Раздават ритничета, февруарските мъничета! - Тема 9

• 26 772
  • 734
  •   1
Отговори
# 585
she_moto  На теб обясниха ли ти какво значи да си с предна плацента? Аз като бях в Пловдив на преглед, доцентката, която ме гледа на видеозон написа данните ми, последния ми цикъл и накрая - предна плацента. Не съм изобщо наясно какво означава това и дали е нормално, само знам, че много късно се усещали бебетата с предната плацента, а при мен не е така - аз го чувствам от поне 3 седмици.

# 586
Момичета има ли практикуващи счетоводителки сред вас?Имам нужда от разяснение. Rolling Eyes
Аз съм счетоводител - питай, ще помагам с каквото мога.
Благодаря,но изясних нещата благодарение на момичетата в счетоводната тема.Ама ще те имам предвид за в бъдеще. Wink Hug

# 587
Алекса, не ми обясниха, но док съвсем спокойно реагира и нищо не каза. То просто зависи на коя стена се е имплантирала яйцеклетката. Няма нищо общо с ниска и плацента превиа. Аз моето също не го усетих късно, но пък като си сложи таткото ръката не го усеща. Все още го усещам като пърхане и леко тупване, а някои си усещат явни ритници. Та май това е. Стига ти кистата като проблем, че да мислиш и за други неща.

# 588
Доколкото знам наличието на предна плацента предполага по-късничко и не така осезателно както при задна такава усещане на движенията на бебето. Thinking

# 589
she_moto  Аз знам, че няма нищо общо с плацента превия, знам че плацента превия е когато е ниско и е на пътя на бебето.
 Интересно ми стана като ми казаха, че късно се усеща бебето, а аз моето си го усещам от няколко седмици, но наистина като рита не е като силен ритник, а като лекичко ритниче, усещам нежни движения, а не както някои мами казват, че бебето им е каратист или прави каваци в корема им Simple Smile Много е приятно сутрин да се събудиш със нежните гъделичкащи ритничета на бебето си.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

deyzi  Знам, че ти казваше, че твоето не се спира ден и нощ. Ритниците колко силни са? Друг човек като пипне може ли да усети движенията на бебето ти?

# 590
Аз с предната бременност усещах бебето доста силно да рита,дори и в по-предно седмици.А сега по-леко рита.
И като родих каката и като се започна едно махане с ръце и крака и  си виках-"Оха така ли риташе в корема ми......
А това сънливото на татко си се е метнало.....
Al3xA и при мен сега е така...

# 591
По-добре да е сънливо, отколкото да е ужасно бебе като мен. Аз не съм млъквала по цели дни и нощи в продължение  на месеци..
Много ми е интересно после с напредване на бременността ще се виждат ли крачета като ни подритват.. Скоро бях видяла снимка на корема на една жена, която са я снимали докато бебето рита и има отбелязано бебешко стъпало...  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 592
Аз с предната бременност усещах бебето доста силно да рита,дори и в по-предно седмици.А сега по-леко рита.
И като родих каката и като се започна едно махане с ръце и крака и  си виках-"Оха така ли риташе в корема ми......
А това сънливото на татко си се е метнало.....
Al3xA и при мен сега е така...
Хи-хи,Пепи,и при мен с баткото беше така.Доста силно и от рано ме риташе,корема ми направо се местеше застрашително,насам-натам.А като се роди Петьо го повиха и оставиха срещу мен в родилното.Та лежа си аз на магарето,а срещу мен синчето рита ли,рита и се разпови целия.Сестрата като дойде се хвана за главата.Така беше и като ме качиха горе с бебето два часа след раждането,диването така рита,че се разповива,а аз не умея да го повия сама.Иначе беше изключително кротко бебе,нито ревеше,нито капризничеше,не разбрах какво са колики,кога му никнат зъбки.Това бебче го усетих по-късно от първото,ама много по-силно и често рита,направо почти не се спира, и да ви кажа,понякога направо не е приятно,имам чувството,че ще излезе от толкова ритане.Очертава се дори по-енергичен от баткото.Баткото е футболист,това каратистче се очертава. Laughing
Алекс,на мен корема ми направо видимо се мести като съм легнала,а таткото и баткото от две седмици като си сложат ръката усещат подритване.Но сигурно защото на баткото ръчичката е по-лекичка,бебето подритва повече.С първото мъжа ми като си сложеше ръката и започваше да говори на бебето то преставаше да рита и в момента,в който си я махнеше се започваше програмата с пълна сила. Laughing

# 593
Аз точно това искам да кажа и каката ме риташе яко в корема,но след като се роди си остана шугаво дете,но без да плаче или да се инати.
А сега това си викам кротко в корема,ама после да не ми вземе здравето.Каката сме си я отгледали сами с таткото,просто песен,и сега е такава...Не я давах на никого,винаги си я гушках само аз и тати й....Всички роднини ни се караха за това наше решение....а и в родата на мъжът ми беше първото внуче,правнуче,и за лели,вуйчовци/на моя мъж/...абе една Анджела на цялата рода.....
Но.....това реве ли давам го  който поиска.......особено на свекървата........да го гледа....

# 594
поздрав от мен. преди два дни бях на ФМ, всичко наред, бебата се криеше с ръчички пред лицето:))
някоя мама дали се е насочила към Света София, на България за раждане?

# 595
Алекса, и на мен не обясниха какво значи предна плацента, но аз се поинтересувах и се разрових из нета. Предна, задна, няма значение, и двете са нормално явление. Просто е разположена по предната коремна стена и казват, че с предна плацента по-трудно се усеща бебето. Аз въпреки нея усещам моя много осезателно всеки ден. Сега преди 30 мин. даже се уплаших, така силно ме изрита, че чак ме заболя. Да не говорим, че се стреснах яко, защото не очаквах.... то все едно не беше шут, ами и аз не знам какво...... Confused

# 596
Хахааа, Не мога да си го представя как може да рита така, че все едно ще излезне, ама сигурно и вечер не ти дава мира  Grinning Ехх прекрасни бебета, само като си помисля за бебета ми става едно милно, очите ми се пълнят със сълзи, а доскоро изобщо не мислех за деца... Една бременност променя човека до неузнаваемост.. Никога не съм си мислила, че едно бебе ще има такова значение за мен и така ще треперя и ще се радвам за него! Simple Smile А като малка мразех малките деца, защото майка ми вече 15 години работи в детска градина и по цял ден крещят и се лигавят и се ядосвам като ходя там или като мама ми разправя случки. Как може тия родители да си разглезват така децата ..Псуват, нямат никакво уважение към по-големите... Направо се притеснявам какво ще стане с новите поколения..

Leandrin Може би в началото трудно се усеща- но с течение на времето да започне да се чувства както при задната плацента.  Simple Smile

# 597
и аз съм с предна плацента, няма страшно, само дето на видеозон по-трудно се вижда всичко, щото плацентата поглъща сигнала...ама така или иначе рита диването, а сега се е наместило върху пикочния ми мехур.... ooooh!

# 598
здравейте, бадещи мами. аз съм нова тук, но очаквам първото си дете в началото на февруари и ще ми бъде много интересно да споделяме емоции и опит.  Живея в чужбина и тук нещата не се обясняват винаги много добре така че интернет ми е голям приятел.  желая ви успешна и лека бременност! Simple Smile

# 599
Скоро бях видяла снимка на корема на една жена, която са я снимали докато бебето рита и има отбелязано бебешко стъпало...  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

тази ли?
честно да ви кажа много невероятна ми се вижда...

Dilqn4ence Поздрави и добре дошла!

Последна редакция: чт, 06 окт 2011, 17:45 от bibilyana

Общи условия

Активация на акаунт