Есен чука на вратата, януарче рита във тумбака - тема 10

• 33 251
  • 749
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Абе, не е съвсем да не съм се уморила, а и болежки си имам всякакви, ама ината е по-голям и го качих Ч. Връх. Аз бременна с баткото и Вихрен качвах, ама тогава по-луда бях, сега вече старост-нерадост. В тая връзка, много младички мами гледам по снимките. Бравос за смелостта! Баба ви Рени гони възрастта на прабабата на ЕваД  Mr. Green

# 406
  • Across the Multiverse
EwaD, да ти е жива и здрава столетницата!
loretty, за обиколката на корема не са ми я мерили никога на ЖК и снощи какво ми щукна реших да се измеря- точно 100 см!!! Не знам колко е била преди това, но ми се вижда доста!  Blush
За сведение на таткото също е точно толкова  Joy
За упойките при зъболекаря- 100 % има такива за бременни, но не знам имена/ цени и т.н.
Да ви кажа и мен ме рита доста ниско това бебе, направо няма да ви казвам с кои органи я усещам Simple Smile
Чак се чудя нормално ли е това... но явно там са крачетата и се усеща най-силно, в комбинация с подскачане по пикочния мехур... но няма да се оплаквам поне от това, че като се сетя какво чакане беше да ме срита за първи път- направо ми се ревеше, че всички усещат бебоците, само не и аз. Stop

# 407
Абе, не е съвсем да не съм се уморила, а и болежки си имам всякакви, ама ината е по-голям и го качих Ч. Връх. Аз бременна с баткото и Вихрен качвах, ама тогава по-луда бях, сега вече старост-нерадост. В тая връзка, много младички мами гледам по снимките. Бравос за смелостта! Баба ви Рени гони възрастта на прабабата на ЕваД  Mr. Green

Ееее, Рени, не думай. Едва ли си на повече от 36-7. Аз съм една от най-дъртите тук, на 37 съм.  Peace
Иначе, имаш адмирации за планинските подвизи и малко завист от мен  Embarassed Е, бяла завист, де... Hug  bouquet
Обожавам планината и преходите, но не смея. Като поотрасне бебето пак ще се втурна.
Ева, честита ти дълголетна баба. Зелникът изглежда супер, дояде ми се, как не те е срам.  bash  remybussi

И аз съм с талия 100 см. По точно бях на 29 септември при последната консултация. Сега вече трябва да съм повече. ooooh!

Последна редакция: вт, 11 окт 2011, 06:23 от Анонимен

# 408
Жанетка, нали двете с теб сме с еднакъв проблем и аз постоянно следя колко рита бебка. Мъжа ми вече се побърква покрай мен. Има дни, в който буквално с часове не спира, а други в които не я усещам изобщо. Една позната ми каза, като искам да се разрита да се напия с доста вода и да хапна нещо. При мен това действа. Пийвам, хапвам, вдигам краката и тя започва  newsm32 newsm32 Аз нали започнах и доста повече вода да пия от преди и да хапвам повече и доста ми порастна корема за 2 седмици. Дано в сряда като отида и бебка да е понаваксала. На теб пуснаха ли ти микробиология, че съм забравила какво беше писала. При мен излезна, че имам нещо в микрото и най-вероятно от това са намалели водите. Сега си слагам едни свещички и дано проблема се реши.
teddy_, не са ми пускали никакви микробиологии до сега а и тук нямат практика да го правят май. Всичките им изследвания се свеждат до ехограф и кръвни тестове. Моя мъж също наравно с мен полудява през 30мин - 1 час само ми звъни да ме пита беба рита ли. Аз имам понякога дни (като вчера например) където не я бях усетила да рита както всеки друг ден ами усещах от време на време някакво гъделичкане от вътре и незнам това да го броя ли за движение?  newsm78 Това със хапването и беба да реши да потанцува 1 път действа друг път не. Не става и да се опитвам да я сабуждам с галене по корема , така дори съвсем се кротва като си докосна корема.  Аз съм вече + 9-10кг , само дано и беба да расте на кг. След прегледа в сряда пиши да кажеш какво са ти казали... Аз имам още седмица до следващия преглед.  Praynig Късмет и стиснати палци за по-добри резултати!  Praynig

# 409
Привет, момичета!  Hug

Пак имам да наваксвам с четенето ви. Уж сега имам малко повече време, защото баткото е на градина и през деня съм само с малката (рахат голям!), но все си намирам някакви допълнителни занимания и много разходки навън.  Simple Smile

Жанетка, teddy_, хм.. и моето бебе не рита особено. Усещам го само вечер като си легна, а през деня и да седна, и да легна - нищо.  newsm78 Почвам да се притеснявам даже и мисля да направя едно УЗ тази или другата седмица. На вас казаха ли ви причина за тази активност?

Спокойна нощ!   bouquet

# 410
Добър вечер мами и бебчета  Grinning
EwaD честит рожден ден на бабата да ви е жива и здрава и да се радва на пра пра внучета  newsm38
Аз все повече усещам бебо все така си ме подритва, даже понякога и ме стряска но мн му се радвам Simple Smile
За обиколката на корема моята е 90 см, стартирала съм на 71 Simple Smile От към обиколки на корема и в ханш най сам качила, но не е болка за умиране после ще се свалят Simple Smile
Шоколадово бонбонче аз в четвъртък съм на зъболекар и тръпки ме побиват. В третия месец като ходих имах един кариес и сега зъба ми седи с цимент (чакаме нерва да се отдръпне да не се налага умъртвяване) надявам се да не ме боли че и аз не мога без упойка.
За покупките доникъде не сан стигнала имам само една шапчица и едно гащеризонче, които избрахме с таткото и до там Simple Smile
Лек вечер от мен скатавайте се на топло

# 411
  • гр.София кв.Драгалевци
Ewad-Честит рожден на баба ти,да жива и здрава още дълги години и да меси такива вскусотийки. newsm59

Добре дошли и на новите мамки,много се радвам,че групичката ни става все по-голяма  Hug  welcome

Шоки,аз за тва не ходих сега на зъболекар,защото ми казаха,че няма да ми бият упойка,а ааз съм същата не ми ли бият въобще не сядам.Изпитвам ужас от зъболекари.Та са тези 2 кариеса ще почакат.

При мен нищо ново.Утре мъжът ми ще ме води да си избирам подарък за рожденият ми ден,че той до сега все не можеше,а време почти не остана.Шоки ще ми кажеш ли как да слагам картинки,както ти слагаш кафенца и чайчета,че и аз искам на рд-то ми да ви почерпа виртуално?

Последна редакция: пн, 10 окт 2011, 21:36 от katito0_yo

# 412
Здравейте, мами в тази студена вечер! Така не благородно завиждам на Тити за хубавото време...  Rolling Eyes Аз трябва да намеря време тези дни да преподредя гардероба и да прибера летните дрехи ама да видим кога.
Добре дошли на новите момичета.   bouquet
На Ева да и жива и здрава столетничката и да се радва още дълги години на пра-пра внуците!
За ритничетата, аз бебка я усещам почти постоянно. А може би така ми се струва защото имам много неща за вършене в последно време и ако бебка не ми напомни за себе си май забравям, че съм бременна. Иначе ритничетата са на всякъде Simple Smile Най-силни са обаче върху пикочния ми мехур, макар че може да са и юмручета или главичка, защото преди 3 седмици на прегледа беше с главата надолу и не знам така ли си стои или просто по време на прегледа беше така.  newsm78
Мами, на мен от няколко дни ми се подува глезена понякога след повече натоварване, но само десния...  Thinking Thinking На някоя друга мама да и се е случвало само единия да се подува? Сутрин и двата са си ок.
Лека вечер на всички, голямото ми бебе се прибра, така че отивам да го нацелувам!

# 413
  • Sofia
Момичета, отдавна не съм се разписвала. Около мен нищо ново.  С нетърпение чакам края на месеца, за да изляза в болнични. Моята бебка я усещам всеки ден, странно е, че я усешам само в ляво. Жанетка, teddy, стискам палци всичко да е наред с вас. В началото и аз имах влошен кръвоток от едната артерия, но после се оправи. Марков ми обясни, че до към 17-19 седмица се регулира кръвотока и е нормално да е с различни стойности.
 Миналата седмица си записах час за Димитров от Токуда-дадоха ми час за 28 ноември! Ако бях отложила още малко можеше и да ми дадат час след термина. Simple Smile .
 EwaD да е жива и здрава прабаба ти, да се радва на пра-правнуци.
На зъболекар съм ходила в началото на бременността за почистване на зъбен камък, но с предната правех пломба и коронка без упойка, болката беше поносима. Това до колко боли, мисля че  до голяма степен зависи  от зъболекаря.
Ами това от мен. Хубава вечер!

# 414
  • Западен парк
У-ха, а като си "мерите" годинките, някоя да е чукнала 39, а? Щото аз ги навърших вече и си искам тиквения медал! И още един за най-отдавнашно раждане. Добре, че се намери кой да сподели за забравените неща от предишния път, защото аз бях започнала да изпитвам вина - как може да забравя първия най-важен период на детенцето ми? Пък то имало и други, значи е допустимо, не съм изкуфяла!
Желая ви лека нощ, без болежки и кошмари! До утре.

# 415
Въпросът на lovelybrud ме върна към днешната ми драма с краката и есенно-зимните обувни неволи... Днес сложих направо зимните високи ботуши, но усещането беше кошмарно - все едно съм влязла в тях с 10 чифта плетени вълнени чорапи, толкова гадно стегнато се чувствах, чак болезнено. А ходенето беше просто кошмар - пръстите ми не се чупят и усещам така, сякаш са ми вързани 10-килограмови пранги за краката. Като събух след едночасово ходене, всичко пулсираше и всичко това заради гадното подуване..... ooooh! Да не говорим, че скоро вече няма да мога сама да се обувам.
Кажете как я мислите със зимните обувки и подутите крака, голяма грижа ми е Rolling Eyes - имам само ботуши, а нови обувки за 2-3 месеца не ми се купуват  Tired
Днес външният ми вид беше като на баш клошарка - тънък памучен панталон, зимни кожени ботуши и незакопчаваща се пухенка  Crossing Arms

Шоки, моят лекар (АГ-то) каза, че арсен не бива да се слага по време на бременност. Дано стоматолозите ти знаят какво правят  Blush

Бръм и другите неусещащи движенията на бебчо през деня - в гестационното развитие за 25-26-а г.с. пишат, че движенията на мама през деня успиват/успокояват бебетата и за това няма нищо притеснително, че усещате само вечер, когато покоят е повече  Simple Smile

lovelybrud, моите крака отдавна се подуват, също предимно десният. Една приятелка сподели, че краката й започнали да се подуват в 3-и месец от бременността и спаднали 20 дни след раждането  Rolling Eyes Та по нейни думи през деня или лежане, или ходене - никакво седене седнал. Пък на мен това ми се вижда мисия невъзможна, още повече, ако жената все още работи.

Тъй. Най-накрая взех та се изтипосах в коремния албум и аз  Mr. Green

# 416
Да е жива и здрава бабата столетница!
Да си кажа и аз-напоследък доста се уморявам-то си имам работа по цял ден вкъщи пък и гледам малката,но дори и нищо да правя си се уморявам.А пък как забравям не е истина-все едно си губя разсъдъка на моменти(то бива бива ама пък чак толкова)-вече 2 пъти си забравям ключовете на вратата-и такива неща.Купих и първата покупка за бебчо-сини чорапки.
 И аз съм с голям корем вече(отсега)-основно там съм наедрява и малко в краката-ама пъпа ми отсдега е изпъкнал та незнам.Друго на преглед съм чак на 21.10.На видеозон го гледахме 3 пъти на ЖК и една ФМ(на частно),сигурно чак началото на декември ще видим бебечо на видеозон(да се надяваме ,че ще е с главата надолу.
 За обувките-аз имам едни равни ботуши с лепки-ама много няма да ги обувам.Маратонки мили мами-това са обувките за бременни(поне според мен)Пък и зимата няма да правим кой знае какви преходи навън Grinning(и внимавайте с поледиците).

# 417
Цитат на: Café con leche link=topic=614800.msg19939440#msg19939440 date=1318274662[color=darkviolet
... Бръм и другите неусещащи[/color] движенията на бебчо през деня - в гестационното развитие за 25-26-а г.с. пишат, че движенията на мама през деня успиват/успокояват бебетата и за това няма нищо притеснително, че усещате само вечер, когато покоят е повече  Simple Smile...

Дано това да е причината, Кафенце, ама някак взех да се притеснявам вече. Или ще е много мило и спокойно рогато бебе, или става нещо тревожно. Пропуснах си доплера заради нашите постоянни пътувания, но още утре ще си запиша час за третата ФМ. А дотогава ще се пробвам с кукувицата, която уж ми следи бременността.

На втората ФМ, ми казаха, че лявата артерия била с леко завишен показател, бебето изоставало с 2-3 дни и ми изписахо Флебодия, която аз така и не си взех. С д-р Врагалева се уточнихме, че вина за това има бета-таласемията ми и че каквото и да пия, пак ще родя по-рано и пак бебе с ниско тегло.  Sad

В предишния пост щях да ви споделя каква количка си поръчах от Ибей, но забравих.  ooooh! Та,  ето я за тази скромна сума. Утре или в сряда я чакам.  Grinning Ариа-та ще трябва да продам и хм... не знам как ще се получи точно.

Последна редакция: пн, 10 окт 2011, 22:59 от Бръмбазела

# 418
Оооо, г-жа Монк! Много се извинявам, че съм проспала въпроса ти за кърменето от предишната тема.  Blush Уж гледам, гледам, ама на... Ако има още някой, който съм пропуснала, веднага да ме натири!  Hug

Цитат
След раждането организма произвежда по-голямо количество кърма, отколкото е нужно на бебето, разбрах аз от обясненията преди време. Това количество може да бъде замразено, доколкото си спомням. А дали може да давам изцеденото мляко на Боян, ей тъй, в чашка, като прясно мляко? Само да припомня, че той е осиновен от нас и нямаме никаква генетична връзка, дори е наполовина от друга раса. Чувала съм за млечни братя, но в нашия случай това дали е възможно? Да не повредя нещо детето, защото той изобщо не е кърмен никога през живота си? Да не му предизвикам нещо, а?

Боян ще получи ценни вещества чрез изцедената кърма и поредното доказателство за твоята любов и привързаност към него!  Hug Няма да го повредиш, напротив, ще го обогатиш.  Wink

# 419
lovelybrud, това с краката е много неприятно. При мен положението беше същото с влизането в 6 м. И то само десния крак - отначало ставаше х 2 и на финала стигна до х 4 пъти извън нормалното  ooooh! Левият стигна няколко пъти само до х 1,5  Laughing При мен май се оказа от дългото седене - средно по 9 ч. в офиса. След като си смених стола с друг, който мога да пускам по-ниско и да се обялгам по-добре - този проблем почти отшумя. Даже вчера им се радвах на краката - имам си венички, глезени, кокалчета и пръсти  Mr. Green - почти като преди, но реално до последния топъл ден носих едни сандали с тънки каишки - само те ми стават. Кафенце, разсмя ме много с това "клошарка" и описанието. И аз ги съчетавам едни .... ма'ни  Crazy ! Да не говорим, че нищо връхно не ми става и ходя като Батман - с едно закопачано горно копче. А промблемът със зимните обувки го реших така - http://www.madeinputian.com/upfile//20101003232255.jpg - без връзки, без форма (като краката ми  Mr. Green ) и лесно обуване и събуване.
Ева, да ви е жива и здрава столетницата и да дочака още много бебоци   bouquet !
Лека и спокойна нощ от мен!

Общи условия

Активация на акаунт