Отговори
# 30
Аз не съм осиновител, но съм на тяхното мнение. Авторката само на думи я кара, а на практика изобщо не е в час как се става приемен родител.

Не бой се ти, в час е. Просто тук си успокоява съвестта.

# 31
Аз не съм осиновител, но съм на тяхното мнение. Авторката само на думи я кара, а на практика изобщо не е в час как се става приемен родител.

Не бой се ти, в час е. Просто тук си успокоява съвестта.

А какво е направила, че чак съвестта си да успокоява. Или според вас трябва да се чувства виновна, че не е взела детето в къщи. Дори и само да споделя жената, ми се вижда по-смислено от ожалванията тук, че сме хванали най-после съпруга в крачка чрез Фейсбук, или че колегата се страхува да флиртува . Не е в духа на подфорума вероятно newsm78

# 32
Да ви споделя тогава, че на всеки 20 секунди в света умира по едно дете от глад. Вие вечеряхте ли?

# 33
  • София
Да ви споделя тогава, че на всеки 20 секунди в света умира по едно дете от глад. Вие вечеряхте ли?

А дарихте ли парите за едното кюфте, което изядохте, въпреки че вече бяхте сити?

# 34

А дарихте ли парите за едното кюфте, което изядохте, въпреки че вече бяхте сити?
 Да, много повече от едно кюфте. Живяла съм  в Африка и продължаваме да помагаме на семейство с 4 деца ,които са с тежко болна майка. Световната статистика обаче не сме я променили и трябва ли да се чувствам виновна от това. А и не си приспивам съвестта изобщо. Правим го, защото харесваме родителите и децата, и им съчувстваме за тежкия живот, който трябва да водят.Чудеса не сме направили, не сме ги осиновили, но сме дарили хубави моменти и дано имаме възможност да го правим и занапред.

Последна редакция: ср, 12 окт 2011, 06:37 от Анонимен

# 35
  • София
ето, правите го без да кършите ръце как много сте потресени от глада в Африка, обаче някой друг да нахрани някого там, защото точно сега имате други плащания и няма как да помогнете.  Който помага, обикновено го прави реално, а не на принципа "давайте да даваме".

# 36
  Благотворителните кампании са точно на принципа "давайте да даваме". Възможностите за добри дела на всеки са различни и са в пряка връзка със способностите му за емпатия и състрадание. Аз съм сигурна, че само с чувства не става, но оттам започва всичко. Дори ласка, усмивка да дариш на дете си е нещо. 

# 37
  • Вън от пространство и време
Именно, всеки дава колкото може - един ласка и усмивка под формата на няколко часа прекарани в дом с изоставени деца, друг - по-големи дарения за домовете или семейства в нужда, трети посвещава живота си да работи в такива институции за мизерна заплата, четвърти става приемен родител или осиновител и т.н.

Благотворителните кампании са истински, въздействащи и даващи резултат когато се правят от хора, които вече дават нещо, съпричастни са към проблема, но сами няма как да го решат. Но и в тази тема, както и в реалния живот хората, които реално са направили нещо (в случая станали са приемни родители или осиновители) и могат да бъдат от полза как точно става и какви са трудностите, бяха наречени "олиго".  Cry На темата не й е мястото в този подфорум, правилно си беше пусната там, където се уважава само обикновеното чесане на езиците.

# 38
  Това с "олиго"-то съм го пропуснала и естествено не го приемам изобщо. Прекланям се пред родителите-осиновители, но и вие виждате ,че не можете да приемете в дома си всички  изоставени деца . И при вас , всеки си преценява възможностите- жилищни, финансови, емоционални. Но сблъскването с този проблем ви е направило чувствителни и съпричастни към него. А когато човек е чувствителен към съдбата на някой, се предполага, че според силите си и му помага   . А силите на повечето обикновени хора  са ограничени. Защо авторката,сблъскала се , вероятно за първи път с дете от дом, потресла се от нердостната му съдба и опитваща се да помогне според възможностите си (вероятно ,поради незнание, не много адекватно) я нарекоха лицемер и я обидиха доста явно и грубо. Аз съм свидетел, че много хора, остават абсолютно безразлични, когато се сблъскат с нещастието на другите . Състраданието и чувствителността, големите дела и малките жестове на милосърдие трябва да се уважават. От тях започва пътят на добротата и готовността да заделиш част от себе си за друго същество. Има изключително пожертвувателни хора, но повечето не можем да сме като тях.И трябва все пак да се опитваме да сме добри, според възможностите  си и да виждаме, че има доброта и у другите хора, макар и различна от нашата.

# 39
Е жалко, сега като изместихте темата в този подфорум и вече не ми е интересна. Искам да знам освен олиго, какво друго съм, като взех от дом двегодишно дете с хиперактивност, вероятно дислексия и още хиляда неща. Май верно съм олиго.

Убихте съспенса в темата.

# 40
И аз съм потресена!

Към модераторите -  с какъв акъл преместиха темата тук?!?
При всички протести на осиновители и приемни родители за лицемерието й и повърхностността й?!?
Тя трябваше да остане там - където са ахка и охка за разтоварване.

Моля, върнете я обратно!

И един въпрос - нали не прехвърляте в темата, примерно,  "родители на деца с увреждания", когато някоя госпожа потресена от съдбата на детенце с увреждания ахка и охка как би искала, но не може да му помогне... и другите въздишат, нали вие не я запокитвате при "тематичните" по заглавие? Би било ужасно..

# 41
Аз си мисля , че темата е точно за тук .
Само , че antena не я е пуснала на правилното място .

Защо сте против всъщност ?
Какво лошо има ?

# 42
Тук не е място за чесане на езици.
Освен това ако се абстрахираме от това, че на някои от нас не допада така поставена темата и подкрепим авторката,  как темата ще намери желаещи и ще популяризира проблема, ако си стои тук?

Последна редакция: ср, 12 окт 2011, 11:51 от ku[d]ku[d]yaka

# 43
Темата не е за чесане на езици , а за съпричастност .
Поне аз така я приех . Peace

# 44
Значи мястото й е в Благотворителния.

Иначе всички теми от благотворителния за децата от домовете трябва да са тук, всички молби за помощ от самотни родители трябва да са в подфорума за родители, отглеждащи сами децата си и всички теми за помощ на деца с увреждания трябва да с в подфорума за деца с увреждания.

Общи условия

Активация на акаунт