Раздават ритничета, февруарските мъничета! - Тема 9

• 26 772
  • 734
  •   1
Отговори
# 150
  • София
...
Преди да родя сина си, носех токчета постоянно Whistling Обаче от 3 години насам не ми се случва често. Няма как в парка да се изтипосам с кокилки и да тичам след хлапето, но не пропускам удобен случай да си припомня елегантната визия  Wink

...

А, и това да се бута количка с токчета ми беше мн. забавно.  Wink И аз, докато бях по майчинство, карах с чехли и маратонки.  Peace

# 151
Привет! Simple Smile
Алекса,благодаря за клипчето,открадвам си веднага някои идеи за прическа,понеже на 8-ми съм на сватба Grinning Май,ще трябва да съм с високи обувки..обстановката и събитието го изискват,няма как..
Момичета,да ви попитам как стоят нещата в БГ.Бременна съм,и се водя на бюрото по труда като безработна.След като родя,аджеба получавам ли нещо или не?!Майчинство,няма да е предполагам,но друг вид финансова помощ?!

# 152
Добрютру  Simple Smile
Ей, голямо писане, голямо чудо! Много се радвам, колко е активна и позитивна до тук темата ни.
Гледам, че сте коментирали килограми....мога да ви застрелям веднага. Последната година, преди да забременея, качих доста заради всякакви намеси в организма ми с манипулации и лекарства. При подготовката за ин витрото още качих и като краен резултат стартирах бременността с 87 кг. При последната консултация, която беше преди 3 седмици, бях 93 кг. Добре, че съм висока....
А какъв тумбак ходи пред мен...не е истина. Онзи ден отивам да си купувам колан за поддържане и продавачката ме посреща с въпроса "колан за след раждане ли търсите", явно я погледнах достатъчно неразбиращо и тя продължи "амииииииии няма ли всеки момент да раждате"  Shocked. Та така...

И за раждане вече си говорите, аз мисля че нямам да имам друг вариант освен секцио. Добре или зле, няма и да ме питат.

И аз съм в голяма чуденка, по повод къде ще раждам живот и здраве. Всъщност е дилема между Токуда и Майчин Дом!?! С тия близнаци не ми се рискува на друго място. Освен като понапредна още малко, да отида и на двете места на консултация и да избера. Много ми е противоречиво  Thinking.

Ох спирам да пиша, че ще стане много дълго. Лек ден на всички тумбаци  Hug.

# 153
  • София
emka_dremka, в Токуда, предполагам, обстановката, ще ти хареса повече, макар че лично съм била само в МД.  Peace Но в МД е най-добрата неонатология в страната, че близнаците обикновено избързват, а и са малко по-малки (не че, като  раждах, в Тинчето нямаше и едни новородени тризнаци  Wink ). Познай аз, ако тръгна да раждам преди 9 м., къде ще тичам...  Simple Smile

# 154
Танита, успех  Simple Smile

Пепито ,аз вече приключих със зимнината. Държим я на вилата, че в апартамента няма мяста. Та онзи ден така ми се приядоха мариновани камби /на Селма/,

И аз направих такива буркани....Хубавки са...

# 155
Арадия    Аз съм в същото положение като теб, ще получаваме уж помощи на стойност 120лв в продължение на една година. Но и аз не съм информирана кога се подават документи и има ли някакви допълнителни условия, за да можем да ги получаваме.

Пепито  Видях ти снимката във фейсбук, изглежда, че си оставаш стройна и качваш само на коремче Simple Smile Завиждам благородно  Heart Eyes

# 156
Момичета, да се похваля и аз: вчера на феталната видяхме, че ще имаме момиченце! Голяма радост, още повече, че досега почти никой не знаеше, че очакваме бебе, и родителите ми научиха едва снощи. Не съм качила повече от 2 кг до момента, а пък преди бременноста бях понапълняла, и може би заради това повечето хора не забелязваха промяната до момента.  Simple Smile

# 157
О и   мен сега чак започнаха да ме познават приятелите и познатите.Защото до сега ходих с потници и поли.От 1 седмица си обух дънките за бременни и с този ластик няма как.Иначе и с предната бременност напълнях само от корема надолу.
Алекса,изглеждаш много добре.....

# 158
  • Варна
добро утро корем4ета Joy Joy Joy
първо да питам има ли накоя от вас записана за ФМ при Балев в понеделник в Темелков!
аз да ви кажа съм в 20г.с. и не усещам нищо-не знам кога трябва да усетя,а предна плацента съм но като гледам някои от вас също са така ,а пък ве4е ги боксират-много спокойно това същество!!!!!4ак по4нах ве4е да се 4удя и притеснявам,мин,седмица доктора ми на ЖК каза 4е е ок (Шопов),ама докато не мина при Балев да си видя всичко и аз и най-ве4е да ми потрърди пак пола не мирясвам!
да ви кажа,че от седмица ме заболя зъб както НИКОГА не съм познавала тази болка до сега,и хоп ща не ща 2 стари кариеса 4е и на едниния и снимка правихме,смени ми около 20 вида накрайника на БОРМАШИНКАТА кои от кои по-страшни,щото аз винаги ги поглеждам като ги сменя Sick Sick и с всяко вклю4ване на дрелката аз си изтръпвах и от стискане на ръцете си така си набих халката в пръстита,4е като излязох имах белег,а всъщност изобщо не ме болеше,ама страх лозе пази хихихихихихиихих.Ако се усетите,4е нещо в зъбите се обажда отивайте веднага-не е страшно по-добре по-рано да се оправят отколкото да ви заболи нещо и да стане по4ти неле4имо по-нататък!съжалявам аз 4е съм такава куха лейка и все не отивах да си стегна зъбите преди това,щото все ме беше бъзак! #Crazy хак ми е сега !!!!бъз не бъз!
полезно ли е да се пие калции-ама не в комбинация с витамини,а 4ист newsm78моя док не ми изписва никакви витамини,а само имуностимулатор БИОЗИН МАМА ,ама с тез зъби дето по4наха да се обаждат newsm78 казвайте!
за килограмите да ви кажа,4е сега съм 55,след като близо 4 месеца бях 49-супер нетипи4ни и не мои си килограми понеже повръщах като замаяйа само докато мина около миялната хихихихмсега ми е смешно,ама тогава си мислех 4е няма никога да ми мине!!!!!!
 smile3504 smile3504 smile3504

# 159
  • Варна
а и да ви питам в събота кой мисли да ходи на лекцията в Гранд Мол варна!

# 160
  • София
Здравейте,мамита :hug
;.:Алекса,че  е много хубава Пепи, спор няма и аз много я харесвам,ама я виж и ти какво си бонбонче.Снимката на аватара е върхът!Изобщо не виждам да си дебела,или нещо подобно!
Roshla, честита буболинка!Много се радвам!  bouquet
Честито и на всички други  мами  разбрали пола на бебенцата Hug
emka_dremka И аз съм като теб-заради кръвоизливите  и за да задържим бебето пих 2 месеца ,ако не и повече-утрогестан -чист хормон прогестерон и кг тръгнаха стремглаво на горе.Аз този път си мисля,че ще ударя 100 ,ама к`вото-такова Peace
deyzi Ух,супер!!!Радвам се,че всичко е наред!!!  bouquet Дано пък и онова момиче да се оправи бе...Дано да няма проблем с бебенцето Praynig
major,гледай къде ходиш,маме!Или поне гледай как падаш Mr. Green Шегувам се ,миличка.Наистина внимавай ,пък и всички ние,щото хич не  е шега работа едно падане...
Аз зимата ,ако падне сняг и заледи ,направо не се виждам.Ще има да си кукувам в къщи... ooooh!Моят мъж отсега ми е казал да си мисля добре какво искам да купя,независимо дали някакви продукти,или друго нещо и вечер да му го пиша на листче,а сутрин той да пазарува. Той по-страхлив от мен,горкият!  hahaha

# 161
Познай аз, ако тръгна да раждам преди 9 м., къде ще тичам...  Simple Smile

Бе то ясно, ако стане нещо извънредно накъде ще се тича.....ама ми се ще да имам спокойствието, че д-р еди кой си подозира за моето съществуване и ще ми се обърне внимание. Станала съм твърде цинична в очакванията си от доктори и заведения, ако не съм с парите напред.

Иначе, се надявам и неонатологията в Токуда да ми свърши работа и да не е сериозна ситуацията....и там са доста на ниво. Ама пък там с тия цифри......

Оф и аз още не ги усещам бебоците и само се ослушвам. Едното е с предна плацента, а другото със задна, ама ни едното ни другото се маркират. Другата седмица съм на преглед, дано там да ми кажат, че са си ок.

# 162
  • Sofia
Добър ден и от мен  Sunglasses

Това слънчево време ми се ще да ни съпровожда до края на ноември поне  Grinning

Относно мерките и теглилките аз съм 168 см и по принцип 49-50 кг, но този път стартирах от 53 и до момента съм качила 3 кг.

Миналия път преди 11 години, когато бях на 22 години, тръгнах от 45 кг и стигнах до 69 кг, а на шестия месец от раждането бях 48 кг (активно кърмеща и гледаща без помощници бебето). Резултатът от това рязко 25-килограмово напълняване ми излезна през носа, докторите ми правеха редовно забележки.Сега съм по въздържана с хапването, засега.
Проблемът се състоеше в това, че при мен се получи т.нар.  дефект- престилка,кожата на корема стана като мех на отпусната гайда и естествено единственият начин за отстраняването и е хирургичен(сега я изглаждам и изпълвам успешно с бебка).Оказа се, че това не е само естетически дефект. Освен това разширената вена, която придобих пак е резултат от лакомията ми и прекомерното наддаване - лекарите още тогава  ме предупреждаваха, но аз не се спирах, дори баба, която винаги ме е угоявала криеше храната от мен и се възправяше пред печката и хладилника, когато започнеха набезите ми, а те бяха най-активни в 6-7 месец  Joy Бебето беше близо 3.800 кг, но не го отдавам на похапването, а на гена на таткото, който е едричък.

По отношение на обувките - аз съм с паднал свод и винаги нося някакви пантофки с лек ток 3-4 см, обаче след вчера ще премахна тези любими обувчици с тънко токче, останалите са стабилни.
Тъй като нямам предна кръстна връзка на едното коляно, страхът от подхлъзване при мен е супер силен и се надявам да няма големи поледици идния сезон, даже ще си поръчам едно приспособление като велкро за залепване на подметките, защото коляното ми е доста нестабилно, а от прогестерона всички стави през бременността "омекват"  Mr. Green

Танита, дано всичко е минало леко  bouquet

Пиете ли хранителни добавки с есенциални мастни киселини? Това смятам да си взема, за да се поглезя, защото кожата ми става много суха, както и предишния път. А пък на бебетата в момента им се "набръчкват"мозъчетата и също е полезно. Аз ходя на прегледи при приятелка в Марков цетър и съм ммного доволна,  последния път горкото мъниче имаше едва две мозъчни гънки  Joy

Two Hearts

Последна редакция: пт, 30 сеп 2011, 10:41 от major

# 163
  • София
Мами,имам питане-какви витамини да дам на Дарето,че ми е много скарана с храната и е слаба? Аз такова злоядо дете не съм виждала.Все и казвам,че е срамно да ходя с лъжичката и паничката по нея,защото вече е голяма и  бебето ще и се смее като се роди,ама на нея хич не и пука Mr. Green

# 164
major - ама верно ми оправи деня с тоя разказ, радвам се,че всичко е наред и бебка е добре, но разказа ти беше просто като за филм   Laughing

dayzi - много се радвам,че всичко е минало добре и че всичко е наред с бебока...  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт