Отговори
# 15
Защо хората сме такива.....когато видим добър и състрадателен човек и веднага му лепваме етикет "Лицемер"?  ooooh!

# 16
  • София
Защо приемният родител все трябва да е някой друг? Ако всички призоваващи (било частни лица и организации) станеха приемни родители, то деца в домовете нямаше да има.

Последна редакция: вт, 11 окт 2011, 17:32 от Lindt

# 17
... Така жално плачеше,а аз не смеех да ида и да го погаля дори.Сестрите гледаха лошо и заканително дори само когато питах за детето.

защо точно гледат така?! какво лошо има според тях да попиташ или да се погрижиш дори за детето, докато си там?! не разбирам, а бих искала.

вън от това, по темата, първият досег с истината, че съществува светът на тези деца, е шоков и разбирам искрения сантимент на antena. само че постът е написан като обява за квартално кученце, "иска ли някой да го приюти? - ами, ето, вземи го!" ... не става така. най-малкото, на всеки, на кой да е ли би поверила дете? и то с проблеми, които изискват още повече търпение, познание, отношение ...
любопитна съм и станала ли си наясно със статута на това дете, дали е за приемна грижа или е осиновяемо - и кой ти го е казал, като нямат право ...
дано си имала възможността за краткото време, докато си била с него, да се погрижиш за него, и дано от тази случка се развие траен интерес и чувствителност към съдбата на тези деца, пък кой знае, един ден може да си приемен родител! ако не на това, ще подадеш ръка на друго дете.

# 18
Не желая да обръщам внимание на злобните коментари - очаквах ги, само се чудех в каква посока ще поемат.

Ако ми кажете, че всеки трогнат от съдбата на нещастно дете, може да поеме ангажимент да го отглежда, няма да повярвам.

Понякога човек от все сърце иска да помогне със собствени средства и сили, но на практика не е възможно. Какъвто е и случаят.

Правилно са ме разбрали тези, които смятат, че целта е да се даде гласност на конкретния случай. Или, както Desss е казала "Няма нищо случайно ..... нищо не се знае може детенцето да си намери приемни родители  Rolling Eyes". В случая това мога - това правя.

Някой ден може и да направя повече, стига да бъде възможно. Докато дойде този момент, явно ще бъда най-обикновен "лицемер".

# 19
Antena, не се впрягай. Вероятно тези същите не им го побира акълът как някой ще изпитва състрадание и загриженост към изоставено, болно детенце и затова смятат другите за лицемери. Съдят по себе си...

Абсолютно си права и аз напълно те подкрепям.
Темата има една цел, но както редовно се случва, центърът се измества от разни олиго и в един момент става безсмислена.

# 20
  • София
Какво означава товаа "не смятам да обръщам внимание на злобните коментари"? И на мен ми се струва лицемерна темата ти - ах, вижте ме колко съм благородна, обаче апартаментът ми малък, издръжката за приемно дете е малка, аз самата имам две деца, затова айде, някой да вземе, че да го вземе това дете, защото аз не мога"! Аз пък ще кажа, че ако толкова много искаш да помогнеш, досега да си беше пуснала документите за приемен родител. Ама не си, нямаш и намерение да се грижиш за това дете, а само охкаш и ахкаш, и си чешеш егото!

# 21
  • Пловдив
От пусната тема може да излезе нещо добро за това конкретно дете или за някое друго-за мен смисъл има.Импулсивно решение за такова нещо не се взима.Но има много двойки,които нямат собствени деца и се чудят дали да осиновят.Нещо такова може да ги подтикне в тази посока

Антена,дано детенцето да си намери родители.Моля се за това  Praynig

Последна редакция: вт, 11 окт 2011, 19:24 от Elfita ♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥

# 22
  • Някъде в България
Ами наистина си звучи като обява за бездомни кученца независимо от добрите намерения. Да си приемен родител е едно много сериозно начинание и там хората се водят наистина от чувството да помогнат, а не от финансите/защото се вижда, че са нищожни/.

# 23
  • София
В някои моменти наистина ме е срам от това, което се пише тук.
Антена Hug

# 24
  • София
От пусната тема може да излезе нещо добро за това конкретно дете или за някое друго-за мен смисъл има.

И какво добро може да излезе от темата? Авторката да разреди малко емоцията, да поразтовари чувството си за вина и да получи подкрепа от други също толкова състрадателни съфорумки.

# 25
  • Пловдив
И какво добро може да излезе от темата? Авторката да разреди малко емоцията, да поразтовари чувството си за вина и да получи подкрепа от други също толкова състрадателни съфорумки.

За какво чувство за вина става въпрос?Ти ли изпитваш чувство на вина?Не вменявай това си чувство на Антена

# 26
Настаняване в приемно семейство, като мярка за закрила на детето

Преди, след, по време на злобните коментари, критики, реплики, дуплики....прочетете нормативните документи. Ако ви остане време от ожалване.

# 27
    Аз пък съм потресена от коментарите. От какво се подразниха толкова- че някой се е трогнал от съдбата на изоставено дете, но  си признава, че няма възможности, сили да го вземе в семейството си.Толкова ли е странно и необичайно. Но форумът е голям и се надява да намери приемна грижа за детето- това е по силите й, това прави авторката.  Преди 18 г.  бях със сина ми в болницата с едно детенце от социален дом. Наблягам на времето, защото тогава наредбите и реда за осиновяване на дете беше друг. А приемна грижа нямаше. За детето не се бяха намерили кандидат-осиновители, поради заболяване. Заболяването беше лечимо, но изискваше дълъг болничен престой, операции . А желаещи осиновители за такова дете не се намерили. Но една сърцата лекарка се зае и му намери родители. Тогава нямаше форуми, а търси, разпитва, намери. И в момента има един дразнещ билборд, който обяснява явно настроенията тук- как изоставените деца нямат нужда от съчувствието ни, а от дом.Но аз мисля, че от съчувствието и милосърдието започва всичко. Само те могат да отворят сърцата и домовете. И когато има човек тези качества, допринася по някакъв начин за добритe каузи. И защо, трябва някой, който е изпитал състрадание ,споделя го , и прави опит да помогне, колкото може, да се обявява за лицемер.
 Антена Hug
Дано се намери дом за детето.

Последна редакция: вт, 11 окт 2011, 22:10 от Анонимен

# 28
А аз пък не разбрах защо точно майките-осиновителки обявиха темата за лицемерна ?
Какво лошо има , че жената споделя ? Човек нито да е емоционален , нито да не е !
Все гледате да критикувате ...

antena ,  Hug

white flower ,  хубава притча !  bouquet

# 29
  • София
Аз не съм осиновител, но съм на тяхното мнение. Авторката само на думи я кара, а на практика изобщо не е в час как се става приемен родител. То, не че аз съм много запозната, но поне това, което зная е, че рядко можеш сам да си избереш детето, за което да се грижиш, освен ако не е дете на роднини или много близки и вече имаш изградена емоционална връзка с него, че има разлика дали си доброволен или професионален приемен родител, че социалните решават кое дете да ти предложат и др. Обаче чевръсто е разбрала точната сума, която дава държавата за издръжка на детето, и че не стига. Кой родител, престоял с детето си в болница не се е трогвал от изоставените на отглеждане деца в отделението? защото аз също съм се трогвала, но щом не съм можела нищо реално да нааправя за това дете, не съм пускала теми да призовавам някой друг да го направи вместо мен нещото за въпросното дете. Изобщо, много ми е неприятно като прочета купища мнения от вида "много искамм да осиновя/стана приемен родител, обаче все още не съм дозряла, нека децата да пораснат, нямаме достатъчно пари, нямаме жилище, надявам се някой ден да го направя..." Какво друго е това, ако не начесване на егото на тема колко съм благороден? Ами, който иска да направи нещо, той просто събира информация и тръгва по пътя, а не пише сълзливи мнения колко много искат, ама виддиш ли, има безброй пречки, но някой ден обезателно ще го направят!

Общи условия

Активация на акаунт