Отговори
# 210
Привет!
Дейзи, аз от 1 септ. взех 10 дни болничен от АГ-то ми, след тях той ми даде талон за ЛКК, но ми обясни, че тези по здравна каса били ограничен брой и ако са изчерпани се заплаща. Различните поликлиники (тук в Пловдив) съответно и ЛКК-то струват различно и ме прати в една където ми взеха 15лв. Вчера пак ходих и докторката от комисията вече ме имаше в комп-а си и за няма и 2 мин ми написа болничния срещу 15 лв на регистратурата Simple Smile Разбрах от една позната, че тя плаща по 30лв в друга клиника. Така че може и да ти е платена ЛКК-то.

Добре дошли на новите мами!

Днес мама и татко имат годишнина от сватбата - 36год. да са ми живи и здрави! Почерпете се по едно за тях!

# 211
  • София
Аз също плащам - по 24 лв. за ЛКК.  Peace

# 212
SAVETO85,о веднага.....
Да им е честит празника,още толкова години да ви радват заедно....

# 213
  • Където морето целува небето...
Добре дошли на новите майчета.
Аз не плащам за комисия, но пък моя колежка плаща по 10 лв. Незнам защо се получава така.
SAVETO85 да са живи и здрави родителите ти. Да направят златна и диамантена сватба. Дай Боже всеки му да ги празнува с любимият!

# 214
Здравейте,момичета. Laughing
Много се зарадвах,че си имаме три нови майчета.Добре дошла на Александра и приветствие за двете бургаски мамчета,чакащи момченца.Много се радвам ви каня ако искате да се присъедините и към бургаската ни темичка.Заповядайте:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=613914.0
SAVETO 85,честита годишнина на вашите.Нека бъдат здрави и дълги години да имат пред себе си в щастлив и хармоничен брак.Весел празник.  bouquet
Момичета,защо пращате ЛКК като сте здравно осигурени.Аз днес отидох при следящият ме АГ с направление от ЛЛ.От ЛЛ вчера разбрах,че и по териториално разпределение в клиниката където практикува АГ ми е комисията към която трябва да се обърна.Та в крайна сметка не се видях с АГ,защото излезе сестрата и ми каза,че трябва от друго място да си търся болничен,т.к едната докторка от тяхната комисия била в отпуск и нямали работеща комисия в момента.Звъннах на ЛЛ и тя ме пренасочи към съседната поликлиника,там минах на кабинет и ми дадоха без проблем 14 дни болничен.Докторът там се учуди,че следящият ме АГ  и личната не са ми дали болничен,защото и двамата имали право да ми издадат такъв.Аз се чудя дали сестрата на следящия ме гинеколог не разбра,че става дума за първичен болничен,а не за продължение за вече издаден такъв.Аз съм ползвала болничен от 30.07 до 21.08 издаден ми от Патологията където лежах и после е продължен до 21.09 от следящият ме АГ но май,чрез комисия.Общо 53 дни съм ползвала до тук.На 21.09 се върнах на работа и затова сегашният ми болничен се води първичен.Не платих нищо да него.Голяма бюрокрация,голямо чудо.Да не си болна бременна,то здрава да си от обикаляне по болници и кабинети ще се разболееш. ooooh!

# 215
Добре дошли на новите майчета   bouquet
Всичко мина, бебето е ок, мъж с термин 26.02.
Честито за годишнината   bouquet

# 216
мая06,честито и на теб.За това ли бяха стиснатите палчета? Laughing

# 217
Браво Майче за хубавите новини

Честито и за годишнината...

# 218
мая06  браво  smile3525

# 219
SAVETO85   Честито на вашите за празника! Да са живи и здрави и да изгледат с радост внуците си Simple Smile Днес пък моето Майче - Свекърва ми има Рожден ден и ходихме със дъщеря й да й купим подаръци  и да я изненадаме, тя пък ни нагости със вкусотии и ни се зарадва много...
Аз ходих и сутринта при лекарката, която ми води консултация, пусна ми изследвания - за кръв и урина пак, и Туморния маркер дето ми го искат в Пловдив, каза ми да отивам колкото се може по-скоро в София - в Майчин дом и да ме оперират, защото се консултирала с лекари там и са й казали, че няма време и трябва да побързам. Сега чакам само милото ми да си дойде в петък или събота и да ме води..
Мами аз се впускам в кулинарни експерименти! Хубав ден на всички, бъдете спокойни и усмихнати!

bouquet  bouquet  bouquet

# 220
  • София
Здравейте,момичета. Laughing
Много се зарадвах,че си имаме три нови майчета.Добре дошла на Александра и приветствие за двете бургаски мамчета,чакащи момченца.Много се радвам ви каня ако искате да се присъедините и към бургаската ни темичка.Заповядайте:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=613914.0
SAVETO 85,честита годишнина на вашите.Нека бъдат здрави и дълги години да имат пред себе си в щастлив и хармоничен брак.Весел празник.  bouquet
Момичета,защо пращате ЛКК като сте здравно осигурени.Аз днес отидох при следящият ме АГ с направление от ЛЛ.От ЛЛ вчера разбрах,че и по териториално разпределение в клиниката където практикува АГ ми е комисията към която трябва да се обърна.Та в крайна сметка не се видях с АГ,защото излезе сестрата и ми каза,че трябва от друго място да си търся болничен,т.к едната докторка от тяхната комисия била в отпуск и нямали работеща комисия в момента.Звъннах на ЛЛ и тя ме пренасочи към съседната поликлиника,там минах на кабинет и ми дадоха без проблем 14 дни болничен.Докторът там се учуди,че следящият ме АГ  и личната не са ми дали болничен,защото и двамата имали право да ми издадат такъв.Аз се чудя дали сестрата на следящия ме гинеколог не разбра,че става дума за първичен болничен,а не за продължение за вече издаден такъв.Аз съм ползвала болничен от 30.07 до 21.08 издаден ми от Патологията където лежах и после е продължен до 21.09 от следящият ме АГ но май,чрез комисия.Общо 53 дни съм ползвала до тук.На 21.09 се върнах на работа и затова сегашният ми болничен се води първичен.Не платих нищо да него.Голяма бюрокрация,голямо чудо.Да не си болна бременна,то здрава да си от обикаляне по болници и кабинети ще се разболееш. ooooh!

Деси, от НОИ ще ти върнат болничния (ако работодателят не го направи преди това) - минала си 40 дни за календарна г., може да ти бъде издаден само от ЛКК, независимо че е първичен. Аз съм минавала по този път, в кр. сметка пак трябва да минеш ЛКК, з. д. ти заверят болничния с още 2 подписа, но парите ще ти се забавят мн., защ.-то ще изчакаш срока за разглеждане и после ще трябва да го представяш наново. Преди време бях копирала и конкр. чл.-ове от Наредбата, ако искаш пак ще го направя!  Hug

# 221
Сия,и аз разбрах от личната,че съм за комисия,ама си викам значи може и лекар да го издаде щом се води първичен.Учудих се,ама се доверих.Сега какво да правя?Ужас.

# 222
  • София
Сия,и аз разбрах от личната,че съм за комисия,ама си викам значи може и лекар да го издаде щом се води първичен.Учудих се,ама се доверих.Сега какво да правя?Ужас.

Свържи се с доктора и му кажи, че работодателят ти е казал, че минаваш 40 дена за календарната г. и ти трябват още 2 подписа на болничния.  Peace Така ми се струва най-лесно (май тогава и аз така направих, като от НОИ правилно бяха отбелязали, че болничният ми е издаден всъщност от ЛКК, ама ми отказваха изплащане, защ.-то съм била минавала 60-те дена за глед. на дете - а всъщност минавах 40 дена общо за календарна г.  Laughing ; получих и офиц. отказ в пощата, само че преди това им бяха писала по мейла и им бях изровила телефоните, та те се съгласиха, че 37+7 не прави повече от 60 и ми изплатиха парите още преди да си входирам жалбата). Ето ти и какво пише в Наредбата:

Цитат
Чл. 13. (1) Болничен лист за временна неработоспособност се издава на осигурено лице еднолично от лекуващия лекар/лекаря по дентална медицина до 14 дни непрекъснато за едно или повече заболявания, но не повече от 40 дни, с прекъсване в рамките на една календарна година.

(2) След изтичането на отпуска по ал. 1 болният се насочва към ЛКК.

(3) Когато болничният лист е издаден в нарушение на ал. 1 и 2, въпросът за временната неработоспособност се решава по реда на чл. 112 от Закона за здравето (ЗЗ).

(4) Когато съответната ЛКК установи, че е налице временна неработоспособност в периода, включен в болничния лист, издаден еднолично, тя го заверява, като:

1. вписва имената на членовете на ЛКК и техните подписи;

2. вписва дата и номер на решението на ЛКК по книгата за решенията на ЛКК;

3. поставя печат на лечебното заведение.

Из НАРЕДБА ЗА МЕДИЦИНСКАТА ЕКСПЕРТИЗА в страницата на НОИ

# 223
Палците бяха за друго, благодаря   bouquet
Спяща я ми обясни при моя случай както при Деси ли е.От началото на годината имам само един болничен за 7 дни септември месец.Сега до края на годината ако ми се издава болничен направо през ЛКК ли трябва да се минава?

# 224
  • София
Палците бяха за друго, благодаря   bouquet
Спяща я ми обясни при моя случай както при Деси ли е.От началото на годината имам само един болничен за 7 дни септември месец.Сега до края на годината ако ми се издава болничен направо през ЛКК ли трябва да се минава?

Първият ти болничен ще е еднолично издаден (може и от гинеколога, може и от ЛЛ). После, ако нямаш прекъсвания, ЛКК. На Деси гледам и обясняват с др.-та тема, че болничният й ще мине, защ.т- има само 23 дена еднолично издадени (другите 30 са й с ЛКК). Има резон, сега ще погледна в моя картон дали на мене всичките 40 дена са ми били издадени еднолично или съм имала някоя ЛКК (случвало ми се е да ходя на ЛКК за продълж., защ.-то на Ади не й е минало и/ или има да допива АБ напр.).

Деси, защо направо не попиташ в стр. на НОИ?  Hug

Общи условия

Активация на акаунт