Раздават ритничета, февруарските мъничета! - Тема 9

• 26 773
  • 734
  •   1
Отговори
# 225
Крис, аз съм за кросов мотор, т.е. на кална писта да кара, ама по улицата - пистови и тн не съм навита. То по улиците с кола ще минат отгоре ти, пък камо ли с мотор.

Алекса - кръвната ми група е В, но не знам дали има значение това, важен е резус фактора.

Пепито, с тези описания съвсем огладнях. Ако имаш момче, някой ден не ми се мисли какво ще е на снахичката ти.

Вчера направихме снимка на корема. Разликата със 2 септември е значителна. Взех даже нещо да мрънкам и моичкия ми се скара - нали съм бременна не може без корем да ходя.

# 226
  • Варна
Пепито, с тези описания съвсем огладнях. Ако имаш момче, някой ден не ми се мисли какво ще е на снахичката ти.
ахахах абсолютно Laughing моя мъж няма майка, и мога да го храня със сандивичи и филии с пастет една седмица, без да каже нищо - просто е свикнал да яде каквото има Laughing Laughing ама ако е свикнал на мамините вкуснотии леле леле  Laughing

да се оплача, от вчера съм с хрема, тежи ми главата... Confused детето тъкмо оздравя, сега пък аз. дано поне не вдигна 40 градуса като него, че не знам как ще се оправяме Rolling Eyes

# 227
Уффффффффффффф, she moto, много съм изпушила вече,нали съм невежа,той сина ми хубаво казва:"Мамо,ти не разбираш",точно за такъв мотор става дума -кросов, сгафих термините,те си "направиха" писта на една местност"Аязмото" и имаха доста борби с общината.Аз за такъв не разрешавам,пък за друг да кара по улиците-никога ooooh!

# 228
she_moto  и аз като си погледна тялото голо  и виждам един корем само,малко съм се разширила в ханша но няма как.Иначе съм си  със същата фигура.Вчера погледнах една снимка бременна с Адито,правена точно в началото на октомври/нали бременея в същия период пак/,ами имала съм и бузки и то доста.Ще я намеря на компа и ще я пусна за сравнение.
Колкото до кулинарията,аз се радвам когато някой има желания да направи нещо и се допитва .В това няма лошо -хубаво е да си помагаме.А пък първо ще науча дъщеря си,а после и като дойде снахата,ако не е научена като мен.Не искам да обиждам,но свекърва ми освен един кекс друго неможе да прави,дори не готви,а зълвата милата...........дори неможе да си напазари продуктите от магазина/а вече е на 25г./.

# 229
Добро утро и честито на всички мами,които разбраха пола на бебоците най-накрая Simple Smile За безформеното си тяло няма да споменавам,не цилиндър,ами не знам на какво прилича Mr. Green Но,не ми пука..друго е важно сега.Аз винаги си мислех,че ще имам момиче,но уви Simple Smile В моя род по принцип сме си женско царство Mr. Green 9 първи братовчедки сме Whistling За сметка на това,"мъжа" ми са 4-ма братя и една сестра.Абе 50 на 50 си е и т'ва е.Днес в Кипър е деня на Независимоста,и ще ходя на парад и фестивал Grinning Ще погледам малко танкове и ентелбе-та Grinning лек ден на всички

# 230
Крис, по-добре кросов. Там всичко зависи от него, а на пътя почти нищо. По-добре да му хареса карането на писта или в гората, там и скоростта е друга. Пък след време няма да те пита и ще си купи мотор за пътя, а тогава съвсем ще му трепериш. Не че не може да се нарани, но с добра екипировка може да ограничи много последствията, а при другото...да не ти обяснявам.

Мъжете малко или много ги увлича скоростта, моята половинка каза, че откакто кара мотор, не търси екстремното по улиците и кара колата супер спокойно. Адреналинът си го докарва в гората.

Е ще се наложи вместо футболни екипи да переш кална екипировка за мотор, което е мааалко по-трудничко, но от към травми само шахът като спорт не би предизвикал такива (ако това те притеснява).

Пепито, то допитване допитване, ама колкото и да опитва горката, едва ли ще те стигне някога. Тя моята свеки готви вкусно, ама вече е подомързява и гледа по-бързички работи, пък аз направя ли картофи е 100% гаранция ще се хареса

# 231
А то и моят мъж е израснал без майка,ама баба му си му е угаждала на ядене.Жената си е била типичен представител на старото поколение-всяка сутрин е ставала в 5ч,за да му меси и пече тестени закуски.Това,което прави Пепи си е било нормално за всяка домакиня от онова поколение.Аз също обичам да готвя и ям тестени неща,ама познай дали ще стана в 5 часа да меся и пека,а в 7 да тръгна на работа.Виж ако не ходя на работа и съм си вкъщи с кеф ще готвя и меся,ама и мъжо да носи пари,аз ще меся и завъртяни манджи ще правя.А бе обичам да съм в кухнята,ама всичко друго да ми е наред и не се налага и пари да изкарвам.Първите си мекичета замесих в трети клас,баклава правих на 12,а баба само даваше наставления болна от леглото.И точени кори правя ама съм далеч от доброто представяне.Сега правя закуски и сладкиши само през почивни дни и празници.Ами работеща жена съм.За съжаление и вдъхновение нямам защото ми се падна дете,което е предпочита купени пакетирани боклуци пред домашно приготвените неща на мама.
Алекс, при първа бременност няма проблем.Трябва да те изследват за антитела през 3-ти,5-ти и 8-ми месец и като се роди бебка да я изследват и ако е с положителен резус фактор да ти бият ваксина до 72 часа след раждането,за да нямаш проблеми при следваща бременност.Иначе майка и татко са с ваша комбинация но аз съм първото им дете и съм с отр.резус фактор и затова мама не е имала никакъв проблем с раждането на сестра ми,която е с положителен,но след нея има загубено момченце в пети месец,което може би е било с отрицателен и организма и го е отхвърлил.Аз сега ще треперя докрая и се моля това бебче да е с отр.фактор и да го износя и родя живо и здраво.

# 232
KRIS72   Сериозно ли незнаят? Как го прикриваш, не ти ли личи изобщо?  Grinning

BoBoDes Някои мъже са свикнали с мамините манджи, но тях поне можем да ги научим, а моят е свикнал с ресторантските гозби и все се оплаква, че полувината ми манджи не ги правя както той ги е ял еди къде си... Ужасно е, моят още от 19 годишен е международен шофьор и неговата майка не му е готвела за път, а все си е купувал от столове или механи, и отделно дето е хапвал на крайпътни заведения... Май  няма угодия освен ако не стана майстор готвач.  #Crazy

Аз готвя от 15 годишна - защото исках мама да ме научи още тогава. Сега някои неща ги правя доста по-добре от нея,  но определено имам много да уча още.

deyzi  Значи затова мама казва, че уж не са й били инжекция след като ме е родила - явно защото и аз съм 0- .  

Знаете ли, сега виждам колко много неща е прикривал мъжа ми от характера си, за да ме откаже от бившия ми приятел и да ме накара да повярвам, че е перфектния мъж за мен...
Все повече киндилици излизат и ми е чудно колко различен ще излезне най-накрая от представата, която изгради за себе си в очите ми!

Спомням си като излизахме на заведения с тогавашния ми приятел и той беше част от нашата компания - моят приятел не ми даваше да ходя да пея при колегите, а сегашния ми мъж ми казваше- недей го слуша, това е твоето призвание, пей когато поискаш и където поискаш...
А като вече няколко месеца бях с него - айде стига си пяла, няма смисъл в това..
В началото още като се събрахме започнах да му приготвям храна за изпът и ми викаше "Мило, никоя друга жена не го е правила за мен, ти си най-добрата, бившата ми изобщо и не готвеше"
А сега ми вика " Тва не е както съм го ял едикъде си, не го искам такова"
В началото ме изумяваше как помага- мие чинии, готви с мен, какво ли не - сега го мързи да си стопли ядене, или да си вземе нещо от хладилника, камоли да измие нещо. Но започнах да го строявам, не може така да ми се лигави, аз няма да ставам прислужница!

Последна редакция: сб, 01 окт 2011, 09:33 от Al3xA

# 233
Алекс,аз нямам идея изобщо по онова време как са процедирали при резус конфликт.Майка ми изобщо не помни нещо да са й обяснявали по този въпрос.Сигурно изобщо не е знаела,че е рискова бременност.Леля също има резус несъвместимост с бащата на децата й,като при нея пак като при мен първото й дете се е родило с положителен резус фактор но второто е имала късмета да е с отрицателен и не е имало проблем с втората й бременност.Мен ме дразни малко АГ,че изобщо не ме взе на сериозно с тези ми опасения.Имам чувството,че и докторите не са наясно какво се прави при образувани антитела.И в нета има оскъдна информация,а докторите само казват,че няма проблем.
Какво пак те ядоса бъдещият татко?

# 234
KRIS72 честита малка госпожица  Hug

Като говорите за отбелязване можете и моето момченце да маркирате на първа страница.  Grinning

# 235
Здравейте!

Al3xA, ето тук прочетох за килограмите. http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=22
А относно кръвната ти група - важно е, когато имаш отрицателен резус фактор и в България след раждането бият инжекция Анти-D гамаглобулин. http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=622  А в доста страни в чужбина бият тази инжекция и в 28 г.с. профилактично и моят лекар ме посътва да си я сложа, ако искам, но трябва да си я купя сама. Струва около 150 лв. Точно тези дни проучвах по аптеките дали я има.
А изследването за кръвна група и антитела (ако ти е отрицателен резус фактора) е задължително по програма "Майчино здравеопазване" и как е възможно ти да си ги карала! Направо възмутително... http://www.nhif.bg/c/ext/publications_display/get_file?p_l_id=10 … name=PBFE-109.pdf

Моят мъж също е свикнал с манджите на майка си и добре, че тя готви много хубаво... и ме научи да готвя повечето от тях. Но все още не мога да точя. Надявам се някой ден да се науча.

Момичета, аз изобщо не си гледам голото тяло, за да не се плаша. Даже нямам никакви снимки от бременността си.
От няколко дни леко ограничих яденето и гледам да не се тъпча, че бях отпуснала края... И вече ще се тегля само сутрин, че кантара е най-лек... Laughing

И да ви споделя, че от два дни съм леко болна с възпалено гърло и лека кашлица. Доста съм притеснена. Изписаха ми Осцилококцинум и едни бонбони за смучене Кофлет. Дано ми помогнат.  

# 236
deyzi Аз дописвах още малко по-горе..
Не че ме е ядосал сега, просто почвам да виждам колко е различен от това, за което се представяше , а аз не съм свикнала да не оценяват това което правя...
Той е първият мъж, който не оценява, това което правя за него и има претенции...
А преди ми казваше - никоя друга не се е грижила така за мен, ти си перфектната жена...
А сега само се оплаква ... Ако още 1 път ми направи забележка за нещо - нищо няма да пипна наистина! Трябва с мен да се съобразява в момента, а не аз с него.

polisia   Наистина аз мрънках на лекарите, тука са.. абе нямам думи!
На мен само ми казаха - при първа бременност каквато кръвна група да си няма проблем.. - гинеколожката ми... И после вече като тази в Стара Загора ме пита за изледване за антитела дали са ми правили, тогава като казах на гинеколожката тук ми ги пусна..

# 237
Al3xA,аз корем нямам,но за сметка на това много съм напълняла,тази бременност е коренно различна от предните две-преди имах само остро коремче без грам сланинки другаде,а на изписването от родилния дом съм си направо кльощалана и корема прибран.Елате ме вижте сега-ръце като на борец,бедра-огромни ,за г*з да не говорим,не зная дали е заради женското бебе или заради ЕГН-то. А мъжо много ми се кефи-никога не бил имал такава пухкавелка в леглото,имало какво да пипа, а на мен ми се плаче-как се възстановяват кг на тия години,да му мислят фитнес залите и режимите на Байкова.
she moto, проблема е че калните футболни обувки няма да бъдат заместени,а калната екипировка за мотор ще е в допълнение  #Cussing out, а идва зима и се включват и калните ловджийските дрехи, ама поне се кефя,че таткото не може да мръдне никъде без да има някой от синковците с него Mr. Green,а ние с момата ще ходим само на шопинг и танци (щегичка)
Момичета,я пускайте и по някоя рецепта,Пепи,ти някъде ги побликуваще,но помня ли newsm78

# 238
  • Варна
Алекса, строявай го докато е време, че иначе ше патиш Wink
на моя в началото му слугувах, влюбена-загубена, после като се усетих вече беше късно и имах проблеми с отвикването. никой никога не се е грижил за него и му хареса много бързо. не че сега се спуска да прави нещо, но като му кажа и скача веднага. просто не се сеща сам. но поне и за нищо не мърмори - за 14 години веднъж не ми е казал защо не е чисто, защо не е сготвено, ама това не го ям...не съм прислужница, и това е.
а приятелката ми, която от 15 години не мърда от печката, и чисти всеки ден /?!?  Rolling Eyes/, непрекъснато чува забележки от мъжа си и за готвене, и за чистене, и за какво ли не. като свикнат и стават едни лигльовци, и едва ли не си им длъжен с нещо  Rolling Eyes
вие от колко време сте заедно? бързичко се оженихте ли, че чак сега го разбираш какъв е?

# 239
Явно наистина му се ослажда да го третират като принц, но почва да прекалява и аз няма да търпя!
Ами  бяхме приятели 2 години, той си ме ухажваше през това време, но аз не го харесвах, преди една година си оставих бившия приятел -средата на септември и започнах връзка със мъжа ми и той доведе майка си още декември месец - да ми предложат брак... и се омъжих на 28май тази година..
Беше най-идеалния доскоро, но сега си показа вече лошите черти, за които не подозирах изобщо..

Общи условия

Активация на акаунт