Отговори
# 390
vladiii, aз имах много неприятен изпит по медицинска физика началото на септември ии по въпроса на доцента, който трябваше да ми оформи оценка имах написани 7-8 реда (колкото да не е без хич, просто ми се падна кофти въпрос) ии на уше ми каза, цитирам "Заради състоянието Ви, тройка по милост..." И направи една жална физиономия, все едно аз съм искала 6, пък той не може да ми пише... Така че.. нали знаеш, изпит не се взема с учене, ами с явяване... Wink Успех утре!  Hug

Да са честити бебчетата на kelevra и against! Да са живи и здрави и много да радват мама и тате! Simple Smile

Аз вчера си видях бебето, лекарите в новата болница казаха, че нямало нещо което да ги тревожи... Беше качил 20 грама от предния ден.. Сега осъзнавам какво е всеки грам да има значение Simple Smile Викам на мъжа "не може ли аз да ям, пък то да качва, така и двамата ще сме доволни", ама уви..  Rolling Eyes  Grinning

Приятен съботен ден, мили коремчета! Simple Smile

# 391
Здравейте, милички!
Честито на Агейнст ! Нека е жив и здрав Николай и му стискам силно палчета!
Искре, много съжелявам за положението при вас. Представям си колко ти е притеснено, колко неизвестни имаш пред себе си и колко несигурна се чувстваш, в момент, в който ти трябва много подкрепа. Съгласна съм с другите майчета, че мъжете не се привързват към бебето , докато то не се роди. Пожелавам ти от все сърце като дойде на бял свят вашето човече, таткото да си пререди приоритетите!!!
И аз имах вчера цял ден разстройство, ходих цели 4 пъти до тоалетна. И аз съм чувала, че така се започва, но с Алберто не съм имала. Ходих си само 1 път нормално преди раждането. На мен, тук, не са ми правили клизма.
За столчетата за кола, тип яйце, съм чувала, че не е добре бебчето да седи повече от 2 часа. Аз съм гледала да го спазвам с Албрето.
И аз не знам какви документи ще ми искат на бащата. Ние имаме брак, но той няма да е тук когато раждам и все си мисля, че някакви негови данни ще искат. Предния път, докато аз имах контракции, той попълни всички документи и не знам точно какво искат.

# 392
against: Честита ти рожбица! Да е жив и здрав и мнооого да те радва Simple Smile

Искре: Избрахме Симона (на свекървата). Бях против кръщаването на "някой", ама само и само да има мир в последните часове преди да се роди беба се съгласих, а и в крайна сметка- това са бели кахъри. В момента да не ти пука от простотиите на мъжа ти, гледай себе си и бебчето, сигурна съм че нещата ще се наредят като излезе на бял свят. Може би просто има такива хора, които не можем да разберем защо вършат и говорят разни неща, но пък съм убедена че много те обича и си преживява събитието по негов си начин....
Аз досега повече се притеснявах за самото раждане, сега взех да се притеснявам за беба, много много искам да я чуя да изплаче, искам да е всичко наред, че се налага да пия антибиотик заради гадна бактерия, която не е и безобидна освен всичкото, но ще настоявам и да ми вливат и  венозно антибиотик като отида да раждам, след като изчетох всичките информации из нета.... Та шубето от раждането си отстъпи мястото на нови тревоги Simple Smile
От вчера ме тормозят всичката рода- от страна на мъжо и от моя- през  мин звънят, не мога да ги изтърпя вече. Майка ми само ми повтаря да не забравя да си взема разни неща за болницата, които са вече в чантата, и 100 пъти и го казвам, ама тя май е по-шашната и от мен,....

# 393
  • София
Честито на мама Against, да е жив и здрав малкият Николайчо и скоро да се прибира вкъщи с мама и тати Simple Smile

Принцес, много стиснати палци, много леко раждане и ще видиш, че всичко ще е наред  Hug!

Исе, момичетата са прави, почакай мъжо ти да стане татко, Теа много хубаво го е казала, че мъжете обичат с очите си, моят например повече се  радва в момента на котката /и й купува разни неща Simple Smile/ отколкото да се сети да купи нещо за бъдещото си дете /всичко аз купувам и правя/ ..... Аз даже малко грозно го попитах нали все пак ще обича бебето поне колкото котката и той се пообиди, ама...... Така че му дай време и шанс на твоя, нещата ще се наредят!
Иначе за тези болки в корема, като чревно разстройство, аз имах в предните две седмици през вечер, но нищо не се случи /аз си мисля, че моите бяха от повече храна и лошо храносмилане/, в последните дни са изчезнали, но наистина пише, че това е един от признаците на скорошно раждане.

Искам да кажа за диетите, за мен разделното хранене и примерно "зоната" не са диети, а хранителни режими и като човек, който цял живот живее на диета, в последната година и половина се научих да правя разлика между двете. Хранителният режим не може да бъде вреден за организма /ако се изпълнява правилно/, защото там винаги организмът получава всички хранителни вещества/групи, не му липсва нищо, премахват се реално "вредните храни", докато при една диета винаги има липси и рано или късно се стига до негативни ефекти....
Уф, прекалих с философстването Simple Smile

На всички  Hug

# 394
against, честито синче. Да ви е живо и здраво момчето!
Ех, вече всеки момент всяка от нас с термин в началото на ноември може да се похвали с бебок:)Simple Smile
И аз след седмица и нещо ще се впиша. Смятам да планирам секциото за Димитровден:) Нямам търпение вече всичко да минава и тежестта и болката в корема ми да отмине.....и да се радвам на далеч по-радостни моменти с дечицата ми Simple Smile)

# 395
  • на Дъждовен остров
...
Искам да кажа за диетите, за мен разделното хранене и примерно "зоната" не са диети, а хранителни режими и като човек, който цял живот живее на диета, в последната година и половина се научих да правя разлика между двете. Хранителният режим не може да бъде вреден за организма /ако се изпълнява правилно/, защото там винаги организмът получава всички хранителни вещества/групи, не му липсва нищо, премахват се реално "вредните храни", докато при една диета винаги има липси и рано или късно се стига до негативни ефекти....
Уф, прекалих с философстването Simple Smile

На всички  Hug

На мен това ми отне няколко години докато стигна до извода, че наистина ЗОНАТА е невероятен начин човек да подържа здрав дух и здраво тяло.  Там не се подлагаш на безсмислен глад, а учиш тялото си на ред и дисциплин.  СЛед това неусетно усещаш как си изградил нови и добри навици в храненето.

# 396
  • Там, където мечтите се сбъдват
Against , честита ти рожба!!! И бързо възстановяване!

# 397
Честито на новите майчета! Да са живи, здрави и борбени бебчетата!!!

Ние поръчахме количка за бебчето, чакаме я към края на месеца да пристигне. Не е в цветовете, които предпочиташе сестра ми, но поне не е черна.
Понеже бебчо си има батко и кака, ще се ползва почти всичко от тях, само количка ще си има "лична" и няколко дрешки и обувки му взехме. Каката ги снима, трябва да ги пусна като намеря фотоапарата.

# 398
  • Добрич
against честити бебче! Да е живо и здраво и много да ви радва! А на теб скорошно оздравяване!

Princess83  пожелавам ти всичко по вода утре,много бързо и много безболезнено да мине,и дай боже без шевове! Не се притеснявай за малката госпожица,сигурна съм че всичко ще е наред с нея и ще бъде бебе за пример! Много хубаво име сте и избрали. Да пишеш утре как си,какво се случва!   Hug  Hug  Hug

# 399
Аila Благодаря за отговора Simple Smile newsm10

Исе и аз мисля ,че  и на него не му е лесно ,не знае какво го очаква и е не по малко стресиран от  теб ,нашия татко не смее много да пипа корема ми ,само няколко пъти го е докосвал ,но пък като ходихме да пазарим предната седмица сам избра една жилетчица ,много сладка ,маратонки също - нищо че ще ги носим чак след 6 мес.сигурно Simple Smile .Та искам да ти кажа ,че неговото отношение не означава, че не те обича - поговерете, дай му време и ще видиш ,че ще се успокои след като раждането мине . Аз мисля ,че той сам ще изяви желание да ти помага - кой не се умилява при вида на едно сладко бебче- още повече ако е негово  Hug . Всичко ще се оправи .  Hug

Някоя от мамите беше питала дали са удобни столчетата за новородени - ДА.Удобни са . Тук даже няма да те изпишат от болницата ако нямаш такова столче .
Познавам няколко майки които са изгледали бебетата си в такива кошчета , малките сладурчета по цял ден си спинкат там .

Честито на мама Аgainst Да се възстановявате бързо и скоро да сте си всички заедно у дома .

Последна редакция: сб, 15 окт 2011, 21:39 от vills81

# 400
честито на мама aginest и малкия николай  bouquetбързо възстановяване на мама и скоро да си храни малкото съкровище Hug

# 401
Албенка бяхме в Англия,но плановете ни тотално се объркаха и се наложи да се приберем възможно най-бързо.Пътувахме с колата ни,стисках зъби и кълки...пътуването мина добре,немога да се оплача,но и бебчо доста си се вълнуваше де...явно му беше интересно!
viosisida това за бебешкото парти и аз много искам,но знам,че тук в Бг не се практикува и мисля,че не е много удачно да си го изпрося,а много ми се иска да си имам и аз! Rolling Eyes
against честита рожба,да ти е жив и здрав!
Princess83 много хубаво име сте избрали,имаш и моите силно стиснати палчета за утре всичко да минава бързо и безпроблемно.С нетърпение ще чакаме хубавата новина! Praynig
Какво мислите за варианта да има близо до бебчо телевизор,дали ще му пречи нещо? newsm78

# 402
Честита рожба на мама against ! Да ти е живо и здраво детенцето и много да те радва Simple Smile  Hug
Искре, по-добре си вземи столче от 0 до 13, пък после си вземи едно от 9 до 25 или 36кг.  Wink
Princess83, много хубаво име сте избрали за бебка, въпреки че съм пристрастна, защото и аз това име съм си харесала от няколко месеца за нашата лудетинка, само чакам татито да реши окончателно, че му харесва Simple Smile Стискам ти палци за утре, дано всичко мине бързо и без проблеми  fingerscrossed  Hug
rosit@, не мисля, че телевизор ще пречи на бебчо. Дори препоръчват бебетата да не се свикват да спят на тихо, защото вътре в нас са свикнали да им е шумничко. Някои бебета дори малко след раждането се успокояват при звука на пусната прахосмукачка. Така че определено не смятам да й пазя кой знае каква тишина, за да не свикне и после при най-малкия шум да се буди.

Последна редакция: сб, 15 окт 2011, 22:46 от Jylturche

# 403
  • София
Дойде време и аз да честитя появата на малкия НИКОЛАЙ. Да е жив и здрав и много да радва всички наоколо!

Стискам палчета за Принцес, дано да е леко раждане и да си гушка скоро мъничето  Heart Eyes Не се притеснявай по повод листовките на лекарствата. Ти и на обикновения аспирин да прочетеш показания и противопоказания пак ще се отчаяш. Не мисли за онзи  0.0000000000000000000001%  Hug

Росита, моето мнение за ТВ е, че не пречи, стига да не е на метър- два от бебето, за д аго облъчва. Даже от майка- педиатърка съм чувала, че е важно да не с епази тотална тишина на бебето, за д асвиква да спи на шум и че после и като голям човек ще му е по-лесно да заспива  Peace

vills81, аз питах за столчето. Просто бабите ме подлудяват с недоверието към кошчето за кола, новата козметика ( държат на зехтин  ooooh!) и още един куп глупости.... Нямам думи.

И аз мисля да опитам с разделно хранене. Много ме тормози само частта, в която 4ч трябва да ми е празен стомаха. Не че ям по-често, но като съм "на диета" мисля само за ядене. И.. вие ще спазвате ли плодовия ден? На мен не ми сес трува много удачно..

Vili2411, радвам се че си попаднала на човечни хора. Аз от както съм бременна попадам в университета смо на не-човеци, ако мога така да се изразя. Не са ме късали, но откровено са се заяждали с мен въпреки коремчето ми. Не съм усетила някой да е бил по-загрижен по време на изпити . Дори ми падна успеха Sad

# 404
Здравейте, момичета, благодаря за стиснатите палчета, тъкмо си сложих хапчето и чакам да ме хване Simple Smile

За ТВ-то, и аз не мисля че ще му вреди, имам една приятелка, която от началото бебето и е постоянно на ТВ и като им отидем на гости ми е много сладка как само зяпа в рекламите, като хипнотизирана е, и се смее, изобщо май я успокоява доста. Само знам че не трябва да е до мобилни телефони, особено пък докато се зареждат, та мисля да преместя зарядните на нашите телефони в другата стая, ако мъжо не се съгласи- поне ще минат от неговата страна, че.....

Поради липса на място, вчера сложихме преносимата кошарка в спалнята, а дървената ще я сложим в новата къща, като се пренесем (да се надяваме след около 2 месеца).
Много ви прегръщам и се надявам в най-скоро време да ви зарадвам с още една беболинка Simple Smile

PS: Sneakers: Сега, като развих хапчето, видях че е четвъртинка и няма изписано цялото име, но почва със Se....

А, и за името- все още на никой не сме казали, само сестра му на мъжо знае, вчера и казах, защото знам че няма да отиде да каже на никой (е, знаете и вие де, ама и без това не можете да кажете на никой от родата... Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт