НОИ пак прецаква МАЙКИТЕ с майчинството за 2-та година,бясна съм

• 101 477
  • 2 412
  •   1
Отговори
# 2 355
Много интересна работа...
 1) Отиваш на интервю и те питат имаш ли намерение да раждаш скоро...
(не се отнася до мен) Това много ми се струва дискриминационно...
 2) Как така 10 години работи една жена в една фирма и чак като излезе майчинство изведнъж на работодателя му се сторило че е била некадърна?!? Нещо ме ми се вързва или по скоро така му изнася на работодателя... (не всички са такива)
3) Sessilly - типично за хора живеещи в провинцията да мислят така ( вярвай ми и аз съм била в твоето положение) ... Нямаш алтернатива и за това си траеш и си "скатаваш" в мислите си, чувствата си и си мислиш, че така трябва за да запазиш така ценната си работа, защото надали ще ти се отдаде възможност да започнеш някъде отначало на такава позиция...  Просто нямаш избор, скъпа ... разбирам те напълно  Peace Simple Smile
Ако преди 10 години бях попаднала в такъв разговор със сигурност щях да говоря като теб  Peace Вярвай ми Simple Smile

# 2 356
Тук великите бизнес-дами будки за вестници и баничарници ли "управляват"?

К'вото и да управляват, изкарват си парите сами, а не просят, даже и внасят да има за просяците.

Извинявам се, ама не издържах на подигравателния тон на тая. Някои хора работят денонощно ( особено в баничарниците, будките за вестници отварят в 5ч. сутринта ) и са обект на подигравки от мърли някакви, щото работят, а те са голямата работа и си седят вкъщи, па и да им се плаща.

Охо, истината боли, нали  Wink
Изкарвате си ги сами? Повечето от вас се чудят как да си осигуряват служителите на 4 часа, за да спестите някой лев на мизерните си фирмички и като някой от служителите ви, може би и единственият, има нахалството да забременее, се чудите как великият ви бизнес ще издържи на 20-те лв. здравни осигуровки. И нещо не си ме разбрала, не прося от никого, работя си и засега добре се справям с управлението на приходите и разходите в моето домакинство. А ти пък съвсем слабо ме интересуваш, както и мнението ти, разбрахме, че ти жени в детеродна възраст не наемаш, че ще ти срутят бизнеса. Само прости работници, ако може и трудови договори да не искат, най-добре. Но те се съгласяват, че в нормални фирми няма да ги вземат и си стоят при теб да продават банички или да подават тоалетна хартия, не разбрах точно, а и не ме интересува.

# 2 357
  • СОФИЯ
Много ли ше измъча работодателките тук ако си поприказваме за правата на кърмещата мама? Щото и такива са определени - да имат предвид за осигуряване процеса на работа в будките.
Апропо, не за кърмещата мама, а просто за правата на мама в момента си хортувам със шефа. Имаме си една камара празни стаи, останали от времената, когато сме били 4-пъти повече и викам му поне в една от тия стаи да направи детска стая за деца, кашлящи и кихащи, които заради тия глупости ги връщат от градината (без да са болни с температура) и той като че ли е склонен да се съгласи, защото 2 малки ги има, а жена му също работи. А за гледачка... всяка жена във фабриката би предпочела вместо да е в принудителен отпуск (има такива) да е при децата с надник. А това дори не е толкова за мен, защото мойта дребната догодина е първи клас.
Според последна иф точно за програми детско заведение, създадено на/в работна среда на МТСП, от бюджет 2013 щяло да има 800 млн. допълнително. Проблемът е, че не вярвам на медийни изяви. 25 млн са необходими за..приравряване размера на обезщетението за отглеждане на малко дете до 2г. с МРЗ.

# 2 358
Много ли ше измъча работодателките тук ако си поприказваме за правата на кърмещата мама? Щото и такива са определени - да имат предвид за осигуряване процеса на работа в будките.

Казвай.
Засега не съм забелязала особен ентусиазъм за по-дълго кърмене в майките, които са били по майчинство при мен.

След като детето стане на 1 година и майката се върне на работа, има право на 1 час намалено работно време. Ползвам го. Шефът ми няма нищо против!

# 2 359
В смисъла на изречение не знам какво се влага в "споминате", но не, не от собствен опит. Имам страхотния късмет да не работя в малка фирма. Във фирмата, в която работя се гледа с доста добро око на раждаемостта, майките имат права, както и останалите служители, никой не ги смята за бреме. Но и фирмата не се крепи на 20 лв. де, това си има значение. Затова, на всички работодателки тук им пожелавам бизнесчето им да стане голямо и служителите им да ги уважават.
Тази година баничарница, догодина дюнерджийница Laughing

# 2 360
  • гр. Шумен
 2) Как така 10 години работи една жена в една фирма и чак като излезе майчинство изведнъж на работодателя му се сторило че е била некадърна?!? Нещо ме ми се вързва или по скоро така му изнася на работодателя... (не всички са такива)
3) Sessilly - типично за хора живеещи в провинцията да мислят така ( вярвай ми и аз съм била в твоето положение) ... Нямаш алтернатива и за това си траеш и си "скатаваш" в мислите си, чувствата си и си мислиш, че така трябва за да запазиш така ценната си работа, защото надали ще ти се отдаде възможност да започнеш някъде отначало на такава позиция...  Просто нямаш избор, скъпа ... разбирам те напълно  Peace Simple Smile
Ако преди 10 години бях попаднала в такъв разговор със сигурност щях да говоря като теб  Peace Вярвай ми Simple Smile

Не съм ти скъпа, даже по твоите мерки съм доста евтина, но се чудя след като са ви толкова алтернативите защо оревахте орталъка за тая втора година. Нали сте богати софиянки, високоплатени, че плащайте си на бавачки, галиба! И не четеш - 2 възможности имах и за по-добра позиция и  и за по-високо заплащане на книга, но по определени причини отказвам. Апропо, добре е да  свалиш капаците и да разбереш, че ти не си центъра на вселената. Дори не си и самият край. А колкото до мен - може изобщо да нямам алтернатива, ако ръката ми не се раздвижи, но това няма за бъде основание да вия по форумите кой и колко ми е длъжен. Иначе съм научена на ОТГОВОРНОСТ и затова разсъждавам така. Ако не знаете какво означава това, има гугъл. И какъвто и помияр да съм по твоите аристократични мерки, поне не искам държавата да ме издържа.
По т. 2 - Интересно, като забременях след 13 години стаж, защо никой не реши  че съм некадърна, а напротив, търсиха ме и ме питаха за разни работи и се върнах пак на моята си позиция. Колко е тъжно да нямаш дори позиция!

Последна редакция: пт, 12 окт 2012, 22:06 от Sessilly

# 2 361
Да онагледя що е то отговорност:
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4638091

Кой разбрал - разбрал.

# 2 362
Не съм ти скъпа, даже по твоите мерки съм доста евтина, но се чудя след като са ви толкова алтернативите защо оревахте орталъка за тая втора година. Нали сте богати софиянки, високоплатени, че плащайте си на бавачки, галиба! И не четеш - 2 възможности имах и за по-добра позиция и  и за по-високо заплащане на книга, но по определени причини отказвам. Апропо, добре е да  свалиш капаците и да разбереш, че ти не си центъра на вселената. Дори не си и самият край. А колкото до мен - може изобщо да нямам алтернатива, ако ръката ми не се раздвижи, но това няма за бъде основание да вия по форумите кой и колко ми е длъжен. Иначе съм научена на ОТГОВОРНОСТ и затова разсъждавам така. Ако не знаете какво означава това, има гугъл. И какъвто и помияр да съм по твоите аристократични мерки, поне не искам държавата да ме издържа.

Надявам се, че ще ти се оправи ръката и толкова бързо ще пишеш и ще висиш във форума да казваш колко си Велика  и Отговорна към фирмените дела...
Дано да не ти се наложи да останеш в къщи по дълго, че може същия този работодател, на когото се прекланяш да ти скрои номер и да плачеш на стълбите... защото си била отговорна пък той лошо постъпил с теб  Laughing Laughing Laughing
А колкото до бавачките и многото пари в София са голям мит се носи в провинцията да привлича "мухите" да вярват и да злорадстват  Laughing Laughing Laughing
Ние имаме избор да избираме от няколко места ... ама и тук дойдоха селяни дето се мислят за големите работодатели и крадат от работниците, какъвто е един от моите случаи на практика ....Една Велика Работодателка от тези дето ми ги хвалиш още ми дължи 2000 лв и не само на мен ами и на още дузина балъци) ... ама аз успях да я прекарам да ми плати майчинството за 2 те години  Joy Joy Joy Joy
Така че щом не може по нормален начин да се разберем, ще се разбираме така  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 2 363
 ooooh!
 klodia, работата не е като турските сапунки.

# 2 364
ooooh!

То имаше предложение да я пратим на Господари на Ефира, но и "простихме" ... Иначе сега още си работи, и може би завлича балъци да работят по няколко месеца и да не им плаща ...
В БГ работодател има доста негативни изказвания и не съм ги писала аз ... "Живо и здраво да ми е детето" Пари се изкарват само да сме здрави!!!

# 2 365
Работата си е работа. Безпредметно е в тема за майчинството да се трупат само-хвалебствия за това, кой колко отговорен, работен и отдаден на работодателя си... Ако ще и влюбени да са един в други, то и това няма отношение към общия случай.

# 2 366
....Една Велика Работодателка от тези дето ми ги хвалиш още ми дължи 2000 лв и не само на мен ами и на още дузина балъци) ... ама аз успях да я прекарам да ми плати майчинството за 2 те години  Joy Joy Joy Joy
Така че щом не може по нормален начин да се разберем, ще се разбираме така  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Сериозно ли мислиш, че работодателката ти е платила лично майчинството?
А като крадеш парно, Топлофикация ли си мислиш, че наказваш?

# 2 367
  • гр. Шумен
ooooh!
Таман щях да пиша нещо подобно! Моме, и да ме изхвърлят от работа, и да нямам никаква алтернатива, да тръгна да прося, няма да тръгна да вия държавата да ме издържа, разбра ли, дете! Може да се самоубия, но няма да чакам някой да ми дава нещо, което не ми се полага. И не, това не е пораженческо мислене, а реалистично, а вашето е в сферата на Дисни. Много моля, не бъркайте приказките с реалността. Струва си да се бориш за разни неща (които уж не минават, пък минават), но голямо майчинство за втората година не е сред тях. Сори. Аз бих се борила повече срещу лобистките закони на Емо Ротманса, които ми вземат хляба, бих се борила срещу свещената крава - безотченти пари за дупедати, бих се борила срещу колосалните субсидии за партии, а не срещу дребни работи като нЕкви си 30 лева! бляк!

# 2 368
....Една Велика Работодателка от тези дето ми ги хвалиш още ми дължи 2000 лв и не само на мен ами и на още дузина балъци) ... ама аз успях да я прекарам да ми плати майчинството за 2 те години  Joy Joy Joy Joy
Така че щом не може по нормален начин да се разберем, ще се разбираме така  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Сериозно ли мислиш, че работодателката ти е платила лично майчинството?
А като крадеш парно, Топлофикация ли си мислиш, че наказваш?

Не всъщност с моите така и не платени заплати си заплатих майчинските ... И ти ли си от Великите Работодателки дето си мислят ,че всички са им длъжни, защото са ги назначили на работа !????????...
И второ Нямам Парно  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Лягам си няма да споря повече днес . Отивам да правя по интересни неща от това да споря по никое време с вас  luvbed

Лека ви Нощ!!! И приятни сънища  newsm46

# 2 369
Сесили, хъс не ти липсва. Бори се!
 Не се ли уморихте да се биете в гърдите, да приемате лично всяко чуждо желание или опит да подобри условия, които явно не ви касаят, не са важни и вие няма да опрете до тях?

Общи условия

Активация на акаунт