Re: Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (2)

• 27 281
  • 777
  •   1
Отговори
# 75
  • София
никога не е по-добре на ръце...искаш ли да ти пусна краш тест какво става с дете на ръце в колата при удар????

столчетата никак не са бутафорни...пожелавам ти все такъв късмет и да не разбираш защо.

предпочитам с гр. транспорт и количка, от колкото с дете на ръце в кола.

а ти може да не си караш бебето като каскадьор, но ти стига друг такъв да ти се вреже в колата.
и няма значение пътя дали е 3 мин или 30... риск винаги има.

# 76
Е да ама представи си следното, тръгваш към спешен кабинет посред нощ с количката и буташ буташ буташ. Пък завали дъжд пък какво нещеш

Не е ли по-добре с такси да отидеш.
А да не говорим че от там може да те препратят на още незнам колко места и кое по напред дете на ръце стол на гръб да не говорим за другите принадлежности и хартийките за доктори.

А риск винаги има. И в банята може човек да се подхлъзне и да стане беля. Не влизаме със скафандри под душа нали?!

# 77
  • София
а да, ти от овча купел в младост баш до спешен кабинет отиваш...
ако е на живот и смърт - да...ако е просто на преглед ще викна в къщи лекар.
при вс останали случаи - количка или кенгуру и на градски транспорт или пеш.

а с това последното...предлагам ти утре, като изллезете, да го пуснеш само да пресича и булеварда, пък да му тестваш късмета...щото то риск и под душа да се убие има.... егати и логиката.

# 78
  • Кърджали
Оф, докога само в България столчетата за кола ще бъдат излишна вещ? Едва ли някой си кара бебето като каскадьор, ама знаеш ли го онзи зад там или до теб дали не е тръгнал да се мери със живота? Съвсем наскоро племенника на мъжа ми имаха инцидент. Той карал колата нормално, ама някакъв се блъснал в тях. Не ми се мислеше, ако детето не беше в столчето... И те дотогава смятаха че е ненужно, ама сега вече ...
И тия кошове са направени така, че да са удобни за бебетата. Бях чела някъде, че точно тази им поза наподобява начина по който са били в корема на мама и не им е неудобна.
Да не превръщаме темата в спор за или против кошовете /столчета за кола.Тяхната полза е доказана....

Иначе все пак по темата...доволна съм, че несполучливи покупки за бебка почти нямам. Като изключим кенгуруто, де... Кактото съм купувала, все е влизало в употреба дълго време.

# 79
Благодаря ви  Wink
Цитат
Много си е удобна кошницата, особено след като я сложиш не на дивана, а на седалката на колата и я закачиш за коланите. Така гръбчето е в напълно хоризонтално положение, има си добра опора, а само крачетата са леко нагоре
Това обяснява чупката под прав ъгъл която ми се струваше неудобна за новородено. Благодаря  Hug
Въпреки, че сега пък се замислям как ще му се мушне между краката коланчето за връзване, ама като се роди, ще го изучаваме  Wink
Иначе столче за кола трябва дори и с такси да се вози бебето.

# 80
  • София
коланчето най-лесната работа Wink

# 81
Какъв спор само  Flutter да си кажа и аз мнението за столчето за кола - толкова необходимо и използвано, че до скоро се приспиваше само в него и само, люляйки го от мен и тати  Crazy... направо ми идваше да го скрия някъде, добре, че купихме люлка  Crazy

Количката беше една от най-омразните вещи от дъщеря ми.... сега пък ВЪОБЩЕ не иска да седи в нея.

Столът за хранене ни е много сполучлива покупка засега... а се чудех всъщност дали ще се използва  Mr. Green

Повивалникът още се ползва, супер удобен, но вече окъсява  Peace

Радвам се, че не купихме шезлонг, тя така и така не стои на едно място... няма да се употреби ... най-вероятно.

# 82
  • София
Въпреки, че сега пък се замислям как ще му се мушне между краката коланчето за връзване, ама като се роди, ще го изучаваме  Wink

Toва пък най-лесното  Laughing, те и без това си държат крачетата като жабки, разтворени, та коланчето лесно се закачва.

# 83
Е да ама представи си следното, тръгваш към спешен кабинет посред нощ с количката и буташ буташ буташ. Пък завали дъжд пък какво нещеш

Не е ли по-добре с такси да отидеш.
А да не говорим че от там може да те препратят на още незнам колко места и кое по напред дете на ръце стол на гръб да не говорим за другите принадлежности и хартийките за доктори.

А риск винаги има. И в банята може човек да се подхлъзне и да стане беля. Не влизаме със скафандри под душа нали?!

Tрагично  Confused
Добре си си надписала лентичката...

Angel_Dust е обяснила всичко  Peace

# 84
И на всичкото отгоре всичко е адски индивидуално. Не може да ме убедиш как стерилизатора ми е нужен за една залъгалка или, че ще ми трябва дори шише за вода Wink Стойка за ваничка както и ваничка аз пък лично не съм ползвала, ама въобще. Wink

Е това е най-смешния пост,който съм чела някога.
Как така без ваничка,айде за стойката ок ама без вана?А къпете ли го изобщо бебето?
Преваряваш ли?Как без стерилизатор?Не мога да си го представя.Само една биба ли имаш ,и нито едно шише?
Това не е реално просто.Как ги гледате тия дечица?
Съжалявам ако съм била груба,но ако някой ми каже същите неща в разговор независимо дали го познавам или не,ще задам същите съпроси.

За теб смешно, за мен най-удобния начин. Отговарям колкото мога Wink
Биба имаше  само 1 /една/.  Изварих я като я разпечтах и след това миех редовно с гореща вода под чешмата. С всяка следваща процедирах по същия начин. Без ваничка ето така, под чучура на течаща вода, щом започна да стои права – под същия чучур. Изобщо съм я къпала всяка вечер откакто е родена, най-често с чиста, течаща водица.
Шише с биберон не е имала никога. Кърмена е изключително 5м. и 25дни, а след захранването пропи вода на около 7 месеца от чаша с твърд накрайник директно. Нея я миех както миех всички останали съдове вкъщи. Аз моите чаши не ги стерилизирам Wink Абсолютно реално е, не се смятам за уникална, това за мен беше възможно най-удобния начин за отглеждане на детето ми. Дано съм била достатъчно изчерпателна и да не шокирам никого за пореден път

# 85
Най-ненужните вещи за нас бяха-кенгуруто,проходилката,бънджито,купувахме ги все с надеждата,че ще му са забавни и ще спре да плаче,но уви-останаха си чисто нови.
А една от най-нужните вещи,както се оказа е коритото.Вече е голям,но много го е страх да го къпя в банята и всяка вечер влачим коритото в стаята и се чипкаме щастливо.
Другата такава вещ е столчето за кола,всеки ден го водя някъде на разходка,на разнообразие,така,че ми е немислимо без столче.Пък навика за него се създава от най-ранна възраст,моето дете и да го караш насила,пак няма да седне на предната седалка или отзад в някой възрастен,той си знае-стола е за това.

# 86
BubolecheMeche Peace подкрепям те! Не виждам нищо скандално. Аз също ползвах един биберон - залъгалка , при което го изварих еднократно. После бебчо лапаше всички играчки и предмети, които също не съм изварявала. Не изварявам и съдовете за хранене. Може би ако детето се храни с АМ има нужда от уред за стерилизация (за удобство, но не и като нещо от първа необходимост). За изключително кърмените деца ползването на шишета и залъгалки е минимално.
В началото и аз къпех бебето под течаща вода, после натежа и ползвам ваничка(корито).
ПП Някои хора по-добре да се информират и ограмотят преди да се присмиват.  Naughty

# 87
Тази тема уж щеше да бъде поучителна, а гледам пак се е навъдило със супер компетентни майки. На която и беше трудно да си представи как се къпе бебе без ваничка, че и без стойка, да заповяда за демострация. И представете си, имам си ваничка, и то доста скъпичка ( не от 10лв), но за момента ми е по-удобно без нея. Не стерилизирам, кърмя. И после няма да стерилизирам, както съм правила с по-голямото си дете. И кошница за кола използвам, пък нека да е бутафорна. Предпочитам децата ми са сигурно закопчани в колата. А за тези, на които им се чете, можете да потърсите инфо, как ортопедите дори ПРЕПОРЪЧВАТ употребата им, дори така се лекуват някои луксации.

# 88
За количката и столчето за кола няма да споменавам, май няма бебе, което да не е ползвало. Wink

Но искам да спомена за някои принадлежности, за които ме убеждаваха, че не са необходими, но аз не си представям как бих гледала бебе без тях. Това са стойката за ваничка и плота за преповиване.
Първата ми беше ( и все още е) много полезна, защото родих секцио и не си представям как бих се навеждала над ваната, за да изкъпя бебето или пък да мъкна столове всеки ден, за да сложа бебешката вана на тях. Та, стойката за ваничка е незаменима за мен.
Плота за преповиване също е едно много голямо удобство за майката - от непропмокаем материал е и дори да се случи бебо да се напишка не е нужно пране, а просто старателно забърсване с чиста кърпа. Има си и странични прегради, които предпазват бебето от падане (е, най-добре го предпазва зоркият поглед на мама).

Към покупките за бебе, за които ме убеждаваха, че са наистина необходими, а ние не сме използвали са проходилката и столчето за хранене.
Проходилка нито съм купувала, нито дъщеря ми е ползвала някога въобще. Слагам я в категорията "ненужни покупки".
А столчето за хранене толкова малко сме ползвали, че въобще не си струваше да го купуваме.

Това са резултатите от нашия опит.  Peace

# 89
Ааааа знаете ли за какво купено и некупено съжалявам.. За многото хавлийки и нито един комплект пелени. При приятелка съм бърсала дупето след миене с пелени и попиват 100 пъти по-добре и по-нежно от всички хавлийки, които имам. За второто определено ще се поправя.  Peace

Нашата ваничка пък е на завидната цена от 17лв и се радвам, че не дадохме повече, защотоооо...

Peace

Хайде да не си кривя душата /пък и малко да омилостивя народа Laughing /, пълнили сме и коритцето.. най-често за игра
Crazy

Общи условия

Активация на акаунт