Есен чука на вратата, януарче рита във тумбака - тема 10

• 33 215
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте, направих си кафенце и викам да ви преслушам  Mr. Green
Лумиа /дано правилно съм го изписала/, искам като твоето тяло!
Мерси Менина, ама аз ак ходих да те издирвам в албумчето - че ти изглеждаш супер! Виж като стана на 40 и изглеждам бременна както Мама мечка, ще има какво да ми се завижда Grinning ir74, много интересни филмчета, благодаря! katito0_yo, ти май си бебето на групата Simple Smile честит да ти е рожденния ден, само щастие и любов да те съпътства и здраво бебче януари!!  bouquet moleizy добре дошла!!  Hug aliah_ok на мен ми направиха целия тест за два часа - на гладно половин литър гадна глюкоза Sick , урина и кръв от вена и пръст и след два часа урина и кръв от пръста и дим да ме няма.. Много ме радва, че се обсъждат пак списъци..аз бях чела доста и мнения всякакви, добре е като чуеш опита на някоя мама, която е минала по този път.. Оставям ви, че имам теория, днес на обяд и кормуване даже...абе забързан живот, кога ще съм си вкъщиииии?!

# 511
ей затова си ходя и на частно как може такова отношение грррррррр ани направо ръмжа в момента за 20 лв. се циганеят и аз мисля че по страшно е високото кръвно може би това сърцебие и ускорен пулс е по притеснително при теб но не се плаши ако не може нормално има си секцио те ще си прецинят като си дойде времето аз съм с три коремни операции и при мен още е чуденката нормално или секцио но защо ли си мисля че ще станат 4  Thinking момичета ами живот и здраве като родим в коя графа ще се местим бебета 2012 хихиххи и все в комплект ли ще се движим до абитуренската на децата   Joy

# 512
  • София
Катито, честит рожден ден!   ura

Е, успокоих се, че не съм от най-големите "дЪртаняни".  Mr. Green  Пък и аз като Мама Мечка съм с по-млад мъж, а това определено подмладява. Wink

Някой беше питал по-напред за компания от кв.Левски, само че не можах да открия из предните страници кой беше. Аз съм в Г част и ще се радвам да се видим на по кафе.

Моето кръвно от началото на бременността е 80/50, АГ-то каза, че е супер, само да пия повече течности.

Списъци за бебето има в повечето детски магазини. Ето този на 9+ В интернет има и много списъци с коментари, които донякъде могат да ви ориентират, но естествено всичко си зависи най-вече от предпочитанията на родителите и от характерчето на бебока. Моят овньо не търпеше да го люлеем, а бяхме взели и легло и количка с люлеещ кош. Гризалки имахме 20 вида - силиконови, с гелове и не знам си още какви, но той си харесваше само една за 50 стотинки. Активната гимнастика я е ползвал няма и 2 месеца, а проходилката въобще не е, бънджи-гащите пък бяха любими. Най-големият купон беше с креватчетата, бяхме взели нещо подобно на това, с идеята да го ползваме до пубертета, но понеже нямаше второ ниво и младежа на 9 месеца почна да прескача решетката и да си пада на главата, та се наложи да го сменяме. После няколко месеца спеше в сгъваема кошарка и като проходи, започна да прескача и нея и си заплю да спи на дивана в хола и още си е там. Егати ината, да му се не види!  Close  Надявам се този образ в коремчето да не е чак толкова рогат, макар че с моя късмет, сигурно пак такова ме чака.  ooooh!

Между другото, в Хиполенд до края на месеца има бебешка промоция: http://hippoland.net/uslovia.pdf

И за антицелулитните мазила исках да пиша - не се използват при бременни, з-то стягат кожата, а на нас ни е нужно точно обратното. Върши ни работа всичко, което хидратира и прави кожата еластична. Онзи ден гледах, че Перкуталфа е на промоция в аптеки Ремедиум- ако си купиш 2 бр, получаваш подарък бебешка чанта с повивалник, но тъкмо си бях купила крем против стрии и не можах да се възползвам.

Айде, стига съм плямпала, че и без това темата няма изчитане.  Embarassed

Последна редакция: ср, 12 окт 2011, 17:10 от Renkata

# 513
Здравейте момичета,
честит рожден ден на katito0_yo желая ти здраве и прекрасни мигове  и новия член на дома Wink.
ir74 много полезни клипчета благодаря. Да ви призная пробвах едно от изцежданията беше ми интересно как точно се притиска гърдата и за моя най-голяма изненада от едната ми гърда текнаха капчици, а го направих точно съмнявайки се в ефективносста на метода Wink)), та по този повод да питам мамите, които споделиха, че вече имат такива течове, ползвате ли тампончета за подсушаване вече.
Мамите от варненско имало земетресение при вас, сега чух. усетихте ли нещо?

# 514
katito0_yo Честит рожден ден, да сте мн здрави с бебочето.
А и аз се включвам в клуба на най-дребосъците (на 21 съм)
Иначе поне днес съм почивка и спретнах едни вкусотийки, нооооо после ще се оплаквам от килограмите хихихихи
Е,хайде бб от мен, продължавам да си мързелувам

# 515
  • София
И аз съм дребосък - 158 см. Twisted Evil

# 516
Ани-82, какви са тия 20 лв за 2 дни по-рано!? Нямам думи.. Платила пакет на болницата и мога да ходя или да се обаждам на доктора, колкото и когато имам нужда и се възползвам.. Аз също се опивам от една чаша вино, особено червено Simple Smile а моят лекар казва - бира против киселини Simple Smile
Катито ,честит рожден ден! И сладко бебе януари Simple Smile
iofi, талцид е, дано помогне! Газирана вода, студено прясно мляко, ябълка, студени газирани напитки, сухари със сол и спане седнала, пробвай всичко, дано помогне. Мен ме оправи хомеопата, ад беше.. надявам се сега да пропусна.
Sisitaa, то нашите бебета ще тръгнат декември още, макар че много се надявам повече подранили бебоци да няма и всички да са реколта 2012 Simple Smile

Високото кръвно е притеснително, ама и с ниското трябва да се внимава. Повече течности и почивка..

Да ви кажа не съм се вдъхновила за голям пазар още, от една почивка в чужбина лятото каквото купих, само това е за сега. Чакам от една приятелка малко дрехи и помпа за кърма. Ще вземем количка Куини Спийди втора употреба - ако някой има отзиви, ще съм благодарна да сподели. Към нея трябва да купя столче Макси Кози с адаптори, да търся в ибей? Останалото ще се купува малко по малко следващите 2 месеца.

Аз имам много прецизен списък и бюджет, няма да купя нищо излишно този път, но не разчитам и на подаръци Simple Smile ако някой иска мога да му покажа. Wink

Аз се вмъквам в достатъчно дрехи и няма да се наложи да купувам нищо. Пък и при тези цени.. само един по-голям клин си взех и го вдигам над корема, много е секси Simple Smile но за 3 месеца няма да се суетя.

# 517
Някой беше питал по-напред за компания от кв.Левски, само че не можах да открия из предните страници кой беше. Аз съм в Г част и ще се радвам да се видим на по кафе.

ии, квартална си ми, само дето не съм там Simple Smile живот и здраве на лято.....ще правим тегели до пицария Вики - що пица съм пренесла в бебешката количка, съчетавайки разходката с "готвенето"  Mr. Green кръстих децата в кварталната църква също така...

някой беше споменавал за миризмата на Икаров масло против стрии - ако ви дразни, купете си кое да е друго масло. Върши същата работа, а е по-приятно за обонянието. Аз редувам гроздови семки, кайсиево, прасковено, всичко там....и тук съм си надонесла и дори сега ми правят масажите със сусамово на Икаров.

обратно на детето на Ренката, бънджи изобщо не сме ползвали, активната гимнастика се радва на голям интерес, проходилката също. Значи тези неща са индивидуални и най-добре да ви ги подарят  Wink

между другото от ДМ в София си купих т.нар. колан за бременни, който е една проста трикотажна лента и не е никакъв колан, ами е много удачен за прикриване на оголен корем. Покрива добре целия корем и така мога да си нося окъселите сега фанелки и блузи, без да се притеснявам, че ще ми духа на кръста или ще ми се вижда пъпът. Една такава лента/пояс може да свърши работа на тези от вас, които искат да си носят още старите блузки, а те им се вдигат много нагоре.

а вместо термочанта за 1-2 шишета, просто слагах шишетата под пуловера си и те имаха приятна температура  Peace

# 518
Здравейте на всички,
днес бях на лекцията в Лабиринт,беше много полезна,темата беше:Бебешката хигиена
Ето и съветите,които Елена ни даде,за тези които не са били:
След  къпане косичката  на бебето да не се маже с нищо цел да не се омаслява.
Хубаво да се по сушава кожата(всички гънки)след това се маже с крем за подсичане(мажат се дупето,бедрата,корема,гениталните)а между гънките по кожата  трябва обилно да се намажат с бебешко олио.
Винаги кожата да е добре на мазнена(поне първите 40 дни,защото кожата е много суха).
За момченцата пешката да не се дърпа и тегли а само връхчето да се да се маже с олио,за момичетата срамните устни да се мажат с олио на всяко миене.
Зад ушите също да се маже с олио.
Лицето също.
За нослето след баня(тогава секретите омекват) с клечка за уши с ограничител се почиства,като се върти само в една посока,ако е запушено препоръча солена вода Маример (само на ампули)по 1-2 капки.
Очите да се почистват с физиологичен разтвор,от външния ъгъл към вътрешния ъгъл на окото.Като препоръча задължителен преглед при очен и ортопедичен доктор до 3 месец.
Устна хигиена-след кърмене се дават 1-2 лъжички  преварена вода без захар.
Ноктите не се режат първите 40 дни,като се режат по време на сън само с ножичка.
Ако бебчето си надраска лицето,може да се почисти с мокра кърпа напоена отново с бебешко олио.
Относно почистването на аксесоарите за хранене-3стъпки:миене ръцете на мама,миене на шишетата с препарат(веро) и след това в стерилизатора.Препоръчително е стерилизатора да се ползва до 6 месец.
Хигиена на гърдите:
Преди и след кърмене се изплакват само с вода.Един път на ден може със сапун или душгел.
След кърмене е препоръчително да поседят на въздух.4-5 пъти на ден да се мажат с крем за чувствителни зърна(той  започва да се ползва 1 месец преди раждане).
Винаги гърдите да са сухи(препоръча ползване на подплънки)
Бебешките дрешки:
Да се събират в отделен кош за пране,да се гладят,да се перът с бебешки прах,може да се пускат и на сушилня.
Това беше от днешната лекция.
Ако някоя мама е била на предишната лекция за важните покупки,нека сподели по интересните неща.
Надявам се да съм Ви била полезна.

Приятна вечер мами!

# 519
Тити, ти един вид си „мътила“ шишетата! Grinning На мен тази чанта ми се струва много излишна екстра.
Катито, честито ти рождение! smile3525 Пожелавам ти пухкава и здрава януарска радост!
Бръмби, Бонбонката, благодаря за отговорите относно количката. Hug Най-вероятно ще се възползвам от Ибей-ската оферта, тъй като цената за нова количка ме урежда перфектно.

# 520

Кати весел празник!
Аз кошница с първото не съм имала, но сега ще ми дадът към количката.
Шоки много ти е добре хемоглобина

# 521
Катито,   newsm59 !!! Бъди жива, здрава и много обичана!

# 522
  • София
Катито, честит рожден ден, да си здрава, много да те глези мъжа и да се радвате на прекрасно януарско бебче   bouquet
Относно покупките искам да попитам мамите ползвали ли сте уреда за подгряване на шишета?
А и също тези, които са имали зимни бебета бодита, които слагаме най-отдолу с къс или дълъг ръкав да са или може и от двата вида?

# 523

Renka не мисля че съм го споменавала, но аз съм тъкмо от този квартал и от тази част Wink))

# 524
хм, след две момчета с пишки за пръв път чувам да им се маже пишката с олио!
нито пък кожата им е била винаги добре намазнена. Само ако има нужда. И определено нямаше нужда да ги къпя всеки ден! За лицето да се маже с олио също за пръв път чувам...нали ще пъпчаса.....

Общи условия

Активация на акаунт