Синдром на Даун /за нашите Слънчеви Деца/ - 12

• 81 048
  • 495
  •   1
Отговори
# 120
В един друг форум днес ми попадна една интересна история - китайска приказка за пукнатата делва, която съжалявала, че не е здрава и съвършена:

# 121
  • Пловдив
Много хубаво и вярно казано!

# 122
Честит рожден ден на Хриси от Силистра. Много здраве и щастие ти желая, Хрисе!  Hug Каквото си пожелаеш да ти се сбъдва. Целувам ви с Тео  Heart Eyes

# 123
  • Пловдив
http://www.youtube.com/watch?v=49ZyywoMSM0&feature=player_embedded#!
Клипче с картини с дечица със СД

# 124
Здравейте !
Благодаря на всички за хубави думи ! Снощи говорихме и живот и здраве април ще има сватба  Joy
milenavita  много хубави картини ..... прекрасни дечица са нашите слънца ,излъчват,толкова доброта , любов ,нежност .... искам да искрещя на целия свят ,че ОБИЧАМ ,ОБОЖАВАМ МОИТЕ СЛЪНЧИЦА !  Hug Нещо ме е избило на любов Simple Smile
Знаете ли щях да ви питам нещо... на Пламко отстрани точно над ушенцата ,от двете страни му е подутичко.Лекарката ни казва ,че нямало нищо,но ...и аз незнам! Някой да знае нещо и някакво мнение!?? newsm78
Баткото оздравя -уж...днес го заведох на домче и ни дадоха стихче да учим ,но тази вечер свекито го взе и се малкия юнак се отърва от стихчето Wink  и аз съм само с Пламко ,който в момента спинка !
Хайде засега ви желая лека и спокойна вечер и вписвайте се ,казвайте как сте!? Хриси как сте вие ,какво ли стана с Викинци???

# 125
Здравейте, имам въпрос към родителите с повече опит: става дума за тъй наречените "стимулации" - упражения за трениране на лицево-челюстните мускули и за прибиране на езичето, в това число:
- поставяне на храната в ляво и дясно между бузата и езика;
- използване на специална чаша с ръбче, което да избутва езичето навътре;
- специално положение на биберона, с което се избутва езичето навътре;
- масаж от вътрешната страна на бузата с масажна четка (боздуганче);
- масаж на езика с масажна четка (с бодлички) и т.н.
Ние от три седмици се опитваме са прилагаме стимулациите по време на храненето (поставяне на хапката в ляво и дясно), но да си призная, засега не сме много убедени в ефекта. Може би заради факта, че детето доста се изнервя, а не ми се струва добра идея да се храни нервна. Или може би защото въпреки прилагането на техниката, детето продължава да вади езичето навън и не забелязваме да се получава желания ефект с търсене на храната с език вътре в устата. А може и да е много рано още ...
Та точно в този смисъл ми е въпроса - може ли родителите, които са прилагали тези техники, да споделят впечатленията си - ефективни ли са действително или са поредната мода в терапията, ако са ефективни, в какъв срок е започнал да се проявява ефекта и каквото друго се сетите?
Благодаря предварително на всички, които ще пишат!
А за родителите, които се интересуват от посочените техники, на нас ни ги показа Нина от център "Пумпелина" в София.

# 126
Привет на всички, как я карате!? Simple Smile 
И аз да се наредя на опашката с въпросите  Simple Smile. Мелинка вече е на 6 месеца и 12дни и трябва да започнем захранване с месни пюрета и каши и попарка. Та .... въпроса ми е дали има храни които трябва да избягваме съобразно синдрома или да се храним както ни казва докторката. Притесняват  ме сиренето и маслото- те не съдържат ли глутен или бъркам. А не трябва ли да избягваме глутена. Не знам какво да правя ........ да захранвам ли или не. Моля дайте съвет  Praynig
Също да попитам- в генетиката ни дадоха една папка -всички я знаете , и там пише ,че на 6 месечна възраст се правят профилактични прегледи на щитовидната жлеза ,унг и др. Това само препоръчително ли е или е задължително. Ако нямам притеснения в момента трябва ли да ги направиме. Защото другият месец трябва да отидем в генетиката пак за профилактични прегледи. Ако не сме направили тези прегледи това ще бъдели проблем за тях или те ще ни ги направя? Не знам какво да правя  newsm78 Ставам ,че ми дойде гост рано рано.....

# 127
  • Пловдив
Здравейте!
Plamenkaaa, честито! Желая ви дълги години неугасваща обич, хармония и семеен уют!   bouquet

asseto Simple Smile , Лизито я захранвахме както ни казваше педиатърката. Не сме избягвали някаква определена група храни. На 6 месеца си започнахме с попарките и месните пюрета и сега също от всичко си хапва.

# 128
milenavita Благодаря ти  Hug Hug Hug

# 129
  • София
Привет от нас!Ние не успяхме сами да се преборим с вируса и се наложи да полежим в болница.Та вместо за операция в кардиологията бяхме в детското отделение на трета градска.Лощото е,че там в една стая лежат деца с различни диагнози и сега май лепнахме друго вирусче.Вече не знам къде бъркам,уж толкова много го пазя,а то какво става.Утре трябва да се обадя  да ни назначат дата.Той от бебе не е боледувал толкова колкото сега.Но пък иначе продължава да е все така палав.Покрай тези болници свикна на ежеминутно внимание и сега е направо...
Пламенка,честито,пожелавам ти от все сърце много,много любов!!!
Поздрави и целувки на всички слънчеви деца!!!

# 130
Здравейте момичета!!Днес нашето слънчице Теодор става на шест месеца,ето че измина половин годинка!!Днес си направихме дълга разходка,времето беше чудесно!!Пишете вие как сте,поздрави на всички и целувки на дечицата!!

# 131
Здравейте и от нас!
Асе, моя юнак също си похапва всичко...а сега на 10-ти ще направи 10мес.Много съм разочарована от моята педиатърка,нищо не ми казва или да назначава някакви иследвания-нищо.
Сега важното ,което искам да ви попитам е ...... решихме вече да ходим на преглед в София,но кажете ми моля ви къде да отида в генетиката или в трета градска??? Става със записвания ,така,че очаквам отговори!Благодаря предварително!
Хриси радвам се,че сте добре!
Оливена мила наистина съжалявам много за боледуването,пожелавам ви от все сърце скорошно оздравяване!
Хайде лекинка от мен!

# 132
  • София
Ох,вече не знам какво да правя.Сега пък сме с варицела.Идва ми да отида в градината на дъщеря ми и да ги гръмна.Не е ходила на градина от близо месец,но миналата седмица,като ни изписваха от болница отиде за един ден.След обяд като отидох да я взема ме посрещна лелка от другата група с думите"Ау,ама вие не я водите цял месец,а точно сега ли като в градината е пламнала варицела"Направо побеснях,отидох при директорката да попитам защо никой не е казал сутринта,но така и не можа да ми отговори.Е,тази безотговорност е ужасна.Миналата  година в групата имаше дете с вирусен менингит,но пак никой не счете за нужно да ни уведоми.Аз си знам как съм треперила и какво ли не ми мина през главата, малкия като вдигна висока темперетура,два дни след това.И сега за това ,че някой е спал пак ни се отлага операцията и то доколкото разбрах,трябва да мине повече от месец.Много ме притеснява факта,че тази операция се прави около две годишна възраст,а той скоро става на три.Извинявам се за подробния пост,но направо съм бясна!!!

# 133
olivena - много неприятно това с болестите и отлагането на операцията, от опит знам колко е изнервящо това чакане ..... Но в такива моменти си казвам- всяко зло , за добро и повярваш ли наистина така излиза. Ангел го отлагаха поне 3 пъти за операцията и накрая когато беше най-голямата епидемия на ,,свинският грип и  по телевизията съобщиха, че се отлагат всички планови операции в болниците- те взеха , че го оперираха....Голямо треперене падна едно той да не се разболее там, после всички ние около него да се запазим здрави..е в крайна сметка всичко мина и замина и слава Богу беше успешно.
Искренно ви пожелавам  с вас всичко да е наред. Hug

Plamenkaaa - на какъв точно преглед сте решили да ходите?
ако е само за кардиолог- в Трета градска. ако искате цялостно преглеждане в Генетиката- там обаче ще ви приемат в отделението за няколко дни.

# 134
  • Пловдив
Честит имен ден на всички именници!!!

Общи условия

Активация на акаунт