Чакаме вече ритничета от Априлските мъничета

• 31 316
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
D&G, аз още в началото си бях купила витамини, въпреки че докторите препоръчват да се започнат от 5-ия месец. Споделих с доктора, че ги пия, а той ми каза да ги спра засега. Каза ми също, че приемът на витамин А е опасен в началото на бременността. Затова ще изчакам още малко. Ти също се консултирай преди да започнеш приема на витамини.

# 526
Добро утро и от мен мамчета Simple Smile
Аз също щом разбрах че съм бременна и ми се искаше да кажа на всичките си приятели и съответно и така стана. Вече съм казала на почти всички ( близки и не чак толкова близки). Аз също не вярвам в суеверия и смятам, че когато мислим позитивно и не се поддаваме на мрачни предчувствия и бабини девитини всичко ще бъде наред с бебчо.
Някои казват и че не няма да купуват нищо за бебето предварително, а аз вече обмислям покупките и искам всичко да ми е готово. После и без това няма да имаме никакво време за пазаруване.
 Hug

# 527
Аз пък съм суеверна и в началото не казахме дори на роднините ни. Аз все още не съм казала на едната ми баба, а на другата казах миналата седмица. По принцип нали има поверие, че не се казва до 4 месец, но мисля, не за друго, а защото нали до 12 г.с. има различни опасности за бременната и ако не дай си Боже загуби бебето да не се налага да обяснява какво се е случило на познати и непознати.
В началото казахме само на свекърите и на майка ми, на останалите роднини казахме по-късно. Част  от приятелките ми (тези с които се виждам по-често) се досетиха сами като ме видяха, а има такива на които още не съм казала Simple Smile Вчера казах на една, тя малко се обиди, че не съм й казала от самото начало, но й обясних, че положението при мен беше доста напечено и не исках да казвам докато не съм сигурна, че всичко е наред. Разбра ме и спря да се цупи. Benitabeni може и ти да направиш така.

О, полупките и аз ги обмислям, нямам търпение да започна да пазарувам Simple Smile Но ще изчакам още няколко месеца

# 528
  • София
Здравейте и от мен! Толкова много сте изписали, е не мога да смогна да ви изчета. Simple Smile
Гледам колички сте обсъждали, аз още нямам мнение по въпроса, не съм гледала, но ми бяхте много полезни със съветите.
Добре дошли на новите мами! Hug
За тези, които още не са усетили бебето, се замислих- да не би да има общо плацентата? Нали казват, че ако е по предната стена по-късно и по слабо се усеща . Аз до сега го усетих само веднъж, доста ясно и от тогава не съм.
За изследванията- аз честно казано не знам дали са ми пуснати или не, защото моята лекарка само ме прати да ми вземат кръв, а те после пращат резултатите директно на нея, аз дори не съм ги виждала, ще я попитам като се видим следващия път. Но четох, че Васерман и СПИН са с валидност 6 месеца, и може по тази причина да не са пуснати, защото до раждането ще трябва да се пускат още веднъж. Знам ли? Това са си мои разсъждения Simple Smile
Много дълго стана Simple Smile Хубав ден! 

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 5 нови отговора.  Mr. Green

# 529
Брук Дейвис, мисля, че кръвните изследвания се правят няколко пъти през бременността, може би просто са пропуснали случайно...

# 530
  • Пловдив
Привет!!!  Hug Hug Hug
Satori, да всичко мина добре, само където се притеснявах.  Hug
Аничка, успех днес!!! Нека всичко е ок   bouquet
dior.84 на теб ти желая много спокойствие  Hug. Обади се на док за да си спокойна.

Бени, моите близки разбраха почти в началото. Моята племеничка ме издаде. От приятелите казах само на една дружка, но и на нея не в самото начало. Просто не се чувствах готова да го направя. Тези дни казах и на още няколко човека. Не съм много суеверна. Каквото е писано-ще стане (моля се,  да са само хубави неща). Моето момче също  ми казваше да не бързам да казвам, пък и аз не се чувствах готова.

За моите изследвания платих 2.50 лв.  Shocked Не можех да повярвам.

Хубав и слънчев петък!!!  Hug Hug Hug

# 531
Незнаех, че ако плацентата е по предната коремна стена бебето се усеща по-късно. На мен също ми казаха, че е по предна стена. Аз все още не съм го усетила.  baby_neutral  

# 532
Привет, мацки! И днес се очертава слънчев ден,пожелавам ви слънчево настроение!

И аз, като wood-nymph съм казала избирателно. Първо на свекървата, че да ми влиза в положението и да се занимава повече с малката, без да се чуди защо. Като минах първия преглед - за установяване на бременността, казахме на свекъра, на майка ми и на семествата на сестра ми и брата на мъжа ми. И аз, понеже имам проблеми, изчаквам с новината, за да се уверя, че бременноста е наред.

За покупките, понеже нямам да купувам много неща не съм започнала да мисля, но и на мен ми се струва рано. И не за друго, а защото, живот и здраве, ще раждаме през пролетта, а сега са изкарали зимните стоки. Само бодитата и долните дрешки са всесезонни. Дори самия комплект за изписване е различен през сезоните, а да не говорим за горни и връхни дрехи.

# 533
Добър ден мамчета,

Относно казването: първите три месеца ми беше толкова зле, че не желаех да видя и чуя никой, какво остава за казване.
После мъжът ми взе да съобщава насам-натам и го помолих да не споделя толкова много, така го усещах.
Последната неделя се бяхме събрали компанията  - 4 двойки, и какво забелязах: като им казахме мъжете супер много се израдваха, а жените бяха  Shocked Shocked Shocked
Не искам да се замислям дали тази  Shocked тяхна реакция е била положителна или отрицателна, просто споделям с вас какво видях!
Иначе родата се радва много!

Хубав петък! Hug

# 534
  • София
Брук Дейвис, мисля, че кръвните изследвания се правят няколко пъти през бременността, може би просто са пропуснали случайно...
Да, но това не важи ли за ПКК само ? И Васермана и СПИН-а ли са по няколко пъти?

# 535
Да, но това не важи ли за ПКК само ? И Васермана и СПИН-а ли са по няколко пъти?

Не искам да те подвеждам, но мисля, че спина и васермана се прави два пъти. Поне така ми обясни гинеколожката по ЗК, но ми каза й че трябва да си направя БХС-то в 18 г.с., така, че...

# 536
  • София
Не искам да те подвеждам, но мисля, че спина и васермана се прави два пъти. Поне така ми обясни гинеколожката по ЗК, но ми каза й че трябва да си направя БХС-то в 18 г.с., така, че...
Сигурно е така, щом ти е казала. Мерси за инфото, не знаех.  Peace
А защо те притеснява, че ти е казала да правиш БХС В 18 г.с? Нали срока е м/у 15 и 19, значи всичко е точно Simple Smile

# 537
Да де, но не спомена изобщо за възможността за ранния на който ме изпрати лекарката ми от Токуда. Отказа да ми направи цитонамазка, защото според нея имало опасност от аборт, а в Токуда ми казаха, че направо си е задължителна Simple Smile Както и да е, аз ходя при нея само за направленията, за да не плащам за нещо, което ми се полага

# 538
Чувам че доста жени така процедират, ходят при двама гинеколози- по ЗК и на частно. При мен моя док работи със ЗК, дава си ми направления, но видеозонът му всеки път е платен.

# 539
  • Sydney
от изследванията ми пуснаха всички, без СПИН...платих само Австралийския антиген 12 лв. и някакви стотинки... Rolling Eyes
покупки - мъжа ми обеща, че по Коледа ще купим нещо и на "човечето" (така му/й казваме от самото начало)  Laughing
аз не съм суеверна, той - да... в началото не казах дори на сестра ми, само на свек., защото тя  е лекар и трябваше да се вземат мерки, заради кървенето... после казах на майка ми и баща ми, които дори не знаят за проблемът от началото на година... сигурно и за това мъжа ми не иска да казва...като говорим на тази тема, казва: "чакай да се роди, пък те всички ще разберат", ако искат да се сърдят...
за усещането - мислих си дали няма общо с това, че примерно аз пия но шпа, а то е за успокояване на матката  Rolling Eyes  

Общи условия

Активация на акаунт