Раздават ритничета, февруарските мъничета! - Тема 9

• 26 773
  • 734
  •   1
Отговори
# 195
Не мисля че трябва да се избързва с каквото и да било или пък да се чака щото пък така.Всяка сама трябва да си прецени.Въпреки че 3 дни раждах бих отишла в момент в който ми е нужна помощ.А и в интерес на истината живеем на 5 мин. пеша от болницата  Confused

мерси за съвета, Майче, ама там е работата - ние сме на 80 км от болницата - в общи линии е магистрала повечето и в най-лошя случай 1 час, но пък и не се знае тогаз каква фъртуна ще задуха и какъв сняг ще има....
за това не съм сигурна,че ще преценя правилно, ама ще видим

# 196
Биби в такъв случай по добре още от рано е накрая да не го играе мъжа ти акушер  Mr. Green
Сега се сещам за сестрата на тая мацка за която разказвах преди.Та бяхме на годеж до към 2 през ноща, един от компанията я бъзика до няколко часа ще родиш да знаеш.Тя му се хили............Прибрали се,легнали и и потекли водите.Мъжа и 1 час слагал найлон на колата, да не се изцапа.Аз на него му викам Монк.Ама наистина е такъв.Та тя чинно го изчакала да я закара до болницата  Mr. Green

# 197
Биби в такъв случай по добре още от рано е накрая да не го играе мъжа ти акушер  Mr. Green
Сега се сещам за сестрата на тая мацка за която разказвах преди.Та бяхме на годеж до към 2 през ноща, един от компанията я бъзика до няколко часа ще родиш да знаеш.Тя му се хили............Прибрали се,легнали и и потекли водите.Мъжа и 1 час слагал найлон на колата, да не се изцапа.Аз на него му викам Монк.Ама наистина е такъв.Та тя чинно го изчакала да я закара до болницата  Mr. Green

Това си е рисковано...Живеем в гр. Аксаково,което си е Община,със 20 и няколко села.Свекъра ми е шофьор на линейката,която е само  1  за всички тези села..Ако не успее да се справи тогава викат от Варна.Та той казва,колко много циганки са родили на път за АГ,в линейката.Селата са отдалечени,има някои на 30км.

# 198
И аз мисля че е рисково особено ако АГ няма в разстояние от 10-15 минути.Аз на петата минута от пукването на водите вече бях в болницата.Не заради друго ама точно тогава осъзнаваш че това е процес в който ти участваш, но не си фактор в случващото се...Демек безсилен си да промениш нещо...Поне аз така го чувствам.Ето сега с втората бременност това ми се затвърждава.И мен тъкмо от това ме е страх.Случиха ми се два по сериозни проблема които иначе в ежедневието си ги отхвърлям с лека ръка.Да ама не, кръвното ми се покачва.И това не като метафора.Знам прекрасно че не трябва да се притеснявам и ядосвам, ама подсъзнанието явно работи.Щом ми се отразява  Confused Не знам дали някой ще разбере точно какво искам да кажа но за себе си знам че бременността е период в който трябва много почивка-психическа и физическа.............

# 199
Пепи, кое е рисковано? На мен ми изтекоха водите и близо час някъде се бавих в нас - докато си взема бърз душ и после докато се преоблека 48235 пъти  Laughing, защото тъкмо се облека и поредната порция води руква  Joy и как да тръгна мокра в студа, макар и с кола  Mr. Green. Аз си мислех, че е като по филмите - изтичат наведнъж и толкова, а то  Joy. Около 2 часа трая наводнението. Отидох с 1.5 см разкритие, с което си бях от 3 дни след падането на тапата. В Шейново заради водите ме бъзикаха дали да не викат вече ВиК  Laughing.
И след това чак ми започнаха контракциите.

# 200
да се похваля и аз - чакаме малка госпожица  stork-girl направо не мога да повярвам  Heart Eyes ФМ мина всичко е наред с беба, расте си нормално, имаме и диск със снимки, а се видяхме с Дейзи и Крис на прегледа и поговорихме набързо. Имам чувството че летя от щастие  newsm44

# 201
viki 88 айде честити и на теб розови гащета  Hug

Абе момичета, съсвсем се обезформих нещо, приличам на правилен цилиндър - никаква талия. Имам чувството че корема ми започва още откъм гърба....не знам дали разбирате какво имам предвид  Rolling Eyes

# 202
Viki, честито,миличка и извинявай, че като се видяхме бях толкова изпушила,че 5 пъти те питах от Бургас ли си Mr. Green
А на другите мамчета да се похваля, и аз най-после ще си имам момиченце Laughing,така хубаво й видяхме дупето.И МОЛЯ ЗА РОЗОВИ ГАЩИ НА ПЪРВА СТРАНИЧКА Wink
Отдавна не съм ви чела,сега се връщам назад,дано има само добри новини! И не зная Deyzi дали е писала,но аз да ви кажа,че тя ще си има палаво момченце!
И да ви се оплача,че моят мъж е с болен мозък-каза ми,че тайничко си се надявал ,че пак ще имаме момченце, и да видите как си се успокоява:"нищо,четвъртото ще е мъжко",ама да си гледа работата вече,ха,ха,ха

Последна редакция: пт, 30 сеп 2011, 19:38 от KRIS72

# 203
Пепи, кое е рисковано? На мен ми изтекоха водите и близо час някъде се бавих в нас - докато си взема бърз душ и после докато се преоблека 48235 пъти  Laughing, защото тъкмо се облека и поредната порция води руква  Joy и как да тръгна мокра в студа, макар и с кола  Mr. Green. Аз си мислех, че е като по филмите - изтичат наведнъж и толкова, а то  Joy. Около 2 часа трая наводнението. Отидох с 1.5 см разкритие, с което си бях от 3 дни след падането на тапата. В Шейново заради водите ме бъзикаха дали да не викат вече ВиК  Laughing.
И след това чак ми започнаха контракциите.

Говоря за такива които  са с втора или трета бременност.И ако нямат транспорт и чакат линейка да се предвижат до АГ.И последно -зимно време....

# 204
  • Сфия
Рали, подкрепям!  Peace Не е казано, че, като изтекат водите и става, като по филмите: Изведнъж те заболява всичко, след 20 мин вече пищиш, че раждаш. При първо раждане първите 5 см са доста по-бавен процес, с малки изключения. И моят съвет към първескините е да не хукват след първта контракция. Нека да изчакат да позачестят, да станат равномерни, защото повярвайте ми е абсолютно излишно да висиш в предродилна зала, вързана за някакъв апарат,с някакви безразборни контракции и да слушаш на съседното легло как друга жена кълне мъжа си и всички богове...

# 205
Честити розови панделки, момичета!

Аз токущо разбрах, че ние ще си имаме сини гащи  stork-boy и моля и на мен на първа страничка -- слагайте ми синия щъркел!!!

# 206
  • Варна
Не е казано, че, като изтекат водите и става, като по филмите: Изведнъж те заболява всичко, след 20 мин вече пищиш, че раждаш.
ох де да беше тъй, 5 щях да родя Laughing Laughing

# 207
Ангелче, прочети повече статии, не разкази. Въпреки, че съм решила да раждам секцио, не го подкрепям на 100 %. Просто смятам, че това е най-добро за мен, имам проблем със ставите и не знам как ще реагират. Страховете ми не са от болката, а от родилни луксации и парези, но те не са изключително чести явления. Ако се подготвиш добре преди това - ходиш на курсове и тн и нямаш медизински пречки защо да не родиш нормално. Познавам жени родили едри бебета - над 3,500 и нямат и 1 шев, познавам и родили 3 кг, и кърпени, ама може и да не са напъвали правилно. При всеки е строго индивидуално, наистина не слушай ужасните разкази.
Имаше 1 готин гинеколог преди в Търново - Калейнски, ако изражда още чувала съм много хубави неща за него. Иначе като цяло за болниците в Търново чувам кофти неща, но специално за родилното не знам. Ако имаш възможност и финанси бих ти препоръчала Авис Медика в Плевен, но не знам как вървят цените.

Неви, питах в моята аптека, една по-опитна фармацевтка каза, че може да засили контракциите калция, така че не знам дали трябва да рискуваш. А пък имуностимулатора го намерих с почти 5 лв по-евтин от аптеката в мола  Wink

Да ви се похваля - док ми похвали хемоглобина. Бил перфектен, антитела няма, другите неща и те добре. Пу пу пу, както се казва.

Рали, подготви си някое лигенче за следващия път, да  не се налага помощ от ВиК  Joy

Крис, честитооооо! Най-накрая. Няма да сте като Малкълм   bouquet

# 208
Ехеее,гледам раждаме пак LaughingЖиви,здрави да стигнем до там,а от там с корем няма никоя да излезе Simple SmileКоя по-леко,коя със зор-женска орис Simple SmileМинава и заминава и болка и всичко като си го гушнеш и помиришеш...аз на първото кърмене само го разглеждах,ушенцата,нослето,то си е изживяване Simple SmileИ да не се плашат мамите-първескини,като незнаят,ама аз си изкам сега и упойките и обезболявашите и да не усещам,а както се очертава и секцио да съм-е няма такова успокоение LaughingСамо да е здраве Simple Smile

# 209
Олеле Крис твоя мъж верно болен мозък
и от мен едно ЧЕСТИТО за момето... Hug

Общи условия

Активация на акаунт