Чакаме вече ритничета от Априлските мъничета

• 31 312
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
Няколко дни преди да отида на БХС бях на женска консултация и нарочно попитах дали ЗК покрива тези изследвания и дали са с пожелателен характер. Докторката ми каза, че са задължителни, но ЗК не поема разходите.
Аз си правих БХС в св. Марина във Варна и струваше 40 лв. Мисля, че имаше различни цени за ранен и късен скрининг.
А относно изследванията - на мен още на първата консултация ми пуснаха СПИН, Васерман и Австралийски антиген - те са безплатни.

# 511
Добро утро, мамчета  Simple Smile
На пук на прогнозите за слънчево време във Варна е мрачно и мъгливо. Дано да светне малко!
За изследванията по ЗК и на мен ми правиха в края на втория като се записах на ЖК. Освен пълна кръвна картина, урина и за Васерман, Хепатит, Австралийски антиген, HIV (то това е за СПИН) и за кръвна група(въпреки, че си я знаех, даже им занесох бележка), а и токсоплазмоза ми пуснаха, защото имаме 2 котета. Изненадах се, че навсякъде ми обясняваха за токсоплазмозата се плаща към 70 лв, но на мен нищо не ми взеха. Освен това гинеколожката ми взема секрет и за цитонамазка. Всичко е по здравна каса!!!
За феталната морфология и биохимичмия скрийнинг казват, че е пожелание защото е платено, но било препоръчително. На мен за първия скрийнинг ми взеха 40 лв. в кабинет "Генетика" в Терапията-Варна, а втория бил по-евтин 20 лв. ми казаха. За втория ми казаха, че не трябват резултати от фетална морфология, само от УЗ точната седмица на бременността.

Ох, аз да се оплача - имам ужасно главоболие от началото на седмицата и не минава, пробвах с разтривки на главата, но никакъв резултат, не е и от кръвното  Sad. Някой има ли такива проблеми? Как се лекувате? Направо не издържам вече като се комбинира и с гаденето и повръщането, които не отминават, направо не ми се говори newsm45
Дано някой даде съвет за главоболие!

# 512
......... Чудя се, ако наистина не ми е дадено направление, дали да си поискам, зашото ми се полага? Някой знае ли дали БХС за бременност над 35 г се поема от ЗК? Имам предвид този в 16-19 г.с.
Аз съм над 35г. и досега си плащам два пъти изследвания на кръв - при първото записване и при БХС - при нас даже са по 57лв.
Толкова много сте изписали, но изчетох всичко!!!И така....аз вече сериозно почнах да се шашкам че още не съм усетила бебе...все пак не мен ми е 3та бременност, как е при вас?
Точно това е голямото ми притеснение от известно време Sad ..... като чета, че мами в по-малко седмици от мен и с първа бременност вече усещат, а аз още не и вече започвам да се тревожа, че нещо не е наред - дано не съм права Praynig
А на преглед съм чак на 31.10, по-точно на ФМ. И аз ще ходя в МЦ Фемина, но при д-р Румен Димитров. Имате ли отзиви от познати за него?

# 513
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 БХС за майки над 35г е задължителен и се поема от здравната каса!  Peace Изисквайте си го и не се оставяйте да ви свалят кожата! Това е от сайта на Токуда какво покрива ЗК http://www.tokudabolnica.bg/bg/page/216/%D0%96%D0%B5%D0%BD%D1%81 … D0%B0%D0%BD%D0%B5 - за жените над 35г освен БХС има и 1 допълнителен ехограф.

Исадре, спина е задължителен и се поема от ЗК, поискай си го.

Много са ми странни тези лекари, които не дават всичко полагащо се по ЗК.  Crazy

# 514
Не съм, чудя се дали не са ми ги пуснлаи от лабораторията, ада ги е имало в направлението. Ходя на ЖК в Токуда и не ми се вярва да е пропуснала гинеколожката. Също така, нямам Васерман, а атисифилис, и мисля, че има разлика. Чудя се какво да правя ако са ми пуснали направление, а от лабораторията не са ми направили изследванията. Също така ми взеха такса 8.10 лв. потребителска, за три напр-я.

# 515
На мен ми направиха всички възможни изследвания, които се полагат по ЗК. Аз съм се записала на ЖК в Майчин дом. Но относно HIV-a те питат дали искаш да ти го направят. Навсякъде пише, че точно това изследване е "при съгласие на бременната". Така, че за това може да не са ти го направили.
Мамчета аз да попитам вие някакви витамини ползвате ли? Какво ще кажете за тези Центрум Матерна? Мисля да си купя такива. Док ми каза, че ми е рано за витамини, но ако искам да си ги купя тези  Thinking
Ами това е за сега. Аз вече втори ден не мога да се движа от болки в кръста ниско към опашката. Днес ще изляза на разходка, че да видим дали ще се оправя.
 Hug на всички по коремчетата

# 516
На мен ми направиха всички възможни изследвания, които се полагат по ЗК. Аз съм се записала на ЖК в Майчин дом. Но относно HIV-a те питат дали искаш да ти го направят. Навсякъде пише, че точно това изследване е "при съгласие на бременната". Така, че за това може да не са ти го направили.
Мамчета аз да попитам вие някакви витамини ползвате ли? Какво ще кажете за тези Центрум Матерна? Мисля да си купя такива. Док ми каза, че ми е рано за витамини, но ако искам да си ги купя тези  Thinking
Ами това е за сега. Аз вече втори ден не мога да се движа от болки в кръста ниско към опашката. Днес ще изляза на разходка, че да видим дали ще се оправя.
 Hug на всички по коремчетата

Аз пия витамини, пробвах 2 вида- едните Pregnant Care, другите О мами- всички са ми ужасни големи хапове  Sick не ги понасям, но трябва да се пият

# 517
  • Sydney
Здравейте Simple Smile!
Четох отгоре-отгоре, много сте изписали...
Mia66 мерси, трябва да видя тук в София къде има  Hug
laguna дано всичко е наред  Praynig Hug
*dreamer* браво на шефа  Hug
iasdre и мен Колева не ми пусна СПИН, до колкото съм чувала това май не е практика в Токуда  Rolling Eyes
dior.84 принципно за всяко лекарство трябва ада се посъветваш с лекар  Peace
geryito ти май питаше колко е ФМ - 100 лв. при доц. Томова, пуска и 4D и таткото  Peace
Къдричка супер е малката, а за момченцето - важното да е живо и здраво  Peace и около мен само мъжки бебета  Rolling Eyes
anichka.bs успех на док. и да донесеш най-хубавите новини  Hug
за количките: хареса съм си две - едната Silver cross, другата Vector (различни марки са, но не ги помня). разлика е в цената, първата е три пъти по-скъпа от втората, но до тази покупка има време, ще го измислим Simple Smile
вчера цял ден ме боля глава и не съм спала, но трябваше да дойда на работа, че от години правим един проект, който вече е на финала и като е готов ще ви се похваля  Simple Smile
Лек ден и много Simple Smile

# 518
Добро утро,
относно изследванията, на мен по ЗК ми пуснаха всичко и ХИВ/СПИН, издаде ми 4 направления. Още не съм отишла обаче да си взема кръвната група, живот и здраве днес в обедната почивка.
Днес едвам станах и сега ми се затварят очите. Утре чакам гости, приятелка от чужбина, изобщо не ми се занимава с нея, чудих се как да я отрежа, но в крайна сметка ми стана неудобно. Приятелки сме от деца, но от както пораснахме, нямаме много общи теми, като бяхме тиинейджърки имахме - гаждета, дискотеки и т.н., но сега сме на светлинни години една от друга

# 519
  • Sydney
wood-nymph ти ме подсети да питам нещо:
мъжа ми не искам да казвам, че съм бременна (той дори не е казал на най-добрите си приятели с едно изключение, но там нямаше как), а аз се чувствам гузна, че не казвам на една приятелка, с която преди бяхме много близки (сега не чак толкова, но пак се чуваме почти всеки ден по телефона, не се виждаме много често - на годината 1-2 пъти). аз си се представям на нейно място, ако разбера, че е бременна и не ми е казала... но и на почти никой не съм казала, защото уважавам неговото мнение...
вие какво мислите?

# 520
Добро утро,
относно изследванията, на мен по ЗК ми пуснаха всичко и ХИВ/СПИН, издаде ми 4 направления. Още не съм отишла обаче да си взема кръвната група, живот и здраве днес в обедната почивка.
Днес едвам станах и сега ми се затварят очите. Утре чакам гости, приятелка от чужбина, изобщо не ми се занимава с нея, чудих се как да я отрежа, но в крайна сметка ми стана неудобно. Приятелки сме от деца, но от както пораснахме, нямаме много общи теми, като бяхме тиинейджърки имахме - гаждета, дискотеки и т.н., но сега сме на светлинни години една от друга

Доведи я на бебешка лекция  Grinning  Party

# 521
мъжа ми не искам да казвам, че съм бременна (той дори не е казал на най-добрите си приятели с едно изключение, но там нямаше как), а аз се чувствам гузна, че не казвам на една приятелка, с която преди бяхме много близки (сега не чак толкова, но пак се чуваме почти всеки ден по телефона, не се виждаме много често - на годината 1-2 пъти). аз си се представям на нейно място, ако разбера, че е бременна и не ми е казала... но и на почти никой не съм казала, защото уважавам неговото мнение...
вие какво мислите?

В момента в който видях 2-те черти казах на абсолютно всички близки роднини и приятели едва в третия месец на колегите и на не толкова близките приятели и познати. Аз пък смятам, че такива новини не се крият, не съм суеверна, напротив, вярвам че споделената радост е двойна радост.

# 522
Здравейте Simple Smile!
Четох отгоре-отгоре, много сте изписали...
Mia66 мерси, трябва да видя тук в София къде има  Hug
laguna дано всичко е наред  Praynig Hug
*dreamer* браво на шефа  Hug
iasdre и мен Колева не ми пусна СПИН, до колкото съм чувала това май не е практика в Токуда  Rolling Eyes
dior.84 принципно за всяко лекарство трябва ада се посъветваш с лекар  Peace
geryito ти май питаше колко е ФМ - 100 лв. при доц. Томова, пуска и 4D и таткото  Peace
Къдричка супер е малката, а за момченцето - важното да е живо и здраво  Peace и около мен само мъжки бебета  Rolling Eyes
anichka.bs успех на док. и да донесеш най-хубавите новини  Hug
за количките: хареса съм си две - едната Silver cross, другата Vector (различни марки са, но не ги помня). разлика е в цената, първата е три пъти по-скъпа от втората, но до тази покупка има време, ще го измислим Simple Smile
вчера цял ден ме боля глава и не съм спала, но трябваше да дойда на работа, че от години правим един проект, който вече е на финала и като е готов ще ви се похваля  Simple Smile
Лек ден и много Simple Smile
По принцип би трябвало да се правят, иначе не знам как ще реагират в болницата, където ще се ражда. Аз съм си правила в частната клиника, където ми е гинеколожка, но защо трябва да им се спестяват направления.

# 523
вие какво мислите?

Аз мисля към 5 месец. Поне така направис със сина ми предишния път. На шефа още не съм казала, макар че предполагам, че няма да е проблем, но чакаме да ни увеличат заплатите и да не ме пропуснат:))

# 524
Честита нова тема мили априлски мамчета!Аз в петък минах преглед, записах се на ЖК, пуснаха ми изследвания и за БХС.

Бебо се развива нормално, но плацентата се е закрепила ниско и доки ме предупреди, че няма да ми е безпроблемна бременността!Никакво напрежение, много пазене на леглото, нищо тежко, общо взето пълно спокойствие!Явно ще си изкарам бременността у дома:)Притеснена съм, но каквото зависи от мен ще го правя!Има опасност прокървявания, заради близостта на плацентата до цервикалния канал:(

Поздравявам всички и ви желая приятен уикенд!Ако някоя мама е в моето положение да пише Hug

Общи условия

Активация на акаунт