Помощ в търсенето на работа - 15

• 43 036
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
Ами да си спретнат един мийтинг ректорите и бизнесмените и да изяснят кой какво дава, кой какво търси и да се синхронизират.
Сега и едните и другите се оплакват.
А ние (най-способните, естествено  Mr. Green) не работим в най-продуктивната си възраст.
Aми айде де....Ама статията е безумна. То на ректорите все някой им е виновен...

Само дето по свето хората някак успяват да оценят уменията, придобити в бг учебни заведения, пък  нашите Ет-та, хаирсъзи и пр. - не.  Confused

Някакви конкретни примери да ми дадеш или ей така си пишеш?????

Щото изказването на ректорите е безумно....

Аз днес цял ден се срещам с хора и мога да кажа,че всичко си зависи от МАТЕРИАЛА (колкото и да ненавиждам Б.Б.)....

# 91
Безумно ти е изказването на ректорите, щото не можеш да разбереш гледната им точка. Заплатата ти зависи от претенциите на  Данко Хаирсъзина и пр. , за чий ти е да  се интересуваш от чужда някаква  позиция (надявам се не го приемаш лично, коментирам темата).
В статията между другото се споменава, че единствено от ИТ компании се получават конкретни, логични и  разумни предложения. Доколкото разбирам и ти работиш с такива ?

# 92
Моля, някой може ли да ми каже нещо за тези тук: http://www.jobs.bg/f1269153
Скъсаха се да пускат обяви в Пловдив, а като им пратиш CV, ни вест, ни кост.... Rolling Eyes Работят ли реално тези хора?
Цитат
Please give us at least 7 reasons why we should consider you for the position and send your CV to

# 93
Моля, някой може ли да ми каже нещо за тези тук: http://www.jobs.bg/f1269153
Скъсаха се да пускат обяви в Пловдив, а като им пратиш CV, ни вест, ни кост.... Rolling Eyes Работят ли реално тези хора?
Цитат
Please give us at least 7 reasons why we should consider you for the position and send your CV to

Мда, и аз бях пуснала подобна обяви преди седмици, есе получих от 1%....

минзухар, проблем ми е,че всъщност всеки ден се борим всички компании за едни и същи хора, защото свежи няма...

# 94
# 95
Здравейте момичета   bouquet
От близо година си търся работа и следя всекидневно темата . Вече имам изпратени около 170 св -та , за този период , като реално имам 3 осъществени интервюта . Не разбирам какъв точно е проблема ( в мен е сигурно) . Нямам висше образование , за жалост  , за което сега много съжалявам ,но уви . Работила съм като офис - администратор и няколко други неща . Активно пускам св . по тези позиции , разбира се като гледам да отговарям на изискванията им. Скоро ходих на интервю и за дом. помощничка , но и за такава дори не ме взеха. На косъм сме да развалим и 10 годишният си брак , заради пусто безпаричие.
И сега молбата ми е , без да досаждам на момичетата , ако някой прояви желание и има врем би ли ми погледнал св- то ? То не , че е кой знае колко дълго и с две страници професионален опит , но все пак .

# 96
Добре де, ти на колко години си и на колко места си работила, че имаш 2 страници професионален опит?

# 97
Добре де, ти на колко години си и на колко места си работила, че имаш 2 страници професионален опит?
newsm78 ами това казвам , че не са две страниците ми с професионален опит . Работила съм на 3 места само . като най-дълго ( 4 год. ) бях офис -администратор .
Иначе съм на 30 год.

# 98

Ами аз мисля, че тя има предвид, че СВ-то и е кратко и не знае къде греши, затова някой да го погледне. Именно, че не е 2 страници и не може да разбере къде бърка.

# 99
Ясно, разбрала съм грешно. Кандидатствай само по обяви, на които отговаряш напълно.
Пиши няколко думи в мейла, с който си изпращаш СВ-то.
Абе ако прочетеш старите 1-2 теми, ще научиш много.
Ако искаш ми пиши на лични да ти погледна СВ-то.

# 100
Е, не, вече думи нямам на наглостта на някои хора, обява за офис организатор - ВИСШЕ !!! образование, писмен и говорим английски, втори език - предимство, работно време и в събота през седмица, шофИОрска книжка ... и заплата 600 лв. на месец !!! А после ректорите им били виновни и университетите  #Cussing out #Cussing out #Cussing out

http://www.jobs.bg/f1270130

# 101
Ясно, разбрала съм грешно. Кандидатствай само по обяви, на които отговаряш напълно.
Пиши няколко думи в мейла, с който си изпращаш СВ-то.
Абе ако прочетеш старите 1-2 теми, ще научиш много.
Ако искаш ми пиши на лични да ти погледна СВ-то.

Всичко так правя . Rolling Eyes
От една година не съм пропуснала и буквичка от темата........... Rolling Eyes

# 102
8558, дори не четох обявата в джобса, но не виждам какво не ти харесва. Като знам какво е образованието в средното у-ще и аз не бих взела човек без висше. Не че е научил кой знае колко, но поне е успял да премине през всичките идиотии на ВУЗа 5 години, това е сериозен опит.
Относно чуждите езици, мисля  ( да ме простят Илф и Петров  Party ) че хора които не знаят поне английски трябва да бъдат моментално убивани на място морално. Работата в събота и шофьорската книжка също са нормални, нищо странно. Нещо повече - очаквайте въпроси за оставане след работно време вечер, командировки, работа в неделя следобяд от в къщи.
Това реално са абсолютно минимални условия и който не ги изпълнява не става дори и за офис администратор.
Заплатата е минимална стартова заплата, като поработи кандидата и се види колко е добър, умен и незаменим, заплатата ще му се вдигне. Ако мислите по този начин и отидете с такава нагласа на интервюто може и да се заинтересуват от вашата кандидатура.

# 103
8558, дори не четох обявата в джобса, но не виждам какво не ти харесва. Като знам какво е образованието в средното у-ще и аз не бих взела човек без висше.

Ти за сега ли говориш ?
Защото има хора , които са завършили и преди 10 , 15 и 20 години . И все още са в работоспособна възраст . Не зная колко годишна си , но тогава в у- ще , а и не само освен руският друг език нямаше . Сега ще ми кажеш - ми после да са го учили........... На приказки е много лесно , но практически , като те завърти живота и има хора които ТВЪРДЯ не са нито по-глупави ,нито по-некадърни от висшистите . Намирам поста ти за крайно обиден , без да се заяждам.

# 104
8558, дори не четох обявата в джобса, но не виждам какво не ти харесва. Като знам какво е образованието в средното у-ще и аз не бих взела човек без висше. Не че е научил кой знае колко, но поне е успял да премине през всичките идиотии на ВУЗа 5 години, това е сериозен опит.
Относно чуждите езици, мисля  ( да ме простят Илф и Петров  Party ) че хора които не знаят поне английски трябва да бъдат моментално убивани на място морално. Работата в събота и шофьорската книжка също са нормални, нищо странно. Нещо повече - очаквайте въпроси за оставане след работно време вечер, командировки, работа в неделя следобяд от в къщи.
Това реално са абсолютно минимални условия и който не ги изпълнява не става дори и за офис администратор.
Заплатата е минимална стартова заплата, като поработи кандидата и се види колко е добър, умен и незаменим, заплатата ще му се вдигне. Ако мислите по този начин и отидете с такава нагласа на интервюто може и да се заинтересуват от вашата кандидатура.

Ами то по тази логика тогава доста хора направо трябва да си теглят куршума ... Скоро и за чистачка ще започнат да искат висше и два езика, не че ще и трябват в практиката, ама е така, да има ...
Постнах тази обява, защото много често тук в тази тема се говори, как не е вярно, че работодателите имали нереални изисквания. За мен изискванията за тази длъжност се абсолютно нереални, а като сложим заплатата пък, съвсем.

Общи условия

Активация на акаунт