Отговори
# 615
  • Отвъд алеята зад шкафа
gadamer ако имаш нужда от помощ с консумацията на вече приготвените от теб толкова много десерти - свиркай  Joy

Хаха, няма проблем. Колегите от офиса все ме питат кога ще намина да ги видя, ако може с една порция мъфини...преди докато работех всяка седмица носех домашни мъфини да ги черпя  Joy

# 616
Това с носенето на чаршафи и одеала в родилното ми звучи и смешно и абсурдно и тъжно... Дано да е останало в миналото това, че ако сега има болници в БГ, които да очакват пациентите да си носят подобни неща направо не знам...  Sick  Да вземем и сами да си правим секциото или да се самоизраждаме направо.
Аз не мога да търпя подобни изцепки и отношение и това беше един от основните ми мотиви да избера Токуда, наред с добрите им неонатлози. Надявам се там поне да има всичко необходимо и да си нося само лично вещи като четка за зъби, камера, лаптоп и нещо за обличане за отгоре. Някоя мама има ли списък с нещата, които се искат да се носят за там?

точен списък нямам , но то общо взето не ти е нужно нищо допълнително- чехли , кърпи за баня като добавка и малки шишенца с водичка , помпата за гърди, някакви дрънкалки за бебето ( нямам идея дали реално е нужно , но за всеки случай ) и май това е всичко  newsm78

# 617
gadamer ако имаш нужда от помощ с консумацията на вече приготвените от теб толкова много десерти - свиркай  Joy

Хаха, няма проблем. Колегите от офиса все ме питат кога ще намина да ги видя, ако може с една порция мъфини...преди докато работех всяка седмица носех домашни мъфини да ги черпя  Joy

Аз викам утре всички да ходим на гости на Гадамер! Grinning Сигурна съм, че ще изберем поне още 20 десера. Grinning

# 618
За съжаление София не е България, момичета  ...
Дори и в Пловдив - голям град - ситуацията е такава... Съжалявам, че и аз нямам снимка , за да ви покажа  на мен пък как ми го донесаха . Всичко беше чисто и стерилно , но определено окаяно ...

Тук няма голяма болница като Токуда , на която мога да се доверя . Имаме 2 частни клиники , но нямат техника и персонал за реакция за спешни случаи с майката и бебето и за това транспортират в големите болници . И така колкото и да искам да родя в пълен комфорт , това ми желание остава назад пред сигурността на бебето ...
Тъжно и жалко е - факт . Но според мен хората все пак правят всичко на което са способни, за останалото всеки си се грижи ... Нито бебето ще остане голо, нито майката без чаршаф. Но ако не ти харесват наличните - имаш избор да си позлваш свои Simple Smile ... Майката , която ми даде списъка си е родила преди 15 дни ... Преди 4 години не беше по различно ...
Аз исках да раждам в  Селена или в Торакс в Пловдив, но говорих с една акушерка от Торакс и ме разубеди точно поради тези причини, че няма как да се погрижат за нас ако стане нещо с мен или с бебо и ще ни транспортират в друга болница. Еми отказах се и аз от мечтата да се чувствам комфортно, но пък където ще раждам имат неонатология и могат да реагират адекватно и навреме. Поне това го видях при първото раждане. Имаше едно момиче с адски кръвоизлив след нормално раждане и се погрижиха добре за нея. А племенника ми му спасиха живота в тази болница, въпреки мизерните условия там.
gadamer ако имаш нужда от помощ с консумацията на вече приготвените от теб толкова много десерти - свиркай  Joy

Хаха, няма проблем. Колегите от офиса все ме питат кога ще намина да ги видя, ако може с една порция мъфини...преди докато работех всяка седмица носех домашни мъфини да ги черпя  Joy

Аз викам утре всички да ходим на гости на Гадамер! Grinning Сигурна съм, че ще изберем поне още 20 десера. Grinning
Малко далеч ще ми дойде ама щом е за десерти и аз съм там.

# 619

Аз пък предлагам следващата срещичка да я направим в някой парк,и всеки да носи по някоя вкусотийка...Да се освиним едно хубаво...Сега ни се е паднало  Joy  hahaha

# 620
Това с носенето на чаршафи и одеала в родилното ми звучи и смешно и абсурдно и тъжно... Дано да е останало в миналото това, че ако сега има болници в БГ, които да очакват пациентите да си носят подобни неща направо не знам...  Sick  Да вземем и сами да си правим секциото или да се самоизраждаме направо.
Аз не мога да търпя подобни изцепки и отношение и това беше един от основните ми мотиви да избера Токуда, наред с добрите им неонатлози. Надявам се там поне да има всичко необходимо и да си нося само лично вещи като четка за зъби, камера, лаптоп и нещо за обличане за отгоре. Някоя мама има ли списък с нещата, които се искат да се носят за там?

Освен нещата, които вече си изброила ще ти трябват чехли, по възможност да стават и за баня, хавлии, бройката ти си я определи, но гърдите се мият преди всяко кърмене, затова наред с останалите ще ти трябва малка хавлиика за тях и ръкавички за бебо.

Ако не слезе веднага кърма трябва да си имаш помпа, подплънки, сутиен за кърмачки, ако ще ползваш, гелче за гърди, но тях може и после някой да ти ги донесе.

И на финала някой носи приготвени нещата за изписването за бебето, като акушерка от неонатологията ти го облича и изнася на таткото.

Това е в най общи линии  Peace

# 621

точен списък нямам , но то общо взето не ти е нужно нищо допълнително- чехли , кърпи за баня като добавка и малки шишенца с водичка , помпата за гърди, някакви дрънкалки за бебето ( нямам идея дали реално е нужно , но за всеки случай ) и май това е всичко  newsm78

без дрънкалки и биберони за бебето, не искат нищо друго да им се слага на децата в количките  Hug

# 622
Здравейте, бъдещи декемврийски мамчета! Някои от вас може би ме помнят (поне се надявам). До месец май и аз бях във вашата дружина, но после преживях мисед аборт и ви напуснах. Минах през изследвания какви ли не и ето ме сега с двучертичкова новина!  Mr. Green
Бях обещала, че веднага щом се случи чудото ще ви пиша и изпълнявам обещанието си!

Сега ще ви помоля за най-силните ви палчета и за Божията помощ, за да износя и родя едно пракрасно, здраво бебче през юни!  Praynig Praynig Praynig

На всички вас пожелавам много леко доизкарване на бременността, леко раждане и мноооого пухкави бебоци през вълшебния декември!

Hug Hug Hug
Имаш сииилни палчета от мен!Желая ти само хубави неща от тук нататък!Ще успееш!

# 623
  • Sofia
Те са толкова мънинки бебоците и неориентирани, че дрънкалките абсолютно нятам смисъл. А и трябва всичко да е стерилно (поне колкото може).

# 624
Жули, ти ще пътуваш до Пловдив ли ?

# 625
Жули, ти ще пътуваш до Пловдив ли ?
Обмислях доста сериозно този вариант, но се отказах. Ще раждам тука в Хасково, защото и пътят си е много до Пловдив 70км. А не знам дали мъж ми ще си е дошъл и дали ще има кой да ме закара където и да било, та се подготвям да се самозаведа на 15км. от нашия смотан град. Миналия път пак в Хасково раждах и не ми се стори чак толкова лошо. А  и зависи с какви болки и кога ще съм та ще видим накрая дали  и тука в местната болница няма да родя, ако ме напъне много.

# 626
  • Отвъд алеята зад шкафа

Аз пък предлагам следващата срещичка да я направим в някой парк,и всеки да носи по някоя вкусотийка...Да се освиним едно хубаво...Сега ни се е паднало  Joy  hahaha

Много добра идея  Peace Октомври го дават слънчев и топъл, така че спокойно може да се видим в някой парк.

# 627
Лееле сутринта бяхте на 33 стр. Simple Smile За вкусотийките и аз съм съгласна Simple Smile Преди да забременея много обичах да се навъртам в кухнята, сега не мога, а и ме мързи, но това е добър повод да опитам Simple Smile

Момичета, днес ми изписаха антибиотик Оспен  за гърлото и съм силно притеснена. Все си мислех, че ще ми се размине. След седмица вече, не се влошавам, но не се и подобрявам. То не беше тантум верде, гаргари, мазах се с онова зеленото за афти дето е, прополки и др хомеопатични за гърло и не минава. Стои си едно побеляло, а носа не ми тече Sad Не знам какво да правя. Личния ми го изписа и ми обясни, че бил безвреден и се изхвърлял с урината. Чудя се дали да не се консултирам и с УНГ. Офф пазете се много ! Как ще се отрази тоя антибиотик на бебето, на плацентата Sad не знам просто.

За нощничките с копченцата- аз имам такава и си изкарах лятото вкъщи с нея и още 3. Много ми е удобна и трикото е супер, пера я на 60 градуса. Не знам обаче за зимата дали няма да ми е студено с нея.

# 628
  • София
Оф и аз съм на вълна сладко, направо се побърквам за черен шоколад!
Без да се правя на някакъв защитник на Вис Виталис, но на няколко неща от по-мащабните като покупки цените им са по-ниски. Дрехите не ги коментирам , особено пък бодитата за 3-4 лева, тяхно производство...А за обслужването, ми попадали сме на две жени, супер мили, компетентни и внимателни и на един пич, който така се отнесе към нас, че накрая моя приятел му предложи работа. Толкова по темата, всеки си решава, аз също не мисля да купувам всичко от там, но по-големите неща, включително количката ще са от там.  Peace

# 629
  • Отвъд алеята зад шкафа
Според вас какво може да значи повишено ниво на тромбоцити в изследванията ми?

Общи условия

Активация на акаунт