ЗОНАТА и ние (здравословното хранене) - 5 тема

• 50 949
  • 725
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте, Зонарки!  Hug
Относно смъкването на тия 2 кг аз не се радвам много-много, защото това са качени килограми през последните няколко месеца и те винаги лесно се разкарват. Но сега достигнах 76 кг( вис 176 см) , а под тях не съм била поне от преди раждането-18 год , така че трудната борба тепърва започва.

Относно дискомфорта при излизане извън Зоната - Преди 2-3 години спазвах Зоната за около 2 месеца и тогава изкарах 3 страшни жлъчни кризи като дори при едната ме взеха в спешното и искаха веднага да ме оперерат , но аз не позволих. След тази последна криза аз спрях да се храня по Зоната, защото реших, че тази диета нещо ми вриди, а и трябваше 3 месеца да спазвам диета за жлъчката. Но след време като размислих и установих, че и 3-те кризи бяха след сериозни излизания извън Зоната -2-те при гостувания и едно у дома след пиршество по един повод. Така това ми беше като обеца на ухото и сега , когато започнах отново ( по скоро заради зравословните ефекти, а не толкова заради килограмите) съм изключително стриктна и дори и нещо да ми се прияде си позволявам минимално количиство като гледам дори и грубо съотношинието ПВМ да бъде спазено. Дори и миналата събота ходихме на гости ( е нямаше как да искам на домакинята кантарче) , но на око си прецених от кое колко да изям и как да комбинирам и някои неща просто ги отказах, така че никой не разбра, че съм на диета, а аз след това се чувствах страхотно и нямах никакъв дискомфорт.

Относно задържането на килограмите - мисля че една от съавторките на Ние и Зоната съветваше да се спре точното мерене на грамажите и да се кара на око като се спазва просто винаги да пресъстват ПВМ и малко да се увеличат В за сметка на по-голямо количество плод или салата.

Аз пак да попитам за грамаж на печените чушки newsm78 newsm78 newsm78

Извинете ме за дългия пост и дано на някого съм била полезна Hug

Имам събрани и записани и рецепти от Симеоновките, но не съм проверявала дали съотвтстват точно на нашите грамажи. Ако желаете мога да ги изпратя на някого да прецените дали стават за включване в блога.

# 646
             dani1712, в блога  пише ,че 140гр.е 1БВ печени чушки/пипер/.

# 647
dani1712 Както казва ахат има данни за храните в блога, който си направихме, за да събираме информацията на едно място.

http://www.bg-zonata.com

Ще добавя "чушки" към "пипер"-а за всички, които казват "чушки" (като мен  Wink), че ще е по-лесно за търсене в таблицата.

Последна редакция: пт, 18 ное 2011, 03:09 от Carmen

# 648
  • Los Angeles CA
Когато говорих за нестандартните храни имах предвид тези, които са сезонни и тези не много често употребявани. ( мушмули, дренки,  гречка) . Аз рових много из мрежата, но никъде не намерих таблица като тази, която вие сте направили , още веднъж Браво. Аз имам 1 и 2 книги на Сиърс , но другите ги нямам а Кармен беше написала, че и той променял количествата.  Не съм от най-стриктните и аз врътвам навън от Зоната (особено за парче тирамису или хубав шоколад) но си мисля ако направим една хубава таблица, която да изобилства с продукти ще е по лесно да се мислят разнообразни менюта. Аз мисля да събирам какво липсва в таблицата и ако някои от вас имат другите книги или достъп до информация, просто да допълваме.  Чакам мнения.

# 649
  • Los Angeles CA
 Мисля че 15 грама печени тиквени семки са 2БМ. Party

# 650
  • Chicago/Varna
Когато говорих за нестандартните храни имах предвид тези, които са сезонни и тези не много често употребявани. ( мушмули, дренки,  гречка) . Аз рових много из мрежата, но никъде не намерих таблица като тази, която вие сте направили , още веднъж Браво. Аз имам 1 и 2 книги на Сиърс , но другите ги нямам а Кармен беше написала, че и той променял количествата.  Не съм от най-стриктните и аз врътвам навън от Зоната (особено за парче тирамису или хубав шоколад) но си мисля ако направим една хубава таблица, която да изобилства с продукти ще е по лесно да се мислят разнообразни менюта. Аз мисля да събирам какво липсва в таблицата и ако някои от вас имат другите книги или достъп до информация, просто да допълваме.  Чакам мнения.
lindor точно това беше идеята на Carmen,да съберем всичко на едно място за да е по лесно за всички.Точно и за това исках да имаме продуктите в грамаж,защото ги няма никъде,с изключение на няколкото продукта на диетолога в кавички Симеонов.И сега ни е кеф,че единствено ние си имаме пълната таблица.За всеки един продукт който питате,гледаме да го добавим веднага.Но не искам да слагам продукти,които сама си изчислявам от разни сайтове.За всеки нов продукт който добавяме,се допитвам до зоната,и колкото ми кажат те,толкова пиша.Не казвам,че сайтовете с информация не са верни със съдържанието на въглехидрати и протеини в 100 гр. например,но все пак това е специално за зоната на Бари Сиърс,и предпочитам те да ми казват кое колко е,и да знаем,че инфото идва директно от извора Simple SmileВсе пак те си имат огромни лаборатории и специалисти т.н. и не искам да си правим наша си "направи си сам" зона Simple Smileпоне в този блог.Но всеки може да си добавя към собствените листи каквото си поиска Simple Smile  И отделно често хващам разлики в количествата които смятам от различни сайтове(в повечето сайтове има разлики,било български или американски).И не знам кое е вярно,но мисля да се придържам към  инфото идващо от извора Simple SmileТо не че ще е фатално,няколко грама в повече или по малко,ама нека да вярно с оригинала Simple Smile Така че само давайте продукти,ние ще ги проверяваме с тях.В таблицата единствено тиквата и копривата сме ги сметнали по такива сайтове,защото ни липсваха в началото,а много бързахме да я пуснем Simple Smile А за книгите,за съжаление в БГ има само три преведени книги на Бари Сиърс-Зоната,Овладяване на зоната и Соева зона.А следващите му книги са невероятно интересни,дано някой да се сети да ги преведе някой ден,уникални книги са,за стареенето особено е страшна книга,за рибеното масло,за токсичните мазнини, и т.н. Ама в никоя от книгите не пише за дренките,мушмулите или за гречка(това гречка нямам идея какво е,предполагам е някакво растение Simple Smileили плод Simple Smile  newsm78 ) За дренките ще попитам,а за мушмулите,първо трябва да разбера как се казва на английски,и да се надявам,че из другите щати на америка има такова нещо,защото аз за толкова години тук не съм виждала дори един  мушмул Simple Smile И не искам като ги питам, да ме гледат като паднали от марс Simple SmileВсе едно китайците да ги питат колко протеин има в суровите медузи,и колко в сушените медузи, и колко е един блок  Joy Каквото е по нашите възможности,ще го направим от сърце в името на каузата Simple Smile  Hug

Последна редакция: пт, 18 ное 2011, 07:00 от Emigrantка

# 651
Браво, момичета! Златни сте! Форумът е станал много по - интересен! Ще взема да си принтирам новите таблици от блога.

# 652
  • София
Гречката е доста близка до състав и свойства до Киноа-та  Peace Та ако не я знят, може за киноя да са чували  Wink Или за кафяв /пълнозърнест/ ориз Басмати Laughing  и той се доближава до тях ми се струва  Hug

# 653
Гречка = Елда Simple Smile

# 654
Все едно китайците да ги питат колко протеин има в суровите медузи,и колко в сушените медузи, и колко е един блок  Joy Каквото е по нашите възможности,ще го направим от сърце в името на каузата Simple Smile  Hug

newsm62

Гречката е елда, на английски е buckwheat. Това го знам, защото давах на детето ми като беше по-малко заради това, че елдата е много богата на желязо, и тогава се интересувах. Гречката може и да я пише на кутията, и да се изчисли оттам. И киноата също е в кутия, трябва да се види какво пише на тези кутии. Има и други подобни растения.

Предлагам мушмулите и други плодове и зеленчуци, типични за българските ширини, и нетипични за Америка (откъдето идва Зоната), да ги гледаме от сайта на ВВ ако наистина липсват в американските данни. Но където е възможно, е най-добре да използваме, че Emigrantka има абонамент и достъп до оригиналното инфо, и че има назначен Customer manager или каквото е там, който да отговаря на въпроси Simple Smile Това е уникална информация и ще е супер да си я имаме за ползване.

lindor Оказа се, че при промените на количествата от Бари Сиърс, нямало големи разлики, но все пак ще актуализираме щом излезе промяна.  Peace
А как се ядат дренките? На компот ли или натюр?  Embarassed

# 655
  • Chicago/Varna
Все едно китайците да ги питат колко протеин има в суровите медузи,и колко в сушените медузи, и колко е един блок  Joy Каквото е по нашите възможности,ще го направим от сърце в името на каузата Simple Smile  Hug

newsm62

Гречката е елда, на английски е buckwheat. Това го знам, защото давах на детето ми като беше по-малко заради това, че елдата е много богата на желязо, и тогава се интересувах. Гречката може и да я пише на кутията, и да се изчисли оттам. И киноата също е в кутия, трябва да се види какво пише на тези кутии. Има и други подобни растения.

Предлагам мушмулите и други плодове и зеленчуци, типични за българските ширини, и нетипични за Америка (откъдето идва Зоната), да ги гледаме от сайта на ВВ ако наистина липсват в американските данни. Но където е възможно, е най-добре да използваме, че Emigrantka има абонамент и достъп до оригиналното инфо, и че има назначен Customer manager или каквото е там, който да отговаря на въпроси Simple Smile Това е уникална информация и ще е супер да си я имаме за ползване.

lindor Оказа се, че при промените на количествата от Бари Сиърс, нямало големи разлики, но все пак ще актуализираме щом излезе промяна.  Peace
А как се ядат дренките? На компот ли или натюр?  Embarassed
Ха, Simple Smile аз  buckwheat си го знам,ама от къде да знам че това било гречка Simple Smile А за инфото, предполагам че който си поръчва редовно продукти от зоната,му се назначава личен инструктор,който да ти отговаря на  въпросите.И сигурно  всеки може да си има такъв и да се съветва по всяко време,и наистина  е от голяма помощ  Hug

Последна редакция: пт, 18 ное 2011, 16:02 от Emigrantка

# 656
Кой ще лунува на айрян Stuck Out Tongue

# 657
  • София
Аз съм на айрян днес  Peace
Предните 2 дена нещо май обърках и съм с + , та днес трябва да го свалям  Crazy
От утре продължавам стриктно в Зоната, демек от начало започвам да броя 25 дена  Blush
Май наистина само аз съм ненормална тук, всеки който започва има минуси до няколко дена, а аз или нищо или +  #Crazy

# 658
  • Chicago/Varna
Аз съм на айрян днес  Peace
Предните 2 дена нещо май обърках и съм с + , та днес трябва да го свалям  Crazy
От утре продължавам стриктно в Зоната, демек от начало започвам да броя 25 дена  Blush
Май наистина само аз съм ненормална тук, всеки който започва има минуси до няколко дена, а аз или нищо или +  #Crazy
.
Simple Smile Хихи Баронес,ще се връщаш от начало докато ти се завие свят Simple Smile Що не си ми тук при мен,да те вкарам аз в зоната,и за два месеца ще замязаш на скелет Simple Smile  Hug

# 659
  • София
Emigrantка    Heart Eyes   bouquet  Hug
Много искам да мога при теб или Кармен да престоя извество време- голяма сте ми опора и тук обаче, аз досега не съм била никога толкова дълго на режим, от който не свалям   bouquet А сега имам желание да го спазвам този, въпреки спадовете  Hug
Онзи ден хапнах малко марципан и не ми стана добре- значи и аз съм започнала да свиквам с липсата на вледни въглехидрати  Simple Smile Никога досега не ми е било проблем да изям 2- 3 шоколада по 100гр на ден, даже за още питах и са ми се чудили как не ми става лошо, а аз се чудех как на някой може да става лошо от сладко  Mr. Green А сега от 30 грама марципан ми стана гадно- доволна съм  Peace
Само да можеше и сланинките да се махнат и всичко щеше да ми е наред  Party

Общи условия

Активация на акаунт