Есен чука на вратата, януарче рита във тумбака - тема 10

• 33 269
  • 749
  •   1
Отговори
# 315
  • На морето!
Добро утро!
След вчерашния летен ден днес при нас е студено и мрачно. Сега пия кафе и се адаптирам към есента. А вчера беше 29 градуса при нас- слънце, топло, барбекю, приятели, смях, преяждане.... как да се настрои човек на студена и мокра вълна.

badalona, стискам палци и също те съветвам да изчакате да падне неделното движение и дъждът и да тръгвате за София. Аз поне така бих направила. Каквото и да решиш- успех! Praynig
  iv_mikovа, честит рожден ден със закъснение и честит ви семеен празник!
  Café con leche, моето бебе също се усеща ниско, тъй като не е главично все още и всичките силни ритници са ниско долу. Като се обърне ще се променят нещата, но натиска на пикочния мехур само ще нараства. За йогата, доколкото помня за начинаещи, т.е. ненапреднали се препоръчва асани да се изпълняват до 7ми месец, после само медитация.

Моите болежки започнаха да отшумяват вече. Чета, че много от вас са хремави. Аз по принцип, традиционно съм хремава по това време на годината. Освен със Стеримар и в краен случай Алое, нищо друго не ползвам за себе си. Дано не се налага, предвид факта, че не смятам да спирам Симеон от градина, а там сега започва развъдника на вируси и бацили. Надявам се да се удържи здрав поне до ноември, когато ако всичко е ок ще изляза в болничен.

Оставям ви, че съм гладна! Хубав ден на всички!

# 316
Menina, благодаря за мнението!
Там е работата, че и двете бебета вече са главично, тъй че не усещам крайниците им над пубисната кост, а вероятно кратунките им Blush
За йогата специално попитах лекаря си преди 6 дни на прегледа, той приветства идеята, каза, че шийката е ОК и да не се замислям. Обачееееее дали да не взема да отида на един ехограф днес преди да продължа от утре с практиката?  newsm78

# 317
  • Бургас
Добро утро, мами и бебчета!

За оформлението на темата, аз нямам никакви претенции. Simple Smile
Кафенце, и моето бебче е главично разположено и ме понаболява като стана да повървя и ми притиска мехура често, често.  Laughing
Надявам се всички да сте добре в този дъждовен октомврийски ден.
Почивайте си вкъщи и така.
Моята щерка не е на градина, заради скарлатината, която имаше едно детенце в началото на миналата седмица и се чудя докога да я държа вкъщи.
Нека денят бъде лек и спокоен за всички ни!

# 318
  • гр.София кв.Драгалевци
Здравейте мами   food010

Аз като съм се зачела за тези препарати Frosh и гледай то станало 10:30  smile3555 , още закуска не съм правила.А ги гледам,защото оня ден като прах и Ариела не ми беше изпрал на две блузи(бели) петната (на едната от кетчуп,а на другата от домат) и викам ''а'' кво става?!Принципно до сега никога не ми се е случвало капсулките да не изперат нещо,разбира се освен маслото ии там гнусотииите от работният гашеризон на мъжа ми,и реших или да сменя формата смисъл да не са капсули,а примерно прах или въобще да сменя марката.Ама са се загледах в тоя новият Ariel 4D и мисля той да е.Отивам да   chef кус-кус,че вчера обещах и да  wash.Хайде хубав ден на всички  Hug

# 319
Здравейте, аз да се оплача .Вчера пристигна писмо от НОЙ , че отказват да ми плащат болничните ,защото липсвали данни от работодателя .Така се ядосах , че ревах от яд .Работодател съм си АЗ .Самоосигуряващо лице съм в собствено ООД и работих на още 4 часа в фирмата на мъжа ми , но след като прокървих в 4тия месец и лежах в болница , съм в болнични и до момента .Не съм получила нито лев , до момента за нито един болничен .
Имам чуството че държавата само търси начин да те прецака .работя от 15 години , непрекъснато съм се осигурявала , а от 3 години и в собствената си фирма , което особенно лятно време за мен означава че работя само за осигуровките си , да ги плащам на тъпата ни държава .И за първи път за тези 15 години ми се налага да ползвам лекарска помощ и болнични и НОЙ прави проблеми .До там ни докара държавта :  плащаш здравно от 2 места , и ходиш на часно да си плащаш прегледите за да ти обърнат внимание , и накарая и  за раждането си плащаш. щото лекарите направо си искат пари .както казах вчера на мъжа си - Искам да ме обявят за циганка - така поне нищо няма да плащам на държавата , а пук тя ще ми дава някой лев !!!!!

Извинявам се за дългия пост , ама ми олекна Simple Smile

# 320
Добро утро!

Villygdr, не се разстройвай. Щом се самоосигуряваш, значи поне нещата са в твои ръце. Просто провери дали не си пропуснала нещо дребно, заради което да ти отказват. Ужасно е всичко за което пишеш, в НОИ процедурите са тежки и бавни, но ако от началото на болничните ти нямаш нищо, значи има проблем при осигуряването, който трябва да се види какъв е. Не може три месеца да нямаш нищо, ако всичко с плащанията към НОИ е наред.  И само спокойно, бебето е най-важно.
За хрема най-сърдечно препоръчвам ЕУФОРБИУМ КОМПОЗИТУМ (назалния спрей), хомеопатичен е, може да се използва съвсем спокойно, както от бременни, така и от бебоци. Аз бях доста скептична като човек с дългогодишен синузит, но от вчера съм с отвратителна хрема и реших да рискувам с покупката.  Още с първото впръскване усетих разлика.

Костилке, и аз харесвам този спрей. Много ми помага, пръскам го и на дребната и комбинирам и със Стеримар.

И мен малкият Евстати ме рита предимно ниско долу. Вече е доста силен и понякога имам чувството, че ще изскочи, такива къчове хвърля.

June, отивай на лекар, това прилича на грип.  Hug Tired

# 321
  • Бургас
Вили, ужасно е това с НОИ.Аз бях така с първата бременност и нали ви казвах, че майчинството ми свърши във февруари, а ми се изплащаха до юни или юли някакви пари.Имаше месеци, в които не съм получавала, абе беше си финансов колапс отвсякъде.
Имаш ли начин да отидеш и да питаш на място или поне да запиташ по телефон /мейл?

# 322
Счетоводителят ще провери утре , за какво става въпрос .Вчера бях в офиса му и проверихме всички документи .Всички болнични са внесени , декларацийте са подадени по интернет и са със статус " Приети".Дано е нещо дребно защото ще викам " Господари на ефира"
А за пореден път се убеждавам че това "самоосигуряване" си е чисто " самонабутване" .Аз се самоосигурявам не заради маичинството или болничните , ами защото няма друг начин да упражнявам дейноста си.НО явно ще се минава в " СИВИЯ СЕКТОР"

# 323
  • На морето!
Вили, а как се осигуряваш? Осигуряваш ли се за фонд общо заболяване и майчинство?
Щом имаш счетоводител, на когото плащаш то той е длъжен да оправи нещата. Спокойно, не бъди толкова крайна, НОИ са просто институция, която борави с документи. В 90% от случаите причината за забавянето е в счетоводството, не в НОИ. Казвам го като ЛС, не съм инспектор в НОИ.  Peace

# 324
Здравейте!

Вили, и ние сме със собствена фирма и зимата работи само за осигуровките мъжа, та и ние решихме да минем в черния сектор, но не можем да закрием фирмата, че сме по ДДС, което теглихме преди време и сега пускаме само нулеви декларации. Т.е. все едно фирмата няма дейност и ми беше много сложно да намеря къде да ме осигуряват за да взема сега поне минималното майчинство, но накрая намерих и от няколко дни се водя на 4 часа при един познат. Дано да нямам и аз твоите проблеми. Просто е ужасно знам го от опит!

Ние сме добре. При мен пък малката взе много да рита като легна на ляво, направо не се издържа. А доки каза, че трябва поне по 3 часа на ден да лежа на ляво, но няма начин. В сряда като отида ще я питам какво да правим. Дано и малката да е пораснала повечко от предния път.

Сега отиваме малко из моловете да си потърсим дрехи за това ужасно време.

Хубав дена всички, макар и дъждовен!  Laughing

# 325
  • Ботевград
Момичета,някоя от вас правила ли си е крем карамел с мляко от кутия(кондензирано) В магазина от който си взимам прясно мляко днес беше свършило,а мн ми се яде и реших да пробвам с това в кутийте Blush

# 326
Здравейте сладурки в този есенен ден!
Аз напук на лошото време си направих една дъъълга разходка.
Вили,не се ядосвай,нека счетоводителя да провери как седят нещата и ако има нещо ще се коригира.И аз бях в болнични заради прокървявания в началото на бременноста и ми ги изплатиха след 2 месеца,а всичко беше изрядно.Няма да ви казвам пък как НОИ не ми признаха болничния от Истанбул-довода беше,цитирам дословно"щом си имала пари да направиш ин-витро в чужбина,каквi пари търсиш от нашата държава...."
Вероника,аз само така правя крем-карамела,с прясно мляко от кутия,само го загравям,даже почти кипва и като се поохлади леко слагам яйцата.

Последна редакция: нд, 09 окт 2011, 16:12 от Мими26

# 327
  • Габрово
Вие правите ли някакви упражнения?

Да, аз продължавам да ходя на фитнес три пъти в седмицата, в другите дни правя упражнения в къщи за раздвижване.

Janin4eto, нормално е гърдите да са спрели да те болят. Мен също ме боляха само в началото на бременността. Болката се дължи на прогестерона, който след формирането на плацентата се произвежда от нея, а не от яйчниците ти.   

Последна редакция: нд, 09 окт 2011, 16:17 от ivap

# 328
 jump running... мале, Иве... Grinning
Пък аз съм тръгнала с някаква си йога да се притеснявам  Crazy
До кога смяташ да я караш на този режим?

# 329
Момичета, благодаря Ви много за съветите срещу хрема! Взех си го този спрей ЕУФОРБУИМ и наистина подейства. В аптеката ми казаха, че Olynth не бил за бременни и аз реших първо с другия да пробвам. Дано се размине само с това.

Относно НОИ...там все едно се бориш срещу стена. Като прибират пари документите ти бяха ОК, а сега като трябва да дават, изведнъж станаха проблемни...тъпотии в българската действителност.

villygdr  не се ядосвай излишно. Правиш каквото можеш и зависи от теб. А и предполагам, че счетоводителят ще оправи нещата.
Аз имах така един болничен преди време...не го изплащат и ни вест, ни кост от тях. Поне да кажат какво не е наред. Звънях им на телефоните - никакъв шанс да се свържа и накрая се обърнах към нашата счетоводителка. Тя ходи там и разбра, че нещо не били харесали в болничния, не можах да разбера точно какво, но правиха проверка и после го платиха с 3 месеца закъснение.

Общи условия

Активация на акаунт