Идва есента, а с нея туптеж на МАЙски сърчица

• 32 589
  • 708
  •   1
Отговори
# 570
Разбира се, който се притеснява, за да му е мирно нека си направи всички тестове. Аз обаче винаги съм била на принципа ако няма причина за притеснение да не се втелявам много, затова и не ме притеснява начина по-който протичат нещата тук. Единствено ми се искаше да има повече утлразвуци, но само от глезотия, да си гледам бебо по-често Simple Smile По здравна каса тук се правят следните процедури, които и според мен са най-важните:

8 - 10 седмица - първа среща с акушерка вземане на кръв за определяне на кръвна група, анемия, СПИН, рубела, сифилис, сърповидни клетки + таласемия (даже не съм сигурна последните две какво са и дали съм ги превела правилно)

11 - 13 седмица - първи ултразвук за определяне Синдром на Даун и други генетични абнормалии

Ако по-късно е установена бременността и е пропуснато първото кръвно изследване се прави такова на 16-та. седмица.

Ако майката е първескиня, има няколко срещи с акушерка и личен лекар в повече за общи прегледи и разговори за кърмене и други подобни. Попринцип бременността се следи веднъж месечно само прегледи, а след 32-ра. седмица на всеки две седмици.

20 -та. седмица - втори последен ултразвук за преглед на глава, лице, тяло, крайници и вътрешни органи. Ако майката иска да знае тази седмица се определя и полът.

24- та. седмица - при ЛЛ общ преглед, кръвно, урина, големина на плода, общо здравно състояние на майката.

28 - ма. седмица - акушерка, кръвно, урина, вземане на кръв за изследване на анемия и кръвна група (не знам защо отново), тук вече ако кръвната група е резус негативен дискусия за Anti D кърмене, каквото и да означава това.

32 - ра. същото като 24 - та.

34 -та. същото като 24 - та., като тук споменават и Anti D за майките с негативен резус.

36 -та. същото като 24 - та., като тук вече се дискутира раждането, гледането на бебето след това, кърмене и други подобни.

38-ма., 40-та., 41-ва. същото като 24-та. като при последната седмица вече предлагат и предизвикване на бременността.

Доколкото разбирам в България ходите на лекар по-често, че и доста повече видеозони ви правят. Най ви завиждам за видеозоните, но не и за честото ходене на лекар, което ако не е наложително намирам за загуба на време и средства.

# 571
Jia_m аз разбрах, че съм бременна на 23 Септември и веднага се обадих на моята докторка, да попитам кога да отида. Каза ми, че е много рано и се уговорихме първия преглед да е на 6 Октомври, т.е две седмици по-късно. В 6г.с и 6 дни и се видя ембрион със сърдечна дейност с коремен ехограф. Моят последен цикъл беше на 19 Август. Ако не можеш да се ориентираш по датите, кажи кога ти е бил последния цикъл и тук с момичетата ще ти помогнем.

На 18 август идва за последно, т.е. ще гледам към края на тази, началото на другата седмица да съм посетила вече доктора Simple Smile

# 572
Здравейте от мен момичета! Виждам, че си имаме нови попълнения към бъдещите майски мами и скам да Ви кажа добре дошли и успех до края!  Hug Hug Hug
Аз вчера и днес съм направо като дрогирана от този утрогестан и сутрин много ми се гади даже днес 3 пъти повръщах. Утрогестана много ме замайва и ми се завива свят, Това доколко е нормално незнам. Сега продължавам да съм в леглото не ставам изобщо само да се изкъпя, до тоалетна и като хапвам.
Как мислите лежането и тези хапчета ще помогнат ли да се закрепи моето сладко плодно сакче. Наближава вторник и някак си започвам да се притеснявам много от прегледа, дано да имам добри новини.

# 573
Артемида и аз още не съм се записала за ЖК, че и никакви начални изследвания не съм си правила, но четох в сайта на център Фемина и се успокоих, че всичко това може и в 11г. с. ако всичко до момента е ок Simple Smile Но Младост 3 ми е много далеч, а за раждане в Шейново съм твърдо против - отделението е много гадно и мръсно и вече съм си патила от доктори там... Ходих при д-р Дачева, но тя не работи със ЗК и взима по 60лв, а това според мен е прекалено... Иначе е невероятна като АГ толкова комфортно и спокойно до сега не съм се чувствала на преглед  Laughing

# 574
  • Перник
Артемида честито и от мен. asselina  и аз се чувствам така от утрогестана. Всичко ще е наред само това си повтарям и аз.

# 575
Артемида честито и от мен. asselina  и аз се чувствам така от утрогестана. Всичко ще е наред само това си повтарям и аз.

Мила, честно да ти кажа мислех си, че аз нещо съм се повредила и само на мен така ми се отразява. Simple Smile При теб от какво се получи кървенето?

# 576
уф колко много сте изпислаи Ще 4ета когато мога.
Аз се стабилизирах сякаш.
За тези които се притесняват 4е не се хранят здравословно не се вманиа4авайте. Аз за 1 месец само солети и по 1 пе4ена филия на ден ядях Ниаккви плодове и накакви зелен4уци просто от вси4ко ми се гадеше, ниаккви сокове и мляко Е стигнах до системи както и с предишната бременност, но вярвам 4е вси4ко ще е ОК.
За мое щастие се оказа 4е съм свалила само 2-3 кг и бях супер щастлива. Преди смъкнах 6 кг и си възстанових теглото в 21 гест седмица. Вси4ки лекари ми казваха 4е беба ще си вземе каквото й е нужно от мен а може за мен да няма, но това е по-добрият вариант.
В петък се записха на ЖК а в сряда или 4етвъртък отивам за цитонамазка и вагинален секрет И ма мен ми се искаше да го избегна цитонамазката, все пак имам една за тази година през пролетта. Ще попитам лекаря дали не може да приложи тази и да ми спести бърникането.
Кръвна група няма да ми пускат защото си пазя картона от първа бременност. Но другите кръвни изследвамия ме зоват Аз съм ве4е порядъ4но синя от системите та ми се иска и това да избегна но няма как-ще ме посинят и от другата страна.

Исках да споделя 4е на ехографа му видях ръцете и се движеха- такова невероятно 4увство изпитах!

Последна редакция: нд, 09 окт 2011, 15:12 от opelcorsa

# 577
  • Sofia
Добро утро, момичета!
Да се похваля и аз най-накрая - вчера бях на преглед, чу се сърдечния ритъм, всичко му е наред, отговаря си на възрастта(9г.с.,5 д), АГ каза, че няма никакви проблеми. Всичко мина много добре. Изписа ми витамини, някои неща за разхлабване и "успокоители" за нервите.
Много съм доволна! Бях при д-р Хафузова. Мисля при нея да си следя бременността и да ми направи скрийнинга и морфологиите.

Много се радвам, че всичко е наред и че вече си по-спокойна GrinningДано всичко да е така до края! Wink

# 578
Добре дошла, buneto!
Артемида, честито сърчице!  Two Hearts
mu6morok11, стиснати палци и от мен!  Hug Praynig Praynig
asselina,  buneto , ако ви е кофти от страничните ефекти, защо не говорите с док за вагинално приемане на утрогестан?

# 579
  • Перник
asselina с докторката стигнахме до извода,че прокървяването най-вероятно е от половия контакт,които имахме с мъжа ми предния ден и, че е трябвало да го правим с презерватив, за да не попада сперма във влагалището. Обяснението и беше че в началните гест.седмици матката и вещество съдържащо се в спермата са се опитали да се привлекат отново и така се е получило отлепянето.
krisi72 с докторката прецени, че така е по добре-не за мен разбира се, а за плода.
Мамчета оставям ви, че след малко моите съкровища ще заискат вечеря.Леко бременеене на всички.

# 580
Момичета на кого трябва да пиша ЛС, за да ме добави на първа страничка, че сега разглеждах и видях, че този момент съм го пропуснала??? А и да попитам не е ли време за нова темичка???

# 581
avaline аз правя новата темичка не съм сигурна дали не съм те вписала в нея но ти май не си беше написала термина напиши го тук или на лични.Нова тема се пуска когато тази се изпише до 50стр.

# 582
   Момичета, мисля че всички, които пием Утрогестан сме с еднакви симптоми, аз го започнах от 21.09 и някъде към 28.09 започна да ми става прекалено лошо, отпаднала, прималяване,гадене, абе мн. е странно да се опише.Миналата седмица вече не издържах от лошо,но от днес доктора го намали на 2 по 1 и ми е по- добре,ноооо пак от време на време ми прималява. Хубавото е че кървенето спря, но като ви чета, и то тези които чакаме второ, та май всички психясваме. С 1-вото нито съм се притеснявала, нито съм правила такива изследвания,каквито сега ще правч,нито ме е било страх от нещо, а сега  Sad. Искам да мисля по-позитивно Simple Smile. Кажете ми какво е това БХС и как се прави,на мен още нищо не са ме карали да изследвям, само към 31.10-07.11 да направя ранна фетална и може би тогава ще ми пуснат и др. изследвания. А те какви са newsm78?

# 583
Верчетооо , здравей! БХС означава Биохимичен скрининг, който дава процентно съотношение дали бебето би имало синдром на Даун или някакви др. аномалии. Това се прави на 14 етаж на Майчин дом и струваше миналата година по това време някъде към 45 лв. Други изследвания се правят пълна кръвна картина, васерман, спин, определяне на кръвна група, която се плаща и е от порядъка на 20 лв., цитонамазка и микробиология това са първите изследвания, които трябва да ти бъдат назначени. Simple Smile

# 584
а как се прави БХС и кой го назначава,АГ ли? Тогава ранната фетална какво е и какво показва? Направо се шашнах. Ами аз си знам кръвната група, май си имам и талонче коя е.

Общи условия

Активация на акаунт