Отговори
# 225
  • Sofia
Момичета, добре дошли!
Честито и на узналите пола  Wink stork-boy stork-girl
И на празнуващите newsm38

По отношение на специалистите в център Марков  - моя приятелка, която е личният ми гинеколог работи там, имам впечатления от работата им от години и съм възхитена от професионализма им. Неведнъж съм изпращала близки със "страшни диагнози" и благодарение на екипа на д-р Марков са отпадали доста от излишните притеснения  и страхове на тези дами.
Самата аз правих и двете фетални морфологии не при д-р Марков, а при "моята" лекарка и съм напълно доволна отобстойността на прегледа.

Затова Leandrin, не се притеснявай за амниотичната течност, просто си напарви контрола след две седмици  щом бебчето е добре Simple Smile 

За гимнастиката, Спяща - същата е дамата и е много отдадена на работата си, забавно е всеки път и релаксращо   bouquet

Да оздравявате бързо всички болни и в офиса се шматкат сополиви и кашлящи...  #2gunfire

И-и, надявах се да е през деня, няма кой да ми гледа каката тогава...

P. S. Инструкторката (Ирина Нешева) ни беше треньорка на отбора по аеробика в СУ. Аз всъщност нея мн.-мн. не я засякох, защ.-то тя точно беше излязла по майчинство, като влязох в отбора (някъде '97 ще да е било).

В четвъртък - утре от 18:00 ще има лекция за двигателната активност на бебетата, обучение по масаж и гимнастика , което ще се води от Доротея Панталеева http://www.book.store.bg/p4518/pylnocenno-dvigatelno-razvitie-na … a-panteleeva.html

Заповядайте Simple Smile

# 226
Добре дошли на новите  мами Теди  Александра и Ралица пожелавам ви леко бременеене и пухкави бебета на финала!!!! А не само на тях а и на всички ни!!!!  Hug Hug Hug
Майче честити сини гащи!!!!!  smile3525
Здравейте, мами.  Simple Smile
Да ви попитам някоя от вас взима ли Омега 3 като хранителна добавка по време на бременността? Защото аз риба не съм яла от месеци, а все пак е важно да се набавят този вид мастни киселени.
Приятен ден!
и аз се присединявам към въпроса ти, не съм яла риба от 2-3 месеца, в началото ми се гадеше от миризмата й и не купувах, а сега все забравям и се сещам твърде късно .....
Leandrin успокой се и по добре потърси второ мнение, не знам как ще издържиш до 20 аз ако бях на твое място щях да заминавам веднага, това да си в неведение е доста мъчително. Но не се притеснявай излишно, така ще натоварваш и бебето и себе си!!!! Да знаеш че всияки ние те подкрепяме и сме с теб  Hug Hug Hug
Тутенце и ти се успокой и гледай по така да минава всичко, аз също бях като тебе, нерви, нерви .... на никого не помагаш а си вредиш и на бебо вредиш, така че усмихни се - февруари чакаш най-хубавото нещо на света  newsm44 newsm68 newsm44
ши мото благодаря ти, аз мислех да изкарам някъде до декември на работа, имам да си взимам и 10 дена отпуска, но май че ще се опитам да я взема края на декември, все пак за празниците плащат двойно а работиш с намалено работно време, но да не се заричам, да сме добре с бебето, пък то времето ще си покаже. Да питам и по знаещите, по доктора който ми води бременноста по ЗК термина ми е 24,02 от кога ми се полагат 45те дена майчинство преди термина и как се броят???? newsm78

# 227
Спяща има прекъсване на болничния, той е само 7 дни началото на септември, след това на работа.
Вики броят се 45 календарни дни.Мисля че 10.01 трябва да се издаде когато термина е 24-02.Аз съм 26.02 и на 12.01 трябва да ми издадат болничния.

# 228
  • Sofia
   bouquet току-що си проверих кръвните изследвания, които направих в Токуда по Здравна каса в обедната почивка. Хемоглобинът ми е 125 g/L и съм доволна определено  Simple Smile  .
Има само един показател, който не е в норма - лимфоцити 19.1% при долна норма 20%. Утре съм на женска консултация в Токуда пак по Здравна каса и дано са компетентни да ми разтълкуват тоя показател, иначе  ще се наложи да опирам до братовчед ми, който е специалист клинична лаборатория, но ми се ще да си говорим за по-приятни неща с него, като например къде да караме Нова година  Sunglasses

# 229
  • София
мая06, да, това ясно, затова сега първият ти болничен ще се издаде еднолично.  Peace После, ако няма да се връщаш на работа, тогава ще трябва да ходиш на комисия. Иначе болничният за 45 дена преди раждането се издава еднолично от наблюдаващия гинеколог (той вече е на 90% и е част 410 дена високоплатено майчинство).  Peace

Деси, в моя случай всичките болнични преди това са били издадени еднолично от педиатърката, така че сигурно момичетата са прави (те повечето и с това се занимават, макар и не в НОИ).

# 230
Спяща благодаря, стопли ми реотана.Ма верно че на бремена акъла и на половина  Mr. Green (конкретно в моя случай).

# 231
  • София
А, и в моя, няма страшно!  Wink Направо се ядосвам колко съм затъпяла...  Laughing

# 232
Здравейтееее  мамчетаа !  Добре дошли  на новите мами и честито на тези които вече знаят пола   bouquet Hug
Аз днес съм в страхотно настоение ,  сега се прибирам че бях на лекции и много се радвам че поне до момента нямам проблеми с професорите . Тези които  питах  казаха че може да карам изпитите началото на декември .  Остават още 3 и дано и те се съгласят  newsm44
Момичетааа имам една голяма молба към вас .  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Ако има мама която има познат или самата тя знае италиански да ми  помогне откъде мога да си намеря информация на тема : Предучилищна педагогика  - Предучилищна група - ядро: Математика ( Теория ) на италиански и аз трябва да я преведа . Трябва поне да е 10 страници .  БЛАГОДАРЯ МНОГО ПРЕДВАРИТЕЛНО  И СЕ ИЗВИНЯВАМ ЧЕ  НЕ Е МНОГО ПО ТЕМАТА АМА НАИСТИНА  НЕМОГА НИЩО ДА НАМЕРЯ  Sad

# 233
Сийче,сигурно си видяла в счетоводната тема,но от НОИ ми казаха,че болничния ми ще мине.Дано съм обяснила както трябва и правилно са ме разбрали.То ще се разбере след два месеца, ще има ли пари по картата или ще ви се оплаквам.Благодаря. Hug
Peteroy,аз имам много близка приятелка,която е лицензиран преводач от италиански но е в Италия.Ако прецениш,че може да ти помогне от разстояние бих я питала.Тя е душичка,но е след операция на жлъчка и нямам идея дали ще й е възможно.Може пък и дори да й е от полза. Laughing

# 234
  • София
Сийче,сигурно си видяла в счетоводната тема,но от НОИ ми казаха,че болничния ми ще мине.Дано съм обяснила както трябва и правилно са ме разбрали.То ще се разбере след два месеца, ще има ли пари по картата или ще ви се оплаквам.Благодаря. Hug
...

Следейки развоя на нещата, според мене също болничният ти ще мине, ама поради причината, к. ти е казала Вива - имаш още 17 дена за еднолично издадени болнични през тази г. (т. е. след този болничен ще ти останат още 3; междудр.-то от НОИ отказват целия болничен, ако се надхвърли този период - т. е. ако с прекъсв. ти издадат еднол. болничен за прим. още 7 дни, няма да ти платят 3 от тях, а ще ти откажат всичките).  Peace Лелята в НОИ не ми звучи да е мн. в час.  Wink Междудр.-то, ако имаш ПИК-а си за НОИ, ще можеш да провериш какво се случва с болничните ти, вкл. и дали са издадени еднол. или с ЛКК.   Simple Smile

# 235
Момичета, колко трябва да е хемоглобина при бременните? Сега получих резултатите от изследвания и моя е 111 g/l. Май е нисъчек... И като резултат еритроцити са под норма - 3,78 (долната граница е 3,9), а пък СУЕ е 25 (горната граница е 18). И трябва ли да се притеснявам че седимент в урина - 3-5 левкоцита,епителни клетки,бактерии. Уф, първите изследвания бяха идеални, а сега...

# 236
Момичета, някой чувал ли е за Доктор Патишанов? Днес ми дадоха номера му, че извършвал лапароскопски операции и скоро бил премахнал 15см киста, по време на бременност със лапароскопия. Каза ми, че работи със здравната каса, но се доплаща за операцията 350лв. Дали мога да му се доверя!  newsm78

# 237
deyzi Много ти благодаря . На мен ми трябва само линк или  изтеглена информация - аз ще си я преведа , няма проблем . Проблема е в намирането й . Наистина много благодаря  Hug Hug Hug Стига разбира се да не я  притеснявам  Embarassed   bouquet  bouquet

# 238
Leandrin,не си вкарвай глупости от нета в главата.Ако сега започнеш да четеш всичко написано в интернет за майки,чакащи бебе на 39 год. директно ще ме пратиш от темата за бременни в старчески дом.Аз в началото бях влязла в едни филми от тия глупости,че чак се срамувах че съм бременна!
Al3xA,аз съм работодател и в ролята си на такава опрощавам загуби,грешки и липси на работниците си,когато е явно че нямат вина за случилото се и то е в процеса на работа, мъжа ти е бил на охраняем паркинг,нали точно там трябва да бъде като му е свършило времето за каране,не е зарязал камиона на улицата. Не прави чест на работодателя му ако му удържи тези пари,докога в Б-я шефовете ще се имат за богоизбрани,не зная #Cussing outТова в крайна сметка е риск на професията,не немърливост!!!!!!!

Mr. GreenЕ,аз като бавноразвиваща се ,чак сега прочетох какво ми писала nevvy преди хиляда страници.Мила моя, такива грешки не се допускат,как ме нареди само пак в отбора на чурките smile3515,аз съм мъжко момиче,но до февруари,тогава живот и здраве смятам да стана и дамска мама.
Да ви разкажа една случка с позната,която наскоро има трето дете,слушах и не вярвах на ушите си как след две ФМ и амниоцентеза и убедително становище на лекарите,че ще има момиче,написано черно на бяло,без грам съмнения,  се ражда момче . Чак като съобщили името на бебето на бащата,той казал  че има някаква грешка,т.к.тяхното бебе било момиче  newsm78
Каквато и техника да измислят природата е неузнаваема.!!! Така че само да ми е живо и здраво бебчето, ако пък е момченце ще си го гледам по-лесно,нали съм спец на пишки!!!! LaughingНищо че мъжо вече свиква с мисълта че футболния му отбор се разпада и вече с баткото са решили,че малката ще е тенисистка,луда работа са тия мойте мъже.

# 239
deyzi Много ти благодаря . На мен ми трябва само линк или  изтеглена информация - аз ще си я преведа , няма проблем . Проблема е в намирането й . Наистина много благодаря  Hug Hug Hug Стига разбира се да не я  притеснявам  Embarassed   bouquet  bouquet
Няма проблем.Прати ми на лични информация точно по кои теми ти трябва.Изобщо всичко насочващо ми прати,а аз ще й го препратя.За кога ти трябва?Ако искаш може да те свържа направо с момичето за да не препредавам,но първо трябва аз да я питам дали й е удобно. Laughing
Сия,този ПИК само на място в НОИ го дават нали?А днес само по ЕГН ми дадоха инфо. ThinkingИ аз нещо се притесних,че служителката на НОИ дори и не спомена нещо за тези 40 дни годишно издадени еднолично.А бе дано всичко е наред,че хич не ми се занимава с бюрократщини. ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт