но забравих да си копирам какво е то.
От два месеца я ползвам вече, предполагам и е време newsm78

# 666
Кажете с какъв препарат да я почистя самата машина?

Калгонит.
Ето този:

Има и биоразградим Грюн Грийн. Ползвах го за пералнята. Отлично действие. Половината от опаковката оставих за миялната. Не съм го пробвала още. Но мисля, че ще е добър резултата.

# 667
  • в матрицата
Изобщо съм супер доволна, мислех че ми е ненужна покупка съдомиялната, ама се изкефих как извади и едни кристални чаши немити 20 години (от шкафа на баба) - как блеснаха и те... на кратката програмка от 35 градуса!
Не искам да развалям радостта ти, НО, ако в упътването на машината изрично не е оказано, че може да миеш кристал в нея, никога не го прави.... ще се разделиш с кристалните си чашки бързо  Peace

# 668
  • в матрицата

Има и биоразградим Грюн Грийн. Ползвах го за пералнята. Отлично действие. Половината от опаковката оставих за миялната. Не съм го пробвала още. Но мисля, че ще е добър резултата.
И аз използвах такъв за пералнята, но за миялната се чудех къде ще го сложа  newsm78 Дали в отделението за препарат...ама колко ??

# 669
  • До хладилника, който обичам
Бу, дано не си сложила вече прах за пране. Ще измие, но после трябва да пуснеш няколко изплаквания, а и машината да почистиш с препарат.
Не, в крайна сметка сложих 1/2 лъжичка веро, разредено с вода + 1/2 лъжичка лимонтузу (машината ми е малка). Всичко се изми чудесно Heart Eyes
А днес ако спре да вали, ще си купя и таблетки Laughing

# 670
Не искам да развалям радостта ти, НО, ако в упътването на машината изрично не е оказано, че може да миеш кристал в нея, никога не го прави.... ще се разделиш с кристалните си чашки бързо  Peace

Според мен миенето на кристала зависи от температурата на водата/обезателно ниска/ или/и от препарата /да не е твърде агресивен/.Мисля,че машината няма нищо общо,ако са правилно наредени.
Вярно е,че по-добре на ръка.

# 671

Според мен миенето на кристала зависи от температурата на водата/обезателно ниска/ или/и от препарата /да не е твърде агресивен/.Мисля,че машината няма нищо общо,ако са правилно наредени.
Вярно е,че по-добре на ръка.
Това е точното мнение! Четете коя програма е подходяща за кристал/да е изрично написано/ и кои препарати са подходящи за кристал/ пак да е изрично написано/.

# 672
Дедо,
За кристала явно знам,ама за половин зареждане-не и от 2 дни питам,ама никой не отговаря.
Имам малка/45 см./ миялна Беко.Вероятно никога няма да я пусна на половин зареждане,ама знае ли човек какво ще му се наложи по спешност.Та в упътването не пише къде се нареждат съдовете-само в горна,само в долна или и в двете кошници.Една дама с друга марка каза,че има насочване на долна или горна,но при мен такова чудо няма.Та по подразбиране мисля,че и в двете.То с проба-грешка става,но все пак мнение по въпроса?

# 673
Бу отърва се да миеш на ръка, а Wink Някой път и аз ще пробвам с лимонтузу, ама с веро никога Laughing

П.С.Аз си мия кристал и то доста често, защото повечето са ми кристални чаши. До сега не съм забелязала проблем Peace

# 674
Te тук важи поговорката не питай старо, а патило Laughing
Опит не мож споделя - Моята машинка е стара, колкот света. Няма подобни опции. Предполагам, че с насочването се спира подаването на налягане в едната перка. Ако миеш само чаши, насочваш горе. Ако си тупнала само тавата от прасенцето - долу. Не знам. Аз съм привърженик на пълно миене с оптимална програма, без предварителни плакненета, но с допълнителни.
В таз връзка да споделя - препоръчвам за машини над 9 комплекта да се слага цяла таблета. Водата ,която налива машината и използва не е много по-малко от тези за 12. Четох, че сте го коментирали. Работният разтвор е същия. Е, друго е ако става въпрос за незамърсени съдове.

`GHOst whisSpeRer* ~, кристалът от някои препарати направо се надупчва. Невидимо първо, неусетно почти. Както в една песен Laughing

Общи условия

Активация на акаунт