ЗОНАТА и ние (здравословното хранене) - 5 тема

• 51 936
  • 725
  •   1
Отговори
# 225
  • Chicago/Varna
Ха, че аз съм си изчислявала блоковете от сайта и естествено излязоха 11. Вие как ги докарахте до 8, 9 или 10?
Юююю,да не мръдне човек за малко,изписали сте темата Grinning
Марлела,в книгата има таблици,по тях си сметни по колко блока да ядеш,ама както казах,така като гледам,всички сме в 9-10 блока

Emigrantка, ще започна да пиша менютата, че така сама явно бъркам  Confused А и като пише човек и сам си вижда грешките по- добре  Peace Ама от утре, че днес много се разтроих, до сега съм на 3 блока и едва ли до вечерта ще изям още 5 ....вечерята ми ще е извара с нещо, а утре съм на яйца и карфиол предимно   bouquet
Baroness,ама ти изобщо не си в зоната,какви само 3 блока до сега?,нали имаш закуска,обед и следобедна закуска,(аз малко се бъркам с часовата разлика де)че не знам по кое време си го писала това,ама трябва да си ядеш всичките блокове в определеното време.Както ти е писала Carmen"3 блока от сутринта до 5 следобед не е достатъчно, трябва да се храниш равномерно"
Ние се чудим какъв уникален случай си #Puppy dog,а ти само кръшкаш около зоната май Simple Smile

Айде и аз +1кг  Rolling Eyes
И аз такива килограми не бях виждала от бремеността си...
61, при ръст 158  Embarassed
Ще взема и аз да си пиша менюто и да намаля блоковете, вчера май ми дойдоха в повече 11 блока, при условие, че аз почти не се движа...
Ще ги сваля на 8 да видим какъв ще е ефекта  Mr. Green
Редактирам се с една питанка...
Сдобих се с разширени вени и ми препоръчаха сутрин и вечер  чаша вода с 2 суп. л. мед и същото количество ябълков оцет...ама как да го вместя в зоната, като това са 8 блока въглехидрати на ден, а аз искам да се вместя в толкова за целия ден...
Edira,това са много блокове,ако не тренираш.Със сигурност трябва да ги намалиш.
А за вените-аз бих постояла известно време в зоната,нормализирай си килограмите първо и хормоните да влязат в равновесие,и по нататък ще решиш дали да пробваш меда с оцета.Може пък след известно време да нямаш нужда от каквито и да е видове лекове,знае ли човек   bouquet

# 226
  • Chicago/Varna
П.С - на 50 гр броколи колко протеин да добява?
magarcho,аз си меря броколите в чаша(по листите на Бари Сиърс),и 50 гр. нищо не ми говори.Другите момичета който ползват листите на симеонов да кажат. Иначе в чаши-4 чаши са един блок  bouquet
ПС: не знам дали този симеонов знае за промените в количествата на блоковете,че да публикува поне актуална информация Mr. Green

# 227
Емигрантка, така ще направя  Hug
Ето ви малко мерки и теглилки да се оразмерим долу-горе Simple Smile
US Cups to Weight By Ingredient

По този сайт: Broccoli Florets - fresh/raw   1cup-   175g-      6oz

# 228
Моите Симеонови грамажи са от 2008г. Оттогава нямам представа какво дава и дали нещо е обновявано. Според неговите грамажи 240 г броколи са 1 блок.  newsm78

# 229
  • Chicago/Varna
Емигрантка, така ще направя  Hug
Ето ви малко мерки и теглилки да се оразмерим долу-горе Simple Smile
US Cups to Weight By Ingredient

По този сайт: Broccoli Florets - fresh/raw   1cup-   175g-      6oz
Edira,мерси за сайта,ще ми е от помощ,понякога ми трябват грамажи,и все влизах в чуденка :)Thank you Hug

# 230
you are welcome  Hug
Тия дни ако ми остане време, ще ги запиша и в чаши и в грамове спрямо този сайт и ако сте съгласни, можем да актуализираме първата страница. Наистина много се радвам, че темата се оживи  Hug

Emigrantka, аз съм отскоро в САЩ и някой неща още не са ми понятни, ако нямяш против можеш да оставиш твой скайп на ЛС за да имаш думата дали съм превела всичко ок по списъка на Бари Сиърс.

Редактирам се  Peace
Понеже аз имах колебания относно месото, дали се мери сурово или приготвено, (докато Емигрантка ме ориентира) ето какво пише в мерките и теглилките:
Beef - raw - minced/ground           1    225g    8oz
Beef - cooked - chopped/diced   1   150g          +5oz
Така че видно и Симеонов го е писал сурово месо предвид че го е отбелязал по 28 гр.

Последна редакция: вт, 18 окт 2011, 03:19 от Edira

# 231
  • Chicago/Varna
you are welcome  Hug
Тия дни ако ми остане време, ще ги запиша и в чаши и в грамове спрямо този сайт и ако сте съгласни, можем да актуализираме първата страница. Наистина много се радвам, че темата се оживи  Hug
Понеже аз имах колебания относно месото, дали се мери сурово или приготвено, (докато Емигрантка ме ориентира) ето какво пише в мерките и теглилките:
Beef - raw - minced/ground           1    225g    8oz
Beef - cooked - chopped/diced   1   150g          +5oz
Така че видно и Симеонов го е писал сурово месо предвид че го е отбелязал по 28 гр.
Edira,чудесна идея smile3501,аз съм ЗА,да актуализираме първата страница,че всички да ядем едно и също,и да не се чудим,кое по колко е,и кое е правилно.  Емиии,щом имаме бойна задача,ще я изпълняваме Wink Ама ще си е бая играчка,но се надявам всички да помагат.И как ще ги кръстим тия листи,едните са на Симеонов,другите на Бари Сиърс,а новите листи какви ще са? smile3508
Иска ми се обаче да съм сигурна и в точността на този сайт за грамажите,примерно ще си напълня чаша зеле,и после ще го претегля,да видим до колко има разлики,...олее,от там да го пишем в грамове,в унции,в чаши... ами нашата Carmen.. при нея всичко пък е в пинтове,ужас май,а? smile3529 Сега ще падне едно писанееее,четенеее,ама айде да става весело newsm53

# 232
За новите ще се придържаме към оригинала на д-р Сиърс и актуализациите предлагам аз.
Наистина трябва да премерим поне 3 продукта на везна и в чаши, за да видим дали съотвества, но пък после всеки ще може да ползва еднакви мерки. Отделно някой продукти ги няма в сайта с мерките и ще трябва да си ги премерим лично.
Моето кантарче мери в грамове и унции, виж за пинтите ме хрърлихте във филм  Mr. Green
Емигрантка аднах те У СкайпО   Hug

# 233
  • Chicago/Varna
За новите ще се придържаме към оригинала на д-р Сиърс и актуализациите предлагам аз.
Наистина трябва да премерим поне 3 продукта на везна и в чаши, за да видим дали съотвества, но пък после всеки ще може да ползва еднакви мерки. Отделно някой продукти ги няма в сайта с мерките и ще трябва да си ги премерим лично.
Моето кантарче мери в грамове и унции, виж за пинтите ме хрърлихте във филм  Mr. Green
Емигрантка аднах те У СкайпО   Hug
Ами за пинтовете,и аз съм във филм  Laughing Иначе другото което малко трудоемко май ще бъде,да вкараме ли Зоновите Точки до грамажите.За който не знае,това е в една от последните му книги "Anti-Inflammation Zone" за glycemic load (гликемичния "товар",или не знам как да го кажа Load  на БГ Simple SmileНо имаше разлика между гликемичен индекс,и гликемичен Load,които знае да помага.И е направил таблица,коя храна колко точки е.За жените на ядене не трябва да приемат повече от 15 точки,а за мъжете-20 Зонови Точки.Ето една страница от книгата с точките,да имате идея какво представлява,на мен много ми допада,защото така на момента имаш идея кое е по високогликемично,и кое ще ти подразни инсулина.Особено за такива като Baroness ще е много полезно Simple Smile

# 234
Браво момичета, много сте активни.
Ще се опитам да съм полезна с една рецепта
Солен кекс с шунка и маслини
150 гр. брашно - 11В
140 гр. шунка - 5П
84 гр. кашкавал - 3П
15 бр. маслини - 3М
120-130 гр. прясно мляко - 1П+1В
3 яйца - 3П
6 ч.л. зехтин - 8М
2 ч.л. бакпулвер
Общо 12 Б. След като се изпече нарязах на 12 парчета.
Ако имам грешка в сметките моля да ме коригирате, ако не - да ви е сладко Hug

# 235
П.С - на 50 гр броколи колко протеин да добява?
magarcho,аз си меря броколите в чаша(по листите на Бари Сиърс),и 50 гр. нищо не ми говори.Другите момичета който ползват листите на симеонов да кажат. Иначе в чаши-4 чаши са един блок  bouquet
ПС: не знам дали този симеонов знае за промените в количествата на блоковете,че да публикува поне актуална информация Mr. Green

Добре де, нали вчера си купих везна..Нарязвам 2 чаши броколи и ги меря - 50 гр..
А сега де..

# 236
  • София
Цитат
Иначе другото което малко трудоемко май ще бъде,да вкараме ли Зоновите Точки до грамажите.За който не знае,това е в една от последните му книги "Anti-Inflammation Zone" за glycemic load (гликемичния "товар",или не знам как да го кажа Load  на БГ Но имаше разлика между гликемичен индекс,и гликемичен Load,които знае да помага.И е направил таблица,коя храна колко точки е.За жените на ядене не трябва да приемат повече от 15 точки,а за мъжете-20 Зонови Точки.Ето една страница от книгата с точките,да имате идея какво представлява,на мен много ми допада,защото така на момента имаш идея кое е по високогликемично,и кое ще ти подразни инсулина.Особено за такива като Baroness ще е много полезно
Emigrantка , много добра идея  Heart Eyes  Hug
А за меренето на чаши и грамове ще си позволя да изкажа мнение: има в 1 сайт доста точен калкулатор за храни, има и сурови и готвени. Аз по него се ориентирам за съдържанието на продуктите. Ето пример : в 100 гр сурови броколи има 6.64 гр. въглехидрати. Аз сега искам да хапна 2 блока от тях и си сварявам 270 грама  Peace На мен така ми е по-лесно при наличието на везна  Peace http://www.bb-team.org/hrani/id/694580_brokoli-surovi
Ще купувам електронна, то се е видяло  Sunglasses

# 237
          plami!, браво за постоянството и свалените кг.
          Carmen, Emigrantка, The Baroness- момичета, радвам се че раздвижихте темата.
          Изчислих, че ми трябват 10Б- до сега мерих на един много стар кантар/не електронен/и
          се оказа/вече имам елекронен/, че съм хапвала много по малко.
          Вчерашното ми меню:
          6,15- 1/2ч.ч.пр.мляко,1/2-орех - 1/2Б
          8,00 - 28гр.овесени ядки,56гр.сирене,6бр.маслини- 2Б
          12,00 - пиле с ориз - 3Б/ направено по Ние и зоната/
          16,30- 28гр.сирене,1/2ч.ч.грозде,3бадема -1Б
          19,30 - 85гр.печена риба,160гр. зеле, 28гр.сирене,1/2ч.ч.грозде,100гр.ябълка -3Б
          23,00 - 1/2ч.ч.пр.мляко,1/2 орех -1,2Б
          Днес сутринта:
          6,15 - 1/2ч.ч.пр.мляко,1/2 орех - 1/2Б
          8,00 - 1парче кашкавалка/От Ние и Зоната/- 1Б,1/2к.кис.мляко,3лешника - 2Б
                     В книгата рецептата е дадена   2 по 2Б,обаче аз я разделих на 4 по 1Б
           Моля Ви момичета, поправяйте ни нас начинаещите.
           Хубав ден ви желая! И честит първи сняг!       

# 238
  • София
ахат , супер си  Hug
Аз лично обаче не бих яла плодове вечер, вместо тях хапни повече зеленчуци, на пара например  Peace Но аз не съм много в позиция да давам съвети, като отслабна тогава ще ви строявам  Mr. Green   bouquet

# 239
днес вече се стараяа да съм в зоната. Не зная дали успявам
Закуската може би не е много правилна:
1 филийка + русенско варено 56 гр./мазнините му са в повеч, но се постарах да ги отстраня колкото може/ + 2 домата - според мен това са 2 блока
обяд - направих си яйца със сос/3 бр., 3-4 гр брашно, 1/2 ч.л. червен пипер, добавя се вода/ + 1/2 ч.ч. грозде + 1/2 ч.ч. дюля/която не срещнах никъде колко трябва да е като количество/. Постарах се да са 3 Б, но все си мисля, че въглехидратите са малко.
На обяд бях огладнялаа, но с половин яйце се бях заситила и всичко поех насила. Въглехидратите за обяда достатъчно ли са?
следобедна закуска - 28 гр филе, половин ябълка, 3 лешника

Последна редакция: вт, 18 окт 2011, 14:28 от mayy

Общи условия

Активация на акаунт