ЗОНАТА и ние (здравословното хранене) - 5 тема

• 51 011
  • 725
  •   1
Отговори
# 600
Хаха, Едира, а сега! И аз да питам за моята vegenaise от гроздови семена.  Mr. Green По етикет в една чаена лъжица (14 гр) има 9 грама мазнини и 0 гр. протеини и също толкова - въглехидрати и захар. Като обикновена майонеза ли да я броя, или като лека?

Обядвах яйца по панагюрски с фета сирене и кисело мляко и плодове за десерт (да изравня протеиновия обяд).

Edira, опитай тук - http://nutritiondata.self.com/foods-sprouts000000000000000000000.html

Последна редакция: нд, 13 ное 2011, 02:04 от Марлела

# 601
Момичета, много се радваме, че ви харесва блога  Hug  newsm51
The Baroness Ще ти пратя съобщение с е-мейл адрес, където можеш да изпратиш рецептите, и ще ги сложа в сайта Simple Smile Пък ще се стараем да ги сготвим подред, и да сложим картинки да се вижда как изглеждат. Може апепитният им вид да примами още последователки Simple Smile
Момичета,не бързайте да слагате рецептите от книгата,защото те не са актуални,и има големи разлики в количеството храна за един блок на някой продукти.Първо трябва да ги преработим,за да са в синхрон с новата таблица с хранителни блокове

То това ще е хубаво, ама... има ли вероятност и занапред да се правят драстични промени по количествата за 1 блок? Защото ако съберем много рецепти, после може да трябва вече публикуваните да ги поправяме пак и пак. За да избегнем това, може да пишем количествата само в блокове - примерно 3 блока пиле, 1 блок тиквички, 1 блок зелен фасул, 1 блок плод, 3 блока бадеми - да речем. Пък всеки да гледа в таблицата кое колко е за 1 блок, и да актуализираме само таблицата с грамажите? Че иначе трябва да се връщаме назад по рецептите.  newsm78

Все пак имаме предимство - по-лесно е да се обновява уеб страница, отколкото да се напише нова книга с актуализирани рецепти   Wink

# 602
  • Chicago/Varna
Carmen,Ами аз не мисля.че ще има повече промени в грамажите,промените се появиха от това,че са извадени фибрите от тях,и така се получава реалното количество чист въглехидрат.Така,че спокойно  newsm51

# 603
Carmen,Ами аз не мисля.че ще има повече промени в грамажите,промените се появиха от това,че са извадени фибрите от тях,и така се получава реалното количество чист въглехидрат.Така,че спокойно  newsm51

А докторчето Сиърс не променя ли някои неща от време на време? То това може и да е незначително, но все пак да питам де  Hug

# 604
  • София
Недейте толкова издребнява  Wink Имах позната, лаборант- факт е, че информацията от таблиците за хранителни стойности на храните често не  отговаря напълно на съдържанието на продуктите. Да оставим таблиците -  съдържанието по опаковките не отговаря на истината- има разлики до 10 и повече % на занижение на протеините не само между отделните марки, но дори в различните партиди на 1 и същ производител. Говорим за по-скъпите и уж по-добри стоки, за евтините не знам  ooooh!

# 605
  • Chicago/Varna
Недейте толкова издребнява  Wink Имах позната, лаборант- факт е, че информацията от таблиците за хранителни стойности на храните често не  отговаря напълно на съдържанието на продуктите. Да оставим таблиците -  съдържанието по опаковките не отговаря на истината- има разлики до 10 и повече % на занижение на протеините не само между отделните марки, но дори в различните партиди на 1 и същ производител. Говорим за по-скъпите и уж по-добри стоки, за евтините не знам  ooooh!
Така е Баронес,за съжаление си права.За това най добре е да запомняш след кое ядене се чувстваш по  добре,и от кой продукт,аз в началото си записвах дори.А ти няма ли да докладваш нещо,че с тва мълчание почваш да ме съмняваш  Heart Eyes

# 606
  • София
За докладване няма нищо ново- старая се, мисля, че напредвам лека-полека  Simple Smile Вече закусвам, това за мен е супер голям прогрес,защото закуските ги спрях преди 15 години някъде  Blush
Не съм качвала кила, но мисля че от време на време все още залитам, та затова не се хваля  Peace Миналия месец оревах орталъка покрай МЦ и каченото кило и нещо тогава, а този път нямам промяна в теглото в това състояние. Проблемът е обаче, че ми дойде за 1 ден и спря, а обикновено ми е по 6  Rolling Eyes

# 607
Тъй като в момента препрочитам старите теми и за някои неща има противоречиви мнения ви моля за съвет:
1- Когато ям сирене, кашкавал( обикновени- не обезмаслени), свинско месо - трябва ли да добавям отделно мазнини?
2 -След като във всеки продукт се съдържат и П, и В, и М те всичките ли се вземат под внимание при пресмятането на блоковете или само това, което е преобладаващо?
newsm78 newsm78 newsm78

# 608
dani1712, моите отговори:
1) аз добавям растителни мазнини - ядки, маслини, зехтин;
2) аз пресмятам съобразно преобладаващото в продукта. Е, в лещата например има много протеин, но докторът казва да я броим за въглехидрат.

# 609
Този режим е невероятен, за 6 дни се отървах от две кила и половина, като нито за момент не съм била гладна, с всеки следващ ден апетитът ми намалява, което не е присъщо за мен  Laughing

# 610
  • Chicago/Varna
Тъй като в момента препрочитам старите теми и за някои неща има противоречиви мнения ви моля за съвет:
1- Когато ям сирене, кашкавал( обикновени- не обезмаслени), свинско месо - трябва ли да добавям отделно мазнини?
2 -След като във всеки продукт се съдържат и П, и В, и М те всичките ли се вземат под внимание при пресмятането на блоковете или само това, което е преобладаващо?
newsm78 newsm78 newsm78
Дани,и аз като Марлела също си добавям мазнините отделно,дори и да ям пълномаслени храни.От няколко дена търся из всичките книги на Бари Сиърс къде беше писал за това,за да го сложим като въпрос в сайта,но като се има предвид колко книги има,и като не помня в  коя беше,а камо ли да намеря страницата Simple Smile но ще го намеря.а за втория ти въпрос,просто гледай преобладаващото.Всичко,което е от животно,си е протеин,(с малки изключения,като соевите продукти)и което расте по земята е въглехидрат.Иначе става много объркващо. А между другото с Кармен сме добавили нови въпроси и отговори,може да са ви интересни   bouquet

Последна редакция: пн, 14 ное 2011, 03:22 от Emigrantка

# 611
  • Chicago/Varna
Този режим е невероятен, за 6 дни се отървах от две кила и половина, като нито за момент не съм била гладна, с всеки следващ ден апетитът ми намалява, което не е присъщо за мен  Laughing
Браво Веси,поздравления  bouquet.По принцип е невъзможно да смъкнеш толкова кила за толкова кратко време,но най вероятно си задържала и вода,и сега,когато инсулина ти седи мирно,и това ти позволява да се отървеш от задържаните течности.Много скоро ще започнеш да топиш истинските мазнини,и тогава е истинското щастие Simple Smile  Hug

# 612
Emigrantka , благодаря!
На пълнолунието бях само на кисело мляко, това също доста помогна  Simple Smile

# 613
                Carmen, Emigrantка , момичета страхотни сте. Блогът е чудесен!
                Никъде в книгите/ аз имам само ЗОНАТА и НИЕ И ЗОНАТА/,не прочетох,но искам да
                ви кажа нещо. Аз имам псориазис/ кожно заболяване/. Това заболяване зимата се
                обостря - имам го от 30г.,понякога започва да се разпростира на много места по кожата/
                правила съм 1996г. лечебно гладуване под наблюдението на Людмила Емилова-
                тогава изчезна,но след година две се появи отново/.Сега го имам само на едната ръка
                под лакътя/.Не бях обръщала внимание , но снощи ми направи  впечатление,че под
                лакътя е останало само белег,вече нама сърбеж.Няма от какво да е друго освен от
                храненето по Зоната. Кажете ако сте чели нещо по въпроса.

# 614
  • Варна
Записвам се да следя а довечера, ще ви изчета и коментирам. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт