Дюкан ще ми покаже как да сложа малка рокля пак - 256

• 48 841
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
  • София :(
                    Добро утро  Hug
              Хайде да пием кафе, белким се събудя, че е едва четвъртък...

aniani139, нищо по-лесно от това тогава, да мята свеки едно пиле покрай прасчо и готово.
               isache, да взема и аз да се наредя на опашката тогава  Joy
               skarlet71, с този размер и твърдост да сочи на където си ще  Peace
               Gardenia, ти пък що ядеш купешки пернати, у вас пилци няма ли?
                    Усмихнат, слънчев и режимен ден  Hug Hug Hug

# 511
Добро утро и от мен:) за днес менюто ще е рибешко,а за утре пилешки дробчета и приключвам с ударната.Нямам търпение в събота да видя имам ли резултат след първите пет Rolling Eyes

# 512
  • Лутаща се
Мимс, както бях ядосана, че ми удариха колата ти взе, че ме разсмя почти до сълзи  smile3532 smile3532 smile3532

Честит ви протеинов четвъртък, който на всичкото отгоре съвпада с луната (това важи само за трето и четвъртофазничките. Останалите си спазвайте схемата  Naughty  )

# 513

Gardenia, ти пък що ядеш купешки пернати, у вас пилци няма ли?

Joy
Всъщност имам само котки - 5броя.
Е, чат-пат от село пращат домашни пернати и такива с четини.

# 514
  • София
Исаче, ивлин, мерси за съветите, отдавна се точа на едни чаши, които стават за такива кремообразни десерти, май е време да ги купя  Heart Eyes
mimensita, аз не пуша много и при мен непиенето на вода вкъщи не е от цигарите, не знам защо не се сещам много да пия вода. Но по-лошото е, че вкъщи ми се яде повече и пред очите ми са всякакви нережимни неща, засега стискам зъби, даже напоследък усещам, че не ми се и яде много.
Ето какво си направих за закуска: в киселото мляко сложих от дюканското сладко на смайлис /с плодовия чай/ и малко трици. Не чаках да омекнат триците и приличаше на цедено кисело мляко със сладко и ядки  Simple Smile   chef
Хубав и слънчев ден!  Hug

# 515
Привет!Аз вчера отличен ден си направих и сутринта кантара отчете-1 кг.Но малкия се влошава и сериозно върви към пневмония,сърцето ми се е свило та и вода не мога да пия,така,че днес пак нищо няма да направя........... Cry Хубав ден на всички!  bouquet

# 516
  • София
petache, искрено се надявам да се оправите бързо, представям си какво ти е!  Hug

# 517
Здравейте сладурани!... няколко дни пропуснах и то темата станала пълен приключенски екшън (с елементи на комедия)… с престрелки, кръстосване на шпаги и много смях - Натали Никол, честито и ”благодаря”… такива болки в корема си докарах превита на две от бурен кикот, още не мога да се оправя. На новодошлите, честито бойно кръщене (това май се оказва ”необходимото зло” тук)!

Огромни благодарности на софийските дюканки за топлото посрещане в Дивака…. прекрасни сте, до една… както се казва отвъд голямата локва: you make me feel all warm and fuzzy inside! Струва ми се, че вече имам второ дюканско пристрастяване след кантара и това са срещите... радвам се, че съм облагодетелствана софиянка и ще мога да ви виждам по цели два пъти в месеца. Bigbaba, от неделя насам всяка сутрин се събуждам с радост в сърцето, че готвенето не ми се отдава... ако можех да забърквам такива магически сладкишчета като теб и едно кило нямаше да успея да сваля.

А сега да си изпрося и аз тиганите по главата. През единия месец на Дюкан, на три пъти качвам по 1,5-2 килца. Първият път +1,5 в началото на напълно режимната ударна. За другите два – аз съм си виновна... +2 след вечерно ядене на трици и +2 след едно гостуване със свинска пържола... и то килограмите не се качват наведнъж, ами лека-полека няколко дни след прегрешението. В крайна сметка се оказва, че в рамките на седмица, на два пъти трябва да се боря с едни и същи килограми след минимални отклонения от режима, т.е., досега съм -3,5 но за да достигна това, реално е трябвало да сваля 9кг. Явно тялото ми е не само имунизирано, ами само чака някоя по-сочна хапка. Не е като да не сте дискутирали това вече... ако някой е по-умен от мен, дано се поучи от моите грешки... аз ще трябва да се уча от собсвените си.

Тъй като вече си представям как едно прекрасно снежно 3годишно котенце ме преследва с линийката, линейния метър и калкулатора (всички прилики и разлики с реалния живот са случайни) и ми смята дължината, обиколката и квадратурата на чаршафа, почвам втори пост.

Последна редакция: чт, 03 ное 2011, 16:05 от ragdoll

# 518
smileys, честито! Ти си нашата десеторъка дюканска богиня, която безупречно жунглира всички аспекти от живота си!

mimensita, честит ДРД на моето другарче по цигара! Пожелавам ти много щастливи дюкански години

maikinatati, за успешното удържане на свинчо по празниците, според мен вариантите са два.
1) Ако имаш достатъчно воля и инат, стягаш колана, развихряш се в кухнята и си приготвяш режимни версии на празничните изкушения. Прекрасните момичета тук са надарени със страхотно въображение и сътворили какви ли не празнични чудесии.
2) Ако смяташ, че ще непрекъснато ще си мислиш за нещата, от които се лишаваш и в крайна сметка ще посегнеш към нещо нережимно (което пък от своя страна води до един безкраен омагьосан кръг на чувство за вина и допълнителни прегрешения), минаваш временно в МНОГО СТРИКТНА 3та фаза около празниците. Гала вечеря (само вечеря и то без освинване) на Коледа и Нова година и строга 3та през останалите дни. Предполагам, че ще си изпрося някой тиган за този съвет, но за мен това е приципа на по-малкото зло и е чисто индивидуално решение, което зависи от психиката на конкретния човек.

Бронте, много съвети има за справяне с 00... от натуралните като че ли най-използвани са трици, ленено семе, половин кофичка к.мляко с връзка накълцан магданоз сутрин, пектин (сигурно знаеш, ама аз да си кажа, извлича се от плодове като ябълки и дюли, съдържа разтворими фибри като триците и се продава в повечето аптеки и големи магазини). Тъй като от известно време не се е говорило за пектин тук, ще си позволя да напомня за него. Аз от около две седмици си правя пектинови близалки от 0,7-1 литър степ и опаковка пектин (60 гр.; ~55килокалории), които замразявам в силиконова формичка и блажено ближа сутрин. Това количество ми стига за около седмица (препоръчителната дневна доза е 10 гр. пектин) и с него се разхождам до 00 поне два пъти на ден (е, всеки е различен, но на мен ми действа). Друг вариант е да се разбърква с вода или к. мляко, но аз го предпочитам на замразени близалки (нали и Дюкан казва, че приема на студени продукти спомага за горенето на калории).
Само не мога да ти кажа дали пектинът трябва да се вади от дневната доза трици... ще помоля някоя от ”по-старите” да се изкаже компетентно. Laughing Twisted Evil Blush

Хей! Благодаря ви на всички, че ви има!  bouquet Прекрасно е да можеш да споделиш и проблемите, и успехите си на такова място! За мен е проява на уважение, че някой ще си направи труда да прочете написаното, а ако реши да отговори, дори и със смъмряне, то уважението е двойно!

Последна редакция: чт, 03 ное 2011, 15:58 от ragdoll

# 519
  • Испания
Ivllin, mimensita, aniani139, isache, ragdoll, благодаря, момичета!  Hug

......................................................
2) Ако смяташ, че ще непрекъснато ще си мислиш за нещата, от които се лишаваш и в крайна сметка ще посегнеш към нещо нережимно (което пък от своя страна води до един безкраен омагьосан кръг на чувство за вина и допълнителни прегрешения), минаваш временно в МНОГО СТРИКТНА 3та фаза около празниците. Гала вечеря (само вечеря и то без освинване) на Коледа и Нова година и строга 3та през останалите дни. Предполагам, че ще си изпрося някой тиган за този съвет, но за мен това е приципа на по-малкото зло и е чисто индивидуално решение, което зависи от психиката на конкретния човек.
...................................
Само не мога да ти кажа дали пектинът трябва да се вади от дневната доза трици... ще помоля някоя от ”по-старите” да се изкаже компетентно. Laughing Twisted Evil Blush
.....................................

С второто ти предложение абсолютно не мога да се съглася.  Naughty Познавам хора, които с години се люлеят между Втора и Трета, Трета и Втора и в крайна сметка не смятам, че спазват режима. Или го правиш като хората, или не. Не размахвам пръст или тигани, просто пиша това, в което твърдо вярвам. Да не поствам пак вечния пример за иглата и балона. Спазващите стриктно режима сме имали празници, но сме живи, консумирайки режимна храна и по време на празници. Поводи - колкото щеш и по всяко време.

Пектинът се вади от дневната доза трици, според мен, щом Дюкан слага знак на равенство между тях. От книгата:

Разтворими и неразтворими влакна

В голямото семейство на влакната различаваме разтворими и неразтворими влакна.
 Неразтворимите служат за обвивка на растенията, не се поддават на разтваряне и се използват заради съпротивата им и ролята им на чревен баласт. Най-познатите и най-използваните са влакната на пшеничените трици.
 Разтворимите влакна се различават от предишните по мекотата си и способността си да се разтварят в хранопровода. Има ги в пектина на ябълките, синия домат, тиквичката, а главно и в много големи количества – в овесените трици.
 Твърдите и неразтворими пшеничени трици са добро средство против запек, но твърдостта им може да постави на изпитание чувствителните черва на жените и по-специално на многобройните жени, които се оплакват от подуване на корема и си мечтаят за плосък корем.
 Разтворимите влакна също оказват въздействие върху запека, но значително по-нежно. Обаче основната им роля, за съжаление малко позната, е да образуват във хранопровода гел, който обвива и импрегнира храните, след което ги увлича със себе си в изпражненията.
 Овесените трици и ябълковият пектин са най-добрите представители на тези влакна, но ябълковият пектин не се съдържа в чисто състояние в храната и съществува в такава форма само в аптеката. Затова избрах овесените трици.

Eто тук има мнения на дюканки за пектина: http://dukanskirecepti.wordpress.com/2008/05/05/%d0%bf%d1%80%d0% … 0%b2%d0%be%d1%82/

А тук - полезни линкове: http://dukanskirecepti.wordpress.com/%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%b5%d0 … 1%86%d0%b8%d1%8f/

Нарочно не поствам като линк, защото някой го прескача, а така се вижда нагледно линкът.

Последна редакция: чт, 03 ное 2011, 16:46 от smileys

# 520
  • Лутаща се
ragdoll, не те ли заболява гърлото от такава ледена близалка всеки ден. Есен е вече. Аз само като си те представих и ме побиха тръпки от студ.  smile3556 smile3556 smile3556

# 521
  • София :(
                    Добра ви вечер  Hug
               Избутахме и този ден,  но вие нещо не сте го оползотворили... За разлика от мен  Wink
               Вай...,skarlet71, да му окапе бронята на тоя нахал дано  Crossing Arms А бе... много странно ми се вижда това, но обикновено протеиновия четвъртък съвпада изцяло или поне частично с лунната фаза... Явно е имам Дюки някаква потайна мисла като е препоръчал четвъртъка  Wink
                 Gardenia, имаш ти - дръжки! Тия дето живеят на двора и са самоотцеляващи единици не се броят  Crossing Arms Котки имам аз - спят ми върху главата и ме преследват да им напълня паничките.
                 bi_bi, всеки луд с номера си... Аз пък като съм в къщи мога и да не се сетя да ям, но... стъпя ли на работа и... черната дупка се отваря  ooooh! Зинвам - ще изям света  Blush
                 petache, лошо така - ако тръгнете от сега с болестите де ще му излезе края до пролетта!? Вземай мерки и ако питаш мен - потърси помощ от бабешките илачи, не разчитай много на агресивните съвременни лекарствени средства, хеле пък на антибиотиците  Peace
               Ба, ragdoll, по-добре един дълъг и с голяма квадратура,чаршаф де,  отколкото няколко последователни на метър  Wink Обаче... ще те хлопна с един тиган за съветите, които даваш... Хем сама виждаш какви са резултатите от прегрешенията, хем публично ги поощряваш, я да си посипеш скоро главата с пепел  Crossing Arms Първо- и второфазничките си спазват схемата и си празнуват с режимни вкусотии, третофазничките могат да си позволят малко разместване на схемата, но само толкова. Пък и какво толкова? Коледа да не е веднъж в живота!? Нали заради такива тъпи свински оправдания сме се докарали всички до дереджето, което ни е накарало да търсим помощ от бай Дюкан  Blush Без делници може и да сме, но без празници не сме, винаги ще имаме поводи да ядем, стига да се научим как  Peace
            От рано ще ме карате да раздавам днес козинките, ама... какво да ви правя като не пишете!?

Лека, мека, палава, розова и режимна нощ  Hug Hug Hug

# 522

Gardenia, имаш ти - дръжки! Тия дето живеят на двора и са самоотцеляващи единици не се броят  Crossing Arms Котки имам аз - спят ми върху главата и ме преследват да им напълня паничките.

Айде сега, самооцеляващи...  На моите кой мислиш, им пълни паничките, кой ги обезпаразитява, кой ги води на инжекции, на операции, на системи...?!

За евентуални търновски срещи, моля пишете ми лични съобщения! Даже най-добре е по тел. да се търсим.

# 523
Здравейте!И аз се присъединявам към вас  Simple Smile Simple Smile От утре започвам диетата и ще ви пиша как върви,моля ако някой друг я спазва да пише Simple Smile Simple Smile Успех на всички майки,настоящи и бъдещи

# 524
  • София
Здравейте!И аз се присъединявам към вас  Simple Smile Simple Smile От утре започвам диетата и ще ви пиша как върви,моля ако някой друг я спазва да пише Simple Smile Simple Smile Успех на всички майки,настоящи и бъдещи

newsm12 newsm09

Добре дошла!
 Малко не ти разбрах поста - то всички тук спазваме този режим - по един или друг начин  Joy

Общи условия

Активация на акаунт