ЗОНАТА и ние (здравословното хранене) - 5 тема

• 51 956
  • 725
  •   1
Отговори
# 255
Emigrantка Ако питаш мен, бозата става с чашите, а не с листите  Laughing Аз си меря в грамчета както ми е удобно - но само за продуктите, които имам в листа, останалите - нямам избор, гледам ги в чаши. Трябва да приемем, че е нужно да имаме количествата и в грамове, и в чаши. Ако искаме да сме точни, за чашите трябва допълнителна информация за размера на парченцата - форма, ширина, дължина, височина, радиус и така нататък  Mr. Green Повече неизвестни има в измерването с чаши, не може да се отрече. Затова най-добре да опитаме да приравним и стандартизираме нещата, пък който както иска да мери, стига да е едно и също.

# 256
  • Chicago/Varna
ЗОНИЧКИ   :bouquet:az gledam ot zad vav knigata ima na 100gr prodykt kolko vaglihidraja ima razdelam i posle ve4e tegla.  bouquet
Ти хубаво разделяш,но нали не забравяш и да умножиш по 9 след това  Wink

# 257
Carmen, и ти като готвиш нещо,проверявай  колко чаши колко грама са ако не те затруднява,да можем да проверим и сравним почти всички продукти,а  сайта от Edira с грамажите и чашите ако се окаже актуален,много ще е лесно Hug

Ок. Аз имам и една друга идейка, но още не знам ще имам ли време да я осъществя. Като разбера, ще кажа.

# 258
  • Варна
миличка разбирасе че после разделям,така ми е по удобно защото инъче няма да се оправя със чаши грамажи и прочие  bouquetкак беше рецептата за здравословен и зонен хляб  bouquet

# 259
  • Chicago/Varna
Emigrantка Ако питаш мен, бозата става с чашите, а не с листите  Laughing Аз си меря в грамчета както ми е удобно - но само за продуктите, които имам в листа, останалите - нямам избор, гледам ги в чаши. Трябва да приемем, че е нужно да имаме количествата и в грамове, и в чаши. Ако искаме да сме точни, за чашите трябва допълнителна информация за размера на парченцата - форма, ширина, дължина, височина, радиус и така нататък  Mr. Green Повече неизвестни има в измерването с чаши, не може да се отрече. Затова най-добре да опитаме да приравним и стандартизираме нещата, пък който както иска да мери, стига да е едно и също.
Еми да де,за тва ги къдрим сега комбинирани листите Simple SmileЗа съвсем прецизните в грамове,който иска в чаши,и т.н.,а който иска и метода на око newsm47
От размера на парченцата няма да е кой знае каква разлика,+ - няколко грама предполагам.Ще ги пишем нарязани,настъргани,ще уточняваме колкото можем.Ще го гледаме чашката да е запълнена до колкото може.Аз например като си меря карфиол,понеже остава доста въздух в чашата,слагам малко да е над чертичката,и готово Simple Smile Ще го натъкмим,споко  Hug Ама каква пинкава работа е,колонки,грамажи,унции,предизвикателство за нервната система  smile3534

# 260
  • Chicago/Varna
миличка разбирасе че после разделям,така ми е по удобно защото инъче няма да се оправя със чаши грамажи и прочие  bouquetкак беше рецептата за здравословен и зонен хляб  bouquet
е да де,нали каза че разделяш,ама дали умножаваш по 9 после,след като разделиш Simple Smile) В смисъл,преполагам че умножаваш разбира се,но има и много момичета,които все още не знаят как,и по добре е да им е по ясно като пишем Simple Smile Е малко ще се повтаряме,ама то се случва редовно тук Simple Smile Hug

# 261
  • Chicago/Varna
въпрос? като пишем нарязано,и накълцано,под накълцано се подразбира по ситно нарязано нали ?newsm78

# 262
моето меню до сега-з-ка 1блок от извара мед ябълка и фъстъци,2-ра з-ка същата,обяд-3блока от 1 филия бял хляб със 1с.л лютеница 84гр салам и 9 маслини и 1 печена пиперка,слетобед 220гр кисело мляко за вечеря си направих рецептата пиле със ориз от книгата НИЕ И ЗОНАТА,за да мога да имам и за утре ето я рецептата-2 порции по 2 блока-168гр пилешко месо,50гр ориз/1ч.ч сварен/,1 1/2 ч.ч лук,4 ч.л зехтин сол и черен пипер.Месото се сваря също и ориза,след това го слагам във една тавичка със 1 ч от бульона и го запичам.Това е  bouquetкъсна вечеря от 2 блока-100гр грозде със 84гр извара и 12 фъстъка  bouquet

По-добре замени белия хляб с пълнозърнест. И никакъв салам - той не присъства в Зоната, има доста тлъсто в него. Медът - ако го ядеш - трябва по много малко, не знам точно по колко. Белият ориз също не е препоръчителен.
Откога се храниш по този начин и успяваш ли да свалиш тегло?

# 263
Zdraveite otnovo!
Blagodaria za pokanata, no niama nujda da me nabutvate v Zonata, az sam si v neia ot blizo 2 meseca.
Predi 10 meseca spriah cigarite y si spe4elih 4 mnooogo dobre zakotveni 4kg.Takmo re6ih, 4e sam preodoliala tiutiunevata abstinencia i e vreme da se pogrija za sebe si i zaminah na po4ivka v Turcia. S edna mila drujka ot BG, pri druga mila druka, koiato si jivee ve Turcia.E tam omacahme polojenieto.Prevarnahme patuvaneto v kulinaren turizam.To mai v TUrcia, kadeto ot vseki agal te debnat blaginki ot vsiakav sort e mnogo trudno da ustiska6. Posledvaha 2 sedmici otpuska v ka6ti bez osobeno fizi4esko natovarvane.Taka savsem lekinko edin den osamnah s 5.5 kg v pove4e.Re6ih da napravia 2 sedmici Scarsdale-ot 4ista jenska zavist-6toto mi ia e propara4a priatelkata.  Svalih 2,5 kg, no pak si spe4elih nai-tejkiat zapek, za koito ste 4uvali.Hodeneto do toaletna se prevarna v "MIsiata nevazmojna" Laughing. Pri Scarsdale se iadat proteini i zelen4uci, bez nikakvi mle4ni proizvedenia i nikakva mazninaTovaga se obarnah kam Zonata- pak ot zavist, za6toto ia praviha dve kolejki na rabotata.(Ei tova zavistta e osnoven dvije6t lost da znaete).
Idva red i na hvalbite.  Otslabnah s 5 kg za 2 meseca, palna sam s energia, spia kato mladenec, kato hodia sam "leka", siaka6 ne stapvam na zemiata, pose6tavam nai-redovno toaletnata( tova mai e mnogo vajno za samiat proces na iz4istvane na vrednite sastavki).Ne sam se umopobarkala da tegla i meria-pravih go samo 1 sedmica za da svikna. Opredeleno tova e MOIATA dieta.Tialoto mi e dovolno, a i dre6kite izkazaha mnogo polojitelno mnenie.Spored men tova hranene e balansirano, moje da se hapva ot vsi4ko, ne e tejko za izpalnenie. Neka tova da e za stimul na momiteta v "zatsoi", vijdam, 4e ima takiva. Imam i niakoi vaprosi, no po-natatak
Uspeh na dietuva6tite i blagodaria, 4e vi ima  bouquet

# 264
  • Варна
carmen  :bouquet:az proletta bax vav zonataqno latoto rabotih na slan4ev brag i po 15 4asa prosto ne mogeh,a sega sam ot 2 dni vav zonata qprosto na rabota namam drugo zatova salam hapvamqi ne sam si kypila kafav oriz.No ot utre samo polezni hrani.A meda mi be6e samo vav ramkite na pozvolenoto.A ot kade da si kypa takava 4a6a sas merki vav balgaria  bouquet

# 265
днес вече се стараяа да съм в зоната. Не зная дали успявам
Закуската може би не е много правилна:
1 филийка + русенско варено 56 гр./мазнините му са в повеч, но се постарах да ги отстраня колкото може/ + 2 домата - според мен това са 2 блока
обяд - направих си яйца със сос/3 бр., 3-4 гр брашно, 1/2 ч.л. червен пипер, добавя се вода/ + 1/2 ч.ч. грозде + 1/2 ч.ч. дюля/която не срещнах никъде колко трябва да е като количество/. Постарах се да са 3 Б, но все си мисля, че въглехидратите са малко.
На обяд бях огладнялаа, но с половин яйце се бях заситила и всичко поех насила. Въглехидратите за обяда достатъчно ли са?
следобедна закуска - 28 гр филе, половин ябълка, 3 лешника

Иска ми се, тук да се изкажат и Emigrantka и Carmen, защото не съм сигурна доколко вярно ще ти отговоря, но ми се струва, че въглехидратите в закуската са много. Досега не съм срещала хляб в БГ, от който да могат да се ядът повече от 20 грама за 1 блок. Аз хляба го изчислявам по етикета. 20 гр. са половин филийка, най-много 3/4 филийка, зависи от това колко е голяма. От тук ми се струва, че имаш около половин - един излишен блок въглехидрати.
За обяда - 3-4 гр. брашно нямам идея колко е в лъжици, но 1 блок е около 3 равни супени лъжици. Мисля, че може да прибавиш още половин блок въглехидрати към обяда.

# 266
             The Baroness, права си за плодовете- ще наблегна на зеленчуците.
             Днес в 13,00- пилешко със зелен боб / по Ние и Зоната / - 3Б
             16,00 - 56гр извара,100гр.настъргана ябълка,1 смлян орех,малко канела,няколко капки
             ванилия - 1Б / фантазия/
              19,30 - 112гр.риба, салата от домати и краставици - 3Б
              И преди да си легна 1/2ч.ч. пр.мляко,1/2 орех - 1/2Б
              Не съм се теглила скоро, но се чувствам чудесно,за мен това е по важно.

Последна редакция: вт, 18 окт 2011, 21:45 от ахат

# 267
A ot kade da si kypa takava 4a6a sas merki vav balgaria  bouquet

Ами, тук няма точно от тези с означение cup, поне аз не съм срещала Simple Smile Но във всеки магазин за домашни потреби има каничка с деления в милилитри. Момичетата тук казаха, че 1 cup = 250 милилитра. Определено с нея е по-лесно да се ориентираш, отколкото с обикновенна чаша от 250 милилитра Simple Smile

# 268
sneji_suni  Hug Hug Не знам, мила, откъде да намериш... на мен и тук не ми беше лесно  Laughing

Напипвам пазарна ниша. Ще взема да се занимавам с внос на канчета с американски деления в България  Laughing

# 269
днес вече се стараяа да съм в зоната. Не зная дали успявам
Закуската може би не е много правилна:
1 филийка + русенско варено 56 гр./мазнините му са в повеч, но се постарах да ги отстраня колкото може/ + 2 домата - според мен това са 2 блока
обяд - направих си яйца със сос/3 бр., 3-4 гр брашно, 1/2 ч.л. червен пипер, добавя се вода/ + 1/2 ч.ч. грозде + 1/2 ч.ч. дюля/която не срещнах никъде колко трябва да е като количество/. Постарах се да са 3 Б, но все си мисля, че въглехидратите са малко.
На обяд бях огладнялаа, но с половин яйце се бях заситила и всичко поех насила. Въглехидратите за обяда достатъчно ли са?
следобедна закуска - 28 гр филе, половин ябълка, 3 лешника

Иска ми се, тук да се изкажат и Emigrantka и Carmen, защото не съм сигурна доколко вярно ще ти отговоря, но ми се струва, че въглехидратите в закуската са много. Досега не съм срещала хляб в БГ, от който да могат да се ядът повече от 20 грама за 1 блок. Аз хляба го изчислявам по етикета. 20 гр. са половин филийка, най-много 3/4 филийка, зависи от това колко е голяма. От тук ми се струва, че имаш около половин - един излишен блок въглехидрати.
За обяда - 3-4 гр. брашно нямам идея колко е в лъжици, но 1 блок е около 3 равни супени лъжици. Мисля, че може да прибавиш още половин блок въглехидрати към обяда.

Аз не бих яла русенско варено. Освен видимите бели парченца, има и висок процент скрити мазнини. Дюлята не знам как е, определено е плод, който се използва рядко. Хлябът аз по навик го гледам по Симеоновия лист - 27 грама пълнозърнеста филийка е 1 блок. Доматите зависи колко са големи. Не мога да кажа как се съотнася русенското варено към домати с неизвестен грамаж  Embarassed Трябва да мериш с нещо - грамове, чаши, унции, каквото ти душа иска, но трябва да мериш  Peace

Общи условия

Активация на акаунт