През ДЕКЕМВРИ ще празнуваме – бебковците ще целуваме

• 36 545
  • 745
  •   1
Отговори
# 270
  • Бургас
И аз се включвам в стискането на палци- дано удържат положението, а ако не- бебчо да е много силен и борбен  Praynig Praynig Praynig

Аз днес бях на лекар, но утре ще пиша подробности, че малкия ме чака за сън.

# 271
аз доста съм писала по темата за свекървата, даже и тук съм ви се оплаквала от нея, че ме е изкарвала на нокти, тя е повече от ужасна, колкко пъти съм ревала заради нея, много ми е тъжно , че попаднах на такъв човек.Тя е материалист, държи се с цялото семейство зле и заповеднически, добре, че никой не й се връзва, казват добре и си знаят тяхната, но мен много ме дразни, направо се сдържам да не й наприказвам в очите всичко, бременна съм и си ме е страх за бебко, да не направя някоя глупост.....Та тя е материалист и лицемер, беше се държала много зле с мен, сега прави мили очички, готви ни и ни праща и други неща, пари сега ще ни даде да накупим неща за бебка.Нооооо аз съм такъв темерут, че намъти ли ми някой водите, не мога и не мога да се преструвам и да лицемернича като нея.Тя разбира се го вижда, ама еб...а съм й май....а.Мъжо ми се оправя с нея, не знам какво й е приказвал, но вече не си пъха носа в мойто канче и не ми дава непоискани съвети за каквото и да било.Не знам дали мога някога да разчитам на нея да гледа бебето, студентка съм ,не ми се иска да прекъсвам, та ще пътуваме до Плевен, където са моите родители и от там на изпити.. Cry Cry

стискам палчета за Йоана  Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

# 272
Танче, и аз харесвам много Максим. Дори исках нашият бебчо така да се казва, обаче не срещнах одобрение за името.
Само се чудех.. къде ще му слагате ударението при произнасяне на А или на И, защото съм чувала и двата варианта. Нашето име съм го измислила, пак ще е с М, след като не се хареса горното, но няма да го напиша, защото и за него нямам 100% одобрение, но нямам и друго предложение Simple Smile Само аз съм сигурна, че искам то да е.

ами на А ще е Simple Smile

# 273
Аз също имам въпрос към ЛЛЛ от статията, която прочетох разбрах, че е хубаво бебето да се държи на едната гърда, за да успее да поеме от трите части на кърмата, когато спре да суче трябва ли да доизцедим тази гърда и какво правим с другата, нея цедим ли я? Или я оставяме така за следващото кърмене когато ще поставим бебчо именно на пълната гърда? Чувала съм, че докато бебето суче от едната гърда, от другата също потича.

Благодаря  Hug
Здравей bubsi123

Чудесно е , че четеш и се интересуваш предварително за кърменето.   bouquet
 Предварителната информация и подготовка биха могли да  мотивират и помогнат на бъдещата майката да кърми успешно своето бебе. Ако имаш време и желание би могла да посетиш и срещите организирани от  Ла Лече Лига, които може да видиш и следиш от тук (http://lalechebg.com/category/meetings/ )
 Разделянето на кърмата на три части е по-скоро условно. При кърменето млякото слиза на порции, като първата порция е по водниста и помага за утоляването на жаждата на бебето. С всяка следваща порция млякото става все по-богато на мазнини, все по-калорично и засищащо глада на бебето. Затова би било удачно бебето да бъде оставяно да суче толкова дълго колкото желае,за да успее да получи и от по-калоричните порции мляко и да засити глада си. Обичайно новороденото суче около 20 минути, но някои бебчета биха могли да желаят да сучат и по дълго.
 Освен продължителността на кърменето би било добре майката да следи за признаците,че бебето суче ефективно. Би могла да погледнеш  тази статия
 Ако след приключване на кърменето бебето изглежда доволно, ако пуска зърното и  на личицето му е изписана  блаженна физиономия или заспива спокойно, вероятно е получило достатъчно мляко.  Тогава обичайно майката не е необходимо да  доизцежда до край гърдата и на следващото кърмене на бебето му предлага първо другата гърда.
 Понякога нуждите от кърма на бебето биха могли да нарастнат, както в периодите на скок в растежа, и дори приключило с едната гърда то да проявява признаци на неспокойствие или глад. В такива случаи би било добре само след като е изпразнило добре първата гърда да му се предложи и втората за допълнителна порция, ако желае.
 Някои бебета биха могли да бъдат сънливи първите седмици след раждането. В тези случаи би било удачно ако бебето заспива на гърда, без да е изсукало достатъчно, нежно да се разбуди и стимулира от майката, за да продължи да суче.
 В началните седмици или месеци  е възможно  при кърмене от едната гърда да потича мляко и от другата. Някои майки избират да събират спонтанно изтеклата кърма и да я съхраняват. За да предпазят бельото си от намокряне в процеса на кърмене някои използват подплънки за кърмачки или просто чиста кърпа или пелена.
 Надявам се да съм успяла да отговоря на въпросите ти.
Желая ти спокойно очакване на бебенцето и не се колебай да питаш, ако възникнат междувременно нови въпроси за кърменето. Ще се радваме, ако можем да ти бъдем полезни.
 Желая ти спокойно очакване на бебенцето! Hug Hug Hug

# 274
Много стиснати палци за Йоана. Дано овладеят положението и да спрат контракциите Praynig

# 275
  • София
Ох, миличката, онзи ден нищо й нямаше, сега с разкритие.. поне е напред със седмиците. Стискам палци.

Дария, аз като един вечен песимист мога да те посъветвам да пуснеш Желязо, ЖСК, Б12 и Фолиева.

Със същият проблем съм и аз и се оказа, че не усвоявам добре храната, за това бия мускулно инжекции.

Много съм бясна, не мога да се успокоя, мисля за бебетата, ала не мога. Ще убия някой. От тъпите хора на този свят най - ненавиждам лъжците...
Заради тоя нещастник ще взема да родя преждевременно... Отивал бил в кръчмата да се разберял с Х и У за петък. Да, ама Х си е в къщи и вечеря и не си е и помислял да излиза!!! За У пък да не говорим...

Що толкова евтино трябва да се лъжем? Бахти, какво толкова си заслужава, направо не схващам.

# 276
аз от статиите и от поста на *Cveteto* пак не разбрах дали трябва да се оставя едната гърда,която е пълна за другото хранене и как ще стои пълна гърдата 3 часа примерно не знам
И имам още един въпрос, дано някой ми отговори-надявам се всичко да мине добре с кърменето,ако не ще се цедя, но съм решила, че ще давам кърма както и да е.И как да стимулирам отначало да имам повече кърма и възможно ли е да имам повече, отколкото трябва за моето бебе, защото искам да помогна на моята многго близка приятелка, която не се справи с кърменето на бебето й и сега то е на АМ Sad .Знам, че е възможно много майки да ме оплюят какво искаме да правим, но знам, че не е невъзможно и искам да се справя и с двете бебета-моето и нейното,което ще е на 2, 3 месеца

KiaraTiara успокой се, за кой нещастник става въпрос  newsm78

# 277
  • София
KiaraTiara успокой се, за кой нещастник става въпрос  newsm78

Че кой може да е? Онзи дет си мисли, че ще става баща. Ма то баща не се става по чалготеките.

# 278
Киара, спокойно бе мила. Сигурно има някакво обяснение човека. Изчакай го да се прибере и поговорете на спокойствие. Ако не си спокойна сега изчакай до утре, но говорете. Без разговори не става /пробвала и съм и стигнахме до подадени документи при адвокат за развод/.
Деси, много благородно от твоя страна да помогнеш на приятелката си. Аз в болницата като се роди Ива почти нямах кърма, а тя беше непрестанно гладна и за това момичето с което бяхме в една стая /по съвет на акушерките, защото имаше много кърма/ хранеше и Ива, а аз през това време стимулирах с помпата. Може и да беше грешка, но пък поне детето ми беше нахранено.

# 279
  • Русе
Киара,успокой сеее!Знам,че е трудно,но не се вкарвай в разни филми точно сега. HugМъжете хич не са наясно за какво иде реч,не мисля че разбират изобщо какво преживяваме.Ама загубата си е само тяхна,не наша LaughingМоя не спира да се жалва от липсата на секс и това дето не съм си изпълнявала съпружеските задължения. CrazyА определено не съм спряла..с каквото мога,де Embarassed
Стиснати палчета за Йоанна,дано всичко е ок!
За свекитата мога много да кажа..моята си е супер в сравнение с повечето,малко е доминантна,ама се преживява!Дано останат добрите ни отношения!!!

# 280
  • София
Даваха ли Столичани в повече, че бях навън, а все още не са го качили в замундата?  newsm78

п.п. Оставете ме мен, аз ще се успокоя. Ще го излекувам. То колелото се върти, в това поне съм на 100% убедена.

Танче, знаеш ли в коя болница са я приели?

# 281
Киара, спокойно бе мила. Сигурно има някакво обяснение човека. Изчакай го да се прибере и поговорете на спокойствие. Ако не си спокойна сега изчакай до утре, но говорете. Без разговори не става /пробвала и съм и стигнахме до подадени документи при адвокат за развод/.
Деси, много благородно от твоя страна да помогнеш на приятелката си. Аз в болницата като се роди Ива почти нямах кърма, а тя беше непрестанно гладна и за това момичето с което бяхме в една стая /по съвет на акушерките, защото имаше много кърма/ хранеше и Ива, а аз през това време стимулирах с помпата. Може и да беше грешка, но пък поне детето ми беше нахранено.

А моята приятелка като беше в болницата и нямаше кърма една майка е имала за нейното си бебе , имала е и излишна и я хвърляла в мивката  Sad

# 282
Йоанна  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

# 283
  • София
Охо, бая темички сте разнищили днес Mr. Green Да давам по ред.

Първо, разбира се, стиснати палци за Йоана Praynig

Ето инфо за отпуска по бащинство: http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=1522

За избора на екип- да, ще избирам, второ секцио ми е и не ми се рискува Wink

Столичани в повече даваха, голям майтап, ще се развеселиш Wink

За свекитата не ми се зачеква темата. Отдавна не са ми фактори в живота, така че много внимание гледам да не им обръщам. Делови срещи по 2 пъти в годината и стига толкоз Mr. Green

# 284
Момичета на мен днес ми издадоха 45 дневния болничен и утре сам на Ж.К. и ще си го взема.Предния път акушерката ми даде един тампон да си занеса проба,но сега се замислих вагинална ли беше.....някой да има представа?
П.П.Съжанявам за глупавия въпрос но като видях сега тампона се сетих,че с такаж давах анална проба за здравна книжка и затова се замислих и савсен се обърках...

Общи условия

Активация на акаунт