Есен чука на вратата, януарче рита във тумбака - тема 10

• 33 142
  • 749
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Записвам се и аз в новата ни темичка. Благодарности на Кафенцето за положения труд, резултата е прекрасен  bouquet.
Аз също мисля да ида на лекцията в Лабиринт тази седмица, както и на 9 месеца в петък и в Анел в събота, програмата е сериозна  Mr. Green
Утре съм на преглед и ми се ще да поговорим с док. как и кога ще раждам, тя дали ще скита по празниците,че това ми е голям страх. Аз ще раждам в клиника Щерев и държа да бъде при моята си док. Дано само не ми каже,че е още рано за този разговор, утре ще споделя.
Мими, на училището за родители в клиниката казаха,че записа на тонове започва от 28-ма седмица, следващият е в 32-ра и от тогава е всяка седмица до 36-та, после по преценка на док. може и по-често до раждането

# 31
Благодаря за новата тема   bouquet

Мами да попитам прясното мляко от кутии трябва ли да се преварява? На кутията пише, че е обработено по UHT (ultra high temperature) и че не е нужно варене. Аз по принцип като постои ден два отворено го преварявам за всеки случай, но сега се замислих, че си пийвам и без да е сварено.

Jane Doe ако живеете в бг, и ако въпросът ми не е неуместен защо дъщеря ти няма да има бащино име. Извинявай ако е прекалено лично   bouquet

# 32
Криси,аз говорих днеска с моята док,тя каза една дата,но подробности не сме уточнявали,и аз искам да си раждам при нея.
Мег,аз не преварявам прясното мляко в кутия и  си пийвам от време на време студено.

# 33
Здравейте, мамчета!

Наистина не смогвам да ви изчета и като се включа прочитам само последните две странички:(

Кафенце, благодаря за хубавата темичка.
Аз също ще ходя да си разгледам болницата, за да имам идея къде ще раждам все пак. Хубавото е, че ми е под носа.
В четвъртък  правихатеста с глюкоза и ми казаха, че е малкло над нормата и трябва да ми направят по-обстойния......казаха, че най-вероятно се е повлиял от нещо, което съм яля вечерта преди теста и аз се сетих как си бях легнала с едно бурканче нутела на канапето:))))) дано да е било от това - в четвъртък ми е теста и ще пиша.
Надявам се, чв всички сте добре!

# 34
  • Canada, ON
Привет и от мен в новата тема!
Café con leche, благодаря за труда и внесеното разнообразие!

Аз днес бях на консултация. Нямаше ултразвук, така че не знам никакви мерки, нито знам как върви плацентата... Доктора каза, че следващия път - след 3 седмици ще ме погледне. Дадоха ми направление за теста с глюкоза, който трябва да направя когато си поискам, но да е в следващите две седмици.

За нумерологията, чела съм разни неща преди много години и не съм запомнила много... Но ако имам отговорната задача да избера дата за раждане то на детето си, то бих попрочела повече. Астрология - също. От малкото спомени които са ми останали - числото 2 не е задължително да е кофти. В числото 22 - двете двойки правят 4, което не е най-леко число, но в 12 и 21, положението на 2 съвсем не е толкова лошо, дори мисля че е хубаво. Без да претендирам за компетентност и по бледи спомени бих казала ако може да избягвате 2, 4, 8 и техните производни като 11, 13, 22, 26, 31. Също 18 и 29. То не, че някои числа са "лоши", по-скоро се водят "трудни". Винаги е добре нумерологичните данни да се комбинират с астрологичните, щото май едни числа си пасват добре с едни зодии, а с други - не особено.
Със сигурност сега ще се появят и мнения, че тези неща са глупости, така че моля за мир и толерантност  Peace

# 35
отдавна спрях да се интересувам от зодии и числа, но признавам, че ми е терсене да избера дата за секцио. Доволна съм, че вторият ми син изпревари датата, която бяхме определили, и понякога се чудя дали съм избрала добра дата за първия син - не че имах особен избор, избрах последната възможна, а и той не поиска сам да тръгне преди това.....
днес ме мързи ужасно и няма да правя нищо  Crossing Arms

# 36
  • София
Дубрутрууууу
прекрасна нова тема - благодарско Кафенце   bouquet дай Боже да я напълним само с хубави новини Praynig
Кафенце - невероятна ти е програмата - направо ти завиждам - благородно Hug Hug Hug споделяй наученото по лекциите, моля Praynig Praynig Praynig
майко вече и за дати говорите Crazy кога литна това време.
аз няма да обикалям по болниците - толкова съм си доволна от Докторицата и и имам пълно доверие - и няма как да е иначе, ако не беше тя не ми се мисли какво можеше да се случи с Ого. така че каквито и да са условията в болниците аз съм с с нея Peace най - вероятно отново ще е секцио - заради краткия срок и риска ... но важното е всичко да е наред. за дата не сме говорили, само се надявам да е догодина Rolling Eyes за нумерологията като наближи момента да избираме дата ще се заровя по - сериозно. мисля дори една позната която изготвя хороскопи да питам Crazy така ми се иска малката поне датата да си избере сама ...
желая ви спокоен и усмихнат ден   bouquet

# 37
Благодаря за темата.И на мен корема ми е доста голям-като се има предвид,че сега последните 3 месеца най-много ще расте-направо незнам.И ние с малката сме с хрема(а Хриси и с кашлица)-това го лепнахме пред лекарския кабинет.Онзи ден малко се стреснах-имах 1 розова капка със взиране-ама после нищо.Изчистихме къщата-прозорци и т.н.-доволна съм ама се поуморих доста-сега ще почивам.На 6 и 7-ми ще ходим с малката на 2 детски рожденни дни.Това от мен-нищо ново-малко често взех да получавам подготвителни контракции-особено вечер-бебчо нещо много рита и шава-може и да се е обърнал.Май този път ще се роди по-голямо бебе(Хриси се роди 3400кг).

# 38
Да се разпиша и аз в новата тема, благодарности на Кафенцето за труда по темата Hug
Иначе и моето коремче не е много голямо, макар че вчера пред лекарския кабинет едно момиче ми предложи мястото си да седна Laughing Както ви казах качила съм едва 5кг., но това не ме плаши, тъй като доки каза че бебето доста е пораснало. Казвам бебето, защото още не сме разбрали пол. Вчера даже отидох с нагласата, че пак ще се крие и така беше, показа се в профил и веднага се извъртя в гръб Grinning Да е живо и здраво пък другото няма значение. Хубав ден мили мами Hug

# 39
Добро утро  Hug
Тази нощ не можах да спя, вече и аз не знам защо  ooooh!
Въртях се на всевъзможни страни и пози, но сън така и не ме хвана след 5 ч.
Тази сутрин чух, че имало земетресение- Вранча. Някой да го е усетил?

Благодаря ви за отговорите относно избора на дата за раждане. Първия път родих секцио, но по спешност, та дата не съм избирала. Сега обаче ще ми се наложи и смятам да прочета повече за нумерологията и астрологията....човек без работа  Mr. Green

За килограмите- аз досега съм +5, ама това е до началото на предния месец. В петък съм на ЖК, та ще разбера колко още отгоре съм. Определено ме притесняват, т.к. доста бях качила преди да забременея, от нерви ли, от що ли, не знам. Даже вече съм си избрала диета, която става и за кърмачки, след раждането- 90-дневната  Peace

Изчезвам да се оправям, че днес мисля да направя дъъълга разходка- шопинг разбира се  Mr. Green

# 40
Добро утро, само бърз запис, че нямам никакво време.   bouquet

Кафе, страхотно си направила всичко по темата. Благодаря.  Hug

Аз нямам новини много. Бебока нещо е много мирен тия дни, рядко се обажда. Да се притеснявам ли, да не се ли?  newsm78

# 41
  • София
Кафенце, мерси за темата! Суперска е!   bouquet
Момичета, сега пък ново 20 - направих алергична реакция към Клион-Д и по-скоро към метронидазола в него. Аз и преди съм правил към метронидазол, но сега изобщо не прочетох, че в тези свещички има и от него. Док ми каза като ми ги изписа, че са за гъбички и аз въобще не четох съдържанието (а винаги го правя). И освен непоносимия сърбеж през нощта се събудих цялата подута - ръце, крака, уста..... Shocked Каз вам ви изкарахме си акъла. Накрая не издържах и пих един Алергозан, въпреки че на него пише да не се пие от бременни. После цяла нощ ревах, мъжа ми не може да ме успокои.  Cry Cry Cry
Сутринта отидох до лекарката, каз че мога да пия Алергозан, сложи ме на диета и каза много вода да пия да се изчисти по-бързо отровата.
Чувствам се толкова виновна, че място не мога да си намеря....... Дано и няма нищо на бебка.......

# 42
  • София
Добро утро!
Включвам се и аз в новата тема - много е красива първата ни страничка   bouquet
Pink, Atadar, първото ми раждане също беше със секцио по спешност, но сега и не си помислям за планово секцио, а са минали едва 14 месеца от първото....Вероятно пак ще ме срежат де...но нямам намерение да насрочвам дата, ще си изчакам вкъщи, контракциите/изтичането на водите и тогава ще отида в болницата. Единствено се притеснявам бебето да не тръгне в петък - 13 януари  Mr. Green
Иначе и аз не разбирам от нумерология, но имам няколко лични дати през януари - ще съм щастлива ако бебенцето ми излезе на някоя от тях.
За име - аз бях харесала уникално име, но моя мъж не го хареса - та ви го подарявам - МАКСИМИАН. Двама римски императори са се казвали така и означава най- могъщ, най- велик
Името, което избрахме беше идея на моята свекърва, но много ми хареса - аз държа да не познавам друг човек с такова име, за да не си правя асоциации. Не страдам от скрупули, че тя е измислила името на детето ми - важното е да ни харесва на мен и моя мъж.

# 43
  • Пловдив
krasidika, аз пък си бях харесала МАКСИМ. Дори има имен ден на 21 януари, ако не се лъжа  Embarassed
Хубавото е, че и на двама ни това име ни пасна и много си го харесахме. Но.....след дълги размисли от моя страна започнах да си мисля, че лесно ще му се подиграват децата. Ние ще му викаме Макси, например, а лесно може да се направи асоциация с Мини и да предизвика подигравки. Децата не си поплюват и затова сега съм включила в изискванията за име още едно-да не буди лесно поводи за подигравки.

Абе може и малко да съм се смахнала, ама.....И сега нямаме име. Нищо не ми харесва. НИЩО.

# 44
Добро утро мамчета и бебоци,
за номерологията да кажа нерзбирам нищо почти, но имам приятел който се занимава с Астрология и номерология, та той един ден ми казваше някакви дати, обаче аз само запомних да не е на 4, но защото ли - не помня. Ако наистина някой се интересува мога да го помоля да синтезира някакви обяснения или да каже къде да намерим инфо. Въпреки че съм сигурна че е Google може да помогне. Като се замисля съм склонна да му вярвам, защото преди година и нещо се бях пощурила, защото нестава бебчо и той ми каза "споко ще родиш като станеш на 32", аз му казах че е луд.... но Декември правя 32, и Януари живи и здрави ще чакам бебка Wink))

Дидка, как си сега? Това което описваш съм го изпитвала. При мен беше белодробна инфекция и мина много бавно - почти три седмици, но без никакво лечение. Лепнах си я на един шест часов полет.

Jome Doe как разбра, че е белодробна инфекция, питам защото паричната за последното ми влизане в болница беше точно такова задушаване и болки, каквото Дидка описа, а освен една док. в Пирогов, която каза че може да е нещо виросно никой друг не ми обърна внимание, а и сега сутрин ме боли гърлото, а и племенницата ми е болничка от почти същото време. Още нещо как мина без лечение.

Дидка съжалявам за ужаса който си изпитала, аз също съм с не малко алергии и много ме е страх да не се появят сега, аз то 2-3 години спрях кортикостероидните препарати и  контролирам положението с хомеопатия, но този сезон заради бременността нещо не ми действат много.
Желая ти бързо да се оправиш.

Очаквам мамите които днес са на лекция да кажат как е минало и какво са научили.

Общи условия

Активация на акаунт