Есен чука на вратата, януарче рита във тумбака - тема 10

• 33 263
  • 749
  •   2
Отговори
# 345
  • София
Момичета, ощи веднъж благодаря за прекрасните пожелания!   bouquet
Вили, това са НОИ е страшна работа  ooooh!! Дано счетоводителят успее да оправи нещата!
Ирчони, хич не се тормози за коремчето! С една комшийка сме бременнни заедно, само че тя една сдемица след мен, моето коремче е по-голямо от нейното! Само че аз с първата бременност бях станала нещо огромно и сега си се радвам на по-малките мерки! Simple Smile Всеки е различен  Hug!
Жанетка, всеки ден е различен! Нашият бебок тия два дни се е закротил и ме подритва доста рядко!  Hug

Хубава вечер ви желая!  bouquet

# 346
И аз малко късно се записвам, голямо четене падна докато ви настигна Simple Smile

# 347
Момичета благодаря за отговорите! За магазина Вис Виталис знам че продуктите на Палмарс ги има със сигурност, обаче не ми се разхождаше дотам

Miminka_p -  И аз ползвам Икаров и мисля да продължа да си го ползвам, защото ми харесва, че е по-мазничък. Мисля като си купя Палмърс да ги редувам сутрин едното, вечер другото. А относно коланите, аз лично не съм се интересувала засега и нямам мнение.

Ив -  Честита годищнина и от мен , макар на патерици! Всичко най най и едно здраво и лъчезарно бебче през Януари! Аз досега съм качила има няма 3 кг и ако в началото се радвах, то вече хич не е така Sad

Лека нощ на всички!

# 348
Здравейте и от нас двете с бебка в готината нова темичка Hug Завърнахме се благополучно от ваканцията в БГ - прекарахме си страхотно и се заредихме много слънце, положителни емоции, както и с първите ни бебешки дрешки, а и качихме още 2 килца  Simple Smile  Успях да отида и на едно занимание по йога за бременни и останах много доволна - ако има интересуващи се пловдивски мами, да ми пишат на лични за координати на студиото  Peace
Имах притеснения за полетите, но бебка се държа прекрасно, а аз като че ли бях по-спокойна, отколкото когато не съм бременна  Crazy  Благодаря на момичетата, които ме окуражиха преди 2 седмици  Hug
Виждам, че вече са се появили първите бебенца в темичката - честито на мама sweet_moni, бързо възстановяване и много скоро завръщане на двете принцеси вкъщи   bouquet
За размера на коремчетата - абсолютно индивидуално е наистина, някои видимо нарастват по-бавно и/или по-малко от другите  - сега пак тръгнах на водната гимнастика и всяка седица виждам бременни момичета по бански, та мога да потвърдя, че има огромни вариации в размерите на едни и същи седмици. Този петък например имаше едно момиче 3 дни след термин, а коремчето и изглеждаше толкова малко и стегнато, че ако не знаех, щях да си помисля, че е в 6-7 месец...
Лека нощ  Hug

# 349
  • Canada, ON
Привет момичета!
Честито и от мен на sweet_moni! Да бъдат здрави, силни и борбени малките принцески!

Понеже коментирахте видеозони и изследвания - Тук също се полагат само два видеозона за цялата бременност, ако всичко се развива нормално. Кръвни изследвания до сега са ми правени само веднъж, а изследването за гестационен диабет е стандартно, аз сега трябва да го правя, дадоха ми направление и мисля да отида във вторник.

Момичета, имам едно питане - като повървя малко повече и ме заболява над пъпа в ляво. След почивка в хоризонтално или полухоризонтално положение болката отшумява. Ако се опитам да си почина в седнало положение, то болката си стои, т.е. седи си и тя... не се маха. Така съм от няколко дни, може би дори седмица. На консултация съм чак на 25-ти. Та се чудех някой има ли с подобна болежка или някакво обяснение поне. Трябва ли да се притеснявам или да си чакам кротко следващата консултация и да си почивам до колкото мога? Мерси предварително за коментарите.

# 350
  • Бургас
Добро утро на мами и бебчета!

Как сте?
Добре дошла на мама Alexa!
Грейс, радвам се че сте си изкарали добре и без притеснения.  Simple Smile
Мама Мечка, не знам каква е болката, но и аз като повървя малко имам някакви болки, които ми минават само с лежане, не и със сядане.
Аз на обяд съм отново на зъболекар  ooooh! и си чакам часа да дойде отсега  Crazy
Желая спокойствие на всички ни!

# 351
Добро утро момичета,ужасно ми е подут стомаха имам чувството че ще се пръсна знаете ли нещо което може да облекчи жестокия ми проблем Rolling Eyes

# 352
Добро утро!

Радвам се, че всички са ок.
Аз също си взех маслото на Икаров - гадно мирише, но ми харесва, че е доста мазно и кожата ми става страхотна.

Жанетка, нали двете с теб сме с еднакъв проблем и аз постоянно следя колко рита бебка. Мъжа ми вече се побърква покрай мен. Има дни, в който буквално с часове не спира, а други в които не я усещам изобщо. Една позната ми каза, като искам да се разрита да се напия с доста вода и да хапна нещо. При мен това действа. Пийвам, хапвам, вдигам краката и тя започва  newsm32 newsm32 Аз нали започнах и доста повече вода да пия от преди и да хапвам повече и доста ми порастна корема за 2 седмици. Дано в сряда като отида и бебка да е понаваксала. На теб пуснаха ли ти микробиология, че съм забравила какво беше писала. При мен излезна, че имам нещо в микрото и най-вероятно от това са намалели водите. Сега си слагам едни свещички и дано проблема се реши.

За догорова - сега ще питам пак в "счетоводния", но ми бяха казали, че няма проблем да е на 4 часа. Аз си имам достатъчен стаж за да взимам майчинство, просто трябва да се водя някъде на работа. Дори ми бяха казали, че и на 2 часа може. Но сега пак ще ходя да питам.

Днес времето е ужасно и май няма да излизаме. Сега ще вадя дебелите дрехи и ще прибирам летните. Само следобед ще трябва да карам малкия на англ. та ще се наложи пак да се мъча да се набутам в дънките ми  Laughing

# 353
 Добро утро на всички.Желая Ви спокоен и прекрасен ден.
Ние с бебка си кротуваме и чакаме с нетърпение 3та ФМ, която е на 13ти:))).
Добре дошла на новата мама welcome

# 354
  • Китна Тракия
Пфууу - писах писах, заби ми компа и ни помен от поста ми Sad
Исках да кажа, че според мен - щом бебчето е ок, развива се добре - хич да не ви дреме, че сте с малки коремчета. Още по-добре даже! С първата бременност бях с огромен корем и в 7-мия месец още ме питаха - кога ще раждаш? Crazy
За "немърдането" на бебчето - пак не мисля, че трябва да се шашкате. Можете да пробвате да го размърдате с хапване и полягване. С нашия батко имах такъв момент - не беше мърдал изобщо 24 ч., та тичах ошашкана при док - еми само като ми сложи гел на корема /явно беше студен/ и бебешорът такова салто направи, че ми прималя....  #Crazy Mr. Green

Хубав ден на всички!!!

# 355
  • гр.Пловдив
 Здравейте дебеланки...
 Уфф, утре ми е прегледа и колкото повече наближава - толкова и се шашкам. Друг път все го чакам с нетърпение,  а сега ще правим преглед освен на видеозон и през влагалището, заради течението ми и ме  е малко шубе. Наистина нека на тези на които сам им правили такъв да обяснят как е.

# 356
Smarfietka - на мен миналия месец ми направиха видеозон през влагалището,именно за да огледат добре шийката на матката.След като док я видя,каза че се виждала като конус,а не като тръбичка(тя трябва да запазва правоъгълни размери),та се наложи и с ръка да ме прегледа.Много се уплаших, но след като ме прегледа и с ръка,каза че е плътна тапата,не е омекнала и т.е. всичко е наред.Такъв преглед се налага,защото ако тапата беше леко омекнала,щяха да предприемат мерки(било то с лекарства или др.)Та отплеснах се аз,имах предвид че няма страшно от това да те видят през влагалището,щом док казва ,те все пак знаят кога какво може да се прави.Бъди спокойна,това е най-важното.

# 357
Добро утро!
Шоки,мерси за кафенцето  Hug чудесно е както винаги.
Мама Мечка ,и мен постоянно ме придърпва някъде.Като походя и то не много започва да ме боли най вече доло под пъпа.Когато питах лекаря ми каза че е от разпъването на матката.Мисля си ,че щом след почивка болката отшумява няма за какво да се притесняваш HugНо от опит знам ,че докато медицинско лице не се изкаже по въпроса ,притеснението не минава  Hug
Ив ,честит двоен празник ,да сте живи и здрави ,и още дълги години семейно щастие ви пожелавам  bouquet
А за това на кой колко му е голям корема ,хич да не ви пука,най-важното е бебчетата да се развиват както трябва.На мен с тази бременност ми пролича доста по-късно от първата ,може би защото стартирах от повечко килца и си бях по скоро дебела отколкото бременна  LaughingНо откакто влезнах в петия месец се започна ,и мен на няколко пъти вече ме питаха кога ще раждам,ейй много им се дразня на такива  Twisted Evil
Ние с малкия сме си в къщи ,нещо ми е хремав и подкашля ,и тази седмица ще си е в нас.Обаче му е много тъпо самичък,само ходи след мен и ''мамо това,мамо онова'' #Crazyправи ме на луда.Отивам да готвя ,весел ден ви желая Hug

# 358
Здравейте, аз да се оплача .Вчера пристигна писмо от НОЙ , че отказват да ми плащат болничните ,защото липсвали данни от работодателя .Така се ядосах , че ревах от яд .Работодател съм си АЗ .Самоосигуряващо лице съм в собствено ООД и работих на още 4 часа в фирмата на мъжа ми , но след като прокървих в 4тия месец и лежах в болница , съм в болнични и до момента .Не съм получила нито лев , до момента за нито един болничен .
Имам чуството че държавата само търси начин да те прецака .работя от 15 години , непрекъснато съм се осигурявала , а от 3 години и в собствената си фирма , което особенно лятно време за мен означава че работя само за осигуровките си , да ги плащам на тъпата ни държава .И за първи път за тези 15 години ми се налага да ползвам лекарска помощ и болнични и НОЙ прави проблеми .До там ни докара държавта :  плащаш здравно от 2 места , и ходиш на часно да си плащаш прегледите за да ти обърнат внимание , и накарая и  за раждането си плащаш. щото лекарите направо си искат пари .както казах вчера на мъжа си - Искам да ме обявят за циганка - така поне нищо няма да плащам на държавата , а пук тя ще ми дава някой лев !!!!!

Извинявам се за дългия пост , ама ми олекна Simple Smile

Много добре те разбирам! Аз съм осигурена на максималния възможен доход от години насам (почти през цялата си трудова кариера), имам 2-ро осигуряване в здравен фонд, а досега никой 1 стотинка не ми е възстановил през бременността и си плащам като поп. Естествено, че ще си платя солидно и при раждането, за да съм сигурна, че някой ще си свърши съвестно работата! Да не говорим, че от въпросния фонд отказаха да ми възстановят единствения разход, за който ги помолих - една ФМ, с формалното основание, че във фактурата не били посочени количество и единична цена на извършената услуга, а само общата сума! Нямам думи!

# 359
Добро утро, днес сте много тихи. (след като го написах успяхте да публикувате още 5 отговора Grinning ) Грейс, радвам се, че си прекарала добре и си се върнала с положителни емоции и даже с нови покупки. Мама мечка, аз имам нещо подобно - по скоро е все едно съм напрягала много един мускул, но усещам само на едно малко пространство болката. Честно казано се чудя дали малкото активно чудо не ми предизвиква това с постоянното си шаване, ритници и подпиране, така че щръква тук там. Момичета, снощи гледах чудесно видео за водното раждане..направо се надъхах още повече! А днес сутринта се качих в трамвая и щях да припадна от горещината, добре че имах вода, защото днес никой не се смили над тумбака ми да ме пусне да седна.  Rolling Eyes Хубав ден желая, при нас е намръщено и доста хладно..

Общи условия

Активация на акаунт