Идва есента, а с нея туптеж на МАЙски сърчица

• 32 580
  • 708
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте момичета Simple Smile от доста време ви чета, но все не смея да се включа.
Честито на всички нови мами.Дано всички имаме живи и здрави бебчета на пролет. Simple Smile
Тези две седмици на чакане ми се сториха кошмарни. Пусках си сама кръвни изследвания-прогестерон, ЧХГ, а от 6 г.с ме налегна повдигане, повръщане, главоболие, ужас Embarassed
Днес бях на преглед, доктора каза, че всичко за сега е наред. Не можах да повярвам Simple SmileИмаме си сърчице и отговаряме на седмиците си.Вика ме в 8 г.с за консултация, ако реша обаче да раждам при него . Дано стане чудо и успея да родя това дете.
Днес обаче моята малка госпожичка много ме уплаши. Падна по стълбите и си удари нослето, тече доста кръв и после заспа. Дано няма никакви поражения, за сега е с подуто носле.
 Хубава вечер на всички Simple Smile, позитивно мислене и дано господ бъде с нас  Praynig

# 586
а как се прави БХС и кой го назначава,АГ ли? Тогава ранната фетална какво е и какво показва? Направо се шашнах. Ами аз си знам кръвната група, май си имам и талонче коя е.
Назад в темата сме писали,за ФМ и БХС,мойе да си пропуснала.Те се правят по желание не са задължителни но е хубаво да ги направиш.БХС Се взима кръв но и носиш снимка от ехограф с определени размери на бебо.затова можеш да ги съчетаеш двете първо ФМ и после  с данните от този преглед на БХС
http://www.mc-markovs.com/index.php?option=com_content&task= … 48&Itemid=103

# 587
  • София
Верчетооо наистина опитай се да мислиш позитивно, не ти трябва да се натоварваш излишно с лоши мисли. И аз чакам второ, но сега съм далеч по-спокойна. Първия път такава паника ме беше обзела, не смеех да пътувам с градския транспорт да не би някой да ме зарази с нещо, гледах да ходя да обядвам когато в заведенията край работа няма хора, за да не дишам цигарен дим, през цялата бременност не излязох от София да не би да се случи нещо и да съм далече от док. На кого е нужно това, само си създаваме негативни емоции и се панираме за глупости. Сложи си розовите очила и не мисли за лоши неща.
Относно изследванията момичетата са ти написали. Аз не се затормозвам да помня какви изследвания се правят и кога. Когато е време, моята докторка ми казва какво трябва да се прави, при кой доктор да си запиша час и после и нося резултата. И по - рано бях писала, че от незадължителните изследвания правих само ранната фетална морфология и феталната в 18-23г.с. Отказах се да правя БХС, защото резултатите ми от ранната фетална бяха добри и не видях смисъл да го правя.
ali_ana добре дошла. Дано се разминете само с уплаха и всичко да е наред с нослето на дъщеричката ти.

А на мен днес ми се дояде кисело зеле и сега се готви. Нямам търпение да се натъпча и да си легна Simple Smile

# 588
Артемида и аз още не съм се записала за ЖК, че и никакви начални изследвания не съм си правила, но четох в сайта на център Фемина и се успокоих, че всичко това може и в 11г. с. ако всичко до момента е ок Simple Smile Но Младост 3 ми е много далеч, а за раждане в Шейново съм твърдо против - отделението е много гадно и мръсно и вече съм си патила от доктори там... Ходих при д-р Дачева, но тя не работи със ЗК и взима по 60лв, а това според мен е прекалено... Иначе е невероятна като АГ толкова комфортно и спокойно до сега не съм се чувствала на преглед  Laughing
avaline, аз ще се запиша за ЖК след 2 седмици, най-вероятно. Тогава ще си направя и скрийнинга. А за Шейново, не знам. Аз само хубави неща съм чувала за там.
Тея дни даваха кадри от Майчин дом. Ужас просто! Едни сини плочки, един стар кантар... не знам къде е добре, къде не. Която има опит, може да сподели.

# 589
  • Sofia
Добро утро на всички! Хубав,весел ден, с по-малко неразположения Grinning

Да споделя относно Шейново. Аз родих там малкия и със сигурност искам там да родя и второто, живот и здраве. В началото бях за нормално раждане и предродилната зала тъкмо беше отремонтирана, после се наложи секцио и операционната беше като по филмите Wink Всичко чисто ново. На следващия ден отидох да си видя малкия и същото мога да кажа за неонатологията - супер лукс. Да, не отричам , че стаите бяха съвсем обикновени и самото отделение не беше чисто ново,но всичко беше чисто и поддържано (бях в обикновена стая).
Сега като отидох за преглед (преди 2 седмици) ми направи впечатление, че вече май всичко е ремонтирано и доста са го променили - навсякъде нови столове, електронни табла, нови асансьори.
Мисля, че е една добре оборудвана и модерна клиника, с чудесни специалисти Grinning

П.С. Има още един важен момент,че например в МД, бебето е при майката от самото раждане, денонощно. Мисля, че в този момент определено всяка майка има нужда от почивка и нищо не може да замени нощния сън Wink

Последна редакция: пн, 10 окт 2011, 08:28 от janin4eto_87

# 590
добро утро. ние сме добре. събота и неделя, бяхме по разходки да ползваме,последние хубави дни.сега с малкия закусихме  филии с пастет.баницата от петък, замина  още същата вечер.вчера правих  палачинки и бая си хапнах ,със сладко.днес съм на преглед вечертта.да ми стискате  ,палци.
утре  ще ви се отчета в коя седмица съм.лек и спокоен ден на всички.

# 591
Добро утро на всички бъдещи майки, хубава и весел ден  Heart Eyes   bouquet

Аз в четвъртък съм на преглед, за да се запиша в ЖК. Всичко при мен е наред, което много ме радва. Таткото и баткото са много нетърпеливи да го видят в четвъртък  Heart Eyes
Иначе аз първото си дете родих в Майчин дом и ще родя и това там живот и здраве. Много съм доволна, от всичко. Противно на всички разбирания, нямах уговорка с никой, отидох на когото попадна. Екипите в родилна бяха 4, всички бяха много внимателни, не само към мен, а към останалите момичета. В отделенията на 12 и 13 етаж (родилките), след ремонта вече във всяка стая има баня, майките са по 2 в стая, бебенцето си е при Вас, което за мен е супер важно. Това е важен фактор за майките, които мислят да кърмят, защото бебета които са отделно ги хранят под час и в повечето случаи то идва нахранено и не иска да засуче, а и не мисля, че някой ще ми определя време колко ще го гушкам и колко ще стой при мен.  Но всеки решава за себе си, къде да роди, в крайна сметка има достатъчно болници които са специализирани в тази насока. Всяка болница има дни на отворените врати, така че всеки да си хареса място, за това важно събитие  Hug

Хубав ден на всички   bouquet

# 592
Здравейте  Hug
Днес ходих при док, видях бебето - вече се движи Laughing Laughing
Мога да кажа за първите изследвания, които ми назначиха: ПКК, урина, глюкоза, вирусология, взеха ми влагалищен секрет. Ще правим БХС, ФМ и други изследвания, но засега няма да мисля за тях, няма да се притеснявам и ще се радвам на мига...
За проследяване на бременността съм си харесала болница "Щерев"
От мен поздрави и слънчево настроение в лежерния понеделник..   Hug Heart Eyes

# 593
Добро утро и от мен  bouquet
Аз също съм за майчин дом,всичко при мен се случи там за което съм благодарна на Бог.Изключителни специялисти  може би най добрите акушери и неонатолози са там.Докато бях там се спасяеаха бебчета родени преждевременно по 700-800 грама.За обстановката мога да кажа че сега има нови родилни зали скоро ги откриха,за стаите първо питат ако искаш бебето да е постоянно при теб те настаняват на 12 етаж-40лв на ден,по 2 в стая със собствена баня и тоалетна.По лоша е обстановката на 7 етаж ,там не се плаща бебетата ги дават само да се кърмят,по 3 в стая и на етажа 1 баня  #Crazy.Но все пак в такъв момент ако пак се наложи да раждам в София ще раждам в МД.

# 594
Момичета, аз докато ви изчета и вие пак изпишете Wink Виждам има много нови майски мами, добре дошли!
Аз бях на преглед на 03.10 и видяхме сърдечна дейност, гинеколожката ми каза да отида тази седмица, за да се направят изследванията. Каза ми само на гладно и да си занеса първата урина... Сега търсих някаква информация какво трябва да се случва всъщност на тези прегледи, за да знам дали всичко е наред... Вие знаете ли някой сайт?

# 595
Момичета, аз докато ви изчета и вие пак изпишете Wink Виждам има много нови майски мами, добре дошли!
Аз бях на преглед на 03.10 и видяхме сърдечна дейност, гинеколожката ми каза да отида тази седмица, за да се направят изследванията. Каза ми само на гладно и да си занеса първата урина... Сега търсих някаква информация какво трябва да се случва всъщност на тези прегледи, за да знам дали всичко е наред... Вие знаете ли някой сайт?

Честито  Two Hearts,
за изследванията ли питаш какви ще бъдат или как се провежда ЖК

# 596
zvun4e Честито  Two HeartsHug
 За ЖК и ЗК незнам. Инфо има в този сайт - http://www.ivf-bg.com/index.php?option=com_content&view=arti … d=235&lang=bg

# 597
здравейте и от нас.имаме си биещо сърчице и термин към 31ви май.

И аз първия път раждах в Майчин Дом и съм много доволна-родилното беше преди ремонта,но ако ви кажа, че въобще не обърнах внимание как изглежда... Laughing  Иначе после на 12ия етаж е супер-най-важното, че си си с бебенцето,което за кърменето е супер. Иначе ги къпеха и им сменяха памперсите, както и ги преглеждаха. Иначе си споням,че на 12ия етаж имаше и една стая пълна с бебета-може би на майки със секцио,по друг начин не мога да го обясня. Аз родих нормално и веднага като ме качиха в стаята,станах,взех си душ и ми донесоха бебо, показаха ми как да се кърмим и т.н.

# 598
Артемида, zvunche честити Two Hearts
На всички мамчета добро настроение,въпреки мрачното време Simple Smile

# 599
Io_io , честито сърчице  Two Hearts!

Общи условия

Активация на акаунт