Re: Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (2)

• 27 285
  • 777
  •   1
Отговори
# 90
Мдааа, пелените са златна работа, даже от моето детство съм ползвала и за двете си деца  Wink. Попиват в пъти по-добре и от най-луксозната хавлия, която съм имала....Бях супер скептична когато майка ми ги изкара, само от добри чувства не я нахоках, че ми пробутва неща на повече от 20 години........Първите 2-3 месеца само с пелени съм бърсала хлапетата след баня, едва по-късно дойде ред на купешките хавлии...

# 91
А какви пелени се имат предвид - тензух или бархет?

# 92
Мммм, че аз като не знам...Материята е на 30-ина години и е нещо по плътно от тензуха, не толкова прозрачно, но по-тънко от бархета. Мекичко и наистина попива бързо. Да кажем, че е майката и бащата на бархета, по-нежен някак си..... hahaha, сори за обяснението.

# 93
Не разбрах.
Бархетът е плътен, но много мек. Явно е тензух.

# 94
Съжалявам и да го снимам полза няма, но предполагам, че наистина се доближава до бархета по-скоро като идея...

# 95
да се изкажа за шишетата  Simple Smile
преди да родя купих чико и д-р браун, от които д-р браун бебето хареса повече, защото течат по малко, не са големи дупките
после взехме авент и томи типи, които за моето бебе се оказаха неудобни, защото текат на струя, та пак взех д-р браун
сега бебето е на 5 м и ползвам всички, но определено бебето си решава, така че не трябва да се запасяваш с 1 марка - а аз харесвам много тумбестите шишита на томи типи...

# 96
Както се оказа нямам ненужни вещи,защото от началото не си ги купих-стол и табуретка за кърмене, уред за затопляне на шишета(стайна температура си свикна и така и пюрета и АМ давах за по лесно) и коша за новородено за първите 6 месеца (заех го то брат ми ,но не седеше в него изобщо). Друго всичко полезно съм го обяснила в един дълъг пост по нагоре.

# 97
  • Fort Worth, TX
Е да ама представи си следното, тръгваш към спешен кабинет посред нощ с количката и буташ буташ буташ. Пък завали дъжд пък какво нещеш

Не е ли по-добре с такси да отидеш.
А да не говорим че от там може да те препратят на още незнам колко места и кое по напред дете на ръце стол на гръб да не говорим за другите принадлежности и хартийките за доктори.

А риск винаги има. И в банята може човек да се подхлъзне и да стане беля. Не влизаме със скафандри под душа нали?!
Ти май наистина не знаеш какво говориш.Бебешката кошница е най-необходимата вещ , когато бебето пътува.,За мен това беше най-важната ми покупка.Ние пътуваме постоянно и не мога да си представя да държа детето на ръце.защото е много опасно.При едно рязко набиване на спирачки какво ще се получи?Вече е задължително бебето да пътува в кош.Ние винаги, ама винаги сме го превозвали дори и за 200 метра в кошницата.Вече е на 1 г и сменихме кошницата със стол.

# 98
Дори и да не се пътува постоянно, столчето за кола, според възрастта и килограмите е от изключително значение.
Защото винаги се налага да се отиде някъде с автомобил. А да държа бебето в ръце, а по-голямото дете до мен, на седалката, ако не шофирам, е пълна безотговорност.

Винаги ми е прилошавало, когато видя бебе в ръцете на майка си, на задната седалка в автомобил.

# 99
Винаги ми е прилошавало, когато видя бебе в ръцете на майка си, на задната седалка в автомобил.

А още по-лошо, право дете, подаващо глава между двете предни седалки...за да гледка, горкото, че му е скучно.

# 100
  • София

А още по-лошо, право дете, подаващо глава между двете предни седалки...за да гледка, горкото, че му е скучно.

и най-лошото, малко дете в скута на шофьора...

а най-тъпото е, че в половината случаи, стол монтиран има...

# 101

От това никога не бих пестила. Безопасността  за детето ни е първата мисъл преди всичко друго. Това само в Бг го виждам,тук не те пускат да си вземеш бебето то родилното ако нямаш проверена от тях и закрепена правилно седалка за кола за новороденото. Не знам как си го представяте това с държането в ръце,но е немислимо за мен.
 И затова не харесвам такситата ,където трябва или да си носиш седалката с теб или да рискуваш  Peace

# 102
Дете в скута на шофьора Shocked?
Не може да е вярно!
Поне не ми се иска. Абсолютно безумие!

Едно на ръка, че с нещо в скута, хептен и дете, което постоянно се движи, няма как да шофираш.
Него ли да държиш, волан ли, скоростен лост и пр.

# 103
Много е модерно,да сложиш детето в скута си и да го учиш то да шофира. Wink
Това е номера.

# 104

макар че нямаме кола, кошницата за кола се оказа една от най-полезните вещи, които сме имали в първите месеци на бебето! освен за пътуване във всякакви чужди коли, я ползвахме и вкъщи, и на гости сме я носили, в началото люлеех бебето в нея, после го храних там.. сигурно има някакви обстоятелства, при които бихме се справили без нея, но определено щеше да е много по-сложно!
Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт