Отговори
# 705
  • София
честито и тук на новите мами- да са ви живи и здрави бебоците, да ви направят горди родители.
аз бях качила 14,5 кг, казвам " бях", защото се оказва, че в последно време съм свалила кило и малко. Странно е, защото като нямам апетит за нещо конретно се тъпча със сладки неща и кола.
Във вторник съм на тонове, дано бебчУ продължава да си е с главата надолу и доки да каже, че е готов да излиза, макар че така като гледам има още мноооого да почакам.

# 706
И така .... да се отчета Simple Smile
След днешният преглед, вървим идеално! Вече сме 3201гр. Направо незнам до термин колко още ще расте малката бубулечка Simple Smile Няма признаци скоро да родя, всичко си е в норма и контракции нямам, ма то това Божа работа. Доки искаше да ни направи хубава снимка , на мама и тати за спомен, но наща принцеса така сладко спеше с извита глава назад и макар с много усилия от страна на Доки не пожела да се помръдне. Но здраве да е скоро ще си я видим!
Принцес много ти благодаря за хубая разказ. Някак си ако може и другите да споделят като им остане време  Mr. Green
Бубче, променяй аз съм ЗА!
Аз кг съм качила до тук 9, но и на мен ми се нацепи корема и то сега последните дни Sad , много кофти ма в името на на детето, няма да страдам много!
Хайде лека почивка и утре да не забравите да гласувате  Crazy

# 707
Момичета,

аз предложих въпросното заглавие - коригирайте го, нямам възражение! Не бях вложила нищо негативно, но щом предизвиква такива асоциации точно в  контекста  на хубавите събития около нас, моля за корекция.

А аз наистина броя дните, макар че се чувставм много добре. Нямам търпение да ударя едно шампанско по повода Wine Glass

А и да се “похваля„ - ние ще се местим жвот и здраве с пеленачето на седмица или две в ново жилище. какъв тайминг само, а?

Поздрави!

# 708
  • София
Момичета,

аз предложих въпросното заглавие - коригирайте го, нямам възражение! Не бях вложила нищо негативно, но щом предизвиква такива асоциации точно в  контекста  на хубавите събития около нас, моля за корекция.

А аз наистина броя дните, макар че се чувставм много добре. Нямам търпение да ударя едно шампанско по повода Wine Glass

А и да се “похваля„ - ние ще се местим жвот и здраве с пеленачето на седмица или две в ново жилище. какъв тайминг само, а?

Поздрави!
Всички броим дните, нещото,което предизвика кофтито асоциация в мен е: дните СИ броят Embarassed Луда за връзване съм, ама ко да праим. А ако смяташ да къмиш ще те разочаовам за шампанското Mr. Green Като рдих Ина и си мислех как навънка приятели и роднини се напиват и купосняват за сметка на мойто разпорено дупе, а аз лежа в болница Twisted Evil Grinning

# 709
Бубче, защо не пишете и термините на родилите вече мами. Не че има особено значение след раждането, но да се ориентират другите мами. Просто предложение.

# 710
  • София
Бубче, защо не пишете и термините на родилите вече мами. Не че има особено значение след раждането, но да се ориентират другите мами. Просто предложение.
Защо, както вече се разбрахме, бебетата си ги водим днесени и родени навреме, т.е. наистина не мисля, че е от особено значение кога е бил термина, а и като работа и време става доста повече, за да се впише, което при бебевалежа, който настана и се очаква да се засили, определено ще е в повече. Ако смятате, че е необходимо като информация ще се заровя в темите назад, за да извадя терминте на вече родилите мами Peace Но така или иначе това, че има родили с термин 22ри пимерно хич не значи, че и аз ще родя Mr. Green

# 711
  • Там, където мечтите се сбъдват
И аз вече нямам търпение да си гушна беболина Simple Smile остават ми точно две седмици до термина и съм много развълнувана. Днес изпрах последните бебешки дрешки и едни розови чаршафчета и мъжът ми казва да почна да и приготвям леглото отсега Simple Smile След малко отиваме да купим прословутата пералня със сушилня и да пазаруваме за през седмицата и после си се прибирам пак на толпо. Добре поне, че зимното яке и палтото ми стават, макар че трудно ги закопчавам, но за две седмици ще изкарам някак.

Хубави почивни дни момичета и не забравяйте да гласувате Simple Smile

# 712
Здравейте. Честито на мамите, които вече гушкат своите бебчета:)
Моето секцио е насрочено за 25 октомври. Дано не ми го отложат, защото съм хремава Sad дано всичко мине нормално .. и дано оздравея.. подложила съм се на невероятни терапии:) включително и бабини рецепти..до утре вечер трябва да съм като нова..Simple Smile)в понеделник сутринта ще ме приемат в болницата  Mr. Green

# 713
  • на Дъждовен остров
Az da драсна ред, че ви изгубвам иначе.  То от новродени човек не може да се вреди, а и не е интересен вече с болежките си и чканията си.

Честито на всички мами, а аз като роди някоя и веднага тичам да видя кога и е бил термина и в коя седмица.  Не че това значи нещо, ама явно го правя несъзнателно.

# 714
Здравейте, момичета!

Аз съм от октомврийските мами! Искам да ви пожелая късмет и леко раждане на всички защото при вас предстои бебевълежа Simple Smile Дано всичко мине наред и да гушкате здрави бебенца!
Аз раждах със спинална упойка секцио в Дева Мария Бургас ако някой има някакви въпроси може да ме пита на лично съобщение ще дам информация! Simple Smile
 Hug Hug Hug Hug

# 715
bubche, aila: Много ви благодаря  Hug Памперсите са пълни почти на всяко хранене, изпражненията са доста, аз се бях притеснила, че са много светли, ама точно с цвят на горчица, с пресечени бели неща вътре, значи добре се справяме Simple Smile Притесних се като педиатърката в болницата ме "скастри" че я прехранвам, като и сложили термометъра в дупенцето и после като го махнали- оле мале Simple Smile на 2 метра изхвърчало (сори за подробностите). Мислех си и аз да си купим кантарче, и в болницата ни караха да си ги мерим преди и след хранене, ама на ония старите кантари, тя като мърда и кантара изобщо не застава, беше ми много странно и така и не можах да го направя. Ама мисля след съветите ви да си купя нещо за домашна употреба. Иначе и давам и малко глюкоза около час след хранене, така ме посъветваха и от болницата, и педиатъра, като дойде в къщи. (тя не че иска де, много и се цупи...) На мен ореантир знаете ли кое ми стана- след като се нахрани веднага затваря очички и заспива и започва да се усмихва (на мама маймунката сладка Simple Smile) А се самосъбужда през около 3 часа за хранене, изобщо без да я бутна, даже и през нощта аз се будя около 2 минути от напръщелите ми гърди (дето си мислех че нищо няма да има в тях с моя р-р 75 В) и тя след 1-2 мин започва да плаче Simple Smile

Sneakers: Това за водите сподели ли му го на доктора? Сега ще ти кажа защо- една от тия дето бяха приети преди нас в болницата (от малцинствата) и изтеки водите 3 дена преди това, тя отказала да я приемат в болницата, и си тръгнала и след 2 дена през нощта отива адски изтощена с големи болки, просто наистина много зле звучеше и изглеждаше, акушерките ми викат- ти какво си мислиш, тя и започнали болкте още след като са и изтекли водите и така 2 дена, много изтощена, та ако кажеш на доки, поне да ти види нивото на водите, защото доколкото знам сухото раждане било доста болезнено (е, тя иначе и беше 5-то дете , роди го 2400 гр и без нито един шев, за разлика от нас, дето са ни 1-ви и бяхме с шевове , ама пък за сметка на това се мъчихме много малко Simple Smile) Успех, наистина ти пожелавам всичко да мине по най-лесния начин, и се консултирай с другата лекарка за 2-ро мнение Simple Smile

За хапчето- след като отидох на преглед-а (ЖК) в петък, и той видя 4 пръста разкритие, ми вика в неделя ще е, сложи си това хапче дълбоко, вагинално. Аз се поуплаших, като се прибрах четох в нета, питах други доктори от болницата дали не е нещо да сгафим, успокоих се след това, не знам какво е името на хапчето, защото беше четвъртинка и само виждах че името му започва с Se.... Сутринта станах, изкъпах се, сложих хапчето, ама после като пишках то каточели изтече... И така до 8, когато трябваше да звъна на док. Имах стягащи контракции, неболезнени още в петък. Такива си бяха и в неделя, като си сложих хапчето. Звъня му в 8 , ама той ми вика- айде като е такова положението, ще се чуем след половин час. Да, ама след половин час- същото. Мойто мъжле ми вика- пате, аз се успокоих, няма да раждаш днес... Така и не звъннах на доки, щото нямаше промяна в положението, ама след около час ми звъни той, вика кво стана, ами казвам му, същото- той казва ела в болницата да те видя...и така започнахме......Следва разказа за раждането, за който го интересува Simple Smile

Отиваме към болницата, аз му викам на мойто, вземи багажа за всеки случай, после така и така ще се върнем (наистина не вярвах че ще родя него момент) , сложих анцуга, маратонките, паркирахме колата отвън, защтото вътре пускат с коли само за родилки (аз все още си мислех че не съм такава за момента). Вървейки към болницата, някак си ме стягаше все по-силно, но неболезнено, аз започнах да си мисля- май ще е сегаа, а мойто ми казва- ох, толкова съм спокоен, ама защо не ти подейства това хапче, аз му казвам че то май изтече и така се хилим, ама аз не му казвам че усещам че ще стане работата. Влизам при доки- на магарето вкара си пръстите, вика над 4 пръста, както си лежа,(този път прегледа за разкритие даже ми беше приятен) той вика на акушерката-подай ми една кука- абе викам му аз, докторе, водите ли ще ми пукате? Ще ме боли ли с тая кука? и той каза- нищо няма да усетиш- и така беше, наистина-нищо не усетих- само едно топличко че изтича и , продължавам да си лежа аз на магарето, той помоли акушерката да ми направи клизмата- направи я, не болеше, само ми каза да отида 2 пъти до тоалетна (а аз си мисля как нищо няма да направя, защото сутринта бях ходила) , сложиха ми лигнин, малко ми беше трудно да вървя, ама ме накараха даже да приготвя дрехите и да ги дам на мъжо да ги занесе, та подадох му ги аз, и тя понеже вратата е със стъкло, ама такова матово, не се вижда нищо, само някакви сенки, той после ми вика- ако знаеш каква беше смешна- само те виждах как се дупиш и се мотаеш из тая стая Simple Smile . Та, ходих до тоалетна, едното момиче което  раждаше обикаляше с една система окситоцин че и тя раждаше от предната вечер. Акушерката дойде, пита ме- ходи ли до WC, казвам - да, айде идвай в предродилна и така, отиваме натам, бяха ми приготвили леглото, лягам си аз, хилим се там в стаята, сложиха ми апарат за контракции и тонове, лекаря и акушерките постоянно следяха положението, ама ми се радваха по-скоро на това как се хиля постоянно, и ми викат- ама как се смееш, казвам им избор имам ли- иначе трябва да се паникъосам....И така, лека полека започнаха да стават по-силни контракциите, доки проверява разкритието- 6-7-8, вика ехееее, пламенке, ти верно може да родиш 1-ва (от 4-те в стаята) Контракциите до този момент бяха болезнени, но не много, по скалата 1-10 бих казала 5-6. По едно време обаче, той вика- имаш пълно разкритие, сега напъвай, обясни ми как, краката за колената и ги дърпаш към корема. На контракция 3 пъти вдишваш, задържаш, напъваш като за голяма нужда колкото можеш, то и без това точно от там ти идва напъна, няма как да не усетиш. Пробвах да се скатая за една контракция и да не напъвам, защото се бях изморила а и ме болеше много (вече ме  болеше на макс), обаче то още по-зле, направо се виех реших че ще е по-добре да напъвам... После доки пак идва (че през това време дамата от малцинствата и онази с окситоцина, лежащи от предната вечер родиха) , вика ехее- виждам главичката, хайде към родилна зала- станах аз, ама като съм седнала ми е по-добре, моля ги да ме оставят да си седя, те ми викат бързо, бързо към родилна, там- пак сядам, ама бързо ме хвана контракцията и си легнах. И така- започна напъваш, почивка, пак и пак и доки ми сложи някаква месна упойка отдолу, все едно от вътрешната част на крака, викам му туй за кво е, той каза ако се наложи да те цепна, да не те боли- и то така и стана де, явно веднага ме е цепнал, защото беба не и отне много да излезе- горе долу една контракция време- той и понатисна малко от горе корема, и изведнъж- едно облекчение , просто много голям кеф, после тъкмо щеше да ме шие, получих кръвоизлив, той с ръка изтласка кръвта, биха ми малко окситоцин, след като ме заши, после някаква система за бързо заздравяване и възстанвяване, то общо взето нито бях на системи по време на раждането, нито нищо- само малко но-шпа ми сложиха като почваха силните контракции. След това ми сложиха лед и торба с пясък на корема и докато си лежах започнах да звъня на всички, говорих с почти всичките ми приятели докато минат 2-та часа. Като цяло- от приемането ми в болницата до раждането- 2 часа и 25 мин (Мони излязла в 13:25, а не в и 13:45,както аз си мислех) Като излезе ми я показаха, тя веднага се разрева, изпишка се отгоре ми докато ми я показваха и после я опаковаха Simple Smile Това беше моето раждане Simple Smile Сори ако е малко подробно, ама нали искахте да знаете, ако има нещо друго - питайте Simple Smile Целувки и приятен ден на всички

това е може би най-оптимистичния разказ за ражадне който съм чувала Heart Eyesпожелавам на всички ни по едно такова кратко и не травмиращо раждане Wink

# 716
  • Велико Търново
..., а аз като роди някоя и веднага тичам да видя кога и е бил термина и в коя седмица.  Не че това значи нещо, ама явно го правя несъзнателно.

И аз така, мислех да дам същото предложение  newsm78, а и родилите мами ако искат за по лесно могат след като съобщят че са родили да пишат и кога им е бил термина  newsm78

# 717

Отиваме към болницата, аз му викам на мойто, вземи багажа за всеки случай, после така и така ще се върнем (наистина не вярвах че ще родя него момент) , сложих анцуга, маратонките, паркирахме колата отвън, защтото вътре пускат с коли само за родилки (аз все още си мислех че не съм такава за момента). Вървейки към болницата, някак си ме стягаше все по-силно, но неболезнено, аз започнах да си мисля- май ще е сегаа, а мойто ми казва- ох, толкова съм спокоен, ама защо не ти подейства това хапче, аз му казвам че то май изтече и така се хилим, ама аз не му казвам че усещам че ще стане работата. Влизам при доки- на магарето вкара си пръстите, вика над 4 пръста, както си лежа,(този път прегледа за разкритие даже ми беше приятен) той вика на акушерката-подай ми една кука- абе викам му аз, докторе, водите ли ще ми пукате? Ще ме боли ли с тая кука? и той каза- нищо няма да усетиш- и така беше, наистина-нищо не усетих- само едно топличко че изтича и , продължавам да си лежа аз на магарето, той помоли акушерката да ми направи клизмата- направи я, не болеше, само ми каза да отида 2 пъти до тоалетна (а аз си мисля как нищо няма да направя, защото сутринта бях ходила) , сложиха ми лигнин, малко ми беше трудно да вървя, ама ме накараха даже да приготвя дрехите и да ги дам на мъжо да ги занесе, та подадох му ги аз, и тя понеже вратата е със стъкло, ама такова матово, не се вижда нищо, само някакви сенки, той после ми вика- ако знаеш каква беше смешна- само те виждах как се дупиш и се мотаеш из тая стая Simple Smile . Та, ходих до тоалетна, едното момиче което  раждаше обикаляше с една система окситоцин че и тя раждаше от предната вечер. Акушерката дойде, пита ме- ходи ли до WC, казвам - да, айде идвай в предродилна и така, отиваме натам, бяха ми приготвили леглото, лягам си аз, хилим се там в стаята, сложиха ми апарат за контракции и тонове, лекаря и акушерките постоянно следяха положението, ама ми се радваха по-скоро на това как се хиля постоянно, и ми викат- ама как се смееш, казвам им избор имам ли- иначе трябва да се паникъосам....И така, лека полека започнаха да стават по-силни контракциите, доки проверява разкритието- 6-7-8, вика ехееее, пламенке, ти верно може да родиш 1-ва (от 4-те в стаята) Контракциите до този момент бяха болезнени, но не много, по скалата 1-10 бих казала 5-6. По едно време обаче, той вика- имаш пълно разкритие, сега напъвай, обясни ми как, краката за колената и ги дърпаш към корема. На контракция 3 пъти вдишваш, задържаш, напъваш като за голяма нужда колкото можеш, то и без това точно от там ти идва напъна, няма как да не усетиш. Пробвах да се скатая за една контракция и да не напъвам, защото се бях изморила а и ме болеше много (вече ме  болеше на макс), обаче то още по-зле, направо се виех реших че ще е по-добре да напъвам... После доки пак идва (че през това време дамата от малцинствата и онази с окситоцина, лежащи от предната вечер родиха) , вика ехее- виждам главичката, хайде към родилна зала- станах аз, ама като съм седнала ми е по-добре, моля ги да ме оставят да си седя, те ми викат бързо, бързо към родилна, там- пак сядам, ама бързо ме хвана контракцията и си легнах. И така- започна напъваш, почивка, пак и пак и доки ми сложи някаква месна упойка отдолу, все едно от вътрешната част на крака, викам му туй за кво е, той каза ако се наложи да те цепна, да не те боли- и то така и стана де, явно веднага ме е цепнал, защото беба не и отне много да излезе- горе долу една контракция време- той и понатисна малко от горе корема, и изведнъж- едно облекчение , просто много голям кеф, после тъкмо щеше да ме шие, получих кръвоизлив, той с ръка изтласка кръвта, биха ми малко окситоцин, след като ме заши, после някаква система за бързо заздравяване и възстанвяване, то общо взето нито бях на системи по време на раждането, нито нищо- само малко но-шпа ми сложиха като почваха силните контракции. След това ми сложиха лед и торба с пясък на корема и докато си лежах започнах да звъня на всички, говорих с почти всичките ми приятели докато минат 2-та часа. Като цяло- от приемането ми в болницата до раждането- 2 часа и 25 мин (Мони излязла в 13:25, а не в и 13:45,както аз си мислех) Като излезе ми я показаха, тя веднага се разрева, изпишка се отгоре ми докато ми я показваха и после я опаковаха Simple Smile Това беше моето раждане Simple Smile Сори ако е малко подробно, ама нали искахте да знаете, ако има нещо друго - питайте Simple Smile Целувки и приятен ден на всички

Страхотен разказ!!!  Hug  Hug  Hug  Hug

# 718
Princess83 , разказа ти наистина е невероятен ,като приказка е ...Дай Боже всички ни такова приказно и лесно раждане.  Praynig

# 719
  • на Дъждовен остров
Чак не очаквах да изчета всичките тези дребни буквички, но толкова ми хареса разказа.  Супер и съм много благодарна за отделеното време да бъде написано.

Общи условия

Активация на акаунт