Раздават ритничета, февруарските мъничета! - Тема 9

• 26 773
  • 734
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте мами, радвам се за всички , че сте добре и всичко при Танита е наред ! Гледам говорите за секцио, понеже съм много млада, първо раждане и в болница не съм стъпвала през живота си ме е страх от естественото раждане , по скоро от отношението на персонала , описано от няколко потребителки по горе. И клоня към секцио, плащаш си, заспиваш и дай Боже всичко да е наред, събуждаш се мама  Grinning. Това е добрия вариант, за лошите последици, не съм много наясно, ако може бихте ли описали точно как премина всичко и последиците от секциото ? А за корема казвате , че от секциото не се прибира, така ли ? Защото имам 2 приятелки едната е със секцио и няма и следа от корем, плосък и гърчав дет се вика, а другата е с нормално раждане, но и остана коремче. Че съм в чуденка и за мой късмет съм много слаба, ако пълнея то е само на корем и пак не може да се каже, че имам корем и искам така да си остана, ако може де... Embarassed май много искам, чесе чудя кой е по добрия вариант за мен ? Ако някой се навие да ми разясни, предварително го целувам  Heart Eyes, че мойте проблеми са нищожни в сравнение на другите.

# 181
Днес мъжът ми ме"заведе" пак до магазина за  дрехи втора употреба.Е до сега като не ми е трябвало дреха за бременна не съм обръщала внимание колко много има.Купих си 2 клина и едно долнище.Много ми харесаха,а имаше толкова много анцузи с широк ластик.
Напазарувахме хранителни продукти,че утре чакаме гости.Ще се изявявам в кухнята Wink
Малко си почивам и ще ходя да вземем детето от градина.
Целувки на всички..

# 182
  • Сфия
здравейте, мамчета! Аз цял ден нямам интернет и сега не мога да ви изчета. Как успявате да изпишете 4-5 страници, за няма и един ден.
ангелче, не се навивай, че те е страх от нормалното раждане! За това се казва нормално, защото е естествен процес. При днешните условия, когато можеш да избереш акушерка или екип, не би трябвало да се плашиш от отношение. А и вече не екато едно време. Има и упойки. Въобще, като цяло не си мисли, че е по-леко секциото. някои жени се влачат с болки след това, при други се появяват усложнения, така,ч е гаранция няма. Има жени, които раждат за час, два. Ако е така е по-хубаво 5 пъти да родиш нормално, от колкото веднъж секцио.
Любче, много си ти е добре щерката. И да яде повече, пак ще е слабичка. Моят хубостник също е злояд, а и е дребен, но си беше дребен и, като бебе още(не като се роди, а след това), а тогава си хапваше. Стана злояд след втората годинка. Аз лично никога не съм му давала витамини. Просто съм против тези неща.
А между другото да кажа, че ние с Любчето вчера се видяхме. Мерихме си коремите, спорихме коя е по-дебела...  Joy А дъщеричката й е голяма сладурана. И е много мила и любвеобилна. Веднага ме гушна даже.
Щях да пиша и други неща, но забравих, докато ви изчета.

# 183
  • Sofia
Вярно много пишем /вкл. и. и този пост в графата/  Crazy

Забелязали ли сте какво се случва на първа страница на подфорума - има по една, максимум по две от отчетните на другите месеци /и то не всички/, от нашите теми преброих 5-6 Joy Направо няма нужда да водим архив, другите не могат ни насмогна, всичко ни е на първа страница  hahaha

п.с. Представяте ли си да баннат "февруарки", поради по-голяма логорея от Клюкарника. Ще произведем новина Joy

# 184
  • Сфия
елси,  Joy Joy Joy няма лошо, за това е форума-за писане.

# 185
a tita стискам палци да си разбереш пола на бебочето вече
Roshla а на теб честита малка буба  Hug
Tanita, много се радвам, че нещата са минали нормално, deizy, а на теб поздравления за добрите резултати от прегледа   bouquet

Nevvy питаш за калция, на последната ми консултация специално попитах, защото нямам проблем със зъбите, но ноктите ми станаха на пастет  Confused Казаха ми да си взема калций на таблетки, който се разтваря и да пия по 1 на ден, не повече от 10 дни. Максимум 10 дни, че не било добре да поемаш много калций.

ангелче не си навивай на масрафа, че корема при секцио не се прибира. Всичко е до организъм, може да се прибере или да не се прибере и при двата вида раждане. Това, което знам за секциото, е че възстановяването е малко по-трудно, в смисъл по-бавно, но пак е до организъм, има мами които се възстановяват много бързо след секцио. Колкото по-рано те раздвижат и повече се движиш, толкова по-бързо ще се възстановиш. След излизане от упойката може да имаш главоболие и трябва да пиеш много течности, за да се разкара по-бързо въздействието й. Общо взето май това съм чела, без да съм минавала по тоя път.

# 186
Момичета Hug аз не съм за темичката ви, все още , надявам се скоро  Embarassed и аз да мога да списвам в тези темички вече Praynig  но я следя, заради Танитка, с която се знаем от една друга темичка  Mr. Green
Танита бравооооо! Много се радвам, че всичко е минало леко и гладко! Сега още- повече да се пазиш!  Hug Peace Вие също момичета Hug Peace! Ииии извинете за нахлуването ми тук  Embarassed

# 187
  • Варна
ангелче не си навивай на масрафа, че корема при секцио не се прибира. Всичко е до организъм, може да се прибере или да не се прибере и при двата вида раждане. Това, което знам за секциото, е че възстановяването е малко по-трудно, в смисъл по-бавно, но пак е до организъм, има мами които се възстановяват много бързо след секцио. Колкото по-рано те раздвижат и повече се движиш, толкова по-бързо ще се възстановиш. След излизане от упойката може да имаш главоболие и трябва да пиеш много течности, за да се разкара по-бързо въздействието й. Общо взето май това съм чела, без да съм минавала по тоя път.
абсолютно вярно Simple Smile

# 188
  • Сфия
desdemona, дано съвсем скоро се запишеш в юнската темичка примерно!  Praynig

# 189
POLISIA,да отговориха ми от СЕЛЕНА...
EMA ES, радвам се, че са ти отговорили. Но наистина дистанционно е трудно да се прецени. Дано лекарите, при които ходиш да те наблюдават адекватно... Стискам ти палци!  Peace

Танита, радвам се, че всичко е минало успешно! Браво! Пожелавам ти да нямаш повече проблеми до успешното раждане!  Hug Peace

Алекса, ние може да сме едни килограми с теб, но май ти беше казала, че си висока. А аз съм дребосък - 163 см.

Днес четох, че от 21 г.с. до края на бременността е препоръчително да се качват най-много по 500 грама на седмица. Изчислих, че имам още около 9 кг. най-много. Дано са по-малко, но дано не са повече, че ще стане страшно...  

За секциото - нямам мнение. В смисъл, ако ми се наложи, ще го приема естествено и може би ще се зарадвам, че няма да имам болки и ще събудя вече майка. Но не зная дали е по-добре да раждам така, ако нямам предпоставки. А и повечето лекари препоръчват нормалното раждане.
А иначе ме е страх много от нормалното раждане, особено след историите, които съм чела в последната една година покрай кампанията за естественото раждане.
Но както се казва - "Който го е страх от мечки, да не ходи в гората!"  Laughing

# 190
  • Сфия
какви сте такива наплашени мами?  no Аз, като си спомня каква куражлийка бях... Викам си, мен ли ще ме изплашат с раждане? Аз две гръбначни операции съм преживяла, със сумати болка, сега от едно раждане ще се изплаша. А бях чувала разкази и бях дори видяла с очите си зълва ми, току що родила, след кошмарно раждане и почти бях припаднала даже. Но си виках, че съм кораво момиче и ще издържа и това е! Разбирам ние - родилите и преживелите да се плашим, че знаем какво е, ама вие, които не сте раждали, защо? Спомням си навремето в родилния дом една жена имаше на години, колкото съм аз в момента и май щеше да ражда вече за втори път и обясняваше колко много я е страх. Аз й викам: защо те е страх, нали си раждала вече, не ти е за първи път? А тя ми отговаря: Точно за това ме е страх, защото знам какво е. Най-вероятно интернета и достъпа до информация прави жените по-наплашени, като чуеш 2-3 разказа и решаваш, че това е често срещано. Но не е така. Все си мисля да отворя тема, в която жените да разказват за раждането си и да си направя една статистика. Но от това, което чувам около мен за познати, малко са случаите, като моя, в които жените си спомнят един кошмар. В повечето случаи съм чувала: Абе болеше, ама се забравя. Или пък: трудно родих. Приеха ме в 4 сутринта с изтекли води и родих чак в два на обяд... Че 8 часа от изтичане на водите до раждането не е много. Една мама пък ми каза, че много бавно и трудно родила. Имала цял ден контракции през 5-10 мин, ама не били болезнени, но после като почнали тези през 1 мин - нетърпимите, та родила чак след час и половина... Сладки са ми тези разкази и ме карат да се усмихна, най-вече на физиономиите им, когато има разкажа как е било пък при мен.

# 191
какви сте такива наплашени мами?  no Аз, като си спомня каква куражлийка бях... Викам си, мен ли ще ме изплашат с раждане? Аз две гръбначни операции съм преживяла, със сумати болка, сега от едно раждане ще се изплаша. А бях чувала разкази и бях дори видяла с очите си зълва ми, току що родила, след кошмарно раждане и почти бях припаднала даже. Но си виках, че съм кораво момиче и ще издържа и това е! Разбирам ние - родилите и преживелите да се плашим, че знаем какво е, ама вие, които не сте раждали, защо? Спомням си навремето в родилния дом една жена имаше на години, колкото съм аз в момента и май щеше да ражда вече за втори път и обясняваше колко много я е страх. Аз й викам: защо те е страх, нали си раждала вече, не ти е за първи път? А тя ми отговаря: Точно за това ме е страх, защото знам какво е. Най-вероятно интернета и достъпа до информация прави жените по-наплашени, като чуеш 2-3 разказа и решаваш, че това е често срещано. Но не е така. Все си мисля да отворя тема, в която жените да разказват за раждането си и да си направя една статистика. Но от това, което чувам около мен за познати, малко са случаите, като моя, в които жените си спомнят един кошмар. В повечето случаи съм чувала: Абе болеше, ама се забравя. Или пък: трудно родих. Приеха ме в 4 сутринта с изтекли води и родих чак в два на обяд... Че 8 часа от изтичане на водите до раждането не е много. Една мама пък ми каза, че много бавно и трудно родила. Имала цял ден контракции през 5-10 мин, ама не били болезнени, но после като почнали тези през 1 мин - нетърпимите, та родила чак след час и половина... Сладки са ми тези разкази и ме карат да се усмихна, най-вече на физиономиите им, когато има разкажа как е било пък при мен.

И аз съм така като тебе преди раждането - не мисля,че мож ме уплашат, ама да видим, човек греши.....
Сестра ми вика - “спри да четеш за момента, и не гледай раждания фронтални, щото няма смисъл - ти няма да виждаш това чудо при всички положения“ и е права, тъй че поспрях за сега, тя също поразказа малко за нейното от изтичане на водата до самото раждане близо 24 часа...
и това май е нормално, та аз взех да се чудя трябва ли пък да се ходи в болницата веднага като изтече таз вода?
Мъжо държи да ходим колкот може по-бързо, аз му викам - за ко, да седим там кат прани гащи часове наред?

и не знам, за сега спирам да мисля за това, време има достатъчно до февруари...
така или инъче там е бебока, по един или друг начин трябва да излезе...

ангелче, аз в общи линии колкото тебе знам, но за едно си права - туй са бели кахъри, е пък не съм толку млада и си виж какво си мисля за секциото
вярно е,че може би звучи привлекателно щото друг върши работата, но наскоро говорих с моя съученичка родила така и си мисля,че основните минуси са:
- както каза някой по-горе по-бавното възстановяване
- по-трудното започване с кърменето - щото кърмата не слизала или нещо такоз
- и туй че в началото ако искаш веднага да започнеш да кърмиш, поне част от упойката отива при бебето - за това не съм сигурно, но така си мисля, че не може съвсем бързо да се изчистиш от таз упойка, а тя си е отрова
- по-дългото седене в болница
- това си е ОПЕРАЦИЯ, момичета с всичките екстри произтичащи от това - т.е. повишен риск от инфекции, упойки, кръвозагуби, рязане на нерви-мерви, безчуственост, конци и тн.

еми май туй то....поне от гледната точка на страничен наблюдател...

Последна редакция: пт, 30 сеп 2011, 18:20 от bibilyana

# 192
Както всичко друго така и раждането е различно при всички.Една моя приятелка беше 38кг като забременя,казаха и тесен таз нам кво си-секцио.Една сутрин мъжа и ми звъни към 7 и ми вика потекоха и водите днес ще е, закарах я в болница.Затворих телефона, обърнах се на другата страна и телефона ми в 7.15 звънна ТЯ.Родила съвсем естествено 3.800 бебе.Бях ей така  Shocked Shocked Shocked Тя вика щях да родя в асансьора  Joy Без един шев. Ама кой и е предполагал че ще има такъв развой  Joy .Не мисля че трябва да се избързва с каквото и да било или пък да се чака щото пък така.Всяка сама трябва да си прецени.Въпреки че 3 дни раждах бих отишла в момент в който ми е нужна помощ.А и в интерес на истината живеем на 5 мин. пеша от болницата  Confused
Поздравявам всички които тези дни са имали поредните изпитания с бременноста и хубавите новини които сте получили   bouquet  bouquet  bouquet
Нали Ви казвам, не виждам негативи.Само позитиви   bouquet

# 193
Здравейте,момичета.Аз скоро не съм писала,но иначе редовно ви чета.Гледам,че за раждането пишете.И аз много съм се наплашила,особено като четох страшни истории в нета.А и аз съм си страхлива и не издържам много на болка.От секциото по не се плаша,но не бих дала да ме резнат,ако няма медицинска причина за това.Тайно се надявам,че заради кистите,които имам ще ми препоръчат секцио,но надали.

# 194
какви сте такива наплашени мами?  no Аз, като си спомня каква куражлийка бях... Викам си, мен ли ще ме изплашат с раждане?........ Но си виках, че съм кораво момиче и ще издържа и това е! Разбирам ние - родилите и преживелите да се плашим, че знаем какво е, ама вие, които не сте раждали, защо?

Аз бях същата  Joy. И сега като вече преживяла едно естествено раждане пак не ме е страх от нищо  Peace. Е, има го и момента, че при второто такова, ако не по-безболезнено то поне по-бързо се надявам да е, но каквото такова, не си избираме  Grinning.

Общи условия

Активация на акаунт